Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Do ludzi co bawią się w trading na steamgifts:
Wiecie może, czemu niektórzy nie chcą przyjąć na wymianę klucza z HB tylko chcą HB gift link?
Strach o zużyte klucze w wymianie z ludźmi z mniejszą reputacją? W sumie gość miał ponad tysiąc plusików a ja mam jakieś 14, może dlatego.. nic innego mi nie przychodzi do głowy
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

colorblind90 pisze: Do ludzi co bawią się w trading na steamgifts:
Wiecie może, czemu niektórzy nie chcą przyjąć na wymianę klucza z HB tylko chcą HB gift link?
Strach o zużyte klucze w wymianie z ludźmi z mniejszą reputacją? W sumie gość miał ponad tysiąc plusików a ja mam jakieś 14, może dlatego.. nic innego mi nie przychodzi do głowy
Pewnie gre za która sie wymienai chce odsprzedac , a to moze potrwac i niema pewnosci ze przez ten czas nic sie z kluczem nie stanie
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Obczaiłam gościowi ekwipunek i miał z 15 giftów Banished które chciałam od niego wziąc za dwa klucze z HB. Więc to było tym bardziej dziwne
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Jest jeszcze jedna rzecz: ktoś może ci sprzedać klucz z humbla a potem zgłosić do nich że mu ten klucz nie działa. On dostanie nowy a twój unieważnią. Jak masz gift linka to gra jest wtedy traktowana jak twoja.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

MerlinPL pisze: Jest jeszcze jedna rzecz: ktoś może ci sprzedać klucz z humbla a potem zgłosić do nich że mu ten klucz nie działa. On dostanie nowy a twój unieważnią. Jak masz gift linka to gra jest wtedy traktowana jak twoja.
No to czyli tak jak podejrzewałam: trust issues : ) dzięki
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

rachellove opuściła SteamGifts.
Dziewczyna zasuwała jak stachanowiec na tamtejszym forum.
Opisywała szczegółowo wszystkie bundle na bieżąco.
Jej kolega napisał RaChart™Enhancer, który współpracował z jej wpisami.
Bardzo pozytywna postać.
Duża strata.

"Steam Gifts has brought me a lot of happiness and friendships, but as of lately, there has also been a lot of negativity, hatred, and criticism.
Many of whom I considered friends have turned their backs on me; and the ongoing hostility in so many areas here has made me reconsider my place here on Steam Gifts.
I never wanted to take "reign" or "control" Steamgifts.
It is not the stress or overwhelming work of thread-making that has informed my decision to leave."
https://www.steamgifts.com/discussion/L ... dle-thread
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon

Bardzo dobrze, teraz przyjdą na Salenauts w poszukiwaniu bundli! 8-) :twisted: 1 nowy użytkownik = 1 uśmiech rekime.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Ale z salenałtsów to się nie śmiehaj, dobrze?

Miała ona jakąś specjalną rangę czy coś?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Nah. Po prostu zaczęła robić podsumowania bundli od Humble Bundle, a potem przerzuciła się na praktycznie wszystkie wychodzące bundle. Jej jedyną "zapłatą" było to, że była pewnie na tysiącach WLs.

Tak samo jak osoby ogarniające niektóre wątki na forum, piszące wtyczki itp.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Formalnie nie należała do administracji.
Jej jedyną "zapłatą" było to, że była pewnie na tysiącach WLs.
Być na pewno była, ale nie ssała gier.
Jej statystyki:
Gry Wygrane: 137
Gry Ofiarowane: 1690.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Zazwyczaj tak jest, że osoby które najwięcej wnoszą do community mało przejmują się wygranymi. Lub w ogóle nie wchodzą w GAs, lub bardzo sporadycznie.

A leecherzy zamknięci są w swoich ratio-grupkach i na forum w ogóle nie wchodzą. Bo i tak nie mają po co, nie interesuje ich nic poza wygrywaniem ;P
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Siemka,
na steamgifts wygrałem dwie kopie tej samej gry w krótkim odstępie czasu (dwa równoległe losowania). Jest jakaś oficjalna droga zgłoszenia tego faktu, żeby nie mieć problemów czy trzeba po prostu się skontaktować z osobą od tego późniejszego losowania, żeby to ona wystąpiła do adminów o reroll?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Napisz i do osoby robiącej giba i do admina z prośbą o rerolla
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Support->Create new ticket. Coś system losowania na sg ma problemy, strasznie często widzę takie przypadki.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

biko_biko pisze: Siemka,
na steamgifts wygrałem dwie kopie tej samej gry w krótkim odstępie czasu (dwa równoległe losowania). Jest jakaś oficjalna droga zgłoszenia tego faktu, żeby nie mieć problemów czy trzeba po prostu się skontaktować z osobą od tego późniejszego losowania, żeby to ona wystąpiła do adminów o reroll?
Ja miałem tak 2 razy, raz jako twórca giba, a kolejny jako zwycięzca. Wystarczy powiadomić twórcę giba o sytuacji, twórca prosi support o reroll i trzeba poczekać kilka godzin. Nie ma żadnych kar czy późniejszych problemów dla osób, które wygrały dwa razy i poprosiły o naprawienie problemu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Im dłużej tam posiedzisz (jestem trochę ponad rok), tym więcej takich sytuacji spotkasz. Zdarzały mi się GAsy (tworzone i wygrywane), w których reroll był kilkukrotny.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

oLiardi pisze: Ja miałem tak 2 razy, raz jako twórca giba, a kolejny jako zwycięzca. Wystarczy powiadomić twórcę giba o sytuacji, twórca prosi support o reroll i trzeba poczekać kilka godzin. Nie ma żadnych kar czy późniejszych problemów dla osób, które wygrały dwa razy i poprosiły o naprawienie problemu.
No kar żadnych nie ma, ale z tymi re-roll'ami są ostatnio niezłe cyrki. Niektórzy nawet po około tydzień czasu czekają aż support z łaski swojej potwierdzi. Ponoć szybki re-roll jest aby za 1 razem(2-5h czekania), a później już sobie czekać trzeba. Sam już czekam drugi dzień aż mi potwierdzą dwa tickety.

Przykładowy temat:
https://www.steamgifts.com/discussion/s ... way-inside
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Jest 9 moderatorów na 950k użytkowników. Jeszcze pół roku temu było 50k użytkowników mniej. Więc nie dziwię się, że czas oczekiwania się wydłuża.

Jak wprowadzą nowy system rozwiązywania ticketów (co umożliwi też dodanie nowych osób do obsługi, nie mogą sobie teraz ot tak wybrać byle kogo (za duże uprawnienia) + ludzie też nie chcą poświęcać kilku godzin swojego życia na pracę za darmo), to czas się skróci.

Ja ostatnio miałam 4 rerole i czekałam ok 24h. Więc jak dla mnie żaden problem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Zgubiłem stronkę, która pokazywała ile CV brakuje do następnego poziomu, ile oddałem publicznie a ile w grupach. Poratuje ktoś?:)

PS. Dobiłem do 7 lvl :macha: Teraz tylko ratio powyżej 1.0 i będzie ok
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

MyCyLy pisze: Zgubiłem stronkę, która pokazywała ile CV brakuje do następnego poziomu, ile oddałem publicznie a ile w grupach. Poratuje ktoś?:)

PS. Dobiłem do 7 lvl :macha: Teraz tylko ratio powyżej 1.0 i będzie ok
To ta stronka?
ODPOWIEDZ