Gry MMORPG - temat ogólny.

Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Wczoraj piętnastolecie dosięgło gry Anarchy Online:
http://www.anarchy-online.com/news/15th ... elebration
Szkoda, że tak niewiele gier MMORPG jest w stanie przetrwać tyle lat :(
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

http://store.steampowered.com/app/475100/
KalOnline na Steamie, graczy jak za dobrych czasów :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Pamiętam Kala, moja pierwsza gra online, grałem w nią 2lata, jeszcze jak najlepsza polska gildia grała i miała zamek itp, byłem nawet u nich w gildii jak miałem 52lvl, dropło mi też g53 Phantom Bow, łuk- pierwszy na serwerze Hanin
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

RedEvil pisze: Pamiętam Kala, moja pierwsza gra online, grałem w nią 2lata, jeszcze jak najlepsza polska gildia grała i miała zamek itp, byłem nawet u nich w gildii jak miałem 52lvl, dropło mi też g53 Phantom Bow, łuk- pierwszy na serwerze Hanin
Nazwa gildii? :gwizdany:

CZY TY PRZYPADKIEM MAGIEM NIE GRAŁEŚ :E?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ja byłem bodajże w MroczniLowcy? Najlepsza polska gildia to sobie przypomniałem Phantom Legion, byłem też w The Rising Sun. A nick to RedEvilPL lub małe L, nie pamiętam, wiem że jedno konto mi hacknięto.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

RedEvil pisze: Ja byłem bodajże w MroczniLowcy? Najlepsza polska gildia to sobie przypomniałem Phantom Legion, byłem też w The Rising Sun. A nick to RedEvilPL lub małe L, nie pamiętam, wiem że jedno konto mi hacknięto.
Ja zaczynałem przygodę od BadBoys (no comment, opuściłem jak ludzie zaczęli głośno mówić o wybrykach SirTita :E) później trafiłem do ForgottenLand (też najlepszej gildii na świecie :D) i najlepszej gildii moim zdaniem na świecie, ColdWarriors ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Pamiętam owe gildie, miałem kolegę FrEEz2, grywał też na koncie UNCLE, też mnie expił, z FL nie był przypadkiem ten Hermit? Nie pamiętam nicku, ale chyba 1st na servie? Wiem, że jakiś czas Owacya była 3, a jako archerka pierwsza. Pamiętam jak ludzie ganiali w g46, mam nawet screena, jak ReD bił szkielety, mając g46, a jak się pojawił Krimos z EliteExposure na plaży w full g50, to pierwszy raz takiego widziałem, ja wtedy miałem g42, przeglądam screeny i powróciły stare czasy, gildie jak BandofBrothers, PolishArrows, HaLLofFame itd.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 85 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Oj oj też się grało :) Ktoś może z Naraeha? Co pamiętam, też sporo Polaków grało. Szkoda tylko że haki itp. zniszczyły tą grę. Wojna była świetna, zwołanie całego serwa, by bić smoka itd. to były piękne czasy. Raz siadł mi monitor, a zbliżała się godzina wojny gildyjnej, to się leciało z kompem do kumpla, bo bez cjb ani rusz :) Teraz gimby nie wiedzą co to grind :)
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

RedEvil pisze: Pamiętam owe gildie, miałem kolegę FrEEz2, grywał też na koncie UNCLE, też mnie expił, z FL nie był przypadkiem ten Hermit? Nie pamiętam nicku, ale chyba 1st na servie? Wiem, że jakiś czas Owacya była 3, a jako archerka pierwsza. Pamiętam jak ludzie ganiali w g46, mam nawet screena, jak ReD bił szkielety, mając g46, a jak się pojawił Krimos z EliteExposure na plaży w full g50, to pierwszy raz takiego widziałem, ja wtedy miałem g42, przeglądam screeny i powróciły stare czasy, gildie jak BandofBrothers, PolishArrows, HaLLofFame itd.
Szczerze mówiąc to ani w FL, ani w CW, nigdy nie było nikogo w rankingu :E A ten mag to nie był Xca przypadkiem? Innego Hermita który był najlepszy to nie pamiętam, a już wśród polaków tym bardziej. Nie te gildie, nie to ally, Coldzi Nuke'a czy FL Slawnika zawsze byli nastawieni na przyjazną i spokojną grę niż pogoń za levelami, chociaż ja maniakiem byłem :E Jeszcze PolishPatriots byli całkiem niezłą gildią, chociaż już dla nieco starszych graczy ;)

Kal wtedy to była magiczna gra. Szkoda, że imagekrzak (ten ze złotą żabą :E) pokasował mi wszystkie stare screeny, bo miałem i z pierwszego przywołania Doggebi Lorda, pierwsze zwierzaki g31, pierwsze burze właśnie rzucone przez Xce, specjalne "eventy" jak ten z rev stonami gdzie ludzie blokowali hakerów zakładając maski assa i nie pozwalając im dostać się do tego kolesia od przerabiania, czy momenty w których serwer nie zapisywał się i każdy mógł mieć na sobie najlepszy stuff. Lurowanie mobów pod miasto gdzie ludzie mieli sklepy, jedna z moich ulubionych nocnych aktywności to była. A assowanie po świeżo wbitym lvlu to była największa frajda w tej grze, później wojny. No i samemu polowanie na gości co wbili lvl i chcieli poszaleć ;) Szkoda, że Inixsoft nie potrafi zarządzać swoją grą, bo to ludzie zbudowali w niej niesamowity klimat a oni zamiast to wykorzystać to robią wszystko, żeby tylko im się hajs zgadzał a za wszystkie błędy/bugi/niedociągnięcia niech odpowiadają gracze :/
Teraz trochę pograłem na tym Steamowym serwerze i trochę czuć tą moc która była wtedy - mobów pełno, ludzi pełno, ciekawe na jak długo się to utrzyma bo nie wydaje mi się, żeby nowi gracze chcieli spędzać tygodnie grając na jednym spocie :E
Wajper pisze: Oj oj też się grało :) Ktoś może z Naraeha? Co pamiętam, też sporo Polaków grało. Szkoda tylko że haki itp. zniszczyły tą grę. Wojna była świetna, zwołanie całego serwa, by bić smoka itd. to były piękne czasy. Raz siadł mi monitor, a zbliżała się godzina wojny gildyjnej, to się leciało z kompem do kumpla, bo bez cjb ani rusz :) Teraz gimby nie wiedzą co to grind :)
Jak powstała Naraeha to ja byłem zmuszony przestać grać, dopiero na "Bagno" trochę pograłem i po wbiciu 72 lvlu z 3rd jobem mi się znudziło. Jak kiedyś zwykły 50lvl był wyczynem, tak przez d5 nawet i 70 przestał robić wrażenie, a teraz z dziennymi questami które dają tyle expa, że chyba wobec tych co mają 90+ level można czuć jakiś szacun.

Przy okazji, jakiś czas temu na koreańskim serwerze ktoś wbił 100 lvl.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Taka ciekawostka, która mnie rozbawiła. Część osób pewnie kojarzy programy typu wojny magazynowe gdzie ludzie licytują czyjeś śmieci w magazynach/kontenerach czy gidze tam jeszcze i znajdują czasami jakieś perełki. W RuneScape postanowili wykorzystać ten pomysł :lol:
http://www.pcgamesn.com/runescape/runes ... orage-wars
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Odnośnie kala:
Trochu kiepskie zdjęcie, ale pokazuje lur dogów pod Fort.
Obrazek

Tutaj pierwszy drop g53 łuku Phantom na Haninie, dostałem wtedy 10kk, poszedł za 60kk.
Obrazek

Sposoby na hacki:
Obrazek

Tutaj wspólne zdjęcie PhantomLegion, zanim skończyłem grę, byłem u nich przez jakiś czas:
Obrazek

A po za tym, ktoś gra w TESO online, ale nie steamowego?
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Tutaj pierwszy drop g53 łuku Phantom na Haninie, dostałem wtedy 10kk, poszedł za 60kk.
To chyba jeszcze przed tymi wszystkimi CCFami? :D Ja pamiętam, że za G53 2H Paina dostaliśmy 999kk (bo więcej się nie dało, a przy szalejącym trade hacku wymiana typu geony + itemy nie wchodziła w grę). Za swoją działkę kupiłem sobie białą klatę :macha:
Przy okazji, też miałem gildiową fotę pod d3, ale bez bogaczy ubranych w G50 ;)
Obrazek
Spoiler:pokaż
Obrazek
Jeszcze screena z assowania udało mi się znaleźć :D
I pomyśleć, że to wszystko ponad 10 lat temu było :dziadek: Pograłem trochę na tym Steamowym Kalu ale to nie umywa się do tego, co było kiedyś. Początek może fajny, ludzi też sporo, ale teraz wygląda to gorzej jak Global przed połączeniem Hanina i Naraeha. 300-400 ludzi max z czego znaczna większość to sklepiki, górniki, rybacy, a cała reszta gra w swoich ekipach. Nie wspomnę o tych co pykają na macro lub afk party sobie stawiają. Jak już marudziłem wcześniej - wielka szkoda, że Inix nic a nic z Kalem przez tyle lat nie zrobił. Chyba trzeba będzie sobie poszukać nowego MMORPGa...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ja mam jeszcze screeny nawet z g42 jak Phantom Legion siedzi w Forcie i sobie gadają. Kojarzę Spację, WesołegoRomka, Slawnika i Excalibur- tutaj już mniej. ale mam chyba screeny z Spacją w party, nie wiem czy nie był u nas w gildii?!
No znalazłem screena z nim:
Obrazek

A tu jedno z party z PL
Obrazek

Grywałem z FrEEz2, czy z UNCLE-ta sama osoba miała dostęp do tych kont., widziałem jak ReD z PL, joli z Pharaons expili na szkieletach za Pubem.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Spacji chyba nigdy nie zapomnę. Pamiętam jak na 42 lvlu (wtedy w PolishPatriots byliśmy) żebrał non stop o party na szkieletach, bo mu niewiele brakowało do upka - więcej expa stracił, tak go mobki tłukły a z medami nie wyrabiał :E
Ja mam jeszcze kilka screenów z wyprawy do ostatniego roomu w D2:
Obrazek
Obrazek
Nie moje, zarąbane kiedyś od Jacy z gildiowego forum, ale się na nich znajduję (z ładną czapką i klatą :E). Cały room jak na lvle i stuff sprzed 10 lat to był hardkor, ktoś na pewno padł, ale już nie pamiętam kto (na pewno nie ja, pierwszy do biegania w kółko byłem :lol:).

Jeszcze 2 podczas assowania:
I dwa po świeżych upkach magów, chcieli tomby IRować (teraz to samemu się można tak bawić, ale kiedyś...)
Stary filmik, jakość nie powala :)

A ten real action KalOnline rozwalił system (robiony przez Polaków :D) :lol:

A grywać z KALowymi sławami miałem jedynie okazję w D3 na F6, na hermitach. Chociaż nie wiem czy XX godzin codziennego klikania w 2 mobki to jeszcze granie :D Szkoda, że Kalhq też upadło, tam też sporo fajnych staroci było (pierwsza broń nabita na +17 na przykład),

btw. Thomgar był w PL? Pewnie słyszałeś, jak to ożenił się z tą swoją miłością poznaną w grze :)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Thomgara nie pamiętam, ale sytuację z nim związaną znam, ja chyba byłem z miesiąc w PL i potem skończyłem grę, miałem 52lvl, a konto oddałem kumplowi z reala i on grał cały czas i większość jego pamięta, ja pamiętam tylko czasy g42, max d2 i początek d3. Zresztą przypomniałem sobie jak grałem z FrEEz2 lub UNCLE na f6 w d3, to go leczyłem na Hermitach.
Widzę kostka na screenie, też kojarzę nick, zresztą ja potem wróciłem do gry na jakiś czas, grałem Vagą, wbiłem chyba z 74lvl przy pomocy kumpla, który zrobił mi joba i sporo tez grał, bo ja nie miałem takiej siły i parcia na granie. On miał potem nawet dostęp do konta Owacyi, czy innego Vagi- zapomniałem nicku, ale sporo z nim grałem i był potem w tej anglojęzycznej gildi co miała zamek w tym czasie jak grałem Vagą, wyleciała mi nazwa, próbuję sobie przypomnieć, ale nie mogę, a nie mam niestety screenów z tego grania, ok po sprawdzeniu strony głównej kala to ktoś jest w topce z DT-DarkThrone to tak gildia w której kumpel miał postać i nawet kumpel którego nick miałem na końcu języka z 89lvl Rumburak też się znalazł, ale w ranku według rycków.

Było sporo forum, na pewno polskie forum, gdzie nawet dali mi Moda od privów, bo ogarniałem postawienie, granie itd. no i to anglojęzyczne co wymieniłeś.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Odkopuję trochę temat bo ciekawa nowina, chociaż kto siedzi w temacie ten pewnie już od kilku dni wie :)
http://store.steampowered.com/app/58266 ... rt_Online/
Black Desert Online pojawi się na Steamie :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

I to miesiąc przed Secret World. Hmm, może jednak sprawdzę, czy to takie fajne jak ludzie mówią. No, chyba że ktoś mnie tu zniechęci i zaoszczędzi mi trochę czasu. ;]
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Black Desert Online już wystartował na Steamie z 40% obniżką na początek, jest nieźle :) Poza tym, cena podstawowej wersji gry to 10 euro (chyba tyle, co wersja nie-Steam?). Grałem tylko w triala który mnie jakoś szczególnie nie wciągnął (pierwsze dni triala tak - ostatnie 2 dni sobie darowałem po wbiciu 50 któregoś poziomu :E), ale za hajs z kart z przyjemnością zakupię grę i spróbuję zrobić kolejne podejście :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Że coo?! Przecież to free2play było... Ale może to i lepiej, że za kasę. Nie będzie więcej korciło, żeby zagrać :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Niriles pisze: Że coo?! Przecież to free2play było... Ale może to i lepiej, że za kasę. Nie będzie więcej korciło, żeby zagrać :D
Poczytałem i się okazuje że to takie f2p na które trzeba wydać 100 euro żeby gra miała sens i nie była mordęgą.
ODPOWIEDZ