Euro 2016 - temat ogólny
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 14 razy
- Kontakt:
no to chyba dobrze, że zagramy z Portugalią, bo oni nie zachwycają na tym euro. inna sprawa, że u nas w ataku to nadal hula głównie wiatr 
no i Portugalczycy nie mają Pazdana, co przemawia na naszą korzyść

no i Portugalczycy nie mają Pazdana, co przemawia na naszą korzyść

- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
Ale mają Pepe, nawet trochę podobni

W sumie ja też się cieszę, że gramy z Portugalią. Chorwaci wydają się dużo mocniejsi (nawet mimo porażki) a Modric z Rakiticiem w środku pola stanowili znacznie groźniejszą parę niż Portugalczycy. Do tego Ronaldo jest daleki od optymalnej formy (zresztą podobnie jak nasi napadziorzy). Ale liczę na kolejny dobry mecz i nie ostatni na tych mistrzostwach. Fajnie byłoby jeszcze raz z Niemcami zagrać

- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Dogrywka Polski z Szwajcarią była żałosna. Szkoda mi Szwajcarii bo Polacy nie zasłużyli na wygraną. Trzech zawodników którzy dobrze grali to Fabiański, Pazdan oraz Błaszczykowski, a Milik to niech lepiej gra w Rugby bo z takim strzelaniem na bramkę to tylko tam zrobi furorę. 

- Podziękował: 55 razy
- Podziękowania: 126 razy
- Kontakt:
W piłce nie ma czegoś takiego jak "zasłużenie" na wygraną. Wygrywa drużyna która strzeli więcej bramek, a tutaj ich więcej w karnych strzelili Polacy. Polska mogła to rozstrzygnąć już w 1 połowie, Szwajcaria mogła w dogrywce, ale jak widać wyszło jeszcze inaczej.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Wiem ale prawda jest prawdą, że Polacy tylko grali w 1 połowie w 2 Szwajcaria przejęła inicjatywę, a do dogrywkę to tylko grali Szwajcarzy Bo jak pokazywali Polaków to wydawało mi się, że już im się nie chce grać. A Milik nie powinien grać, tyle akcji spieprzył że masakra. Ostatecznie to był wielki cud, że wygraliśmy ten mecz. Jeśli mamy wygrać mecz z Portugalią trzeba się przestać opierać na szczęściu czy cudach.
- Podziękował: 38 razy
- Podziękowania: 67 razy
- Kontakt:
Zabawne, bo Portugalia też wymęczyła to zwycięstwo i równie dobrze mogło się skończyć na karnych, a Walia wygrała po golu samobójczym.Bartes21 pisze: Wiem ale prawda jest prawdą, że Polacy tylko grali w 1 połowie w 2 Szwajcaria przejęła inicjatywę, a do dogrywkę to tylko grali Szwajcarzy Bo jak pokazywali Polaków to wydawało mi się, że już im się nie chce grać. A Milik nie powinien grać, tyle akcji spieprzył że masakra. Ostatecznie to był wielki cud, że wygraliśmy ten mecz. Jeśli mamy wygrać mecz z Portugalią trzeba się przestać opierać na szczęściu czy cudach.

- Podziękował: 85 razy
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
Milikowi przydałoby się trochę przerwy, chociażby może, żeby nie wyszedł od początku, to by pomogło mu się odblokować. W sumie na Portugalię można zagrać 4-5-1 i dodatkowego pomocnika przeznaczyć dla ceera. Chorwaci totalnie mnie zaskoczyli, ale dla nas to lepiej, gdyż z Portugalią mamy większe szanse.
Ze wszystkim się zgadzam, a co do Chorwatów, to naturalnie nie można mówić o 'szczęściu', i pewnym zwycięstwie grając z Portugalią, bo a) to nadal oni są faworytami b) to jest mimo potknięć w fazie grupowej niezły zespół, ALE lepiej grać z nimi niż z Chorwacją.Wajper pisze: Milikowi przydałoby się trochę przerwy, chociażby może, żeby nie wyszedł od początku, to by pomogło mu się odblokować. W sumie na Portugalię można zagrać 4-5-1 i dodatkowego pomocnika przeznaczyć dla ceera. Chorwaci totalnie mnie zaskoczyli, ale dla nas to lepiej, gdyż z Portugalią mamy większe szanse.
Chorwaci swoim środkiem pola by nas zgnietli, widać było nawet w meczu ze Szwajcarią, że jedno dobre zagranie w środku i mamy ogromny problem - Glik i Pazdan mimo dużych umiejętności i ogromnego serca do walki nie mają motoryki na najwyższym poziomie.
Portugalia jest dla nas znacznie lepszym rywalem (i przez nastawienie psychiczne - to z Portugalią odnieśliśmy największy sukces w ostatnich latach, a z kolei z Chorwacją wdupiliśmy Euro 2008) i przez to, że oni mają swoje humory i złe dni, jeśli nie zmieni się nastawienie tego zespołu i Ronaldo nie błyśnie, to jestem dobrej myśli.

Poza tym po ostatnim meczu wierzę ogromnie w Piszczka, ale też i myślę, że cała obrona stanie na wysokości zadania i nie da rozwinąć skrzydeł Naniemu i Ronaldo.
--
Na marginesie rozwala mnie na różnych forach płacz o drabinkę, o to, że Włochy grają tak wcześnie z Hiszpanią itd., no przecież to wina Hiszpanów, że tak się dali ograć Chorwacji i stracili pierwsze miejsce. Organizatorzy przecież nie będą zmieniać pozycji w grupach zespołom zgodnie z oczekiwaniami i 'faworytami', jakaś masakra jak się to czyta.
Druga kwestia odnośnie polskiej reprezentacji - najlepszy komentarz jaki czytałem to wielkie oburzenie, że Polacy spięli się na mecz ze Szwajcarami jakby grali co najmniej z 'Hiszpanią' i wyszli najsilniejszym składem zamiast dać się ograć młodym zawodnikom. Hejterzy łapią się czego mogą, bo okazuję się, że nagle mamy reprezentację na mistrzostwa. Tyle też było gadania, że męczyliśmy się w eliminacjach z Irlandią i Szkocją, i w grupie wygraliśmy 'tylko 1-0' z Irlandią Płn., a widać jak ciężko jest strzelić bramkę tym zespołom. Irlandia 1-2 z Francją przegrała, a Irlandia Płn 0-1 z Walią po bramce samobójczej.