Euro 2016 - temat ogólny

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Ten mecz Chorwacja Portugalia musiał być ciekawy, jak przez 117 minut nie było celnego strzału na bramkę. :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

no to chyba dobrze, że zagramy z Portugalią, bo oni nie zachwycają na tym euro. inna sprawa, że u nas w ataku to nadal hula głównie wiatr :D
no i Portugalczycy nie mają Pazdana, co przemawia na naszą korzyść :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Przypomina sie Euro 2004,gramy tak jak Grecja:)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

bobule pisze: no to chyba dobrze, że zagramy z Portugalią, bo oni nie zachwycają na tym euro. inna sprawa, że u nas w ataku to nadal hula głównie wiatr :D
no i Portugalczycy nie mają Pazdana, co przemawia na naszą korzyść :D
Ale mają Pepe, nawet trochę podobni :trollface:

W sumie ja też się cieszę, że gramy z Portugalią. Chorwaci wydają się dużo mocniejsi (nawet mimo porażki) a Modric z Rakiticiem w środku pola stanowili znacznie groźniejszą parę niż Portugalczycy. Do tego Ronaldo jest daleki od optymalnej formy (zresztą podobnie jak nasi napadziorzy). Ale liczę na kolejny dobry mecz i nie ostatni na tych mistrzostwach. Fajnie byłoby jeszcze raz z Niemcami zagrać ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Wczorajszy wieczorny mecz, to było 90 minut nudy jak flaki z olejem i trochę lepsza dogrywka z fuksem CR7. Portugalia jak najbardziej do ogrania.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Dogrywka Polski z Szwajcarią była żałosna. Szkoda mi Szwajcarii bo Polacy nie zasłużyli na wygraną. Trzech zawodników którzy dobrze grali to Fabiański, Pazdan oraz Błaszczykowski, a Milik to niech lepiej gra w Rugby bo z takim strzelaniem na bramkę to tylko tam zrobi furorę. :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 55 razy
Podziękowania: 126 razy
Kontakt:

W piłce nie ma czegoś takiego jak "zasłużenie" na wygraną. Wygrywa drużyna która strzeli więcej bramek, a tutaj ich więcej w karnych strzelili Polacy. Polska mogła to rozstrzygnąć już w 1 połowie, Szwajcaria mogła w dogrywce, ale jak widać wyszło jeszcze inaczej.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Wiem ale prawda jest prawdą, że Polacy tylko grali w 1 połowie w 2 Szwajcaria przejęła inicjatywę, a do dogrywkę to tylko grali Szwajcarzy Bo jak pokazywali Polaków to wydawało mi się, że już im się nie chce grać. A Milik nie powinien grać, tyle akcji spieprzył że masakra. Ostatecznie to był wielki cud, że wygraliśmy ten mecz. Jeśli mamy wygrać mecz z Portugalią trzeba się przestać opierać na szczęściu czy cudach.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

Bartes21 pisze: A Milik nie powinien grać, tyle akcji spieprzył że masakra. Ostatecznie to był wielki cud, że wygraliśmy ten mecz. Jeśli mamy wygrać mecz z Portugalią trzeba się przestać opierać na szczęściu czy cudach.
W takim razie kto ma grać za Milika? :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

nikopl pisze:
Bartes21 pisze: A Milik nie powinien grać, tyle akcji spieprzył że masakra. Ostatecznie to był wielki cud, że wygraliśmy ten mecz. Jeśli mamy wygrać mecz z Portugalią trzeba się przestać opierać na szczęściu czy cudach.
W takim razie kto ma grać za Milika? :)
Ktokolwiek, mogą nawet wziąć przypadkową osobę z ulicy i będę zadowolny :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Eh, Janusze futbolu komentują. W piłce już tak jest, że szczęście sprzyja lepszym. Tyle lat go Polsce brakowało, więc cieszmy się, że teraz to nam wychodzi.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Bartes21 pisze: Wiem ale prawda jest prawdą, że Polacy tylko grali w 1 połowie w 2 Szwajcaria przejęła inicjatywę, a do dogrywkę to tylko grali Szwajcarzy Bo jak pokazywali Polaków to wydawało mi się, że już im się nie chce grać. A Milik nie powinien grać, tyle akcji spieprzył że masakra. Ostatecznie to był wielki cud, że wygraliśmy ten mecz. Jeśli mamy wygrać mecz z Portugalią trzeba się przestać opierać na szczęściu czy cudach.
Zabawne, bo Portugalia też wymęczyła to zwycięstwo i równie dobrze mogło się skończyć na karnych, a Walia wygrała po golu samobójczym. :E Szczęście akurat jest bardzo ważne w futbolu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Przecież żaden zespół nie chciał wygrać tego meczu :D Jak inaczej skomentować fakt że pierwszy celny strzał został oddany w 117 minucie? :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

belgia az 4:0 pocisnela wegrow, niezle
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Oby takich szczesliwych chwil wiecej
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 85 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Milikowi przydałoby się trochę przerwy, chociażby może, żeby nie wyszedł od początku, to by pomogło mu się odblokować. W sumie na Portugalię można zagrać 4-5-1 i dodatkowego pomocnika przeznaczyć dla ceera. Chorwaci totalnie mnie zaskoczyli, ale dla nas to lepiej, gdyż z Portugalią mamy większe szanse.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Hazard grał wczoraj świetnie,mam nadzieje że będzie tak grał w Chelsea ;D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Grzmot pisze: Hazard grał wczoraj świetnie,mam nadzieje że będzie tak grał w Chelsea PSG/Realu Madryt ;D
Naprawiłem dla Ciebie posta.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Wajper pisze: Milikowi przydałoby się trochę przerwy, chociażby może, żeby nie wyszedł od początku, to by pomogło mu się odblokować. W sumie na Portugalię można zagrać 4-5-1 i dodatkowego pomocnika przeznaczyć dla ceera. Chorwaci totalnie mnie zaskoczyli, ale dla nas to lepiej, gdyż z Portugalią mamy większe szanse.
Ze wszystkim się zgadzam, a co do Chorwatów, to naturalnie nie można mówić o 'szczęściu', i pewnym zwycięstwie grając z Portugalią, bo a) to nadal oni są faworytami b) to jest mimo potknięć w fazie grupowej niezły zespół, ALE lepiej grać z nimi niż z Chorwacją.

Chorwaci swoim środkiem pola by nas zgnietli, widać było nawet w meczu ze Szwajcarią, że jedno dobre zagranie w środku i mamy ogromny problem - Glik i Pazdan mimo dużych umiejętności i ogromnego serca do walki nie mają motoryki na najwyższym poziomie.

Portugalia jest dla nas znacznie lepszym rywalem (i przez nastawienie psychiczne - to z Portugalią odnieśliśmy największy sukces w ostatnich latach, a z kolei z Chorwacją wdupiliśmy Euro 2008) i przez to, że oni mają swoje humory i złe dni, jeśli nie zmieni się nastawienie tego zespołu i Ronaldo nie błyśnie, to jestem dobrej myśli. :D

Poza tym po ostatnim meczu wierzę ogromnie w Piszczka, ale też i myślę, że cała obrona stanie na wysokości zadania i nie da rozwinąć skrzydeł Naniemu i Ronaldo.

--

Na marginesie rozwala mnie na różnych forach płacz o drabinkę, o to, że Włochy grają tak wcześnie z Hiszpanią itd., no przecież to wina Hiszpanów, że tak się dali ograć Chorwacji i stracili pierwsze miejsce. Organizatorzy przecież nie będą zmieniać pozycji w grupach zespołom zgodnie z oczekiwaniami i 'faworytami', jakaś masakra jak się to czyta.

Druga kwestia odnośnie polskiej reprezentacji - najlepszy komentarz jaki czytałem to wielkie oburzenie, że Polacy spięli się na mecz ze Szwajcarami jakby grali co najmniej z 'Hiszpanią' i wyszli najsilniejszym składem zamiast dać się ograć młodym zawodnikom. Hejterzy łapią się czego mogą, bo okazuję się, że nagle mamy reprezentację na mistrzostwa. Tyle też było gadania, że męczyliśmy się w eliminacjach z Irlandią i Szkocją, i w grupie wygraliśmy 'tylko 1-0' z Irlandią Płn., a widać jak ciężko jest strzelić bramkę tym zespołom. Irlandia 1-2 z Francją przegrała, a Irlandia Płn 0-1 z Walią po bramce samobójczej.
ODPOWIEDZ