G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Tak, tylko raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Witam,
właśnie wystawiłem kluczyk na g2a, który został zbanowany, ponieważ został wcześniej wykryty w innej aukcji. Problem w tym, ze ja tę inną aukcję na innym koncie usunąłem. Czy oferta mi się kiedyś odbanuje czy mam sam ją anulować?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

dochodzę do wniosku, że sprzedawać tam nie warto.
Jak niektórzy zauważyli, strona pobiera wysokie opłaty. więc wystawianie pojedynczego klucza za kilkadziesiąt centów odpada. chyba, że chcemy kupić sobie pozytywne opinie... z kolei nieco droższe klucze blokują. przynajmniej mi się jak dotąd nie udało wystawić nic droższego niż 5 euro, nie bez blokady. zwykle odsprzedaje klucze z jakiś darmówek chodzących na parówie po parę euro, lub gry z Kinguina ;) niestety, oni nie honorują skanów z takich stron (do odblokowania wymagają skanu zakupu, czy tam zrzutu ekranu w przypdku giftów). dziś zablokowali Reinforcement Pack do XCom 2. cenowo moja oferta była "w środku", więc poza promocją u konkurencji nic podejrzanego w niej nie było :]

co do kupowania, to w sumie wypada wykazać się rozsądkiem. na pewno nie polecam nic poza grami (na handlu skinami zupełnie się nie znam, więc nie biorę tego pod uwagę). do tego dochodzą gry na niektórych platformach znikające częściej niż na innych.

póki co, ja przerzuciłem się na kinguin i na razie z kupnem jest ok. sprzedaż na razie mało mnie interesuje... ale zauważyłem, że oni też mają masakrycznie wysokie opłaty dla sprzedających, więc chyba nie warto :/ za to cieszą częste akcje promocyjne z prezentami. o ile gry trafiam tragiczne (np. jakiś Harry Potter sprzed 6 lat, prawie tak samo stare F1), to zniżki po parę euro są miłym prezentem. na G2A nie widziałem takich akcji. jest za to (ma G2A) irytujący abonament na usługę, która przy ich podejrzliwości wobec sprzedających wydaje się być mało przydatna ;) no i ten vat... wiele razy czytałem, że można wybrać 0% i kupić, ale mi jakoś nigdy nie udaje się zrealizować takiej transakcji (może to zależy od formy płatności?)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Masz dużo racji, zwłaszcza, że support jest beznadziejny. Piszę z perspektywy sprzedawcy. Natomiast za bardzo alternatywy nie widzę. Czy G2A czy Kinguin mają spore opłaty, ale to się i tak uwzględnia w momencie wystawiania przedmiotu. G2A jest tak powszechne na świecie, że w gruncie rzeczy idzie tam wszystko sprzedać w cenach po których nikt na LG, Allegro by nie kupił.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nosterex pisze: Kupował ktoś z was przez SMS? Jak to wygląda? Bo ja totalnie zielony jestem... ;P
Jak wybierzesz płatności sms to otwiera Ci się okienko gdzie musisz podać nr tel, z którego chcesz dokonać płatności, dostaniesz wtedy o nich sms, na który musisz odpowiedzieć, potem dostajesz i odpowiadasz na kolejne, w okienku w kompie będą Ci się zliczały wszystkie wysłane, gdy wyślesz odpowiednią ilość sms, która jest uzależniona od ceny bazowej, klucz zakupionej gry dostaniesz na maila i będziesz miał na stronie g2a na swoim koncie.

Pamiętaj tylko, że to nieopłacalna opcja, bo płacisz trzy razy tyle, no chyba, że musisz doładowywać konto i nie wygadujesz tego tak jak ja, to faktycznie lepiej sobie coś z tą kasę kupić niż kisić na telefonie.
G2A Team
Awatar użytkownika
G2A Team

Witam,

W przypadku gdy aukcja zostaje zablokowana, prosimy nie martwić się, to tylko zwykła weryfikacja klucza. W takim przypadku prosimy kontaktować się z nami poprzez helpdesk(at)g2a.com, wtedy przekażemy sprawę odpowiedniemu działowi.

W razie dodatkowych pytań bądź wątpliwości, zawsze można znaleźć więcej informacji na naszym G2A FAQ, poprzez kontakt z nami na Live Chat bądź poprzez helpdesk(at)g2a.com. Nasi konsultanci przyjmują zgłoszenia 24/7.

Do zobaczenia na G2A.

Rob

G2A Team
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Kogos z tym Shieldem ostro pooralo. Od dwoch dni walcze z wylaczeniem tego i nie idzie. Nie dosc ze jes 6 krokow potwierdzajacych, czy aby na pewno chce wylaczyc shield, to jeszcze czekam 20 minut na maila, dostaje z linkiem potwierdzajacym, wchodze w niego a tam operacja od poczatku.

Trzeba bardzo uwazac jezeli chce sie cos tam kupic, bo juz w dwoch miejscach jest checkbox z zaznaczonym shieldem, raz w koszyku a dwa przy wyboze platnosci.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 158 razy

Mnie dzisiaj jakoś znienacka dopadł ten nieszczęsny shield mimo, że z g2a korzystam od dawna. W koszyku go wyłączyłem, a przy opcji zakupu nigdzie nie było niczego do odznaczenia, więc zapłaciłem, żeby za chwilę się dowiedzieć, że mam go włączonego.. padaka ogólnie. Cóż, wyłączyć to można jedynie dwa dni przed upłynięciem pseudo 'subskrypcji', więc data w kalendarzu już zaznaczona XD
Awatar użytkownika
Łowca

Też tak kiedyś miałem , to jest zwykłe naciaganie, cwaniactwo, szwindel inaczej tego się nazwać nie da. W normalnych warunkach taką praktyką powinny zainteresować się odpowiednie do tego organy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 106 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

boniek011 pisze:
Nosterex pisze: Kupował ktoś z was przez SMS? Jak to wygląda? Bo ja totalnie zielony jestem... ;P
Jak wybierzesz płatności sms to otwiera Ci się okienko gdzie musisz podać nr tel, z którego chcesz dokonać płatności, dostaniesz wtedy o nich sms, na który musisz odpowiedzieć, potem dostajesz i odpowiadasz na kolejne, w okienku w kompie będą Ci się zliczały wszystkie wysłane, gdy wyślesz odpowiednią ilość sms, która jest uzależniona od ceny bazowej, klucz zakupionej gry dostaniesz na maila i będziesz miał na stronie g2a na swoim koncie.

Pamiętaj tylko, że to nieopłacalna opcja, bo płacisz trzy razy tyle, no chyba, że musisz doładowywać konto i nie wygadujesz tego tak jak ja, to faktycznie lepiej sobie coś z tą kasę kupić niż kisić na telefonie.
Dzięki za wytłumaczenie ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Witam,
ile trzeba czekać na pojawienie się pieniędzy na koncie paypal po wypłaceniu ich z g2a?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Na PP w miarę szybko wypłacają, do 2 dni
Awatar użytkownika
Łowca

Wie ktoś ile może trwać zwrot pieniędzy do portfela g2a, jeśli kupiłem skina do cs go przez konto paysafecard? Chciałbym jeszcze zdążyć kupić Overwatch Origins, a podrożał już od wczoraj o 12 zł :(
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Zmienilo sie cos w kwesti wyplaty srodkow z Walleta? Dalej 48h czy cos sie pozmienialo?
Awatar użytkownika
Łowca

To, ze nie zwracaja swoich oplat jak ktos wycofa zakup. To nic, to ze rozstrzyganie sporow polega na rzucie moneta, to tez pikus. Rosnace za 2 dni oplaty od sprzedazy to takze nic, w koncu co to jest dodatkowe 2%...
Teraz G2A przywlaszczy sobie takze wasza kase, a na pewno zablokuje do niej dostep, jesli w ciagu tygodnia nie podacie calej masy danych osobowych z numerem buta wlacznie. Jak ktos pojechal na wakacje, zanim to sie pojawilo, zdziwi sie okrutie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Czy mi sie wydaje czy nie da się juz doładować G2A coins bez prowizji? O_o
Jeszcze wczoraj mogłem doładować poprzez Skrill za darmo, a teraz trzeba płacić prowizję.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Mam pewien problem. Jakiś czas temu kupowałem KIller is Dead na G2A. Ostatnio usunęli mi grę z konta, no to oczywiście napisałem do Centrum Sporów G2A, tak jak zawsze, bo zawsze bez problemu dostawałem kasę z powrotem, tak samo zresztą jak mój znajomy.
Załączyłem oczywiście zdjęcie dowodu, czyli okno w Steamie, w którym widniała informacja o usunięciu gry z konta. Dzisiaj dostałem poniższą odpowiedź od sprzedawcy:
"You are thief! I report you to G2A! Have a nice day!"
Chciałem napisać na Live Chat G2A żeby dowiedzieć się, co w takiej sytuacji zrobić, ale Live Chat jest teraz dostępny tylko dla szlachty z Shieldem...
A może to dlatego, że nie zrozumiał tego screenshota, bo wysłałem mu go po polsku? :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 859 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Osoba która, sprzedała Ci klucz wyzywa Cię od złodziei? Paranoja.

Dostałeś już jakąś odpowiedź od tego całego centrum sporów?
ODPOWIEDZ