nowe dead island:
http://store.steampowered.com/app/337360/
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
W Niemcowie trochę się przerzedziło w ofercie Steam. Za pclab:
"Lista gier usuniętych z niemieckiego Steama przedstawia się następująco:
Aliens versus Predator Classic
Blake Stone: Aliens of Gold
Blood: One Unit Whole Blood
Blood II: The Chosen + Expansion
BloodRayne
BloodRayne 2
Carmageddon Max Pack
Carmageddon 2: Carpocalypse Now
Harvester
Kingpin — Life of Crime
NAM
Painkiller: Black Edition
Painkiller Hell & Damnation
Painkiller Overdose
Postal
Postal 2
Postal 3
POSTAL Redux
Rise of the Triad
Rise of the Triad: Dark War
Rune Classic
Shadow Warrior Classic Redux
SiN Episodes: Emergence
Star Wars Dark Forces
The Chaos Engine
TimeShift
UberSoldier II
Wraz z nimi ze sklepu znikły też następujące pakiety:
Carmageddon Complete Pack
Classic War Pack
Lucasarts Jedi Knight Bundle
Nordic Games Classic Mix
Painkiller Complete Pack
Painkiller Hell and Damnation Standard 4-pack
Painkiller Hell and Damnation Collectors
POSTAL 2 4-Pack
POSTAL 2 + Paradise Lost
Rise of the Triad - 4 Pack
Star Wars Collection - 2015 -RP
The Apogee Throwback Pack
The Chaos Engine 2-Pack"
Za co oberwał Jedi Knight Bundle?
"Lista gier usuniętych z niemieckiego Steama przedstawia się następująco:
Aliens versus Predator Classic
Blake Stone: Aliens of Gold
Blood: One Unit Whole Blood
Blood II: The Chosen + Expansion
BloodRayne
BloodRayne 2
Carmageddon Max Pack
Carmageddon 2: Carpocalypse Now
Harvester
Kingpin — Life of Crime
NAM
Painkiller: Black Edition
Painkiller Hell & Damnation
Painkiller Overdose
Postal
Postal 2
Postal 3
POSTAL Redux
Rise of the Triad
Rise of the Triad: Dark War
Rune Classic
Shadow Warrior Classic Redux
SiN Episodes: Emergence
Star Wars Dark Forces
The Chaos Engine
TimeShift
UberSoldier II
Wraz z nimi ze sklepu znikły też następujące pakiety:
Carmageddon Complete Pack
Classic War Pack
Lucasarts Jedi Knight Bundle
Nordic Games Classic Mix
Painkiller Complete Pack
Painkiller Hell and Damnation Standard 4-pack
Painkiller Hell and Damnation Collectors
POSTAL 2 4-Pack
POSTAL 2 + Paradise Lost
Rise of the Triad - 4 Pack
Star Wars Collection - 2015 -RP
The Apogee Throwback Pack
The Chaos Engine 2-Pack"
Za co oberwał Jedi Knight Bundle?
'The Little Ones' na Steamie się pojawiło..jakoś tak nie widziałem wcześniej zapowiedzi. ;o
Jest ten pełne wsparcie dla Pada:
http://store.steampowered.com/app/481090
Jest ten pełne wsparcie dla Pada:
http://store.steampowered.com/app/481090
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 33 razy
- Kontakt:
Wezcie panowie nie kraczcie z tym GTA. Czekam na te -45%/-50%. Wallet juz jest pelen eurogąbek i tylko czekam na start wyprzedazy. Mam juz ochote w to pograc i mam nadzieje ze to bedzie w te wakacje 

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Czyli ja dalej mogę krakać?

A co do usuniętych gier ze Steam to głupota. To rodzice powinni ogarniać swoje dzieci, a nie że usuwają takie AvP Classic. Ile ja swego czasu się w to nagrałam jako Predator

- Kontakt:
Ale w UK nie usuną gier z powodu "okrucieństwa". Więc nie ma problemu ;P
Niemcy są specyficzne, bo często mają "ulepszone" wersje - brak swastyk, krwi, analogii do sytuacji itp. I właśnie dlatego możliwe było usunięcie wybranych produkcji. Jakby np Wolfenstein: The New Order nie został specjalnie zmodyfikowany pod rynek Niemiecki, to gra w ogóle by się tam nie ukazała.
niezupełnie o to mi chodziło. To właśnie ograniczanie przez rodziców dostępu do gier mogłoby być powodem pozwu o nadmierne okrucieństwo ze strony rodziców

Może nie aż tak jak Norwegia, gdzie niejaki Breivik skarży się na okrucieństwo w celi ze względu na dostęp do nieświeżych gier

- Kontakt:
Breivik jest niezrównoważonym psychicznie człowiekiem, który ma potrzebę ciągłego zwracania na siebie uwagi. A że mają tam otwarte i liberalne prawo, to wysłuchać go muszą. Tak samo jak każdego innego więźnia, nie pozwolą na nierówne traktowanie kogokolwiek. Nawet jak wydaje się to co najmniej kontrowersyjne.
U nas jak zabójca 5 osób złoży wniosek o wcześniejsze zwolnienie po odpowiednim czacie, to również muszą go w sądzie wysłuchać. Lub przynajmniej na jakieś komisji zbadać. Nie można uznać, że więzień A ma prawo do czegoś, a więzień B nie ma, tylko dlatego że więzień B jest mniej lubiany.
A co do pozwów to nie słyszałam, żeby w UK były jakieś idiotyczne przypadki więc wątpię. Już prędzej w USA by się sądzili, tam to jest na porządku dziennym, żeby ciocia sądziła się z dziećmi siostry o to, że za długo do niej szły jak potrzebowała pomocy i ona w wyniku tego doznała ciężkiego uszczerbku moralnego. Dlatego też Steam nie będzie wprowadzać takich zmian na rynku w USA - tam każdy mógłby ich bez problemu oskarżyć, nawet jak podstawa jest idiotyczna.
U nas jak zabójca 5 osób złoży wniosek o wcześniejsze zwolnienie po odpowiednim czacie, to również muszą go w sądzie wysłuchać. Lub przynajmniej na jakieś komisji zbadać. Nie można uznać, że więzień A ma prawo do czegoś, a więzień B nie ma, tylko dlatego że więzień B jest mniej lubiany.
A co do pozwów to nie słyszałam, żeby w UK były jakieś idiotyczne przypadki więc wątpię. Już prędzej w USA by się sądzili, tam to jest na porządku dziennym, żeby ciocia sądziła się z dziećmi siostry o to, że za długo do niej szły jak potrzebowała pomocy i ona w wyniku tego doznała ciężkiego uszczerbku moralnego. Dlatego też Steam nie będzie wprowadzać takich zmian na rynku w USA - tam każdy mógłby ich bez problemu oskarżyć, nawet jak podstawa jest idiotyczna.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Steam właśnie wykasował mi z dysku całego XCOM'a 2 (próbuję uruchomić, a tu nie ma, wchodzę na mój komputer, patrzę, z 16 gb wolnego miejsca na dysku zrobiło się 102 O.O) ponadto usunął mi wszystkie zrzuty ekranu z dysku, te co były w chmurze i widoczne na profilu nadal są. Ktoś może znać powód i ewentualną metodę szybkiego odzysku utraconych danych? (Nie chcę się mordować znowu ze ściąganiem tego wszystkiego z moim powolnym netem :/)
no nie wiem. Może po prostu nie pasjonujesz się tym tematem

byłby to chyba pierwszy przypadek, kiedy Steam cokolwiek wykasował komuś z dysku.
Ostatnio zmieniony 1 cze 2016, o 19:42 przez buck, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
No ja go nie usunąłem, w ogóle dziś nic nie ruszałem, a coś się pokiełbasiło 
Ogólnie steam wykrywa że gra jest zainstalowana ale po odpaleniu mówi że brakuje "executable file", w ogóle wszystkiego tam brakuje.. narazie zweryfikowałem spójność i wykrył że brakuje ponad, nie wiem ile dokładnie było, 3 tysięcy plików i zostawiłem na ściąganie bo chyba nie ma innej metody.. screenów mi nie szkoda, ale chcialem dzis pograc

Ogólnie steam wykrywa że gra jest zainstalowana ale po odpaleniu mówi że brakuje "executable file", w ogóle wszystkiego tam brakuje.. narazie zweryfikowałem spójność i wykrył że brakuje ponad, nie wiem ile dokładnie było, 3 tysięcy plików i zostawiłem na ściąganie bo chyba nie ma innej metody.. screenów mi nie szkoda, ale chcialem dzis pograc

Ostatnio zmieniony 1 cze 2016, o 19:42 przez Lemistio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 429 razy
- Podziękowania: 249 razy
- Kontakt:
Czasami dzieją się takie cuda, rzadko ale się zdarzają:Lemistio pisze: No ja go nie usunąłem, w ogóle dziś nic nie ruszałem, a coś się pokiełbasiło
https://www.reddit.com/r/Steam/comments ... ll_a_game/