Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Wiem, ale to staje się nową świecką tradycją - zamiast patchować grę wdaje się wersję redux/definitive i strzyże nabywców od nowa, czasem dając bonus lojalnościowy na zachętę sprowadzający cenę do 3€ lub 2$ dla USA. Mimo wszystko mają moje 3€gabeny podobnie jak odświeżone Dead Island - FWH to w końcu polskie studio robiąca oldschoolowe FPSy w czasach mody na oskryptowane corridor shootery w stylu nowych CoDów.
P.S.
Co do oczekiwanych remaków - aż dziwię się że nigdy nie powstał remake pierwszego Unreala. To FPS który zrobił na mnie poza pierwszym Quake chyba największe wrażenie i dla którego "nieziemskiej" grafiki wymieniłem w 1999 r. pół komputera.
To jakaś dziwna sprawa - w odróżnieniu od DoomaI/II//3 który doczekał się mnóstwa modów (trójka z Wulfenem i HRTP nie potrzebowała nawet remake), wyszedł Doom BFG Edition, a teraz reboot Doom (4) w stylu jedynki, to pierwszy Unreal nie doczekal się chyba nawet porządnego moda HD+tekstury, mimo że Unreal Engine był dość dobrze rozpracowany (choć nie wydano go chyab w wersji źródłowej jak kodu pierwszego Dooma). WTF?
P.S.S.
Ciekaw jestem kiedy CDProject Red przejdzie na ciemną stronę mocy i wyda płatną wersję Witcher 3 Definitive Edition. Na razie pewnie nie, bo skupiają się cały czas na produkcji płatnych rozszerzeń które i tak w porównaniu z konkurencją trzymają poziom IMHO.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2016, o 20:24 przez Skapiradlo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Nah. Tak podbiją trochę tekstury, dodają kilka efektów, jakiś komentarz i mają "nową grę".
W przypadku starych musieli by od nowa grzebać w plikach (a nie mieć to na świeżo jak w przypadku 1 - 2 letniej gry), ludzie pewnie oczekiwali by jakiś większych zmian itp w interfejsie, ekwipunku, AI przeciwników itp.
@Skąpiradło
W3 ultimate / wersja rozszerzona będzie pewnie przy okazji wersji GOTY jak W1 czy W2. Wrzucą wszystkie dodatki i patche, może kilka animacji ruchu jako "darmowe DLC" i będą mieli nową, lepszą wersję
W przypadku starych musieli by od nowa grzebać w plikach (a nie mieć to na świeżo jak w przypadku 1 - 2 letniej gry), ludzie pewnie oczekiwali by jakiś większych zmian itp w interfejsie, ekwipunku, AI przeciwników itp.
@Skąpiradło
W3 ultimate / wersja rozszerzona będzie pewnie przy okazji wersji GOTY jak W1 czy W2. Wrzucą wszystkie dodatki i patche, może kilka animacji ruchu jako "darmowe DLC" i będą mieli nową, lepszą wersję

@Armin co poradzisz, takie czasy. 
Ostatnio na FW widziałem komentarz, że Uncharted 2 już niegrywalny jest i powinien Naughty Dog Remake zrobić na PS4 (Remaster się nie liczy), to samo z Wiedźminem 2, że ten też już nie jest możliwy do ogrania i należałoby go odświeżyć.
Mi np. przeszkadza jedynie brak wsparcia dla Pada w starszych grach z oczywistych względów (nie było wtedy jeszcze X360), bo na klawie/myszce nie mogę grać, a często ustawianie samemu konfiguracji pod Pada nie jest tak poprawne jak po prostu domyślny Controller Support.

Ostatnio na FW widziałem komentarz, że Uncharted 2 już niegrywalny jest i powinien Naughty Dog Remake zrobić na PS4 (Remaster się nie liczy), to samo z Wiedźminem 2, że ten też już nie jest możliwy do ogrania i należałoby go odświeżyć.
Mi np. przeszkadza jedynie brak wsparcia dla Pada w starszych grach z oczywistych względów (nie było wtedy jeszcze X360), bo na klawie/myszce nie mogę grać, a często ustawianie samemu konfiguracji pod Pada nie jest tak poprawne jak po prostu domyślny Controller Support.
To jest przedpremierowe -10% dla wszystkich.
Cały czas na to czekam. Innej wersji nie zamierzam kupować.
kupiłbyś nową wersję specjalnie dla pada? na pewno jakiś

Ale ta nowa wersja dla Pada teoretycznie jest też już zarazem odświeżona, te tzw. definitive edition czy inne tam jeszcze.

Poza tym czy kupiłbym - gier w pełnej cenie to w sumie w ogóle nie kupuje poza Uncharted 4, Wiedźminem 3 i Pillarsami. Te 3 tytuły tylko kupowałem w dniu premiery / dzień przed w wysokiej cenie. ( FF IX tu w sumie nie zaliczam, bo 45 zł na GMG kosztował w dniu premiery ;x ) Natomiast właśnie za 3€ odświeżenie wraz z dodaniem supportu dla Padów to jak najbardziej.
Mnie zadziwia wydawanie definitive edition dla naprawdę nowych gier i to np. rok po premierze, to trochę inna kwestia niż odświeżenie czy w ogóle wprowadzenie gry na PC np. z 2002 r. z PS2 wraz z eleganckim wsparciem dla Pada X360.
Jak nie mozesz grac na klawiaturze i myszcze? Rozwiń temat prosze.Fj00b pisze: @Armin co poradzisz, takie czasy.
Mam niedowład spastyczny nóg (czy też fachowo 'kończyn dolnych') (mięśnie moich nóg są napięte 24/7), II gr. niepełnosprawności (10-N, 05-R) z kartą parkingową i biorę te same leki co SMowcy - baclofen, sirdalud, amizepin i często przeciwbólowe dexak/nimesil/ketonal.pelikulas pisze:Jak nie mozesz grac na klawiaturze i myszcze? Rozwiń temat prosze.Fj00b pisze: @Armin co poradzisz, takie czasy.
Odruchy neurologiczne właśnie też wszystko nieprawidłowe, łącznie ze stopotrząsem, tutaj wycięta epikryza z drugiej wizyty w szpitalu jak się zaczęły dolegliwości. (Pierwsza w kwietniu 2014 z nieco mniejszymi objawami, drugi w czerwcu 2014 w tragicznym stanie już wtedy i psychicznym i bólowym):

Jak siedzę przy biurku nad klawą, to ból jest sporo większy niż leżąc na kanapie z padem.
Tak, wiem, że są couchmastery, podstawki itp., sam mam dwie tego typu podstawki, ale nawet wówczas jest mi po prostu znacznie wygodniej położyć się chociażby na boku łóżka z padem w rękach niż 'kamieniować się' couchmasterem i nie bardzo móc się ruszyć, a potrzebuję często zmieniać pozycje przy spastyczności.
Na kompie gram właśnie na SteamLinku na TV na X360 padzie bezprzewodowym z leżaka 'ZeroGravity' lub czasami też po prostu z łóżka (na stelażu regulowanym) i tak w miarę przyjemnie można pograć, natomiast do kompa typowo przy biurku to siadam tylko do pracy pod uczelnię / sprawdzenie poczty, wiadomości, zajrzenie na Łowców itp., natomiast nigdy nie gram przy biurku ani nie oglądam filmów na monitorze.
Generalnie wygląda to tak jak pani Dr opisuje w artykule:
http://idn.org.pl/gdansk/ptsr/html/37-spastycznosc.htm
Jak to pierwszy raz czytałem, to zupełnie jakbym swoją historię czytał.
O to mnie zaskoczyles. Myslalem ze po prostu nie lubisz grac mysz + klawiatura. Ja rok temu jak mialem zabieg po ktorym nie moglem siedziec ani lezec na plecach przez kilka tygodni, to tez zmuszony bylem do pykania na padzie w platformówki, bo tylko w to umiem grac na padzie... Nawet obiad jadłem na stojąco, a najgorsze to bylo się kompac lub isc za potrzeba na tron, to bylo wyzwanieFj00b pisze:Mam niedowład spastyczny nóg (czy też fachowo 'kończyn dolnych') (mięśnie moich nóg są napięte 24/7), II gr. niepełnosprawności (10-N, 05-R) z kartą parkingową i biorę te same leki co SMowcy - baclofen, sirdalud, amizepin i często przeciwbólowe dexak/nimesil/ketonal.pelikulas pisze:Jak nie mozesz grac na klawiaturze i myszcze? Rozwiń temat prosze.Fj00b pisze: @Armin co poradzisz, takie czasy.
Odruchy neurologiczne właśnie też wszystko nieprawidłowe, łącznie ze stopotrząsem, tutaj wycięta epikryza z drugiej wizyty w szpitalu jak się zaczęły dolegliwości. (Pierwsza w kwietniu 2014 z nieco mniejszymi objawami, drugi w czerwcu 2014 w tragicznym stanie już wtedy i psychicznym i bólowym):
Jak siedzę przy biurku nad klawą, to ból jest sporo większy niż leżąc na kanapie z padem.
Tak, wiem, że są couchmastery, podstawki itp., sam mam dwie tego typu podstawki, ale nawet wówczas jest mi po prostu znacznie wygodniej położyć się chociażby na boku łóżka z padem w rękach niż 'kamieniować się' couchmasterem i nie bardzo móc się ruszyć, a potrzebuję często zmieniać pozycje przy spastyczności.
Na kompie gram właśnie na SteamLinku na TV na X360 padzie bezprzewodowym z leżaka 'ZeroGravity' lub czasami też po prostu z łóżka (na stelażu regulowanym) i tak w miarę przyjemnie można pograć, natomiast do kompa typowo przy biurku to siadam tylko do pracy pod uczelnię / sprawdzenie poczty, wiadomości, zajrzenie na Łowców itp., natomiast nigdy nie gram przy biurku ani nie oglądam filmów na monitorze.
Generalnie wygląda to tak jak pani Dr opisuje w artykule:
http://idn.org.pl/gdansk/ptsr/html/37-spastycznosc.htm
Jak to pierwszy raz czytałem, to zupełnie jakbym swoją historię czytał.

Sam też w wieku nastu lat to wyłącznie na myszce i klawie grałem 
Np. Nie wyobrażałem sobie jak można grać w FPSa na padzie, ale jak widać czasami sytuacja zmusza do pewnych rozwiązań.
FPSów unikam w sumie, tylko w niektóre gram (np. Wolfa New Order ograłem z ciekawości albo BioShock Infinite na padzie właśnie), bo na myszce klawie po godzinie mam dosyć (zwłaszcza jak tego dnia siedziałem na uczelni w ławce 6h np.
), a na padzie się wkurzam, że tak 'lamię'.
Właśnie wkurza mnie, że niektóre gry, które wychodzą w jednym czasie nawet na PS4-PC-XONE nie mają 'Full Controller Support' na Steamie, mimo iż przecież ta PC wersja to często pochodzi z konsolowej.
Invisible Inc. jak kiedyś wspomniałem mnie jara od premiery, ale nie kupowałem na Steama, bo nie ma wsparcia dla Pada, co ciekawe doczekałem się po roku wersji konsolowej PS4, ale czekam na promkę jak na Łowcę przystało.
http://metro.co.uk/2016/04/21/invisible ... s-5830671/
http://store.steampowered.com/app/243970/

Np. Nie wyobrażałem sobie jak można grać w FPSa na padzie, ale jak widać czasami sytuacja zmusza do pewnych rozwiązań.

FPSów unikam w sumie, tylko w niektóre gram (np. Wolfa New Order ograłem z ciekawości albo BioShock Infinite na padzie właśnie), bo na myszce klawie po godzinie mam dosyć (zwłaszcza jak tego dnia siedziałem na uczelni w ławce 6h np.

Właśnie wkurza mnie, że niektóre gry, które wychodzą w jednym czasie nawet na PS4-PC-XONE nie mają 'Full Controller Support' na Steamie, mimo iż przecież ta PC wersja to często pochodzi z konsolowej.
Invisible Inc. jak kiedyś wspomniałem mnie jara od premiery, ale nie kupowałem na Steama, bo nie ma wsparcia dla Pada, co ciekawe doczekałem się po roku wersji konsolowej PS4, ale czekam na promkę jak na Łowcę przystało.

http://metro.co.uk/2016/04/21/invisible ... s-5830671/
http://store.steampowered.com/app/243970/