Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

ASF sam wysyła karty po skończeniu farmienia, można też ustawić regularne odstępy czasu, aby alty wysłały karty np. co godzinę. Najlepiej jest zaimportować dane z tokena mobilnego do ASF, wtedy potwierdzanie odbywa się automatycznie. Na stronie domowej ASF jest informacja, jak to zrobić.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2016, o 21:48 przez burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

burak pisze: Najlepiej jest zaimportować dane z tokena mobilnego do ASF, wtedy potwierdzanie odbywa się automatycznie. Na stronie domowej ASF jest informacja, jak to zrobić.
Dzięki, potestuję :piwo:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

Trochę to lipne, że kod odzyskiwania tokena mobilnego nie znika z aplikacji mimo adnotacji, że "pojawi się tylko raz i zniknie".
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Twórcy Banner Saga 2 zapowiedzieli, że pracują już nad kilkoma nowymi lokalizacjami, wśród których jest język polski :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

To fajnie, będzie motywacja do kolejnego przejścia. Ja póki co przeszedłem już ponad połowę, ale jednak gra po angielsku w Banner Sagę potrafi męczyć bardziej niż np. w przygodówki(a trochę ich po angielsku przeszedłem).
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Noir pisze: Twórcy Banner Saga 2 zapowiedzieli, że pracują już nad kilkoma ...
Nie jestem pewien, czy zaraz mnie tu nie zlinczujecie, ale napiszę od siebie coś o Banner Saga.

Wcześnie jednak napiszę, że bardzo lubię turowe gry. Lubię strategiczne gry ale Banner Sagi jakoś nie mogę strawić. Coś jest ze mną nie tak? Dla mnie jest to gra: klik, klik, i to wszystko. Taka gra na telefonik. Na chwilę, do pociągu lub do wc. Podobnie jest z Don't Starve. Dwukrotnie podchodziłem do tych tytułów. Według mnie, przeciętne, bundlowe gry. Nic wybitnego. Nic, co by mnie na dłużej przy nich zatrzymało.

Mam teorię. Podejrzewam, że jest to sprawka wysokiej ceny. Zauważyłem, że im więcej wyda się na grę, tym bardziej się lubi (chce się grać w) tę grę, ponieważ wydało się porządną kasę (np.: Sniper Elite: Nazi Zombie Army) i wyciska się z tej gry wszystko, co oferuje. W innych przypadkach, za bezcen brane gry, okazują się o wiele fajniejsze, a co martwi, czasem w ogóle nie są uruchamiane.

Zburzcie moje przekonania i zachęćcie mnie do ponownego (po raz trzeci) zainstalowania tych gier... ale niech no ja wpierw ogarnę isolation ;)

Aby nie odbiegać od tematu wątku podpowiem, że na Stimie, już nie długo: Summer Sale!!!
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Banner Saga ma przepiękną grafikę, świetną fabułę, rewelacyjną muzykę a w konsekwencji klimat. Turowa walka w tym wszystkim jest częścią gry, ale nie ona jedyna składa się na końcowy odbiór. A same walki są satysfakcjonujące. Jeśli radzisz sobie za łatwo i gra się sama przechodzi to zwiększ poziom trudności.
Co do Don't Starve to i ja się od niej odbiłem. Po kilkunastu rozgrywkach bardzo duża powtarzalność początkowej gry mnie skutecznie zniechęciła do powtórek.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Revan pisze: Banner Saga ma przepiękną grafikę, świetną fabułę, rewelacyjną muzykę a w konsekwencji klimat. Turowa walka w tym wszystkim jest częścią gry, ale nie ona jedyna składa się na końcowy odbiór. A same walki są satysfakcjonujące. Jeśli radzisz sobie za łatwo i gra się sama przechodzi to zwiększ poziom trudności.
Co do Don't Starve to i ja się od niej odbiłem. Po kilkunastu rozgrywkach bardzo duża powtarzalność początkowej gry mnie skutecznie zniechęciła do powtórek.
Dzięki za odzew! Cały czas się dziwię, dlaczego tyle pozytywnych opinii (kupione?), a mnie ten klimat nie rusza.
Dam Sadze jeszcze jedną szansę ale "Nie głoduj" odpuszczę bo nawet w coopie nie ma tego czegoś w sobie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Nie kupisz taniej niż na Steam. Na Amazon.gb nowy kosztuje 70 funtów + przesyłka. Steam pewnie nie wprowadzi do nas padów do sklepów stacjonarnych, więc 66€ bezpośrednio ze Steam to będzie najniższa możliwa cena. No chyba, że weźmie się w bundlu z grą i uda grę sprzedać, tak że sam pad wyjdzie odrobinę taniej.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Nie kupisz taniej niż na Steam. Na Amazon.gb nowy kosztuje 70 funtów + przesyłka. Steam pewnie nie wprowadzi do nas padów do sklepów stacjonarnych, więc 66€ bezpośrednio ze Steam to będzie najniższa możliwa cena. No chyba, że weźmie się w bundlu z grą i uda grę sprzedać, tak że sam pad wyjdzie odrobinę taniej.
Dzięki za info. Wstrzymam się na razie bo kupiłem niedawno pad do XO za 600 i trochę mi teraz szkoda wydawać na tego :P
Poobserwuje allegro może będzie coś w granicach 250
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

pelikulas pisze: A mnie ciekawi jak wymienie telefon, w sensie wloze karte sim do innego i pobiore apke to bedzie ddzialac czy nie?
W tym tygodniu to przerabiałem, więc mogę coś na ten temat napisać,jak zmienisz telefon, to apka sama w sobie jak najbardziej działa, ale żeby działał steam guard to najpierw musisz usunąć token uwierzytelnienia na steamie za pomocą kodu jaki otrzymałeś podczas jego rejestracji na poprzednim telefonie. Po usunięciu tokena dodajesz na nowo w nowym telefonie i wszystko śmiga jak należy.
mru
Awatar użytkownika
mru
Robin Hood
Podziękował: 79 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Mam dziwny problem z wyrobieniem odznaki z Rage Parking Simulator 2016, a konkretnie z zakupem karty "Black Mat Car"?!!?! Ktoś to może jakoś wyjaśnić... lub najlepiej podać do niej link ;)
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Nie ma takiej karty, nie znajduje mi.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

http://steamcommunity.com/market/listin ... 0Mat%20Car to niby jest odnośnik, ale nie ma ofert. Dziwne, patrząc na to jak innych kart jest od zawalenia.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

nie ma na rynku widocznie :D kup sobie boosterpacka i może ci wypadnie ;)

jest karta black car i to pewnie jakiś bug z odznaką jest, poszukaj na forum steama czy ludzie też mają taki problem
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Rozwiązanie chwilowe, na które trzeba przygotować trochę hajsu:
Fix:
Create 15 requests for purchase "Black car" card ( http://steamcommunity.com/market/listin ... %20Card%29 )

After you will randomly buy "Black car" or "black mat car" :
http://i.imgur.com/yUA3yUh.png

After sell waste card.
Dev niby wie, niby coś tam zrobił w tej sprawie:
http://steamcommunity.com/app/395150/di ... 4479303626

A ten błąd przez to, że dwie karty z tej gry były nazwane tak samo :/
Awatar użytkownika
Robin Hood

Dziś aplikacja mobilna nie uznaje mi kodu PIN (blokada rodzinna, używam jako dodatkowe zabezpieczenie).
Na PC elegancko przyjmuje a mobilka uparcie wywala "Spróbuj ponownie". Dziwne. Restart i reinstall nic nie pomogły.

//
Okej, blokuje mi tylko sklep, wyłączenie i podłączenie tokena, restart blokady rodzinnej też nic.
Jednak na PC też raz przyjmie a raz nie... u Was wszystko gra?

Nie wiem o co kaman, wyłączam na jakiś czas może samo minie...
Używacie tego jako dodatkow secure? Tak z ciekawości.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2016, o 18:50 przez trotyl2d, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

trotyl2d pisze: Dziś aplikacja mobilna nie uznaje mi kodu PIN (blokada rodzinna, używam jako dodatkowe zabezpieczenie).
Na PC elegancko przyjmuje a mobilka uparcie wywala "Spróbuj ponownie". Dziwne. Restart i reinstall nic nie pomogły.

//
Okej, blokuje mi tylko sklep, wyłączenie i podłączenie tokena, restart blokady rodzinnej też nic.
Czy do supportu można napisać po polsku?

Co za restart blokady ? po prostu wylacz tryb rodzinny i po ponownym wlaczeniu poprosi cie zebys podal nowy kod pin.
http://store.steampowered.com/parental/set
Awatar użytkownika
Robin Hood

Kuba pisze:
trotyl2d pisze: Dziś aplikacja mobilna nie uznaje mi kodu PIN (blokada rodzinna, używam jako dodatkowe zabezpieczenie).

//
Czy do supportu można napisać po polsku?

Co za restart blokady ? po prostu wylacz tryb rodzinny i po ponownym wlaczeniu poprosi cie zebys podal nowy kod pin.
http://store.steampowered.com/parental/set
Właśnie już to zrobiłem drugi raz i nadal na Andku nie przyjmuje w sklepie a PC póki co działa chociaż zdarzy się, że nie przejdzie.

Okej nie jestem osamotniony. Pozostaje wyłączyć tymczasowo i śledzić reddita.

https://reddit.com/r/Steam/comments/4hr ... _randomly/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Steam rozdzielił recenzje na "nowe - ostatnie 30 dni" i "ogólne". Jedyny cel, jaki w tym widzę to lepszy wizerunek gier, które na starcie zaliczyły olbrzymią plamę, a potem je połatali i mają obecnie więcej pozytywów :D Nie kojarzę, żeby z czasem wydawca tak zniszczył grę, żeby zaczęły się sypać recenzje negatywne (no nie licząc Payday 2 i ich kupowania broni z lepszymi parametrami za realne pieniądze).

Obrazek
ODPOWIEDZ