Steam Desktop Authenticator co może pójść nie tak?

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Koshara pisze: Szkoda, że to koniec IM.
Mnie tam ani ziębi, ani grzeje ten Idle Master. Trochę używałem. Ściągała karty tylko na 1 koncie. dla mnie za mało. Od roku siedzę na Steam Card Farmerze i złego słowa nie mogę powiedzieć.
Koshara pisze: Ciekawe dlaczego nie może używać tokena.
Może ktoś z valve skontaktował się z programistą Idle Mastera i poinformował, że w maju lecą bany dla wszystkich userów IM? ;)
Koshara pisze: Z innej beczki - Czy można idlować karty z z IM albo SAMa na smartfonie z apką steama?
Nie używam na mobilnym telefonie aplikacji steama. Może ktoś inny się wypowie?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Koshara pisze: Szkoda, że to koniec IM. Ciekawe dlaczego nie może używać tokena.
Z innej beczki - Czy można idlować karty z z IM albo SAMa na smartfonie z apką steama?
Musi byc uruchomiony program steam zeby idlować karty a steam nie dziala na procesorach ARM
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Kuwejt pisze:
pelikulas pisze: Token jest teraz wymagadany do wszystkiego, kazde logowanie do stema wpisz token, inna przeglodarka wpisz token, idle master czy inna *klikklak* wpisz token...
Co najlepsze to nie jest żadna nowość że od 9 marca jak myslą niektórzy... od grudnia jak uzywam tokena bo były te znizki w markecie, to do czego bym sie nie logował to chcialo tokena. Wpisywanie takiego tokena 5x dziennie do ilde mastera jest dobijające swoją droga :E
To może powinni zrezygnować z hasła do konta??? Dorzucę im do listy "to do" ;) Gdzie to można zgłosić???

BDW:
http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 00#p262834
dusty.camper pisze: Koniec Idle Mastera :(
http://steamcommunity.com/groups/idlema ... 1288054077
poki co działa a ja i tak go nie aktualizowalem, wiec brak aktualizacji mnie nie rusza, pochodzi dopoki pochodzi potem koniec z dropieniem kart i tyle...
Awatar użytkownika
Zbanowany

Koshara pisze: Szkoda, że to koniec IM. Ciekawe dlaczego nie może używać tokena.
Z innej beczki - Czy można idlować karty z z IM albo SAMa na smartfonie z apką steama?
Jak idle master nie moze uzywac tokena? Ja pare miesiecy wpisuje tokeny w idle masterze i dziala wiec nie kumam o co Ci chodzi.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Twórca IM nie może (nie chce) używać tokena, przynajmniej tak pisał jakiś czas temu, bo tak naprawdę nie jest to aż takie utrudnienie - chyba, że koleś ma "pincet" kont i dlatego jęczy :D
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Jest fajnie, ale znalazłem dwie małe pierdółki/uciążliwości.

Nie da rady zmieniać kolejności dodanych kont, przez co muszę wybierać z listy konto, które najczęściej używam. Próbowałem modyfikować pliczek "manifest.json". Udało się, częściowo. Zmodyfikowałem kolejność wyświetlania kont ale po modyfikacji przestało działać akceptowanie wymian :/ Jedyne rozwiązanie, jakie mi przychodzi teraz do głowy, to przed dodaniem kont do SDA należy zastanowić się, które konta najczęściej się używa i w takiej kolejności dodawać.

Przydałaby się też opcja zmieniania nazw kont tak, aby w okienku nie widniały loginy do konta, a na przykład nazwa konta albo jakieś inne, wpisane przeze mnie, nazwy w celu uniknięcia na przykład wycieku loginów poprzez przeprowadzenie ataku print screen pulpitu.

Trzecia ułomność programu, jaka mnie trafiła to gdy rozłączę internet, a następnie spróbuję wyłączyć programu, pojawia mi się systemowy błąd. Aplikacja może zostać tylko zamknięta. Rozwiązanie: wpierw należy wyłączyć aplikację, a następnie rozłączyć internety. Rozumiem, że program chciałby coś, gdzieś jeszcze przesłać, ale że nie ma internetów... to się wywala.

Program jest w fazie tworzenia więc wierzę, że te opcje, z czasem, wejdą w życie :D
Awatar użytkownika
Zbanowany

Kuwejt pisze: Jest fajnie, ale znalazłem dwie małe pierdółki/uciążliwości.

Nie da rady zmieniać kolejności dodanych kont, przez co muszę wybierać z listy konto, które najczęściej używam. Próbowałem modyfikować pliczek "manifest.json". Udało się, częściowo. Zmodyfikowałem kolejność wyświetlania kont ale po modyfikacji przestało działać akceptowanie wymian :/ Jedyne rozwiązanie, jakie mi przychodzi teraz do głowy, to przed dodaniem kont do SDA należy zastanowić się, które konta najczęściej się używa i w takiej kolejności dodawać.

Przydałaby się też opcja zmieniania nazw kont tak, aby w okienku nie widniały loginy do konta, a na przykład nazwa konta albo jakieś inne, wpisane przeze mnie, nazwy w celu uniknięcia na przykład wycieku loginów poprzez przeprowadzenie ataku print screen pulpitu.

Trzecia ułomność programu, jaka mnie trafiła to gdy rozłączę internet, a następnie spróbuję wyłączyć programu, pojawia mi się systemowy błąd. Aplikacja może zostać tylko zamknięta. Rozwiązanie: wpierw należy wyłączyć aplikację, a następnie rozłączyć internety. Rozumiem, że program chciałby coś, gdzieś jeszcze przesłać, ale że nie ma internetów... to się wywala.

Program jest w fazie tworzenia więc wierzę, że te opcje, z czasem, wejdą w życie :D
Po co w ogole rozłączać intenet ?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

pelikulas pisze: Po co w ogole rozłączać intenet ?
Wiesz, nie wiadomo, co się dzieje w trakcie ładowania/wyłączania systemu. Ja tak robię. Taki nawyk. Strasznie się na siebie wkurzam, jak zapomnę wyłączyć netu, a już jestem zły, gdy się system wywali i sam zrestartuje z włączonym netem. Nie wiem, jak inni, ale to ja decyduję, albo tak mi się zdaje (hehe), co i kiedy ma system robić.
Takie zboczenie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Kuwejt pisze: Nie da rady zmieniać kolejności dodanych kont
\SteamDesktopAuthenticator\maFiles\manifest.json
w środku masz "entries" jako listę danych o poszczególnych kontach (maFile) - kolejność w tej liście to kolejność wyświetlania w SDA. poprzekładać musisz ręcznie. sugeruję zrobić kopię pliku przed zmianami ;)
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze:
Aż sie przypomina sytuacja z jakiegoś filmu gdzie robak w banku kradł jakieś grosze z kont tak żeby nikt się nie połapał. Aż sie tego nazbierało kilka mln ;)
Na reddicie ktoś to chyba sprawdzał pod tym kątem, chyba że byl podstawiony (w tle leci muzyka z X-Files).
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Makonde pisze:
Kuwejt pisze: Nie da rady zmieniać kolejności dodanych kont
\SteamDesktopAuthenticator\maFiles\manifest.json
w środku masz "entries" jako listę danych o poszczególnych kontach (maFile) - kolejność w tej liście to kolejność wyświetlania w SDA. poprzekładać musisz ręcznie. sugeruję zrobić kopię pliku przed zmianami ;)
Pisałem powyżej, że już próbowałem modyfikować kolejność wyświetlania kont. Udało się, ale przez to padło akceptowanie wymian. Mi padło, ale to może był problem ze Stimem? Zachęcony Twoim wpisem spróbuję jeszcze raz. Edit: Jednak to był lag po stronie Stima. Kolejność kont zmodyfikowana :D
Mix pisze: Aż sie przypomina sytuacja z jakiegoś filmu gdzie robak w banku kradł jakieś grosze z kont tak żeby nikt się nie połapał. Aż sie tego nazbierało kilka mln ;)
Jak mnie pamięć nie myli, to nie były grosze, a któraś cyfra po przecinku. Się tego nazbierało! Cfany informatyk zapewnił sobie grubą emeryturkę.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Makonde pisze: poprzekładać musisz ręcznie.
Poprzekładałem ponownie. Tym razem już wszystko działa. Podejrzewam lag po stronie Steama.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Witam.
Mam jedno proste pytanie. Może mi ktoś wytłumaczyć czy bezpieczne jest używanie tego programu? Bo chciałbym go użyć na swoim głównym koncie z racji dużej ilości kart ale nie wiem czy to dobry pomysł.
Jaka jest szansa, że dostanę przez to bana/ktoś włamie się na konto?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Ja bym nie ryzykował (z glównym kontem). Ceny kart poszły nieznacznie w górę, jesli wystawisz teraz o cent taniej to na 95% większość ci zejdzie za 15dni.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Działa wam poprawnie SDA? U mnie w ogóle się nie uruchamia. Na chwilę pojawia się w procesach i znika. Pobierałem najnowszą wersję i bez zmian.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

mi działa bez problemu - z tym, że ja korzystam z wersji 1.03 :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Przy próbie zalogowania występuje u mnie poniższy komunikat.
Obrazek
Ktoś pomoże?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 455 razy
Kontakt:

mam wersje 1.05 zadnych problemow i wkoncu auto akceptowanie wystawionych smieci na markecie ! <3
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Co ich poje..o mam wlaczony SDA a dzisiaj wystawiajac na sprzedaz przedmiot wywala mi komunikat:
Oferty na rynku będą wstrzymane na 15 dni
Twój mobilny token uwierzytelniający nie był używany od 7 dni
Dowiedz się więcej o tym, jak pozbyć się wstrzymywania ofert rynkowych
Awatar użytkownika
Zbanowany

cort3x pisze: mam wersje 1.05 zadnych problemow i wkoncu auto akceptowanie wystawionych smieci na markecie ! <3
Autoakcpetowanie, czyli zenie trzeba kazdej karty potwierdzac osobno jak mobilnej apce?
ODPOWIEDZ