Produkt, który otrzymujemy nie zgadza się z opisem aukcji. Specjalnie żeby wasz sklep sprawdzić założyłem nowe konto i kupiłem kolejną kopię... znowu dostałem gołą podstawkę Project CARS, choć według opisu jest to edycja DIGITAL (widać po nazwie i po grafice na stronie MUVE). Z pierwszego konta na które kupiłem grę ponad tydzień temu wysłałem reklamację i na drugi dzień otrzymałem klucz dodający brakujący content.
Rozmawiałem ze znajomymi, którzy również zakupili u was ten sam produkt i klucz do dodatkowej zawartości dostali tylko ci, którzy kontaktowali się z waszym supportem. Tak więc gdzie jest ta "pełna informacja mailingowa"?

Wiecie, że sprzedajecie niekompletny produkt od przynajmniej tygodnia i mimo to nic z tym faktem nie robicie. Wiecie doskonale, że może jedna na 10 osób zorientuje się, że czegoś brakuje.
Już nie chcę być chamski i doskonale rozumiem, że w MUVE pracują ludzie a nie roboty... ale... czy choć jedna osoba w waszym sklepie zdaje sobie sprawę, że takie postępowanie w stosunku do klientów to oszustwo gospodarcze?
"Kodeks karny w art. 286 sankcjonuje przestępstwo oszustwa, określanego jako majątkowe albo gospodarcze. Polega ono na doprowadzeniu innej osoby do niekorzystnego rozporządzenia mieniem, w celu uzyskania korzyści majątkowej, poprzez wprowadzenie w błąd albo wyzyskanie błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania."
EDIT: I jeszcze jedno dodam - ten brakujący DLC to raptem 5 czy 6 euro przy pełnej cenie - czyli niewiele... Jednak w całej tej sprawie nie chodzi o kwotę lecz o sam fakt i podejście ze strony sklepu.