Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Zmienili sposób wyświetlania ocen gier na mniej czytelny.

Tak wystarczyło zjechać niżej i zobaczyć, że gra ma np: Pozytywne (7000) Negatywne (3000) i u góry pisało "W większości pozytywne).

Teraz usunęli dokładne liczby pozytywnych / negatywnych ocen, zostawili tylko napis "W większości pozytywne" i dopiero po najechaniu wyświetla się dymek "70% z 10000 recenzji jest pozytywnych".

Czyli teraz crapy z greenlight z "W większości pozytywne" i 20 - 30 kupionymi recenzjami będzie ciężej zauważyć, tak od razu było to widać.

Edit: Steam w tych 0 kb łatkach może chcieć zmienić sposób dystrybuowania Direct, OpenAL, PhysX itp z grami. Zamiast ściągać ten sam zestaw plików w kółko za każdym razem jak ściągamy grę, może będzie to zintegrowane ze Steam, tak że mając zainstalowany DX 11 nie będzie nam go już w nowej grze pobierać. Link do reddit

Do tego zmienili czcionkę na głównej. Nie wiem jak na dole, ale na pewno górnej belki i stanu naszego portfela :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Gdyby ktoś był zainteresowany to pragnę donieść, że free weekend R6 Siege nie działa, bo Uplay woła o klucz.

Obrazek
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

GhostHound pisze: Gdyby ktoś był zainteresowany to pragnę donieść, że free weekend R6 Siege nie działa, bo Uplay woła o klucz.

Obrazek
Klucz chyba mozna wyciagnac ze steama jak z kazdej darmowki :P
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

GhostHound pisze: Gdyby ktoś był zainteresowany to pragnę donieść, że free weekend R6 Siege nie działa, bo Uplay woła o klucz.

Obrazek
http://steamcommunity.com/app/359550/di ... 859275636/
Najważniejsze, że już wiedzą o tym i się tym zajmują ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Klucz chyba mozna wyciagnac ze steama jak z kazdej darmowki :P
No właśnie nie można :E
FotelSkrzypi pisze: Najważniejsze, że już wiedzą o tym i się tym zajmują ;)
Tylko żeby im nie zeszło do niedzieli :)

EDIT://
Żeby było śmieszniej :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Zmienili sposób wyświetlania ocen gier na mniej czytelny.

Tak wystarczyło zjechać niżej i zobaczyć, że gra ma np: Pozytywne (7000) Negatywne (3000) i u góry pisało "W większości pozytywne).

Teraz usunęli dokładne liczby pozytywnych / negatywnych ocen, zostawili tylko napis "W większości pozytywne" i dopiero po najechaniu wyświetla się dymek "70% z 10000 recenzji jest pozytywnych".

Czyli teraz crapy z greenlight z "W większości pozytywne" i 20 - 30 kupionymi recenzjami będzie ciężej zauważyć, tak od razu było to widać.

Edit: Steam w tych 0 kb łatkach może chcieć zmienić sposób dystrybuowania Direct, OpenAL, PhysX itp z grami. Zamiast ściągać ten sam zestaw plików w kółko za każdym razem jak ściągamy grę, może będzie to zintegrowane ze Steam, tak że mając zainstalowany DX 11 nie będzie nam go już w nowej grze pobierać. Link do reddit

Do tego zmienili czcionkę na głównej. Nie wiem jak na dole, ale na pewno górnej belki i stanu naszego portfela :D

nic takiego nie mam, oceny pozytywne i negatywne gier mam po staremu
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Na moje oko zmieniła się chyba ostatnio czcionka w menu wysuwanym z "koperty" w przeglądarkach Firefox, Chrome, i samo menu jakieś delikatnie większe. Ciekawe czy dzięki temu nie będą padać serwery Steam w weekendy i przy większych wyprzedażach. :D :D :D Jeśli tak, to... Heil, Gaben! :D :D :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

U mnie też są już procenty - możliwe, że udział w beta testach Steam powoduje aktualizację do wersji z procentami ;-)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Chyba nie było nigdzie a promo robi wrażenie.
Jak się ma na steamie Saints Row 3 i 4 z dodatkami, to Gat out of Hell z dodatkiem wychodzi jedynie 2,65 euro, najtaniej ever -> tak niską cenę dostaniecie biorąc Saints Row Ultimate Franchise Pack :
http://store.steampowered.com/bundle/242/
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Muszę powiedzieć, że po dłuższym użytkowaniu bardzo podoba mi się system mobilnego tokena jak i potwierdzanie ofert.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Zupełnie przypadkiem natknąłem się na Everybody's Gone to the Rapture na Steamie. Premiera wczoraj, wszędzie cicho. ;o
Sam też nie wiem kiedy to zleciało, gdzieś niby słyszałem, że ma być na PC, ale 'ma być', a jest od wczoraj to duża różnica. :D

http://store.steampowered.com/app/417880/
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Fj00b pisze: Zupełnie przypadkiem natknąłem się na Everybody's Gone to the Rapture na Steamie. Premiera wczoraj, wszędzie cicho. ;o
Sam też nie wiem kiedy to zleciało, gdzieś niby słyszałem, że ma być na PC, ale 'ma być', a jest od wczoraj to duża różnica. :D

Może dlatego :E
Popularne tagi dla tego produktu:
Walking Simulator Niezależne Atmospheric FPP +
Awatar użytkownika
Predator

FotelSkrzypi pisze:
Fj00b pisze: Zupełnie przypadkiem natknąłem się na Everybody's Gone to the Rapture na Steamie. Premiera wczoraj, wszędzie cicho. ;o

Może dlatego :E
Popularne tagi dla tego produktu:
Walking Simulator Niezależne Atmospheric FPP +
Masz coś do Walking Simulatorów? :P

A tak serio, to jeszcze nawet Ethana Cartera nie ukończyłem, a gdzie mi tam do Firewatch czy Everybody's Gone to the Rapture. :D

Chociaż Layers of Fear bardzo mi przypadł do gustu, a to też podchodzi pod kategorię walking simulatorów. Na tyle, że po zakupie klucza w rosyjskim sklepie i ograniu (nie spodziewałem się niczego nadzwyczajnego) kupiłem jeszcze pudełkową wersję na mieście, bo czułem się źle wobec siebie i twórców. :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ale dzieki nowej kategorii juz wiem czym jest Dark Souls :D
Walking Simulatorem !
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Obrazek
:D :D :D
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Nigdy nie korzystałem ze steamclouda stricte w celu uzyskania save'ów z gry, którą przechodziłem n czasu temu, więc się zastanawiam czy jak pierwsza Banner Saga ma steamcloud to czy gdy ją zainstaluję to gra będzie miała save sprzed ~ 2 lat. Ktoś może to potwierdzić? Pamiętam trochę gier, że to faktycznie działało.
A save przydałby by się by kontynuować historię, decyzje z jedynki mają podobno wpłw na wydarzenia w dwójce.
Awatar użytkownika
Łowca

Mi save z mafii 2 nie działa, choć był w steamcludzie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Jak ściągniesz to tak. Przynajmniej mi to działało przy the walking dead jak potrzebowałem sejwy do 2.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Chyba właśnie od tego powinien być / jest Steam Cloud - żeby nie przejmować się robieniem kopii sejwów po usunięciu gry. Tylko sam zauważyłem, że w takim Darksiders gdzie mimo tego, że jest wymieniony Steam Cloud, muszę zaczynać zabawę od nowa. A w jakimś śmiesznym indyku wczytało mi sejwa sprzed prawie 3 lat :nie:
Awatar użytkownika
Łowca

FotelSkrzypi pisze: Chyba właśnie od tego powinien być / jest Steam Cloud - żeby nie przejmować się robieniem kopii sejwów po usunięciu gry. Tylko sam zauważyłem, że w takim Darksiders gdzie mimo tego, że jest wymieniony Steam Cloud, muszę zaczynać zabawę od nowa. A w jakimś śmiesznym indyku wczytało mi sejwa sprzed prawie 3 lat :nie:
Ach ten nasz Gaben, dobrze że chociaż w CS:GO sejwów nie kasuje (chociaż kto wie ;) )
ODPOWIEDZ