Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

I to bardzo dobrze pokazuje, że jedyną możliwością odzyskania konta jest posiadanie pudełkowej wersji gry, której kod był aktywowany na koncie.

Plus przestroga, żeby pudełko z pierwszym aktywowanym kluczem trzymać zamknięte w sejfie, a na pewno pod żadnym pozorem nie sprzedawać dalej :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: I to bardzo dobrze pokazuje, że jedyną możliwością odzyskania konta jest posiadanie pudełkowej wersji gry, której kod był aktywowany na koncie.

Plus przestroga, żeby pudełko z pierwszym aktywowanym kluczem trzymać zamknięte w sejfie, a na pewno pod żadnym pozorem nie sprzedawać dalej :D
Paragon/fakturę też trzymać?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Zer0 pisze:
MSKOTOR pisze: I to bardzo dobrze pokazuje, że jedyną możliwością odzyskania konta jest posiadanie pudełkowej wersji gry, której kod był aktywowany na koncie.

Paragon/fakturę też trzymać?
I to w hermetycznie zamykanym pudełku trzymanym w lodówce by tusz z paragonu nie wyblakł.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Kuwejt pisze: Poprosiłem go o dodatkowy dowód zakupu innej gry na tym koncie. Przystał na tę propozycję i przesłał mi dowód w postaci maila, w którym znajdował się klucz do gry dodanej do tego konta.
O ile mi wiadomo, steam wymaga(ł) dowodu w postaci zdjęcia pudełka z widocznym kodem gry i z kartką, na której odręcznie należy wpisać podany numer zgłoszenia. W ten sposób parę lat temu odzyskałem konto, na którym była gra od nieistniejącej już firmy, zarejestrowana z mailem od nieistniejącego już providera. Twój mail jest nic nie wart dla Steam.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

pytanie - można gdzieś sprawdzić, które gry dostaną karty/ostatnio dostały karty?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

huudy pisze: pytanie - można gdzieś sprawdzić, które gry dostaną karty/ostatnio dostały karty?
Ja znam tą:
http://steamtradingcards.wikia.com/wiki ... ted_Titles
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 167 razy
Kontakt:

huudy pisze: pytanie - można gdzieś sprawdzić, które gry dostaną karty/ostatnio dostały karty?
http://www.steamcardexchange.net

W RECENTLY ADDED masz ostatnio dodane karty do gier, a w NEWS zestawienia tygodniowe.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy

"Oferty na rynku będą wstrzymane na 15 dni
Twój mobilny token uwierzytelniający nie był używany od 7 dni"

Pewnie pytanie było, ale nie chce cofać x stron. Jak to usunąć, abym mógł sobie tak jak dotychczas sprzedawać i wymieniać się bez problemu?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Breaking Bread pisze: "Oferty na rynku będą wstrzymane na 15 dni
Twój mobilny token uwierzytelniający nie był używany od 7 dni"

Pewnie pytanie było, ale nie chce cofać x stron. Jak to usunąć, abym mógł sobie tak jak dotychczas sprzedawać i wymieniać się bez problemu?
Sie nie da, to juz jest na stałe wprowadzone. Bez Mobilnego tokena trade/wystawienie itemu jest na 15 dni wstrzymane, a z tokenem i tak trzeba potwierdzać wystawienie/trade (mega upierdliwe).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Dobrze chociaż, że potwierdzać oferty można na telefonie bezpośrednio z tokena, a nie jak było wcześniej z maila ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Chyba dobry temat: wymiana klucze steam <-> klucze cs:go dota, skrzynki czy tam inne talatajstwa.

Czy nadal obowiazuje 10/14 (?) dniowy okres karencji?
Tzn od kupna klucza musi uplynac pewien okres czasu, zeby mozna go bylo wymienic/przehandlowac z innym graczem steam?
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

W dalszym ciągu obowiązuje.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

boskiapollo pisze:
Ja znam tą:
http://steamtradingcards.wikia.com/wiki ... ted_Titles
A o mojej stronie to już się zapomniało :( Samemu ciężko prowadzić...
Nie ma strony która by podała jaka gra dostanie karty. Tylko która już dostała. Katalog steamowy czasem daje info, że gra dostała, a faktycznie nie. Kiedyś jeszcze przed premierą gry były już adnotacje o kartach. Czasem przez pomyłkę. Nieraz sami wydawcy informują w aktualnościach o wydaniu kart.
Jeśli interesują nas tylko karty z gier posiadanych to najlepsze źródło to strona odznak na Steamie.
A w ogóle o kartach jest osobny temat...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Działa wam logowanie do steama?
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

petras_36 pisze: Działa wam logowanie do steama?
https://issteamdown.com/
Nie śmiga :E
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Wczoraj sobie utworzyłem kilka ofert sprzedaży na rynku i teraz wchodzę w potwierdzenia żeby zobaczyć, że nic nie ma... od samego początku było tak, że po 24 godzinach oferta znika i trzeba ją tworzyć ponownie, czy coś się zmieniło w tej sprawie? Dałbym sobie rękę uciąć, że gdzieś na początku wprowadzenia tego dziadostwa miałem w potwierdzeniach "oferta utworzona 2 dni temu" i nie było problemu :/
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Ja wczoraj wystawiłem na wieczór i jest na rynku. Jeśli chodzi o potwierdzenie w komórce, to kiedyś miałem problem gdy byłem zalogowany na alcie, a wystawiałem z głównego. Powiadomienie wyskakiwało w telefonie, lecz nie pokazał nic. A po przelogowaniu śladu nie było. Może w tym tkwi haczyk.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ja zazwyczaj mam problem z wystawieniem, jeśli mam jednocześnie włączony SDA/winauth i potwierdzenia na telefon. Tak jakby te dwie metody się gryzły. Przy korzystaniu z jednej opcji (tylko SDA/tylko telefon), ten problem znika.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: Wczoraj sobie utworzyłem kilka ofert sprzedaży na rynku i teraz wchodzę w potwierdzenia żeby zobaczyć, że nic nie ma... od samego początku było tak, że po 24 godzinach oferta znika i trzeba ją tworzyć ponownie, czy coś się zmieniło w tej sprawie? Dałbym sobie rękę uciąć, że gdzieś na początku wprowadzenia tego dziadostwa miałem w potwierdzeniach "oferta utworzona 2 dni temu" i nie było problemu :/
U mnie nie ma takiego czegoś, oferta wisi aż potwierdze. Natomiast wczoraj i przedwczoraj były w pewnych godzinach problemy z ofertami bo steam znowu coś kombinował, może przez to zniknęło.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

U mnie nie znika, ale przy połowie jak potwierdzam to 2 rózne błędy na zmianę wyskakuja (item wchodzi na sprzedaż, ale nie znika z potwierdzenia od razu, dopieoro za 2 razem)
ODPOWIEDZ