Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Teraz to już chyba nie ma co liczyć na wiosenną wyprz. Zresztą, nigdy takiej nie było, to i w tym roku chyba nie chcą nam niespodzianki zrobić :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Nie ma takich, może i dobrze, portfel odpocznie. Wyprzedaże na Steam to grudzień/styczeń, lipiec i październik/listopad i później znów grudzień/styczeń etc. No, ale zawsze jest jakieś, no chyba, że w tym roku ...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Tygodniowe i weekendowe przeceny są/moga byc lepsze od okresowych (np :Divinity Orginal Sin nie mialo wczesniej takiej przeceny)
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Pierwsze anime pojawiło się na Steamie, filmy kinowe Bleach :E
http://store.steampowered.com/news/21135/
Cena to 4 dolary za film, ale ten region lock... nawet jak coś więcej zacznie się pojawiać to i tak pewnie nie będzie to dla nas. Szkoda :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: Pierwsze anime pojawiło się na Steamie, filmy kinowe Bleach :E
Cena to 4 dolary za film, ale ten region lock... nawet jak coś więcej zacznie się pojawiać to i tak pewnie nie będzie to dla nas. Szkoda :)
Od dwóch miesięcy sa już filmy Naruto ale tez nie dla nas. Zresztą to pewnie i tak "wersje na rynek zachodni".
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

raistand pisze:
FotelSkrzypi pisze: Pierwsze anime pojawiło się na Steamie, filmy kinowe Bleach :E
Od dwóch miesięcy sa już filmy Naruto ale tez nie dla nas. Zresztą to pewnie i tak "wersje na rynek zachodni".
Wow, nie miałem pojęcia. W sumie te filmy z Bleacha odkryłem przez przypadek, bo na aktualności mi się jakoś kliknęło :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Mariop98 pisze: Tak z innej beczki zapytam, są jakieś przypuszczenia, spekulacje a może informacje czy będzie i kiedy będzie wiosenna wyprzedaż na steamie ?
Biorąc pod uwagę to, że nie ma już wyboru społeczności, to te wyprzedaże jakieś biedniejsze się zrobiły. Mogłoby przynajmniej pojawić się więcej zniżek 75%.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Zjacer pisze:
Mariop98 pisze: Tak z innej beczki zapytam, są jakieś przypuszczenia, spekulacje a może informacje czy będzie i kiedy będzie wiosenna wyprzedaż na steamie ?
Biorąc pod uwagę to, że nie ma już wyboru społeczności, to te wyprzedaże jakieś biedniejsze się zrobiły. Mogłoby przynajmniej pojawić się więcej zniżek 75%.
Biedniejsze raczej pod tym względem że kiedyś to co raz coś nowego i ciekawego się tam pojawiało, a ostatnie kilka to wałkowanie (w większości) w kółko tego samego :trollface:
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Fajna sprawa. Nic tylko czekać aż pojawią się i u nas (oby). Ciekawe czy dostali wersję z dubbingiem angielskim, jeśli tak to nie mamy czego żałować.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

MadHunter pisze:
Fajna sprawa. Nic tylko czekać aż pojawią się i u nas (oby). Ciekawe czy dostali wersję z dubbingiem angielskim, jeśli tak to nie mamy czego żałować.
Zerknąłem przez proxy i te 4 dolary to wypożyczenie, film kosztuje normalnie 14. Angielska ścieżka dźwiękowa i angielskie napisy, nic więcej. Więc masz rację, nie ma czego żałować :tak:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Dostałem taki o to e-mail, możecie mi przybliżyć co to dla mnie oznacza? Czy powinienem zmienić hasło lub coś w ten deseń? Bo rozumiem, że ktoś próbował sprawdzić po CD-Key'u login konta czy coś w ten deseń.

Tytuł: Steam account - Query account by CD-key
Dear Steam User,

This is an automated message generated by Steam account administration. It is being sent in response to a query made by a Steam user to discover all account names associated with this CD-key.

Steam account name: xxx

If you requested this query, please use the above account name to log in to Steam. If you cannot remember your password, click on the “Retrieve lost account” button on the Steam login screen.

If you did not request this query, please ignore this message – users cannot gain access to your account via the Find Account By CD Key process without access to your email account.

To further safeguard your account please read the following FAQs.

E-Mail Verification
Account Security Recommendations
The Steam Support Team
http://www.steampowered.com
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Gdzieś cos pisali, że jenusze kupują tanie gry(box) na paragon i rozdaja takie klucze steam (głównie atakują posiadaczy cs go bez innych gier). Poźniej liczą, że ofiara nie udowodni posiadania konta , ale zapewne ktoś wklepal klucz, który ty aktywowałeś u siebie (z rozdawnictwa jakiegoś np na forum). Na 97,3% nie masz się czego obawiać.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ale ta osoba nie jest w stanie odzyskać np. hasła taką metodą, tak?
Na dobrą sprawę to nawet nie ma dostępu do e-mail'u, więc nazwy użytkownika też nie poznała.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

wklepujesz na stimie klucz:

a) wyskoczy info że posiadasz już gre

b) wyskoczy info że duplikat kodu produktu i będzie tam przycisk "odzyskaj konto" po wciśnięciu którego przychodzi to co zacytowałeś na maila osoby która aktywowała dany klucz

( c) aktywuje się gra)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Szymi12 pisze: Ale ta osoba nie jest w stanie odzyskać np. hasła taką metodą, tak?
Na dobrą sprawę to nawet nie ma dostępu do e-mail'u, więc nazwy użytkownika też nie poznała.
Ta osoba sama nic nie może. Ma sznase coś zdziałać , jesli udowodni, że jest/był właścicielem konta poprzez support steam. Tak jak pisałem, możesz spać spokojnie:P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Okey, teraz wszystko już rozumiem. Dzięki wielkie za rozwianie wątpliwości!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Miałem kiedyś taką sytuację, że kupiłem konto steam (albo się wymieniłem , już nie pamiętam) i gostek odzyskał konto bo miał pudełko do CS'a 1.6, moich pudełek Steam Support nie uznał bo liczy się NAJSTARSZA zarejestrowana gra. Taka ciekawostka na przyszłość.
Awatar użytkownika
Moderator
Discord: silas#0117
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Beniamin pisze: Miałem kiedyś taką sytuację, że kupiłem konto steam (albo się wymieniłem , już nie pamiętam) i gostek odzyskał konto bo miał pudełko do CS'a 1.6, moich pudełek Steam Support nie uznał bo liczy się NAJSTARSZA zarejestrowana gra. Taka ciekawostka na przyszłość.
Kto przy zdrowych zmysłach kupuje konto steam... i aktywuje swoje klucze :trollface: To nie zgodne z regulaminem steam :dziadek:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Na forum steamgifts była drama swego czasu o koncie steam i 2 wyrolowanych kolesiach. 1 posiadacz oddał konto/sprzedał. 2 osoba po dłuższym czasie (1-3 wyprzedaże) odprzedała je drożej. Po 2 latach + pierwotny posiadacz konta odzyskał je... Podobnym tematów zapewno jest od groma w necie, jak kogoś to interesuje. Tyczy się to generalnie, każdej gry online/ kont steam/gog/orgin itp Wniosek nie chcecie paść ofiara oszusta nie kupujcie kont i tyle:P A jak ktos zrobi wam taki prezent to nie inwestujcie w nie.
simohayha pisze:
Beniamin pisze: Miałem kiedyś taką sytuację, że kupiłem konto steam (albo się wymieniłem , już nie pamiętam) i gostek odzyskał konto bo miał pudełko do CS'a 1.6, moich pudełek Steam Support nie uznał bo liczy się NAJSTARSZA zarejestrowana gra. Taka ciekawostka na przyszłość.
Kto przy zdrowych zmysłach kupuje konto steam... i aktywuje swoje klucze :trollface: To nie zgodne z regulaminem steam :dziadek:
Na samym allegro dziennie pewnie schodzi kilka/kilkadziesiat kont steam/gog/orgin itp. Jak na Orgin/GOG u/ Steam rozdają jakąś ciekawszą grę to na handel pewnie powstaje kilkaset tys kont zakładanych przez januszy biznesu.

Wpisz frazę "sprzedam kont steam" w google :P
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

simohayha pisze: Kto przy zdrowych zmysłach kupuje konto steam... i aktywuje swoje klucze :trollface: To nie zgodne z regulaminem steam :dziadek:
Ja, swego czasu kupowałem konta na adrogo ale już mi przeszło ze względu na posiadanie bardzo dużej ilości gierek, do których w ogóle nie zajrzałem. Dodatkowo, zaprzestałem kupowania na adrogo za sprawą jednego cfaniaka, który wystawił konto, łyknął ode mnie kasę, ale passów już nie przesłał ;) Groszowa sprawa, ale jednak.

Obecnie korzystam z 10 kont kupionych na adrogo. Niektóre dobre, wieloletnie konta z dużą ilością gier AAA, inne takie średniaki. Wszystkie konta kupione po okazyjnych cenach. Na tych kontach wyłącznie farmię karty z darmowych gierek. Profilaktycznie, na każdym z tych kont dodałem jedną (może dwie) gry kupione w bundlu (duble) tak, aby posiadać dowód w postaci maila z kupionym i dodanym do konta kluczem. Choć nie łudzę się, że dzięki moim grom odzyskam konto bo, jak zauważyłem, stim nie zawsze akceptuje dowodów ostatnich zakupów. Przeważnie żąda starszych dowodów, sprzed... na przykład zmiany emaila na nowy lub zmiany IP logowania do konta.

Anegdota. Pewnego dnia jedno z kont, które kupiłem na adrogo z dnia na dzień zostało zablokowane. Coś w stylu inny adres ip, jak mnie pamięć nie myli. Nie można było przesyłać kart. Poprosiłem, drogą mailową, wcześniejszego właściciela o pomoc w odzyskaniu konta. Na szczęście sprzedający nie zlał tematu, a pomógł mi usunąć blokadę konta. Na koniec poprosiłem go o pasy do maila, na który zakładał konto stim. Nie zgodził się. Niestety, ale to był jego główny mail, dlatego nie chciał się z nim rozstawać. Spróbowałem inaczej. Poprosiłem go o dodatkowy dowód zakupu innej gry na tym koncie. Przystał na tę propozycję i przesłał mi dowód w postaci maila, w którym znajdował się klucz do gry dodanej do tego konta. Trafił mi się na prawdę spoko sprzedający.

Czy kupować konta na adrogo? Jeżeli trafi się Wam perełka, czyli aukcja od 1 plna za konto steam, na którym jest ponad 50 gierek AAA, to według mnie warto zawalczyć. Można mieć, na prawdę, fajne gierki już za ~30 pln, oczywiście, jak ma się fart ;)

Czy wolno kupować/sprzedawać konta steam? Szczerze, nie interesuje mnie to w ogóle. Mam passy do konta, to czuję się właścicielem tego konta, więc mogę z tym kontem robić co chcę. Sprzedać, oddać, wyrzucić. Kupowanie kont. Tak samo, jak wyżej. Mam pieniądze, kupuję. Jeżeli chcę mieć tanie gierki AAA, to kupuję wypasione konto za 100 pln. Niestety, ale w Polsce nie jest łatwo kupić tanie gry AAA. trzeba czasem czaić się i cały czas wertować internety. Nie każdy ma na to czas. Dlatego takie okazje, choć, jak widać po mnie, ryzykowne, warte są rozważenia. Zdania na ten temat nie zmienię.

Powtórze, co kolega powyżej:
warhameron pisze: Wniosek nie chcecie paść ofiara oszusta nie kupujcie kont i tyle:P A jak ktos zrobi wam taki prezent to nie inwestujcie w nie.
I dodam. Zawsze domagajcie się pasów do emaila, na który było zakładane konto steam. Wiem, że nie zawsze się da, ale warto spróbować. Jeżeli nie da rady z mailem to bierzcie dowody zakupu gier dodanych do tego konta. Jeżeli i tego sprzedający nie będzie chciał przekazać, olejcie tego handlarza.

Po kilku latach handlu na necie wiem, że lepiej odstąpić od zakupu/sprzedaży niż być oszukanym.
ODPOWIEDZ