Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Szymi12 pisze: Właśnie usunęło mi z konta grę "Jump Tank for Press" albo jakiś taki tytuł i dostałem komunikat, że prawdopodobnie był problem z płatnością za dany klucz, gdzie ta gra była rozdawana za darmo. Coś wam o tym wiadomo?
Z "Tankami" to Hit Tank PRO pamiętam rozdawane było ale mi nic nie usunęli. Chyba, że o inny tytuł chodzi.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Nie, Hit Tank Pro dalej jest na koncie. Właśnie głupi nie zrobiłem screena tego, żeby pokazać. Ale człowiek nie myśli w danej chwili, dopiero później dociera :). No nic, po prostu -1 do biblioteki. Aczkolwiek pierwszy raz taka sytuacja i mnie to zaskoczyło. Oby ostatnia.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Szymi12 pisze: Nie, Hit Tank Pro dalej jest na koncie. Właśnie głupi nie zrobiłem screena tego, żeby pokazać. Ale człowiek nie myśli w danej chwili, dopiero później dociera :). No nic, po prostu -1 do biblioteki. Aczkolwiek pierwszy raz taka sytuacja i mnie to zaskoczyło. Oby ostatnia.
Ale wiesz, że chyba inna liczba gier jest widoczna w aplikacji Steam w Bibliotece, a inne w Profilu Steam? Czy to jednak nie o to chodzi?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Szymi12 pisze: Właśnie usunęło mi z konta grę "Jump Tank for Press" albo jakiś taki tytuł i dostałem komunikat, że prawdopodobnie był problem z płatnością za dany klucz, gdzie ta gra była rozdawana za darmo. Coś wam o tym wiadomo?
Jump Tank to była tylko beta a nie pełna wersja (było napisane w mailu z kluczem że dostajesz dostęp do bety a nie do pełnej wersji) Zapewne też dostałeś maila z info typu "The beta keys are being deactivated, and when your key is deactivated you may see a confirmation message like this in Steam"
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

akosmo pisze:
Jump Tank to była tylko beta a nie pełna wersja (było napisane w mailu z kluczem że dostajesz dostęp do bety a nie do pełnej wersji) Zapewne też dostałeś maila z info typu "The beta keys are being deactivated, and when your key is deactivated you may see a confirmation message like this in Steam"
Faktycznie. Gdzieś tam w stosie wiadomości znalazłem taki e-mail. Dzięki za pomoc! :)

Edit: Mam pytanie odnośnie Make War Not Love, bo dostałem niedawno klucze z drugiej fali. Czy mają one jakiś termin ważności do aktywacji?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Bo może ktoś jeszcze pamięta..
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

noj89 pisze: Bo może ktoś jeszcze pamięta..
Spoiler:pokaż
w ramach przeprosin dali by jakieś kuponiki -75% :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

Jak sprawdzić ID gry?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Jeżeli w bibliotece, to wejdź na listę gier i najedź na "linki => odwiedź stronę sklepu" i sczytaj numer z końca linku, który pokazuje się na dole w przeglądarce:

http://screenshot.sh/oexGeTyDo2AzJ

Jeśli chcesz sprawdzić SUBID gry robisz dodatkowo punkt 4 z tej instrukcji: Link

A jak chcesz sprawdzić APPID gry ze sklepu bezpośrednio, to spisujesz numer znajdujący się w pasku adresu danej gry.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

Jak już zmieniłem na Mobile Authenticator to po 9-tym nie będę musiał 15 dni czekać na ponowne wystawienie, prawda?
Ostatnio zmieniony 5 mar 2016, o 08:39 przez WileTheBest, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

To jakaś prowokacja ? Można wybrać jeszcze tysiące gier syfiastych, coś się czepił Orbit HD, fajna chilloutowa, ambient muzyczka, do tego można fajnie się pobawić.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Raczej nie chodzi o jakość gier tylko o te nazwy... twórcom gier indie brakuje pomysłów na nazywanie swoich gier :E I jeszcze to ORBIT i Orbit HD może sugerować, że to HD to jakaś lepsza wersja tego pierwszego.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Kontakt:

Chodzilo chyba raczej o to, ze sa rozne gry o tych samych tytulach. Ale dziwie Ci sie remike. Gry o identycznych tytulach trafialy mi sie w czasach C64. Nikt wtedy z tego powodu nie darl szat. Zjawisko istnieje wiec "od zawsze".
Awatar użytkownika
VIP
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Aaaa ... ale siara :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Ja od lat (dwóch?) czaję się na Dark Matter w bundlu. Gra jest regularnie bundlowana. Tyle, że jakaś beznadziejna latajka, a nie ta "moja". Poza bundlem strach kupować, bo to porzucony projekt. Chociaż regularnie na przecenach za 2euro...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Fakt, Steam to już powoli graciarnia, ale skoro sprzedaje się każdy crap z kartami - i daje przy okazji +1 do biblioteki - to Gaben nie pogardzi żadnym hajsem ;] Na szczęście można wcisnąć Ignore i po sprawie, więcej crapulca się nie zobaczy ;-)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

buck pisze: Ja od lat (dwóch?) czaję się na Dark Matter w bundlu. Gra jest regularnie bundlowana. Tyle, że jakaś beznadziejna latajka, a nie ta "moja". Poza bundlem strach kupować, bo to porzucony projekt. Chociaż regularnie na przecenach za 2euro...
Kupiłem i odradzam zakup. Ma kilka mniejszych bugów i jeden bardzo wkurzający. W pewnym momencie jeden ze skryptów może nie zaskoczyć i mimo wykonania wszystkiego co potrzeba nie otworzy drzwi.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

oLiardi pisze: Kupiłem i odradzam zakup. Ma kilka mniejszych bugów i jeden bardzo wkurzający. W pewnym momencie jeden ze skryptów może nie zaskoczyć i mimo wykonania wszystkiego co potrzeba nie otworzy drzwi.
dzięki za ostrzeżenie. Właśnie o to chodzi, że to porzucony projekt i nikt tych błędów już nie naprawi. Dlatego nie dam tych 2euro i liczę na bundla.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

WileTheBest pisze: Jak już zmieniłem na Mobile Authenticator to po 9-tym nie będę musiał 15 dni czekać na ponowne wystawienie, prawda?
Nie, nie będziesz musiał.
ODPOWIEDZ