Gry MMORPG - temat ogólny.

Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Są jakieś pojedyncze tematy o grach MMORPG ale pomyślałem, żeby zrobić jeden ogólny, gdzie można by wrzucać newsy o grach z tego gatunku i nie tylko :)

http://store.steampowered.com/app/253490/
Całkiem popularny Cabal Online niedługo zawita na Steamie ^^
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Blade & Soul polecam;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: Całkiem popularny Cabal Online niedługo zawita na Steamie ^^
Szkoda że od lat jest martwy. Tzn. ludzie grają, ale to już nie to co 5 lat temu. Grałem od startu otwartej bety, ale potem wygrała pazerność wydawcy. Zaczęło się cięcie dropu (w tym pożądanych "wlotek" do dungów, które dodano do Item Shopu), alzu (niby walka z botami) kończąc na eventach z których radość mogli czerpać tylko ci którzy kupowali wirtualną walutę (może ktoś jeszcze pamięta szanse na zdobycie Sig Metalowych setów z ampem w czasach gdy były to end game przedmioty bo Mitryle to były jednostkowe sztuki na serwer). Do tego z każdą kolejną aktualizacją coraz bardziej premiowane były nie osoby które tak jak ja poświęciły tej grze kilka lat ale nowi gracze, którzy to co ja zdobywałem przez 2-3 lata mogli osiągnąć w maks pół roku. Ostatnim standardowym gwoździem do trumny były boty, alz selerzy i oszuści, których nie banowano mimo tego że jedna z aktualizacji wprowadziła top listy czasów przejścia dungów więc byli widoczni jak na dłoni.
Koniec końców sprzedałem konta za sumę którą mi zwróciła to co realną gotówką w tę grę włożyłem i powiedziałem sobie nigdy więcej żadnego mmo. Mimo tego zagrałem przez krótszy lub dłuższy czas w praktycznie wszystkie mmo jakie kiedykolwiek były lub są do dzisiaj i teraz mam "zaległości" w graniu sięgające Wrót Baldura 2.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Jak stary wydawca Cabala został wywalony (dosłownie), to Cabal troszkę odżył. Dodali czwarty główny serwer i niby nie jest tak źle, pamiętam że wiele kontrowersyjnych płatnych itemów usunęli z shopu (o ile nie wróciły w 2015). Nie wiem tylko czy jest sens wracać jeszcze na stare śmieci, szczególnie nie mając gildii ani starych postaci.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Salas pisze: Blade & Soul polecam;)
Gra spóźniona o X lat.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Gralem jakos w 2k11 w cabala na priv i bylo ok choc i tak dla mnie nr 1 to... Metin. Mozecie sie smiac i mnie minusowac ale poza m2 i csem nigdy nie gralismy w 15 osob. Pamietam jak wchodzilo sie po obiadku na feniksw i gralo z sasiadami, ech.
Drugie mmo dla mnie to nevereinter
Lubie ten tryb walki gdzie nie ma systemu ala turowego gdzie uderzamy my s potem przecienik i tak idzie ta wymiana ciosow.
Prpbowalem wielu mmorpg ale i tak metin 2 sprzed 6-7 lat to dla mnie numero uno choc wowczas 50% spolecznosci bylo niedorobione a 4 lata temu pewnie juz 85%. Prosty system walki, proste skille, proste i niezapomniane itemy i super instancje i raidy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Lord of The Rings Online to najciekawsze f2p mmo na rynku z dojrzałym community Więcej info: http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... s&start=20
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Ja ostatnio grałem trochę w Blade and Souls,nawet niezłe.Z gier nadchodzących ciekawy jestem Black Desert ale chyba w Europie będzie ona w modelu Pay to Play.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

raf_23 pisze: Ja ostatnio grałem trochę w Blade and Souls,nawet niezłe.Z gier nadchodzących ciekawy jestem Black Desert ale chyba w Europie będzie ona w modelu Pay to Play.
Dokładnie będzie na modelu Buy2Play. Właśnie od kilku tygodni rozważam jej kupno.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Znacie jakieś MMO nie osadzone w świecie fantasy (bach, 99% mmo do kosza, a ja już mam powyżej dziurek w nosie i uszach tych elfów, krasnoludów, magii... w kółko to samo)? I bez miksów z magią i nie Star Warsy. Coś jak EVE Online, ale bardziej przyjazne dla graczy w małej grupce.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

A super bohaterowie ci odpowiadają np DC universe jest F2P. Jeszcze było tego typu parę tytułów ale nie wiem czy działają jeszcze.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Polecam Skyforge gra na długi dystans, zarówno solo jak i w małej/większej grupie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: A super bohaterowie ci odpowiadają np DC universe jest F2P
Tak niespecjalnie :U
Arax pisze: Polecam Skyforge gra na długi dystans, zarówno solo jak i w małej/większej grupie.
Ale to zlepek sci-fi i magi :(

Przypomniało mi się, że kiedyś słyszałem o tym http://store.steampowered.com/app/223410/ ma ktoś z tym jakieś bardziej bezpośrednie doświadczenia?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 85 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Salas pisze: Blade & Soul polecam;)
Właśnie testuję. Ciekawe walki. BTW polecasz jakąś gildię PvP?
Awatar użytkownika
Łowca

GThoro pisze: Znacie jakieś MMO nie osadzone w świecie fantasy (bach, 99% mmo do kosza, a ja już mam powyżej dziurek w nosie i uszach tych elfów, krasnoludów, magii... w kółko to samo)? I bez miksów z magią i nie Star Warsy. Coś jak EVE Online, ale bardziej przyjazne dla graczy w małej grupce.
Jeśli lubisz grindować, masz grupkę znajomych i nie przeszkadza ci brak open worldu to polecam Warframe. Kosmiczni cyber ninja mutanty, siekanie hord wrogów - te sprawy. Jest w tej grze coś, co sprawiło, że mam w niej ponad 600 godzin.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

@up
Warframe to nie jest gra mmorpg.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

GThoro pisze: Znacie jakieś MMO nie osadzone w świecie fantasy (bach, 99% mmo do kosza, a ja już mam powyżej dziurek w nosie i uszach tych elfów, krasnoludów, magii... w kółko to samo)? I bez miksów z magią i nie Star Warsy. Coś jak EVE Online, ale bardziej przyjazne dla graczy w małej grupce.
Tom Clancy’s The Division ?
Awatar użytkownika
Łowca

FotelSkrzypi pisze: @up
Warframe to nie jest gra mmorpg.
Nie jest, ale kolega napisał, że szuka gry MMO, nie pisał o MMORPG.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Skoro to temat od gier MMORPG, a takie gry osadzone gdziekolwiek nawet w kosmosie tak samo się nazywają, to nie widzę sensu wymieniać tutaj strzelanek. No chyba, że GThoro rzeczywiście miał co innego na myśli to w takim razie ten temat się do tego nie nadaje.

@GThoro
http://store.steampowered.com/app/215280/ myślałeś o tym?
Awatar użytkownika
Łowca

A próbował ktoś gry MMORPG ManaWorld? Ma klienta także pod linuxem i bardzo niskie wymagania, nawet na mobilnym necie działa bardzo dobrze.
ODPOWIEDZ