Nuuvem - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

KIRA21PL pisze: Witam,

Da rade aktywować:
http://www.nuuvem.com/item/saints-row-i ... ry-edition ?
Według opisu na stronie:
This game cannot be activated outside Latin America.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Tak na przyszlosc polecam sprawdzanie tutaj:
http://vps202375.ovh.net/STLOCKS/#purchType

Czasem gry na nuuvem bez teoretycznej blockady okazuja sie byc zablokowane i na odwrot.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wyssanypaput pisze:
Don_DaRiO pisze: to dziwne ja mam aktywowane konto argentyńskie i brazylijskie PP i nie mogę dokonać zakupu.
Dostaję maila od nuuvem abym dokonał transakcji przez pagseguro.
Mam ten sam problem.
Konto pp argentyńskie, z potwierdzonym nr pin z entropay czyli w pełni aktywne.
Po próbie zakupu The division Gold z nuuvem otrzymałem informację na stronie paypal po hiszpańsku "Nie można przetworzyć płatności za pomocą konta PayPal w tym czasie. Spróbuj ponownie później"
Po powrocie do nuuvem info, że operacja została anulowana. Ponownie zalogowałem się na Paypal argentyński a tam nie wiadomo skąd info że konto zostało ograniczone i należy po 1. Udowodnić, że karta jest moja (1,5 Euro przelewu), mimo, że to już było zrobione, po 2. wysłać kopię rachunku za prąd etc. do paypal aby potwierdzić adres zamieszkania.
Ma ktoś jakiś pomysł o co w tym wszystkim chodzi? Jednym działa innym nie?
A może ktoś by chciał odsprzedać w pełni działające i zweryfikowane argetyńskie konto paypal? Proszę na PW, na pewno się dogadamy.
A miałeś aktywny połudnowoamerykański VPN ?
Bo mogłeś zalogować się polskim ip na argentyńskim PP i stąd te ograniczenie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

W przypadku gier na Steam nie pytam nawet, bo wiem jak sprawdzić, ale jak wygląda sprawa z Far Cry 4 Gold na Uplay?
http://www.nuuvem.com/item/far-cry-4-gold-edition
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Fj00b pisze: W przypadku gier na Steam nie pytam nawet, bo wiem jak sprawdzić, ale jak wygląda sprawa z Far Cry 4 Gold na Uplay?
http://www.nuuvem.com/item/far-cry-4-gold-edition
sam kupowałem z 3 miesiące temu i normalnie się aktywuje i jest j. polski
Awatar użytkownika
Łowca

Don_DaRiO pisze: A miałeś aktywny połudnowoamerykański VPN ?
Bo mogłeś zalogować się polskim ip na argentyńskim PP i stąd te ograniczenie.
No właśnie nie :( Logowałem się do nuuvem z vpn a na paypal normalnie. Moje ip jest z UK.
Ale z tego co widziałem wcześniej, tobie też nie chcą płatności przejść.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Kontakt:

Ten entropay to jest sprawdzony? Bo chciałem sobie konto zrobić a bank mi zablokował kartę. Pierwszy raz się to zdarzyło, kupowałem w samym nuuvem, u ruskich, wszystko śmigało.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Shalespine pisze: Ten entropay to jest sprawdzony?
Sprawdzony.
Awatar użytkownika
Łowca

Wg mnie nie ma różnicy z jakiego IP zakładałeś konto na Arg PP. Bo to jest tylko konto.

Jaką kartę macie podczepioną pod ten Arg PP.

Uważam, że jeśli macie dodaną polską kartę do Arg PP, to transakcja nie przechodzi, gdyż transfer kasy jest bezpośrednio z Polski.

Pod Arg PP musi być dodana Virtualna karta z Entropej, na której muszą być środki przelane z waszej karty bądź banku. Ja uzupełniłem środki z mojej karty kredytowej na virtualną kartę.

A tak to wygląda:
Obrazek

Po prawej stronie widac moją kartę kredytową, z której zasilam virtualną

A tak wygląda konto PP Arg z virtualną kartą
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca

EdwardMorderca pisze:
KIRA21PL pisze: Witam,

Da rade aktywować:
http://www.nuuvem.com/item/saints-row-i ... ry-edition ?
Według opisu na stronie:
This game cannot be activated outside Latin America.
sprawdziłem na http://vps202375.ovh.net/STLOCKS/#purchType i według tej stronki nie ma locka mógłby to ktoś potwierdzić żebym na przyszłość wiedział ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ale zdajecie sobie sprawę, że ta stronka nie nadaje się do sprawdzania locków, nie?

Jest lock na aktywację SR IV z Nuuvem.
Awatar użytkownika
Łowca

Mindstorm pisze: Wg mnie nie ma różnicy z jakiego IP zakładałeś konto na Arg PP. Bo to jest tylko konto.

Jaką kartę macie podczepioną pod ten Arg PP.

Uważam, że jeśli macie dodaną polską kartę do Arg PP, to transakcja nie przechodzi, gdyż transfer kasy jest bezpośrednio z Polski.

Pod Arg PP musi być dodana Virtualna karta z Entropej, na której muszą być środki przelane z waszej karty bądź banku. Ja uzupełniłem środki z mojej karty kredytowej na virtualną kartę.
Robiłem tak samo, miałem kartę z entropay podpiętą. Paypal pobrał mi 1,5E. Zaktywowałem kartę pinem na Paypal. Po próbie zakupów wyskoczyła prośba o ponowną aktywację + wysłanie kopi rachunków z adresem argentyńskim.
Spróbuję założyć jeszcze raz argentyński paypal, tym razem logując sie z vpn. Jak się znowu nie uda to się poddaję :( .
Awatar użytkownika
Łowca

RoyKeane pisze: Ale zdajecie sobie sprawę, że ta stronka nie nadaje się do sprawdzania locków, nie?

Jest lock na aktywację SR IV z Nuuvem.
źródło,strona, cokolwiek ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 26 razy
Podziękowania: 22 razy
Kontakt:

Informacja na stronie produktu nie jest wystarczającym dowodem?
Awatar użytkownika
Łowca

Mam jeszcze pytanie dotyczące arg. paypala. Czy trzeba kasę przelewać z paypal (w moim przypadku uk) na paypal arg. czy można 'doładować' kartę entropay i podczas zakupów paypal pobierze pieniądze z karty?
Awatar użytkownika
Robin Hood

Prosiłbym o dokładną instrukcję co i jak zrobić by normalnie kupować na nuuvem i ile to będzie mnie kosztowało, to tworzenie wirtualnych kart i przelewanie środków...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@Mindstorm
Ja mam tak samo jak u Ciebie z różnicą taką, żę na karcie entropay mam walutę w funtach.
Karta entropay podpięta do arg.PP, doładowana środkami z mojej karty walutowej i za każdym razem jak chcę kupić coś na nuuvem to wyskakuje mi komunikat w PP, że: "This payment cannot be completed and your account has not been charged. Please contact your merchant for more information"
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Marcin89 pisze: Prosiłbym o dokładną instrukcję co i jak zrobić by normalnie kupować na nuuvem i ile to będzie mnie kosztowało, to tworzenie wirtualnych kart i przelewanie środków...
To nie jest wątek z prośbami o pomoc... Poczytaj wątek, a wszystkiego się dowiesz, było to tłumaczone ze 3 razy.
Najprościej usiąść i czekać aż ktoś Ci poda, może jeszcze konto na entropay Ci założyć?
Nawet nie chce widzieć Twojej odpowiedzi na ten temat, bo dostaniesz ostrzeżenie od razu, bo minusa już masz...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Najlepiej to by było zrobić jakieś FAQ odnośnie podstawowych spraw dot. kupowania na Nuuvem i podpiąć do pierwszego posta. Przy takim burdelu nie dziwię się, że ludzie wolą spytać niż szukać, odpowiedzi na połowę pytań to i tak odsyłanie do wcześniejszych postów.
Proponuję też utworzenie kilku tematów odnośnie samego Nuuvem, gdzie jeden z nich byłby przeznaczone tylko i wyłącznie na promocje, zwłaszcza że popularność tego sklepu cały czas rośnie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

W końcu mi przyszedł PIN na Entropay. Wszystko aktywowałem, próbuję kupić Season Pass do Dying Light przez VPNy argentyńskie i nie da się. Ciągle wywala mi błąd przy transakcji. No i wyszło w końcu na to, że straciłem tylko kilka złotych na bezsensowne prowizje i teraz stracę kolejne kilka na powrót tych pieniędzy na mój PayPal.
Już nie wiem co robię źle. Założyłem nawet drugie konto dla pewności z VPNa Argentyńskiego i na ten sam mail co PayPal i ten sam błąd. Przez jaką walutę robicie transakcje?

Edit: Wkurzyłem się na to i kupiłem sobie South Park, bo znowu jest w promocji za 20 Reali. Może do czasu aż przejdę będzie jakaś promocja w Polsce na Season Pass to sobie wezmę.
ODPOWIEDZ