Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

@UP
Dzięki za informację :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Zrobiłem niedawno interes życia. Kupiłem czteropak(bo tak taniej) gry Down to One za 1,59 (pojedyncza sztuka gry bez promocji kosztowała 14,99. Nie muszę mówić, że chciałem 3 prezenty rozdać na steamgifts. I tak zrobiłem, tylko że cena gry bez promocji wynosi teraz... 0,99. Moje marzenia o awansie na wyższy level legły w gruzach.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Pytanie mam co zrobić ktoś dał mi klucz a okazało się że po wygraniu klucz nie działał. Klucz został wykorzystany. Ktoś twierdzi że wykorzystałem klucz a wcale tak nie jest jak można to zgłosić na steamgift
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Adamo169 pisze: Pytanie mam co zrobić ktoś dał mi klucz a okazało się że po wygraniu klucz nie działał. Klucz został wykorzystany. Ktoś twierdzi że wykorzystałem klucz a wcale tak nie jest jak można to zgłosić na steamgift
A nie dodala sie ta gra przypadkiem do konta? Bo ja mialem ostatnio tak, ze wyskoczylo mi ze posiadam juz ta gre, a nie posiadalem.
W innym wypadku pozostaje Ci odczekac 7 dni i zaznaczyc, ze nie otrzymales gry. I napisz do tego ziomka, ze ma 7 dni na dostarczenie dzialajacego klucza. Najlepiej zapisuj gdzies rozmowy z tym gosciem, zeby byly dowody, ze otrzymales niedzialajacy klucz
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

A nie dodala sie ta gra przypadkiem do konta? Bo ja mialem ostatnio tak, ze wyskoczylo mi ze posiadam juz ta gre, a nie posiadalem.
W innym wypadku pozostaje Ci odczekac 7 dni i zaznaczyc, ze nie otrzymales gry. I napisz do tego ziomka, ze ma 7 dni na dostarczenie dzialajacego klucza. Najlepiej zapisuj gdzies rozmowy z tym gosciem, zeby byly dowody, ze otrzymales niedzialajacy klucz[/quote]

Grę wygrałem poprzez stronę steamgift dostałem klucz po wpisaniu klucza na steam wyszło że gra wykorzystana czyli duplikat pisałem do gościa on twierdzi że sam dostał klucz od kogoś i to tylko jedno dobra wola że daje to jako gifta nie rozumiem po co dawać coś skoro nie działa. Jak tam można zaznaczyć że klucz jest zły. Nie dogadam się z nim bo twierdzi że klucz był dobry i reszta go nie obchodzi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Po 7 dniach zaznacz jako nieotrzymany i tyle. A jak możesz to zrób screena z wypowiedzia, że klucz dostał od kogoś. Tak na wszelki wypadek, bo nikt nie zagwarantuje że klucz od kogoś trzeciego jest sprawny.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Adamo169 pisze: A nie dodala sie ta gra przypadkiem do konta? Bo ja mialem ostatnio tak, ze wyskoczylo mi ze posiadam juz ta gre, a nie posiadalem.
W innym wypadku pozostaje Ci odczekac 7 dni i zaznaczyc, ze nie otrzymales gry. I napisz do tego ziomka, ze ma 7 dni na dostarczenie dzialajacego klucza. Najlepiej zapisuj gdzies rozmowy z tym gosciem, zeby byly dowody, ze otrzymales niedzialajacy klucz

Grę wygrałem poprzez stronę steamgift dostałem klucz po wpisaniu klucza na steam wyszło że gra wykorzystana czyli duplikat pisałem do gościa on twierdzi że sam dostał klucz od kogoś i to tylko jedno dobra wola że daje to jako gifta nie rozumiem po co dawać coś skoro nie działa. Jak tam można zaznaczyć że klucz jest zły. Nie dogadam się z nim bo twierdzi że klucz był dobry i reszta go nie obchodzi[/quote]

O ile wiem to nie można rozdawać wygranych kluczy więc wyślij screena o tym że to nie jest jego klucz, wygranej gry raczej nie odzyskasz, ale koleś przynajmniej bana dostanie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Jak wygrał na innej stronie tego typu (zapewne gameminer) to rozdawać może. Co innego jeśli wygrał na SG. Po tygodniu możesz zaznaczyć not received i tyle. Jak ci bardzo zalazł za skórę to prześledź jego historię wygranych czy aktywował wszystkie wygrane i zgłosić jeśli coś się nie zgadza. Dodaj do blacklisty jeśli nie chcesz by brał udział w twoich publicznych gibach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Wiadomo jak wygląda dodawanie kluczy ze orligift na steamgifts? Teoretycznie nie powinno się dostać za to bana, ale wolę się upewnić :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Ktoś wie ile trzeba czekać na kontakt supportu w przypadku złożenia ticketa o "odwieszenie" konta?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Recu pisze: Ktoś wie ile trzeba czekać na kontakt supportu w przypadku złożenia ticketa o "odwieszenie" konta?
Ban chyba skończy się automatyczne po wykonaniu kary
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Ile kopii danej gry można rozdać zanim CV zostanie pomniejszone?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Support ma chyba niezłą obsuwę zawiesili mi konto na 5 dni za nieaktywowane dlc z 2013 roku :E
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

iras1988 pisze: Support ma chyba niezłą obsuwę zawiesili mi konto na 5 dni za nieaktywowane dlc z 2013 roku :E
Pewnie ktoś Ciebie zgłosił. Wątpię aby oni sami to sprawdzali. W szczególności że masa jest kont które oszukują.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Dokładnie. Teraz jest szał na SGTools, wszyscy sprawdzają swoich zwycięzców i niech tylko nie będzie zielono - leci ticket o reroll za rule-breaking :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Nic z tym nie zrobię, znalazłem klucz na mailu wklejam do clienta a steam twierdzi, że posiadam już ten produkt chociaż tak na prawdę go nie mam :?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Kasia pisze: Dokładnie. Teraz jest szał na SGTools, wszyscy sprawdzają swoich zwycięzców i niech tylko nie będzie zielono - leci ticket o reroll za rule-breaking :trollface:
Naprawdę? Szkoda czasu na sprawdzanie, jedyne co robię to przed wysłaniem potwierdzam że zwycięzca nie ma gry na koncie. To czy aktywował to już jego/jej sprawa.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Zawsze sprawdzam zwycięzców, tyle tylko że bez SGtools to było mega upierdliwe. A teraz to trwa kilka sekund.

Nie po to ktoś zapłacił za grę, żeby ktoś to sprzedał lub wymienił. Jak ktoś chce takich zasad to niech idzie na GM :D
rbj
Awatar użytkownika
rbj
Predator
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

W opcjach danej grupy dostępne są statystyki. Może mi ktoś wyjaśnić skąd się biorą te dziesiętne wartości?
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Jeżeli wystawisz grę dla jednej grupy to liczona jest jako 1. Ale jeżeli wystawisz grę i dodasz 2 grupy do grona odbiorców, to wtedy w każdej Twoja wartość wysłanych giftów liczona jest jako 0,5 (czyli za grę wartą 40 CV w każdej grupie otrzymasz 20 CV). Za zrobienie GA dla 3 grup dostajesz 0,33, dla 4 0,25 itp.

Inaczej można by zrobić GA dla 20 grup i w każdej polepszyło by się statystyki o np 30CV :D
ODPOWIEDZ