Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Już działa logowanie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Ja dzisiaj nie mogłam się zalogować rano, po zalogowaniu miałam 0 lvl i "włączoną" blokadę rodzicielską z PIN. Kilka odświeżeń i sprawa się naprawiła.

To nie jest pierwszy raz, jak znika mi poziom, gabloty itp xD
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy

A jakieś dziwne rzeczy się ostatnio dzieją i ze Steamem i z Allegro (Aukcje zakończone 2 dni mi wisiały nadal, a to co nowe stworzyłem dopiero dzisiaj się pojawiło po ok. ~40h), i z Indiegala (logowanie na cudze konta).
Cyfrowa dystrybucja jest fajna, ale cały czas gdzieś ten strach jest i o konto i zakupiony kod..kupisz taką grę za 150 zł, a tu zużyty kod i się siłuj ze sklepem/sprzedającym. Jednak dawne pudełka i gra w fizycznej postaci bez kodów Steam to była ta pewność. :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Fj00b pisze: Jednak dawne pudełka i gra w fizycznej postaci bez kodów Steam to była ta pewność. :/
Pewność czego?
Bo ja sobie przypominam taką grę The Devil Inside. Miała to być super produkcja za 20 zł w czasach 99% piractwa.
Kupiłem, zainstalowałem i zobaczyłem tylko przy uruchomieniu monit z treścią: proszę włożyć płytę do napędu. Były to czasy bez netu, emaila i drogiej międzymiastowej rozmowy telefonicznej z supportem z której dowiedziałem się że możliwe że to problem z dosowymi sterownikami do napędu CD (pod Windowsem?), a tak w ogóle to gra posiada bardzo dobre zabezpieczenia (chyba przed graniem) antypirackie i nic na mój problem nie poradzą.
Na moje szczęście okazało się że wystarczy zrobić iso pod Clone CD, potem załadować obraz w wirtualnym napędzie z Alkohola 120% i to "bardzo dobre" zabezpieczenie leży, a gra się uruchamia.
I to jest tylko jeden przykład z wielu problemów z oryginałami na płytach, które mnie spotkały.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

mi normalnie dzialala :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

To nie problem oryginalnych gier... tylko zastosowanie DRMów i innych zabezpieczeń.
Ale przyznam... wymaganie płytki w napędzie podczas grania wnerwiało... szczególnie jak wszystkie pliki gry były instalowane na dysku :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Pamietam jak dzis. Kupilem Gorasul za 30 złotych w kiosku w jakiejs extra grze. Plyty mialy skopany instalator. Musialem czekac az cdp mi podesle jakis plik, chyba jeszcze analogową pocztą.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Nie spodziewałem się, że kiedyś trafi na Steama: http://store.steampowered.com/app/433280/ :D
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

petras_36 pisze: Nie spodziewałem się, że kiedyś trafi na Steama: http://store.steampowered.com/app/433280/ :D
Jedynka moim zdaniem najlepsza, ale żadną częścią nie pogardzę :macha:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

petras_36 pisze: Nie spodziewałem się, że kiedyś trafi na Steama: http://store.steampowered.com/app/433280/ :D
Super! Moja ulubiona seria :piwo: Najlepiej zagrywałem się w 2-gą część, ale to pewnie dzięki dubbingowi, który pomimo wielu niedoskonałości bardzo mi się podobał. Mam nadzieję, że pozostałe części też trafią na steama.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

WItam! Czy ktoś mógłby pomóc i sprawdzić czy Seasson Pass do Rise of the Tomb Raider ma jakiegoś locka oraz podzielony jest na regiony? Znalazłem taniej gifta, podejrzewam że do aktywacji potrzeba VPN , ale np. RofTB blokada też jest na granie. Dziękuje za pomoc.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2016, o 00:20 przez mariohyper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Kupował ktoś dzisiaj dodatek do Dawn of War II Chaos Rising? Planowałem sprzedać karty żeby sobie go kupić i wydaje mi się, że wcześniej była cena 2,49€.

http://store.steampowered.com/app/20570
Obrazek

Gaben chyba trolluje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

no i masz rację ;) https://steamdb.info/app/20570/
Lowest recorded price 2,49€ at -88%
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Jak ci zależy na tym dodatku to poszukaj gdzieś pudełka z ekstra klasyki, bo taniej chyba nie kupisz. Ja wziąłem jak było za darmo na stronie cdp że 3 lata temu :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

huudy pisze: no i masz rację ;) ...
czytaj dalej: november 2015.

Po pierwsze: to nie dodatek, tylko standalone. Kontynuacja, jak piszą na Steam
Po drugie: kosztuje 9,99. Cena 8.74 jest za pakiet DoW2: Master Collection. Zatem nie trolling, tylko raczej mistaking ;) Machnęli -75% z pakietu na samą grę i teraz się zorientowali.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

buck pisze:
huudy pisze: no i masz rację ;) ...
czytaj dalej: november 2015.

Po pierwsze: to nie dodatek, tylko standalone. Kontynuacja, jak piszą na Steam
Po drugie: kosztuje 9,99. Cena 8.74 jest za pakiet DoW2: Master Collection. Zatem nie trolling, tylko raczej mistaking ;) Machnęli -75% z pakietu na samą grę i teraz się zorientowali.
Obrazek

Po pierwsze: dokładnie wiem co to jest i posiadam Steama, więc nie musisz mi przepisywać z niego regułek :E
Po drugie: ceny też doskonale widzę, ale dalej masz racje, widocznie od początku planowali obniżkę na całą kolekcję, a pozostałe tytuły wskoczyły z automatu przez pomyłkę.
Obrazek
serafek5 pisze: Jak ci zależy na tym dodatku to poszukaj gdzieś pudełka z ekstra klasyki, bo taniej chyba nie kupisz.
No w sumie to nie zależy, bo jeszcze nie skończyłem podstawki, ale miałem na liście życzeń i planowałem sobie kiedyś dokupić. Widocznie jeszcze sobie trochę powisi ;)

EDIT:
Jakby kogoś interesowało to właśnie w Humble Storze jest za 2,49€.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Fakt że wielu twórców gier używa w swoich grach języka ojczystego, lub zaporzycza z niego powoduje że ciekawe perelki się trafiają :trollface:
http://store.steampowered.com/app/404700/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Słyszeliście może o jakichś dziwnych i nietypowych scamach podczas wymiany? Znaczy ze np. dostajesz ofertę - dajesz jeden przedmiot, a tak naprawdę gość okrada cie na kilkanaście sztuk? Dostałem strasznie dziwna wymianę, gość daje mi z *zady* 7 drogich kart za jedno gówniane tło - gość prywatny, zerowy poziom itp. Wszędzie Steam pokazuje ze gość mi daje 7 kart, a sam chce tylko 1 tło. Na wymianie, na mailu, nawet teraz widzę - bo mam 72 godziny oczekiwania. Mam się bać? Tło bardzo łatwe do kupienia, nie jakieś rzadkie - za te karty mógłby mieć z 5 sztuk. Aha, wymiana zrobiona poprzez forum z wymianami kart z określonej gry.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Furrak pisze: Fakt że wielu twórców gier używa w swoich grach języka ojczystego, lub zaporzycza z niego powoduje że ciekawe perelki się trafiają :trollface:
http://store.steampowered.com/app/404700/
Dzięki, dodałam do wishlisty :E
ODPOWIEDZ