Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

...
Ostatnio zmieniony 7 lip 2016, o 13:09 przez scianxy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

U mnie też karty ważne do 6PM , czyli pewnie znikną godzinę przed końcem wyprzedaży
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Kontakt:

>Consider the following:
>PalmDesert to Hideo Kojima
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy

Angrenbor pisze: Konto musi mieć bodajże level 8 (mimo, że napisane jest o piątym, to od dwóch wyprzedaży limit się podniósł). Aby w ogóle zacząć zbierać poziomy, trzeba najpierw konto odblokować wydając w Store 5$. Jeśli Twoja dziewczyna chce podczas tej wyprzy jakieś karty w ogóle dostać, to musi sobie podnieść poziom najpóźniej przed zakończeniem ostatniej kolejki odkryć, wówczas z otrzymaną kartą wlecą wszystkie zaległe. Levele najprościej nabić czerwonym śledziem z Ikarugi i Liderem społeczności (100 + 500, ale trzeba odblokować Market lub wytworzyć odznakę z gry) a jak nie wystarczy to jeszcze scraftować jakiegoś seta.
Zakładając, że wymagany jest lvl 5, to brakuje jej niecałe 50 expa. Market ma jeszcze zablokowany - 30 dni od zakupu jeszcze nie minęło. Żeby wbić Lidera społeczności na poziomie 3 musi zrobić 28 z 29 zadań, a bez marketu nie wytworzy odznaki i nie zaliczy zadania z rynkiem społeczności. No cóż, chyba zrobiliśmy wszystko, co było w naszej mocy. :P
Awatar użytkownika
Łowca

komarEX pisze: >Consider the following:
Skąd takie domniemanie?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

mi brakuje jednej karty, a mam rynek zablokowany do 6 stycznia :/ dałby ktoś mi jedną kartę w zamian za późniejsze oddanie dwóch równowartościowych z gier?

edit: Zalogowano się na nowym urządzeniu. Aby chronić przedmioty z twojego ekwipunku, nie będziesz w stanie dokonywać wymiany z tego urządzenia przez 7 dni
niestety nie mogę chyba nic z tym zrobić, ale dziękuję jednemu łowcy za tak szybki odzew! :piwo:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

@huudy
Steam dziwnie działa z tymi wymianami. Jedna osoba co nie miała mobilki aktywnej, wzięła ode mnie karty bez opóźnień. Ale w drugą stronę 72h... Może opóźnienia działają na daną stronę wymiany, jeśli coś pozbywa się ze swojego ekwipunku nie mając mobilki. To może masz szansę. W temacie "Karty Steam" dałem swojego trade linka, spróbuj. Chyba że Steam jakąkolwiek wymianę zablokował. Zostały ostatnie sztuki darmowych kart ode mnie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Kontakt:

Czy te wymiany ulegają skróceniu do 1 dnia jak się kogoś zna rok lub dłużej? W związku z posiadaniem telefonu na windows phone mam 3-dniowe opóźnienie z moim altem (a w emulatory androida się już nie bawię), a w marcu będziemy " znajomymi" rok.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

tak, jesli znacie sie z altem ponad rok to wymiana jest wstrzymana na 24h
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

Hmm, czy steam kontroler jest dopisany do konta? Czy zwyczajnie każdy z rodziny go może używać co ma steam , czy znajomi ?
Chyba go zamówię, ale nigdzie nie pisze ile kosztuje wysyłka do Polski ? Ktoś coś wie?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wysyłka to 11€. Przecież to chyba zwykły pad. Nic mi nie wiadomo o żadnym DRM-ie. :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

komarEX pisze: >Consider the following:
:shock: Skąd masz te info bo na profilu napisano 34 lata a on jest starszy? To by tłumaczyło skąd ma tyle kasy na karty :gwizdany:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

>Consider the following:
>PalmDesert to Ferdynand Kiepski

serio przyrzekam
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

pawelek91 pisze: Hmm, czy steam kontroler jest dopisany do konta? Czy zwyczajnie każdy z rodziny go może używać co ma steam , czy znajomi ?
Chyba go zamówię, ale nigdzie nie pisze ile kosztuje wysyłka do Polski ? Ktoś coś wie?
Już chyba o to pytałem, ale Ty nie jesteś czasem ten klocuch 12 z jutuba?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 144 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

JACKo pisze: @huudy
Steam dziwnie działa z tymi wymianami. Jedna osoba co nie miała mobilki aktywnej, wzięła ode mnie karty bez opóźnień. Ale w drugą stronę 72h... Może opóźnienia działają na daną stronę wymiany, jeśli coś pozbywa się ze swojego ekwipunku nie mając mobilki. To może masz szansę.
Jak ty (majac mobilke) wymieniasz sie z kims, kto jej nie ma i nie chcesz nic z jego ekwipunku, to wymiana jest blyskawiczna. Tylko potwierdzasz wymiane kodem i przedmiot jest juz u drugiej osoby. Jezeli natomiast wymieniasz sie z taka osoba i bierzesz cos od niej, to bedziesz czekal dzien lub trzy (w zaleznosci od stazu na fl ;)).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Powiedzcie mi jak to jest z tym kasowaniem gier co to ostatnio uruchomili? Jeśli skasuję grę z biblioteki to nie będzie ona w ogóle widoczna ani w bibliotece ani w profilu? Czy liczba gier zostanie zmniejszona o jeden? Punkty profilu zapewne zostają.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Po usunięciu z biblioteki znikają tylko f2p, choć nie wszystkie. A to co wprowadzili, to co innego ;) - usuwanie przez stronę supportu. Ale czy faktycznie na stałe znika, to nie wiem. Ani czy jest -1... Czy tylko jest ukrywana w profilach i bibliotekach.Przywrócić można w każdej chwili z tego co ludzie pisali, ale czy na pewno po iluś dniach, tygodniach...
Awatar użytkownika
Łowca

@dusty.camper
Gra zostanie usunięta z:
-biblioteki
-publicznego profilu
-liczby gier (żegnaj +1 Steam)

Nie zostanie usunięte:
- osiągnięcia i ich % (choć nikt ich nie może zobaczyć (raj dla wbijania 100% Samem :trollface:).
- twoje dane i konta wewnątrz gry.
- bany i kary (VAC i inne).

Support zapamiętuje daty zakupienia gry i aktualnie ciągle można przywracać gry. (ciągle brak oficjalnego FAQ od Valve).

Pojedyncze gry mają problem z usunięciem się, np Team Fortress 2, ciągle jest widoczne u mnie, choć w bibliotece prywatnej nie ma.
Łącznie usunęłam kilkanaście gier, same totalne syfy i gry online, ale nie ma spisu co zostało usunięte, jak chcesz usuwać to rozważnie albo zapisz nazwy gier.

Prawda jest taka, że ta opcja mogła by się również nazywać "Ukryj gre z publicznego profilu bo się wstydzę" :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Agata92 pisze: Prawda jest taka, że ta opcja mogła by się również nazywać "Ukryj gre z publicznego profilu bo się wstydzę" :trollface:
No i fajnie o to mi chodziło. Można wydropić karty i nikt nie zobaczy, że się "zabawiałem z gołębiami". ;)
Dziękuję!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 97 razy
Podziękowania: 79 razy
Kontakt:

Mam problem ze steam-em , ale może od początku :

Gram w payday-a 2 , po skończeniu heist-a i wybraniu kart ekran stanął (loading +czarny ekran) , no to restartuję grę tyle , że nie chce się włączyć (to samo czarny ekran + loading) , sprawdzenie spójności plików nie pomogło to restartuję steam-a , tyle ,że teraz to nawet steam-a nie mogę załączyć. W procesach niby jest (steam.exe *32 i steamwebhelper.exe *32) , ale nigdzie nie widzę żeby był włączony / dzałał.

Czy da się to jakoś rozwiązać czy muszę przeinstalować steam-a. Jak to drugie to mam pytanie (domyślam się , że głupie) czy muszę usuwać steam-a czy mogę nadpisać ?
ODPOWIEDZ