Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

10 euro to różnica,a ciekawe czy będzie blokada na aktywacje żeby np. wyrwać na nuuvem lub innym fajnym sklepie :)
pawelek91 pisze: Panowie i Panie. Siostra ma zablokowany rynek, bo nie wydała 5 euro. Czy jak jej kupie gifta to odblokuje jej wszystko ? Bym zapłacił kartą.
Zakup chyba na 5 euro musi być z jej konta steam.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

@mariohyper
Nie wiem czy to jakieś wielkie znalezisko, ale Transistor ma całkiem niezłą obniżkę -80%, co daje 3,79€.

Jak na razie nie kupiłem nic i chyba tak już pozostanie do końca wyprzedaży. To co od dawna chodzi za niską cenę już mam, a nowsze pozycje nawet jeśli są "solidnie" przecenione, to wysoka cena bazowa sprawia, że i tak lepiej kupić gdzieś indziej. Jedyne co jest mocną stroną winter sale to solidne obniżki na niektóre indyki, ale po co przepłacać skoro setki z nich zalegają w steamowej biblioteczce, a większość i tak trafi do bundla.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy

Kuba pisze: Pomuzcie wybrac cos za 3,46 EUR. musze wydac ten darmowy paysafecard moze gdzies jakis szczesliwy bilet , albo gdzies w innym sklepie mozna wydac te 15 zl a to w steam same chrapy za taka cene .
Kwota w wysokości 15,00 PLN odpowiada aktualnie 3,46 EUR.
W przypadku płatności w tej walucie naliczone zostaną %1$s opłaty dla waluty obcej.
opłata w wysokości 0,30 PLN została uwzględniona.
Grim Fandango Remastered - 2.99€
Portal 2 - 2.99€
Ewentualnie 0.28 Euro w portfelu Steam (z kart) + 3.46€ PaySafeCard =
Don't Starve - 3.74€
Spelunky - 3.74€

/e lub np. nieco więcej z portfela Steam i Transistor wyżej opisany (3.79€)
Ogólnie jak masz jakieś grosze na koncie Steam z kart, to można pokombinować, bo przy zakupie da radę zapłacić dwiema metodami - środki z konta steam + psc
Ostatnio zmieniony 30 gru 2015, o 21:15 przez Fj00b, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

kmpt pisze: @mariohyper
Nie wiem czy to jakieś wielkie znalezisko, ale Transistor ma całkiem niezłą obniżkę -80%, co daje 3,79€.
Ja póki co wziąłem tylko Transistora i Tales from the Borderlands, bo taniej steamowa wersja chyba jeszcze nie była :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

kmpt pisze: @mariohyper

Jak na razie nie kupiłem nic i chyba tak już pozostanie do końca wyprzedaży. To co od dawna chodzi za niską cenę już mam, a nowsze pozycje nawet jeśli są "solidnie" przecenione, to wysoka cena bazowa sprawia, że i tak lepiej kupić gdzieś indziej. Jedyne co jest mocną stroną winter sale to solidne obniżki na niektóre indyki, ale po co przepłacać skoro setki z nich zalegają w steamowej biblioteczce, a większość i tak trafi do bundla.
Ostatnie zimowe wyprzedaże jakoś bardziej ogarniałem,jednak dzienne obniżki jakoś bardziej nakłaniały mnie na kupno.Teraz jest jak dla mnie większy bałagan,ale to może tylko moje wrażenie i zdanie.
Desolator pisze: Ja póki co wziąłem tylko Transistora i Tales from the Borderlands, bo taniej steamowa wersja chyba jeszcze nie była :)
Tales from the Borderlands trzyma bardziej poziom The Wolf among us i pierwszej części The walking dead czy bardziej drugiej drugiej części Żywych trupów,dla mnie już mnie atrakcyjnej fabularnie od części pierwszej.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2015, o 21:18 przez mariohyper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Volvo przerywa milczenie:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Dobrze, że po tym jak zaczęły powstawać wątki na forum steam / reddit itp zajęło im tylko 1,5 godziny ogarnięcie, że coś jest nie tak i trzeba wyłączyć sklep i community :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

pawelek91 pisze: Panowie i Panie. Siostra ma zablokowany rynek, bo nie wydała 5 euro. Czy jak jej kupie gifta to odblokuje jej wszystko ? Bym zapłacił kartą.
To nie musi być 5 euro. Wystarczy dowolny zakup w sklepie za kilka eurocentów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

piolg pisze:
To nie musi być 5 euro. Wystarczy dowolny zakup w sklepie za kilka eurocentów.
Juz od dawna przy pierwszym zakupie trzeba wydac 5$ zeby odblokowac market .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

A da się zapłacić paysafecard i dopłacić portfelem steam? Czy tylko można płacić portfelem steam i dopłacić paysefcard.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 22 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

skuska pisze: A da się zapłacić paysafecard i dopłacić portfelem steam? Czy tylko można płacić portfelem steam i dopłacić paysefcard.
Można tylko placić portfelem i psc dopłacić
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

z cyklu "dlaczego nie u nas" - taka paczuszka za trochę ponad 5,5 dolara u Australijczyków http://store.steampowered.com/sub/85571/
(wersja ROW jakby kto pytal)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Tak. Gift znosi blokadę. Przećwiczone na altach ostatnio w połowie października, ale od tej pory raczej nic się nie zmieniło.
Jest jedno ale - na takim koncie z ograniczeniami steam "nie może strzelić focha" przyjmując metodę płatności na transakcję. Za każdym razem były pewne problemy z płatnościami - na jednym za nic nie chciał przyjąć mi Paypala (ten sam zakup chwilę później przy użyciu PP z głównego konta poszedł bez problemu), na drugim trzeba było czekać 1,5 doby na zaakceptowanie transakcji (steam pobrał $ z karty, ale transakcja była przekreślona ze statusem do wersyfikacji a gra przez ten czas nie pojawiała się w bibliotece). Na trzecim specjalnie kupiłem PSC za 20 zł (czyli anonimowy, jednorazowy środek płatniczy nie powiązany z żadnym kontem) i też płatność wisiała przez ~12h oczekując na weryfikację. W sumie wszystko OK, ale takie domyślne traktowanie każdego nowego konta jako potencjalnego oszusta jest lekko wkurzające.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: 5,5 dolara u Australijczyków
Trzeba nadmienić, że chodzi o AUD a nie USD, więc na PLNy to wychodzi jakieś 15zł.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

komarEX pisze:
smugglersun pisze: 5,5 dolara u Australijczyków
Trzeba nadmienić, że chodzi o AUD a nie USD, więc na PLNy to wychodzi jakieś 15zł.
Raczej 20 zł, w przeliczeniu wychodzi 5 euro. Niemniej jednak można pakiet dostać za 6 dolanów u trejderów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 0
Kontakt:

To samo (Watch Dogs +SP) kupiłem za 23 PLNy w marcu, wiec słaba to promocja. I to bez szukania i kombinowania u "trejderów".
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Steam ? ;-P
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

vattax pisze: Steam ? ;-P
Na 99,999% uplej :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

ragbrok pisze: To samo (Watch Dogs +SP) kupiłem za 23 PLNy w marcu, wiec słaba to promocja. I to bez szukania i kombinowania u "trejderów".
ale tu jest taniej + steamowa wersja, w każdym razie promka raczej słaba nie jest, no ale trzeba samemu sobie zorganizować gifta
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

smugglersun pisze:
ragbrok pisze: To samo (Watch Dogs +SP) kupiłem za 23 PLNy w marcu, wiec słaba to promocja. I to bez szukania i kombinowania u "trejderów".
ale tu jest taniej + steamowa wersja, w każdym razie promka raczej słaba nie jest, no ale trzeba samemu sobie zorganizować gifta
Nie jest taniej, po doliczeniu prowizji trejdera wychodzi około 26 zł. Niemniej jednak gość porównuje zakup bezpośrednio od handlarza z zakupem na G2A czy innym Kinguinie. Zabawne.
ODPOWIEDZ