Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Witajcie. Mam od pewnego czasu, problem ze Steamem. Po wyłączeniu kompa i włączeniu go ponownie, nie mogę włączyć Steama "Nie można połączyć z siecią" czy coś w ten deseń. Jedyne co pomaga to reinstall, ale ściąganie gier cały czas od nowa jest mało komfortowe. Zna ktoś z was przyczynę takiego błędu, albo miał coś podobnego?
A jak często odpalasz Steam? Taki komunikat pojawia się po każdym upgade Steam. Najprostsze rozwiązanie - zalogować się w trybie off-line. A potem przejść w tryb on-line. Reinstall nie wymaga ponownego ściągania gier. Można założyć Steam Library np. na innym dysku, a po ponownej instalacji steam wystarczy podać tę ścieżkę dostępu.
Instalacja gier na dysku przenośnym - byle szybkim - umożliwia np. uruchamianie ich na różnych komputerach. Oczywiście na własnym koncie.
Tyle, że to temat do działu "mam problem".
Instalacja gier na dysku przenośnym - byle szybkim - umożliwia np. uruchamianie ich na różnych komputerach. Oczywiście na własnym koncie.
Tyle, że to temat do działu "mam problem".
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Odpalam go codziennie, po włączeniu PC. "Nie udało się połączyć z siecią Steam. Sprawdź połączenie i kliknij spróbuj ponownie lub uruchom Steam w trybie offline". Przejście w tryb offline i powrót do on zawiesza Steam na okienku z "Łączenie z kontem Steam:....". Co ciekawe, ponowna instalacja Steam rozwiązuje ten problem do następnej próby logowania, po włączeniu PC. W takim razie przejdę do odpowiedniego działu. 

- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Po tym błędzie zazwyczaj wystarczy jeszcze raz spróbować się zalogować i powinno zaskoczyć. Często się to pojawiało, gdy obciążenie serwerów bywało spore, aczkolwiek od czasu wprowadzenia tokenów chyba trochę rzadziej. Tak czy inaczej, nic nadzwyczajnego.
Czyli po prostu RTFM

- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Ciekawostka dotycząca King's Quest - Chapter 1: A Knight to Remember, który ma aktualnie 90% obniżkę i widzę po forach że cieszy się sporą popularnością.
Po aktywowaniu na steamie 1. epizodu, nie da się zaktywować Prologu do tej serii. W przepustce sezonowej go nie ma. Jest dostępny w King's Quest: The Complete Collection, ale jak ktoś ma Chapter1 na swoim koncie, to steam uniemożliwi mu dodanie do biblioteki wersji Complete.
Taka polityka sprzedażowa wydawcy.
Po aktywowaniu na steamie 1. epizodu, nie da się zaktywować Prologu do tej serii. W przepustce sezonowej go nie ma. Jest dostępny w King's Quest: The Complete Collection, ale jak ktoś ma Chapter1 na swoim koncie, to steam uniemożliwi mu dodanie do biblioteki wersji Complete.
Taka polityka sprzedażowa wydawcy.
Po pierwsze - epilogu, nie prologu. Po drugie - twórcy zapewniają że coś z tym zrobią. Wreszcie - oczywiście mając EP1 da się dodać do konta Complete Collection - nie da się tylko kupić w sklepie bezpośrednio na konto, ale można kupić gifta i go zaraz aktywować.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Tematu o PayPal niestety nie ma, więc tu napiszę :/
Jaki jest najszybszy sposób na natychmiastowe doładowanie PayPala? "Doładowanie błyskawiczne" - mojego banku nie ma na liście, a normalny przelew to 1-2 dni. Pamiętam że jakoś od razu zazwyczaj sobie doładowywałem konto (może jakoś przez PayU albo kartę kredytową choć nie mam jej dodanej do konta i chyba tak jest bezpieczniej) , chyba że coś pozmieniali teraz.
Jaki jest najszybszy sposób na natychmiastowe doładowanie PayPala? "Doładowanie błyskawiczne" - mojego banku nie ma na liście, a normalny przelew to 1-2 dni. Pamiętam że jakoś od razu zazwyczaj sobie doładowywałem konto (może jakoś przez PayU albo kartę kredytową choć nie mam jej dodanej do konta i chyba tak jest bezpieczniej) , chyba że coś pozmieniali teraz.
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Wypż kończy się 4 stycznia, więc kasa z przelewu ci dojdzie przed końcem, a ceny do 4 się nie zmienią.elano1000 pisze: Tematu o PayPal niestety nie ma, więc tu napiszę :/
Pomuzcie wybrac cos za 3,46 EUR. musze wydac ten darmowy paysafecard moze gdzies jakis szczesliwy bilet , albo gdzies w innym sklepie mozna wydac te 15 zl a to w steam same chrapy za taka cene .
Kwota w wysokości 15,00 PLN odpowiada aktualnie 3,46 EUR.
W przypadku płatności w tej walucie naliczone zostaną %1$s opłaty dla waluty obcej.
opłata w wysokości 0,30 PLN została uwzględniona.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
Tyle dni już trwa zimowa wyprzedaż na Steam , a ja nie kupiłem żadnego tytułu.Też macie taki problem?Przeglądam w miarę nowości ,starocie,ale nie wiem czy będę miał czas na ponowne ich ogranie. Trochę namieszał mi tytuł Rise of the Tomb Raider,niby ma ukazać się w styczniu a nawet ceny jeszcze nie ma.Może zebraną kasę z kart przeznaczę na ten tytuł.
Wyrwaliście jakąś perełkę lub super okazje cenową na tej wyprzedaży?
Wyrwaliście jakąś perełkę lub super okazje cenową na tej wyprzedaży?