Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 113 razy
- Podziękowania: 76 razy
- Kontakt:
Jest jakieś realne zagrożenie związane z tym błędem? Też co chwilę loguje mnie do kogoś innego - aż kusi, żeby spróbować namieszać komuś na koncie, pewnie ileś osób z czystej ciekawości spróbuje coś zrobić. Zakupu chyba nikt nie może dokonać (logowanie z innego komputera wymusi na nim weryfikację przy ściąganiu kasy z PP lub karty?), ale można choćby usunąć karty kredytowe i powiązane telefony, itp. Oczywiście, o ile cokolwiek tak się da zrobić, a nie ma się tylko podgląd na dane konta.
EDIT
Właśnie zalogowało mnie na konto z włączonym tokenem, więc chyba nikt nie jest bezpieczny
EDIT
Właśnie zalogowało mnie na konto z włączonym tokenem, więc chyba nikt nie jest bezpieczny

Obecna sytuacja raczej nie jest niebezpieczna.
W takich chwilach ja tak ta... przestrzegam was przed kupowaniem gier tylko i wyłącznie w edycji cyfrowej na Steam.
Nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć. A Steam nie ma obowiązku zwrócić gry - właściwie to nie musi bo gry na Steamie nie należą do was tylko - jak samo wyraźnie zaznacza Valve - do Valve.
Tak tylko sobie mówię. Nie żebym chciał was odwodzić od tej wspaniałej koncepcji (Steam) albo nawet narzekać, szerzyć rewolucje czy nienawiść.
W takich chwilach ja tak ta... przestrzegam was przed kupowaniem gier tylko i wyłącznie w edycji cyfrowej na Steam.
Nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć. A Steam nie ma obowiązku zwrócić gry - właściwie to nie musi bo gry na Steamie nie należą do was tylko - jak samo wyraźnie zaznacza Valve - do Valve.

Tak tylko sobie mówię. Nie żebym chciał was odwodzić od tej wspaniałej koncepcji (Steam) albo nawet narzekać, szerzyć rewolucje czy nienawiść.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2015, o 21:59 przez LightXas, łącznie zmieniany 5 razy.
- Podziękował: 104 razy
- Podziękowania: 48 razy
- Kontakt:
Czytam co wkleiłeś, a tam:komarEX pisze:Dobry troll: https://support.steampowered.com/kb_art ... strictions
>Aktualny limit portfela Steam to 200$.
"Currently we are restricting Steam Wallet balances to $500."
Nie ma sprawy, jakoś to przeżyję

Chyba trzeba będzie pozmieniać maila i nr telefonu jak się sytuacja unormuje. Gorzej jak ktoś ma podpiętą kartę, albo PP. W pierwszym przypadku wyświetla się kilka ostatnich cyfr, w drugim - cały mail. Ciekawe jak zareaguje Valve.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Valve po prostu przywróci status usługi sprzed błędu. Tak samo było przy problemie z wartością walut z Indii i ludzie stamtąd kupowali wszystko za 0,03€ (obojętnie, czy przedmiot był wart 1€ czy 300€).DarkXas pisze: Obecna sytuacja raczej nie jest niebezpieczna.
I kup inną edycją niż cyfrowa, teraz każda gra AAA / większość indie ma przypisany DRM. To nie czasy, gdzie na płycie była cała zawartość gry - chlubny wyjątek to W3, ale nawet tutaj darmowe "DLC" tylko w wersji cyfrowej.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Musiała być inna waluta, bo 800 było na bankkomarEX pisze:Dobry troll: https://support.steampowered.com/kb_art ... strictions
>Aktualny limit portfela Steam to 200$.

Do koszyków dodawać nie można, więc miliony w portfelu Steam są bezpieczne, jak ktoś też nie ma powiązanej karty to może spać spokojnie.
No to ciekawe co teraz support będzie wciskał ludziom. Skoro widać nazwę cudzego konta i maile to wszystkie ch$%^$ lubiące włamywać się na konta mają niespodziewany prezent świąteczny.
Czyli tak właściwie na razie nie wiadomo, czy jest to jakiś atak czy może zwykły błąd Steama?
Poza tym, większość osób jest chyba bezpieczna, bo z tego co widzę to prawie wszyscy wchodzą na te same konta co inni, np. ja też wszedłem na konto puszek9** tak jak taquito.
Poza tym, większość osób jest chyba bezpieczna, bo z tego co widzę to prawie wszyscy wchodzą na te same konta co inni, np. ja też wszedłem na konto puszek9** tak jak taquito.
MSKOTOR pisze:Valve po prostu przywróci status usługi sprzed błędu. Tak samo było przy problemie z wartością walut z Indii i ludzie stamtąd kupowali wszystko za 0,03€ (obojętnie, czy przedmiot był wart 1€ czy 300€).DarkXas pisze: Obecna sytuacja raczej nie jest niebezpieczna.
I kup inną edycją niż cyfrowa, teraz każda gra AAA / większość indie ma przypisany DRM. To nie czasy, gdzie na płycie była cała zawartość gry - chlubny wyjątek to W3, ale nawet tutaj darmowe "DLC" tylko w wersji cyfrowej.
Masz rację.
Chciałem tylko powiedzieć, że internet to w każdym razie, teraz (dzisiaj) czy jutro (w przyszłości) niebezpieczne miejsce na przechowywanie tak wartościowych danych, a Valve w rzeczywistości oferuje tylko "wypożyczenie" gier, a nie ich nabycie na własność, czy też jak kto woli - na wieczność.
Inną sprawą jest, że hakerzy posiadają narzędzia aby łamać "standardowe" hasła w ułamku sekundy. Nawet prymitywny brute force w tym wypadku będzie oferował "szybką robotę".
Dlatego zabezpieczajcie swoje konta długimi hasłami zawierającymi małe, wielkie litery, znaki i wszystkie znaki pisarskie jakie obsługuje dany serwer. Poza tym nie warto kopiować haseł z generatorów haseł, ponieważ są one monitorowane przez hakerów.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2015, o 22:20 przez LightXas, łącznie zmieniany 2 razy.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
Jaka jazda
Myślałem, że Hola mi jakieś jazdy odwala i usunąłem nawet z przeglądarki, a dalej jakieś dziwne języki. Wchodzę na forum, a tu się okazuje, że jakiś hakierski atak xd No nic, trzeba poczekać, zrobią rollback'a i tyle. Pytanie kiedy był robiony ostatni backup