Skapiradlo - podziękuj scamerom i naiwniakom
nikt cie tez nie zmuszal i nie zmusza do korzystania ze stima
gry to nie dobra podstawowe i nie ma nakazu korzystania z nich, przynajmniej na razie
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
@Skąpi
Czegoś nie kumam... O jakich kodach mowa przy wystawianiu przedmiotu? Kod podaje się przy logowaniu. Jakoś nigdy nie musiałem wpisywać kodu Steam Guarda w potwierdzeniu wymiany.
Oczywiście błąd "tokena" występuje w miarę często, jeśli przez dłuższy czas telefon zostawimy na potwierdzeniu i późniejszej próbie zatwierdzenia. To normalne zabezpieczenie czasowe, jak sesja na forum. Lecz o wiele krócej działające. Ja tam czekam jak będzie można bez przelogowania potwierdzać wymiany z altów. Wprawdzie można różnie ustawiać wymiany: mail czy tel, ale brakuje opcji wyłączenia potwierdzenia wymian przy aktywnym Steam Guardzie. Skoro i tak Valve się wypina w każdym wypadku i zwrotów nie uznaje... to po kiego grzyba utrudniać życie. Ale od tego uzależniać opóźnienia dostawy...
P.S. Płeć zmieniasz? ("Gdybym nie była w danej ....") To teraz niebezpieczne u obecnej władzy...
@papermonster
Już 3 raz dziś chyba widzę info o tych kartach.. a jest odpowiedni temat na nie...
Czegoś nie kumam... O jakich kodach mowa przy wystawianiu przedmiotu? Kod podaje się przy logowaniu. Jakoś nigdy nie musiałem wpisywać kodu Steam Guarda w potwierdzeniu wymiany.
Oczywiście błąd "tokena" występuje w miarę często, jeśli przez dłuższy czas telefon zostawimy na potwierdzeniu i późniejszej próbie zatwierdzenia. To normalne zabezpieczenie czasowe, jak sesja na forum. Lecz o wiele krócej działające. Ja tam czekam jak będzie można bez przelogowania potwierdzać wymiany z altów. Wprawdzie można różnie ustawiać wymiany: mail czy tel, ale brakuje opcji wyłączenia potwierdzenia wymian przy aktywnym Steam Guardzie. Skoro i tak Valve się wypina w każdym wypadku i zwrotów nie uznaje... to po kiego grzyba utrudniać życie. Ale od tego uzależniać opóźnienia dostawy...
P.S. Płeć zmieniasz? ("Gdybym nie była w danej ....") To teraz niebezpieczne u obecnej władzy...

@papermonster
Już 3 raz dziś chyba widzę info o tych kartach.. a jest odpowiedni temat na nie...
- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Chodziło chyba o potwierdzenie sprzedaży przedmiotu poprzez apkę steama. Jak sprzedajesz tylko karty i inne bardzo tanie rzeczy to pewnie nawet tego nie zauważyłem.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Chodzi o potwierdzenia przy wystawianiu przedmiotów za cenę co najmniej 5$ (co ciekawe nie jest brana pod uwagę średnia z rynku i osoba włamująca się na konto może upłynnić je bez potwierdzeń za 4,99$ a zaraz potem kupić gifty natychmiast możliwe do wysłania). Jeżeli masz potwierdzenie na email to przy takich droższych przedmiotach też musisz potwierdzać. Apka na Androida ma dość często występujący błąd z wywalaniem się na nawet na NATYCHMIASTOWYM potwierdzeniu takiej oferty. Co gorsza często w takim przypadku zaczyna generować niepoprawne kody i jeśli nie jest się aktualnie zalogowanym na koncie to nie będzie jak na nie się zalogować (przypominam kody potrzebne przy każdym logowaniu są już niepoprawne po błędzie apki) i zostaje chyba tylko zdejmowanie tokena SMSem by zalogować się na konto, a to skutkuje blokadą rynku na tydzień. Mnie zdarzyło się na Androidzie 4.2 już dwa razy, więcej nie chcę testować. Może na androidzie 5.x i iOS jest lepiej.JACKo pisze: @Skąpi
Oczywiście błąd "tokena" występuje w miarę często, jeśli przez dłuższy czas telefon zostawimy na potwierdzeniu i późniejszej próbie zatwierdzenia. To normalne zabezpieczenie czasowe, jak sesja na forum. niać opóźnienia dostawy...
P.S. Płeć zmieniasz? ("Gdybym nie była w danej ....") To teraz niebezpieczne u obecnej władzy...![]()
Co do płci - zwykła literówka.
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
U mnie to samo. Żadnych kodów czy potwierdzeń przy sprzedaży droższych przedmiotów. Kilka razy musiałem potwierdzić tylko jeśli chciałem sprzedać coś sporo poniżej ostatniej aktualnej oferty sprzedaży. Poza tym nie zauważyłem żeby potwierdzenia zależały akurat od ceny.
Apka na androidzie 5 działa bez zastrzeżeń. Powiadomienia o potwierdzeniach ofert przychodzą szybko. Problem jedynie taki, o którym wspomniał JACKo - mianowicie jeśli ma się podpięte dwa konta do jednej apki to trzeba się przelogowywać jeśli chcemy potwierdzić ofertę z drugiego konta.
Apka na androidzie 5 działa bez zastrzeżeń. Powiadomienia o potwierdzeniach ofert przychodzą szybko. Problem jedynie taki, o którym wspomniał JACKo - mianowicie jeśli ma się podpięte dwa konta do jednej apki to trzeba się przelogowywać jeśli chcemy potwierdzić ofertę z drugiego konta.
Steam kolejny cel dla hakerow Boze Narodzenie
http://www.alfabetajuega.com/noticia/ps ... ad-n-62070

http://www.alfabetajuega.com/noticia/ps ... ad-n-62070
W regulaminie raczej nic nie ma na temat "zezwolenia" na alty. Ale chyba nie ma też zakazu. W każdym razie support nic nie fikał na wiadomość o dwóch kontach z tym samym mailem. Co oczywiście może też świadczyć np. o lenistwie supportu, który nie dostaje premii za namierzenie "farmera" i ma to w nosie.
Z drugiej strony - inaczej mogą patrzeć na "farmerów" z setką altów. Zawsze jest problem skali.
Ale pewnie jak wszędzie - jak długo zarabiają na prowizji z kart, to nie powinni się czepiać. Co innego, jak ich przyciśnie jakiś urząd skarbowy czy inny.
Zakładam tutaj, że alty służą farmieniu.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Jest. W apce możesz podpiąć ile tylko chcesz kont, aby korzystać z mobilnego tokenu. Drugi dowód, co prawda nie mówiący wprost o użytkowaniu kilku kont: https://support.steampowered.com/kb_art ... onemachine
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Obowiązkowe to nie ale tak jak wcześniej przy potwierdzeniach mejlowych. Jak nie masz apki to support w razie kradzieży nie tknie palcem tylko napisze sorry trzeba było sobie zainstalować apkę. Do tego wymiany bez apki potrwają dłużej.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Łowcy, mam pytanie. W odnośnikach po prawej stronie na stronie Rocket League w bibliotece mam link "Wyślij klucz tymczasowy". Przenosi mnie on do strony ekwipunku gdzie posiadam jednego, ostatniego gifta z zakupionego czteropaka, a przynajmniej tak to wygląda.
Pytanie: czy jeżeli wyślę komuś tego gifta z tego linka, to otrzyma on pełnoprawną grę czy tylko klucz tymczasowy?
Pytanie: czy jeżeli wyślę komuś tego gifta z tego linka, to otrzyma on pełnoprawną grę czy tylko klucz tymczasowy?
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 18 razy
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę to, że gdy wejdzie się w "Konto > Licencje i aktywacje kluczy produktu", przy aktywowanych giftach wyświetla się "Prezent/klucz tymczasowy", to Twój gift powinien być pełnoprawną grą.