Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Ludzie wydają na to hajs bo mogą. Często to i tak tylko płacone jest z wirtualnej waluty ze Steam walleta więc z wypłaty nic nie idzie. No i jaki duży e-penis wtedy jest. To jest to samo co kupowanie różowych skinów do Csa czy innego Call of Duty ;) Takie samo pytanie można zadać kobiecie dlaczego się maluje, czemu nosi kolczyki itp. Bo to dokładnie to samo tylko wirtualne jest na Steamie :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Kobiety kolekcjonują buty, a mężczyźni skiny do CS :E Tyle tylko, ze butem zabijesz karalucha, a skinem nie :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Ja to sobie tłumaczę, że to jest dokładnie to samo co ze zbieraniem znaczków/kamieni/muszli czy czegokolwiek innego, a że to jest wirtualne? Co z tego, takie są czasy. Pieniądze na koncie tez masz wirtualne, a każdy ich by chciał więcej ;] (bo chyba mi nikt nie chce wmówić, że jak wszyscy ludzie wypłacą gotówkę z banku, to banki będą w stanie to robić?)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

I co każde 10 poziomów częściej wypadają boostery.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Tak, na szybko. Z przymrużeniem oka na temat hight LVL friendsów:
Twoich 6 friendsów, z najwyższym LVLem, zawsze wyświetlają się w pierwszej szóstce, na Twoim profilu. Dzięki temu, że są widoczni inni sądzą, że są pewniakami w handlu. Co ciekawe, sporadyczne kradzieże uchodzą im na sucho. Są uwielbiani, każdy chce ich mieć we friendsach. Lubią być chwaleni za wysoki lvl konta. Lubią być w centrum uwagi.
Kilku hight lvl friendsów usunąłem z friendsów ponieważ cały czas mi się wyświetlali na głównej stronie mojego profilu ]:->
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Dokładnie tak jak kolega mw609 napisał. Takie hobby naszych czasów :E Istnieje szansa że jedna osoba na ileś tam to zrozumie ;)

Ja na przykład od lat kilku sklejam modele samolotów czołgów itp. Nikt nie rozumie czemu to robię i wydaje kasę w próżnie bo przecież nie mam z tego żadnego pożytku a siedzi to i się kurzy. Można tylko siedzieć i patrzeć. A pomimo tego dalej to robię. Z profilem, poziomami , odznakami Steam jest według mnie identycznie ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Abstrahując od dyskusji, wczoraj po raz kolejny wystartowała beta edytora poziomów do Hotline Miami 2:

http://steamcommunity.com/app/274170/discussions/1/

Ja jeszcze niestety nie sprawdzałem jak to wszystko działa i czy jest lepiej niż ostatnio, ale może ktoś się zainteresuje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Mam pytanie zmieniłem w fonie steam guard na fona, teraz przy kazdym logowaniu na steam trzeba kod z telefonu, jak zmienie tam znowu na email to bedzie oki? czy wtedy znowu bede miał opoznione trade i trzeba tam zostawic ustawione na telefon?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

qwerty1991 pisze: Mam pytanie zmieniłem w fonie steam guard na fona, teraz przy kazdym logowaniu na steam trzeba kod z telefonu, jak zmienie tam znowu na email to bedzie oki? czy wtedy znowu bede miał opoznione trade i trzeba tam zostawic ustawione na telefon?
Nie ryzykowałbym zmiany. Może znajdzie się jakaś osoba, która przeprowadzi taką procedurę i podzieli się doświadczeniami. Ale musiałaby to być osoba, której taka ewentualna blokada nie zaszkodzi.

Z własnego doświadczenia: przy próbie aktywacji mobilnego tokena pojawił się jakiś problem z komunikacją z serwerami Steam, skończyło się na tym, że token się aktywował, ale z pominięciem tego 6-znakowego kodu odzyskiwania, ponadto apka nie generowała kodów, więc nie dało się w ogóle zalogować na Steam. Skorzystałem z opcji odzyskiwania przez sms i skończyło się na 7-dniowej blokadzie wymiany/handlu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Na dwóch kontach mam włączonego tokena i dwa dni temu przesyłałem sobie karty ,które od razu pojawiły się na drugim koncie.Dziś uzbierałem kolejne sztuki,przesłałem i potwierdziłem wymianę w telefonie tylko że teraz muszę czekać 24h na z finalizowanie...wrrrr
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Wygrałem gre Frozen Synapse Prime. Ale nie mogę jej dodać do bibloteki bo wyskakuje mi: "Nie można tego dodać do twojej biblioteki, ponieważ jest niemożliwe w twoim kraju". Gift nie jest oznaczony blokadą regionalną a jednak ją ma.
Skąd takie gifty pochodzą?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

gra w postaci gifta była gratisem do klucza z jakiegos bundla i chyba właśnie mój gift ma blokade na PL ale w opisie nic o tym nie piszą, jedynie na SG przy gibach była taka informacja
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Armin pisze: gra w postaci gifta była gratisem do klucza z jakiegos bundla i chyba właśnie mój gift ma blokade na PL ale w opisie nic o tym nie piszą, jedynie na SG przy gibach była taka informacja
To było w którymś HB. Wcześniej miał na czerwono znaczek, że będzie miał blokadę na region na którym klucz z hb był aktywowany. Widocznie po jakimś czasie ktoś zapomniał o tym i notka zniknęła a blokada została. Napisz, że nie możesz aktywować i oddaj gifta a potem zaznacz not received. Zgłoś do supportu jeśli osoba wystawiająca robiłaby jakieś problemy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

mars28 pisze:
qwerty1991 pisze: Mam pytanie zmieniłem w fonie steam guard na fona, teraz przy kazdym logowaniu na steam trzeba kod z telefonu, jak zmienie tam znowu na email to bedzie oki? czy wtedy znowu bede miał opoznione trade i trzeba tam zostawic ustawione na telefon?
Nie ryzykowałbym zmiany. Może znajdzie się jakaś osoba, która przeprowadzi taką procedurę i podzieli się doświadczeniami. Ale musiałaby to być osoba, której taka ewentualna blokada nie zaszkodzi.

Z własnego doświadczenia: przy próbie aktywacji mobilnego tokena pojawił się jakiś problem z komunikacją z serwerami Steam, skończyło się na tym, że token się aktywował, ale z pominięciem tego 6-znakowego kodu odzyskiwania, ponadto apka nie generowała kodów, więc nie dało się w ogóle zalogować na Steam. Skorzystałem z opcji odzyskiwania przez sms i skończyło się na 7-dniowej blokadzie wymiany/handlu.

Zmieniałem telefon i musiałem zmienić Steam Guarda na maila. Nie było problemu , obyło się bez blokad . Tyle tylko , że jak aktywowałem na nowym telefonie to znowu karencja przez 7 dni kazda wymiana z 72 godzinnym opoznieniem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Czy obecnie robiąc odznakę wypadają już karty z Holiday Sale 2015?
Mam kilkanaście kompletów do zrobienia odznaki i zastanawiam się czy to już czas, czy karteczki wypadają po określonej dacie?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

PiccoloPL pisze:
Armin pisze: gra w postaci gifta była gratisem do klucza z jakiegos bundla i chyba właśnie mój gift ma blokade na PL ale w opisie nic o tym nie piszą, jedynie na SG przy gibach była taka informacja
To było w którymś HB. Wcześniej miał na czerwono znaczek, że będzie miał blokadę na region na którym klucz z hb był aktywowany. Widocznie po jakimś czasie ktoś zapomniał o tym i notka zniknęła a blokada została. Napisz, że nie możesz aktywować i oddaj gifta a potem zaznacz not received. Zgłoś do supportu jeśli osoba wystawiająca robiłaby jakieś problemy.
Raczej nic z tego nie będzie bo wygrałem to na Gameminer. Raz już dostałem gifta z lockiem ru i pisanie do suportu nic nie dało, bo do dziś nie odpisali. Dzięki za odpowiedz.
cinuszek77 pisze: Czy obecnie robiąc odznakę wypadają już karty z Holiday Sale 2015?
Mam kilkanaście kompletów do zrobienia odznaki i zastanawiam się czy to już czas, czy karteczki wypadają po określonej dacie?

wypadają już od kilku dni.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

gringos2010 pisze: Raczej nic z tego nie będzie bo wygrałem to na Gameminer. Raz już dostałem gifta z lockiem ru i pisanie do suportu nic nie dało, bo do dziś nie odpisali. Dzięki za odpowiedz.
Na GM szansa, że wygrasz zablokowaną grę jest spora (nawet jak będziesz brać udział w losowaniu klucza "ROW"). Jedyne wyjście to oznaczyć jako niedostarczone. Na forum ludzie piszą, że support nie odpisuje po kilka miesięcy, a z twórcami GA kontakt jest praktycznie żaden (próba dogadania się z rosjaninem tłumaczącym odpowiedzi przez google tłumacza nie jest prostą sprawą xD).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

MSKOTOR pisze:
gringos2010 pisze: Raczej nic z tego nie będzie bo wygrałem to na Gameminer. Raz już dostałem gifta z lockiem ru i pisanie do suportu nic nie dało, bo do dziś nie odpisali. Dzięki za odpowiedz.
Na GM szansa, że wygrasz zablokowaną grę jest spora (nawet jak będziesz brać udział w losowaniu klucza "ROW"). Jedyne wyjście to oznaczyć jako niedostarczone. Na forum ludzie piszą, że support nie odpisuje po kilka miesięcy, a z twórcami GA kontakt jest praktycznie żaden (próba dogadania się z rosjaninem tłumaczącym odpowiedzi przez google tłumacza nie jest prostą sprawą xD).
Problem jest taki że jeśli chodzi o gifty to nie ma czegoś takiego jak niedostarczona :E W kluczach jest taka opcja, w giftach już nie. Ktoś zakładając giveawaya wysyła do bota gift. Nie wiem czy oni to sprawdzają czy nie, ale nie da sie inaczej zgłośić niż przez suport. Albo ja o czymś nie wiem :gwizdany:
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon
Podziękowania: 0

Ładny kolega ma time record w DOTA 2 :trollface:

http://steamcommunity.com/id/Vexeznas

P.S Dzięki chłopaki za odpowiedzi do ostatniej dyskusji :piwo: teraz patrzę na to z całkowicie innej perspektywy. :tak:
ODPOWIEDZ