Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Tak to będzie wyglądać, ale nie chcę nikogo bronić.
szyszon pisze: Hyhyhhh, przypomniałaś mi wymianę w zeszłym roku z JACKo, chciałem dobrze dla niego i dla siebie więc wysłałem ofertę jego duplikatu karty i mojej z tej samej gierki, korzyść obustronna. Ofertę odrzucił, powód? Jego karta kosztowała €0,08, moja €0,07 xDD
szyszon, ze swojego doświadczenia napiszę, że każda ze stron ma wybór. Pomimo obustronnej korzyści nie trzeba się zgadzać na trade. Nie wiesz, czy karta jest na handel, czy nie.
szyszon pisze: edit..://...s;
W sumie kolejny przykład cebulactwa to warhameron, wycenił mi 10 bundlówek z najniższych progów za około 90zł tłumacząc się, że to i tak tanio, bo na allegro zarobi więcej... powinni na forum wymagać podania wieku, czy się pracuje/studiuje, zastanawiam się co o takich ludziach sądzić, czasami myślę że rozmawiam z biedakami pod Biedronką, w sumie... ŁowcyGier to taka "Biedronka" xD
Komentarz dot. wyceny:
Kiedyś kupiłem groupees za lekko ponad 3,00 pln. Zawartość bundla:
Electronic Super Joy (dodałem do konta)
Little Gardens DESURA (oddany za free)
Last Knight DESURA (oddany za free)
One Finger Death Punch DESURA (oddany za free)
One Finger Death Punch (oddany za free)
Project Night DESURA (oddany za free)
Shelter (dodałem do konta)
King's Bounty: Warriors of the North - Valhalla Edition (sprzedałem za 18,50pln)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: Tak to będzie wyglądać, ale nie chcę nikogo bronić.
szyszon pisze: Hyhyhhh, przypomniałaś mi wymianę w zeszłym roku z JACKo, chciałem dobrze dla niego i dla siebie więc wysłałem ofertę jego duplikatu karty i mojej z tej samej gierki, korzyść obustronna. Ofertę odrzucił, powód? Jego karta kosztowała €0,08, moja €0,07 xDD
szyszon, ze swojego doświadczenia napiszę, że każda ze stron ma wybór. Pomimo obustronnej korzyści nie trzeba się zgadzać na trade. Nie wiesz, czy karta jest na handel, czy nie.
Jak widać, nie wszyscy rozumieją.
A w ogóle jakoś sobie takiej sytuacji nie przypominam. Może o kogoś innego chodzi? Niestety nie ma jak tego zweryfikować, ponieważ historia otrzymanych ofert jest okrojona. Ja chętnie wymieniam się kartami w obrębie jednego seta - jeśli mam duplikat i nie mam pełnego seta. Ale jeśli ktoś nie sprawdzi nawet czy jest duplikat, a może karta należy do pełnego seta... to nie dziwota, że oferta odrzucona. Takich ofert dostaje sporo... Szkoda, że Steam nie daje możliwości usunięcia z listy posiadaczy pełnych setów kart z danej gry. Ewentualnie przenieść takich do osobnej pozycji - "Oni mają już pełny set", a jeśli mają jakieś sierotki to je zostawić normalnie. Jedyny wyjątek przy wymianie to taki, że jeśli posiadam już odznakę z danej gry. Moje założenie jest proste.. mieć 1 lvl odznaki z każdej gry co ma karty. Kolejne lvl odznak nie są moim celem, głównie z powodu kosztów. Nie znaczy to, że nie chcę mieć odznaki na maksa. Kto by nie chciał? Oczywiście mam na stanie wiele osieroconych kart (czasem nawet duplikaty). To jaki mam w tym interes? 1 cent różnicy nic tu nie ma do gadania. Jak dobrze pamiętam, to rok, półtora temu na Pchlim Targu miałem ofertę wymian kart.. co na co... i w jakim stosunku z adnotacją o możliwym dogadaniu. Więc te "oskarżenia" są jak kula w płot, nie znając pełnych faktów.
@szyszon, w zasadzie od ponad roku nie mam cie w znajomych (dokładnej daty nie pamiętam). Nie będę wskazywał palcem kto robił czystki w kontaktach. To może moje ewentualne odrzucenie oferty było powodem wywalenia mnie? No cóż... nieważne.

A wracając do kart i zmian na Steamie... To wymiana kartami od przedwczoraj została nieco popsuta. Wymiana z botami przyblokowana przez tokeny mobilne. Oby do czasu jakiś szybkich modyfikacji tych botów. Ze zwykłymi userami też problemy, co nie mają włączonej mobilki. Jak mamy znajomego (od ponad roku?) to opóźnienie jest 1 dniowe, jak obcy to 3 dni. Trochę to wnerwiające jak chce się wyrobić odznakę z wymienianych kart, a tu taki zonk. Szczególnie przed eventem. Czemu dali te Escrow(?) do już wysłanych ofert? Być może nie zauważyłem belki z info przy zatwierdzaniu oferty.Oby odsetek mobilnych się zwiększył. Tydzień czekania od włączenia mobilki... Choć i tak to dużej różnicy nie zrobi po evencie. Craft będzie odwlekany do następnej wyprzedaży...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Nie rozumiem co niektórych sprzedających. Jest Folia Wprzedażowa "11" najniższa za 0,96€ , jest tego około 20 sztuk i ponad 130 ofert kupna więc po co tak zaniżać cenę. Do wyprzedaży jeszcze czas, niektórzy teraz kupują duże ilości a jak będzie potrzebował to da nawet 5€ za kartę byle mieć całego seta.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, ale czy z faktu posiadania Mystery Cards i ewentualnego wykucia z nich odznaki będzie w czasie wyprzedaży (czy jakiegoś świątecznego eventu) wynikał jakiś dodatkowy bonus? Bo z tego, co widzę, można z nich wyrobić odznakę za 100 pd i to wszystko.

(sorry za głupie pytania, ale świeży jestem w te klocki)
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

gnoll pisze: Nie rozumiem co niektórych sprzedających. Jest Folia Wprzedażowa "11" najniższa za 0,96€ , jest tego około 20 sztuk i ponad 130 ofert kupna więc po co tak zaniżać cenę. Do wyprzedaży jeszcze czas, niektórzy teraz kupują duże ilości a jak będzie potrzebował to da nawet 5€ za kartę byle mieć całego seta.
Akurat zaniżanie cen to norma nie tylko przy tych kartach wyprzedażowych... Nic nie poradzimy.
elferen pisze: Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, ale czy z faktu posiadania Mystery Cards i ewentualnego wykucia z nich odznaki będzie w czasie wyprzedaży (czy jakiegoś świątecznego eventu) wynikał jakiś dodatkowy bonus? Bo z tego, co widzę, można z nich wyrobić odznakę za 100 pd i to wszystko.

Jedyny "bonus" jest taki, że ta odznaka zwykle nie kończy się na 5lv i można ją tworzyć ile się chce. Skorzystają głównie ci, co mają najwyższe poziomy na Steamie i chcą jeszcze je podbić. Nie pytaj po co ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

elferen pisze: Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, ale czy z faktu posiadania Mystery Cards i ewentualnego wykucia z nich odznaki będzie w czasie wyprzedaży (czy jakiegoś świątecznego eventu) wynikał jakiś dodatkowy bonus? Bo z tego, co widzę, można z nich wyrobić odznakę za 100 pd i to wszystko.

Się okaże dopiero w dniu startu wyprzedaży czy powiążą z tym jakiś event. Jeśli nie cena kart będzie spadać a odznaka nic nie da. Jak coś wymyślą jak kiedyś, że po wytworzeniu dostawało się unikatowy item jak ze skrzynek CS GO to będzie to warte zachodu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Też tak macie , że nie każda odznaka generuje kartę. Na ponad 350 odznak z co najmniej 30 nie dostałem karty i tylko 6 folii. Jak na razie cena folii rośnie , będzie problem przed startem czy sprzedać czy poczekać na event.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

gnoll pisze: Też tak macie , że nie każda odznaka generuje kartę. Na ponad 350 odznak z co najmniej 30 nie dostałem karty i tylko 6 folii. Jak na razie cena folii rośnie , będzie problem przed startem czy sprzedać czy poczekać na event.
nawet jak pokazuje, że ci tylko 2 rzeczy do ekwipunku dodało (rzekomy brak karty) to ona i tak w tym ekwipunku będzie...sprawdziłem
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

gnoll pisze: Też tak macie , że nie każda odznaka generuje kartę. Na ponad 350 odznak z co najmniej 30 nie dostałem karty i tylko 6 folii. Jak na razie cena folii rośnie , będzie problem przed startem czy sprzedać czy poczekać na event.
O ile będzie jakiś event to tak ale to czysty hazard. Mi też z paru odznak nie wypadła karta ale to się powtarza co roku i jak dobrze pamiętam to są dodawane tylko później.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

PiccoloPL pisze:
O ile będzie jakiś event to tak ale to czysty hazard. Mi też z paru odznak nie wypadła karta ale to się powtarza co roku i jak dobrze pamiętam to są dodawane tylko później.
Ja jak robilem to w kilkjunastu pokazalo ze są 2 rzeczy a w eq byly 3 i wszystkie karty dało, mimo iz pokazywalo po wytworzeniu odznaki ze nie dalo karty...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

warhameron pisze: https://github.com/JustArchi/ArchiSteam ... ag/0.8.0.0
Używa ktos tego programu do altów?
Czytałeś opis funkcjonalności na głównej projektu?
https://github.com/JustArchi/ArchiSteamFarm

To już jest IMHO bot pełną gębą. IM i SCF to tylko programy do dropienia kart, na które Valve przymyka oko bo jest mu to na rękę (Valve ne traci finansowo a wręcz zarabia na prowizjach z kart, dodatkowo user dropiący karty bez sciągania i 40+ GB gry tylko by wydropić karty za 20-30 centów to dla Volvo oszczędność na infrastrukturze i ruchu).

ASF ma już na tyle dużo funkcji, że kwalifikuje się na typowego bota, a zajrzyj sobie dla odświeżenia pamięci do EULA steam - używanie botów może skutkować blokadą konta wg Valve. Jeżeli nie masz serwera działającego 24/7 na którym stale zalogowane byłyby alty z których można przesyłać/odbierać karty bezobsługowo oraz zdalnie aktywować klucze ja bym jednak podchodził do tak rozbudowanego programu-bota z rezerwą i ograniczał się do IM lub kilku instancji SCF w zalezności ile kto ma kont.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

ArchiBot został stworzony, żeby pomóc adminowi jednej z grup na SG w zbieraniu informacji o wszystkich GA grupy, przeliczaniu ratio, śledzić jaki użytkownik wszedł w jakie gibki itp. Twórca używa go też do skanowania całego SG (strona publiczna i dyskusje na forum) pod kątem interesujących go gier.

Miał dodatkową"funkcję", ale po kilku odpowiedziach użytkowników o tym, że może to łamać regulamin SG wątek na forum został zamknięty (chodziło o przejmowanie przez bota pełnej kontroli nad kontem SG w celu sprawdzenia pewnej rzeczy). Więc ta farma kart jest tylko jakąś dostawką / projektem dodatkowym, który wyewoluował z głównego bota.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

MSKOTOR pisze: To obniżka za mobilny token namieszała.
Pewnie tak. Tyle tylko, że ja go nie mam włączonego - co jak widać (o dziwo) mnie faworyzuje przy kupowaniu kart.
Nawet mnie nie wk..... bo najchętniej ugotowałbym Gabena w wielkim, odpowiednim dla jego rozmiarów kotle.
Nic nie piłem, a chyba mam pomroczność jasną - w sobotę zdjąłem wreszcie z rynku ponad 1000 kart, niektórych kiszących się od wiosny i wystawiłem z korektą, bo jak teraz się nie sprzedadzą to kiedy?
No i ZONK - przez weekend sprzedało się raptem kilkaset zamiast łącznie ~2k. Zacząłem sprawdzać o co chodzi i TADAM - albo ja już jestem ślepy, albo Volvo kolejny raz dało *zady*. Otóż mając aktywny mobilny token wystawiając dowolną kartę/item - czy to przez klienta steam - "sprzedaj" albo przez przeglądarkę z "list now" ES - to samo, więc to nie wina skryptu, oferta pojawia się na rynku w cenie o 1 cent WYŻSZEJ niż się wpisało i w jakiej wisi na listingach konta.
Powtarzam - zawsze WYŻSZEJ o 1 cent. Nic dziwnego że mało się sprzedało bo wbrew temu co tu wyżej piszecie dla mnóstwa kupujących ten 1 cent ma znaczenie. Jeżeli ktoś nie wierzy proszę sobie sprawdzić na karcie z małym wolumenem ruchu - wystawić w zadanej cenie albo usunąć i patrzeć w drugim oknie na ilość kart w danej cenie. Wystawiamy powiedzmy po 7 centów brutto, tak jest na lisingu ofert konta, a na rynku ilość kart za 7 centów brutto się nie zmienia, za to pojawia się ta karta (zwiększa sie ilość) kart w cenie n+1 centów - tu 8 centów zamiast 7.
No po prostu genialne - Volvo zapatrzyło się na Apple już do końca i gnije od środka. Z uwielbianej firmy robią wszystko by zrazić sobie coraz więcej userów testując jak mocna można ich przycisnąć butem i co jeszcze spe****.
Jestem wręcz przeszczęśliwy - najpierw zdjąć ręcznie ~1k kart, potem wystawić je ponownie z korektą, dziś zauwazyć błąd Volvo, trzeba zdjąć ponownie i znowu wystawić w poprawnej cenie o 1 cent niższej po odpięciu tego mobilnego szajsu. Łącznie ~4k operacji. Kocham Volvlo :P

Do tego jeszcze wczoraj przy wystawianiu itemów po ~5€ gdzie trzeba było potwierdzić na mobilnej apce ta sie wywaliła, zaczęła generować niepoprawne kody i potem wylogowała bez możliwosci zalogowania tylko wyświetlając cały czas token z *zady* wzięty bez możliwosci zalogowania. Dobrze że byłem zalogowany przez aplikację i mogłem zdjąć token z konta, bo gdybym by wylogowany skończyłoby się lockiem na 7 dni przy usuwaniu SMSem. Z tego co czytałem na forach steam to nie jest odosobniony przypadek - apka wywala się na potwierdzeniach wartościowych przedmiotów w ten sam sposób i ludzie zostaja odcięci od kota na 7 dni przez samą winter sale. No po prostu świetnie. Ja mam dośc i chyba odpinam ten niewydarzony twór od konta w ******** :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Oczywiście, że tak jest, ludzie co pisali, że jest inaczej łyknęli tę ściemę. Sprzedaż z włączonym tokenem nie daje żadnego zysku 1 eurocent, bo dla osób bez tokena nasza oferta jest zawsze wyższa o ten 1 eurocent, w konsekwencji czego nasze oferty wiszą magicznie na wyższej cenie, po której nikt ich nie kupi. Jedynie do czego ta zniżka się faktycznie może przydać to zakup przedmiotów na markecie, bo wtedy wychodzi faktycznie taniej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Od czego zależy wsztrzymanie na 72 / 24 godz ? Część altów dostaje hold na 3 doby inne na 24 godz. Żadnemu altowi nie ustawiłem tokena i nie planuję. To bug or jest jakaś zależność ?
Ostatnio zmieniony 13 gru 2015, o 16:56 przez warhameron, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

ggoral1 pisze: Oczywiście, że tak jest, ludzie co pisali, że jest inaczej łyknęli tę ściemę. Sprzedaż z włączonym tokenem nie daje żadnego zysku 1 eurocent, bo dla osób bez tokena nasza oferta jest zawsze wyższa o ten 1 eurocent, w konsekwencji czego nasze oferty wiszą magicznie na wyższej cenie, po której nikt ich nie kupi. Jedynie do czego ta zniżka się faktycznie może przydać to zakup przedmiotów na markecie, bo wtedy wychodzi faktycznie taniej.
OK, mowa była o zniżce na zakupy i tego nikt się nie czepia. Problem jest w aktualnym błędzie runku, że wystawiając po danej cenie w rzeczywistości wynosi ona n+1, co już jest mocno wku*ce i to nie jest szemrany marketing, tylko zwykły błąd rynku V.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

warhameron pisze: Od czego zależy wsztrzymanie na 72 / 24 godz ? Część altów dostaje hold na 3 doby inne na 24. Zadnemu altomu nie ustawiłem tokena i nie planuję.
Masz alt w znajomych od co najmniej roku = 24h. Krócej = 72h. Alt może mieć i 11 lat, a lvl równy PalmDesert - dla Volvo rybka.
A karty z wintes sale na altach z 72h lockiem chyba będę sprzedawał na bieżąco i co najwyżej kupię z tego jakąś tanią gierkę jako gift + ew. dopłacę do czegoś większego też jako gift (te co ciekawe nie mają żadnego zabezpieczenia, bo i po co, mimo że ludzie proszą o to od dawna, a są warte wiecej niż karty po 3 centy). Już mnie ku*ca bierze że ze zrobieniem głupiej odznaki z CS:GO wartej 10 centów do podbicia lvl alta schodzi 10 do 14 dni. Miałem zrobić ich kilkadziesiąt, zostanie 3 które juz kupiłem. Kij Gabenowi w tłusty tyłek,
Ostatnio zmieniony 13 gru 2015, o 17:03 przez Skapiradlo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

@ Skapiradlo

THX za odp
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Faktycznie o 1 cent więcej.. to już nie dziwi mniejsza prowizja przy sprzedaży przez co zyskujemy cent więcej na sprzedaży skoro faktycznie karta wystawiana jest o ten cent drożej..
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Skapiradlo pisze:
MSKOTOR pisze: To obniżka za mobilny token namieszała.
Pewnie tak. Tyle tylko, że ja go nie mam włączonego - co jak widać (o dziwo) mnie faworyzuje przy kupowaniu kart.
Nawet mnie nie wk..... bo najchętniej ugotowałbym Gabena w wielkim, odpowiednim dla jego rozmiarów kotle.
Nic nie piłem, a chyba mam pomroczność jasną - w sobotę zdjąłem wreszcie z rynku ponad 1000 kart, niektórych kiszących się od wiosny i wystawiłem z korektą, bo jak teraz się nie sprzedadzą to kiedy?
No i ZONK - przez weekend sprzedało się raptem kilkaset zamiast łącznie ~2k. Zacząłem sprawdzać o co chodzi i TADAM - albo ja już jestem ślepy, albo Volvo kolejny raz dało *zady*. Otóż mając aktywny mobilny token wystawiając dowolną kartę/item - czy to przez klienta steam - "sprzedaj" albo przez przeglądarkę z "list now" ES - to samo, więc to nie wina skryptu, oferta pojawia się na rynku w cenie o 1 cent WYŻSZEJ niż się wpisało i w jakiej wisi na listingach konta.
Powtarzam - zawsze WYŻSZEJ o 1 cent. Nic dziwnego że mało się sprzedało bo wbrew temu co tu wyżej piszecie dla mnóstwa kupujących ten 1 cent ma znaczenie. Jeżeli ktoś nie wierzy proszę sobie sprawdzić na karcie z małym wolumenem ruchu - wystawić w zadanej cenie albo usunąć i patrzeć w drugim oknie na ilość kart w danej cenie. Wystawiamy powiedzmy po 7 centów brutto, tak jest na lisingu ofert konta, a na rynku ilość kart za 7 centów brutto się nie zmienia, za to pojawia się ta karta (zwiększa sie ilość) kart w cenie n+1 centów - tu 8 centów zamiast 7.
No po prostu genialne - Volvo zapatrzyło się na Apple już do końca i gnije od środka. Z uwielbianej firmy robią wszystko by zrazić sobie coraz więcej userów testując jak mocna można ich przycisnąć butem i co jeszcze spe****.
Jestem wręcz przeszczęśliwy - najpierw zdjąć ręcznie ~1k kart, potem wystawić je ponownie z korektą, dziś zauwazyć błąd Volvo, trzeba zdjąć ponownie i znowu wystawić w poprawnej cenie o 1 cent niższej po odpięciu tego mobilnego szajsu. Łącznie ~4k operacji. Kocham Volvlo :P

Do tego jeszcze wczoraj przy wystawianiu itemów po ~5€ gdzie trzeba było potwierdzić na mobilnej apce ta sie wywaliła, zaczęła generować niepoprawne kody i potem wylogowała bez możliwosci zalogowania tylko wyświetlając cały czas token z *zady* wzięty bez możliwosci zalogowania. Dobrze że byłem zalogowany przez aplikację i mogłem zdjąć token z konta, bo gdybym by wylogowany skończyłoby się lockiem na 7 dni przy usuwaniu SMSem. Z tego co czytałem na forach steam to nie jest odosobniony przypadek - apka wywala się na potwierdzeniach wartościowych przedmiotów w ten sam sposób i ludzie zostaja odcięci od kota na 7 dni przez samą winter sale. No po prostu świetnie. Ja mam dośc i chyba odpinam ten niewydarzony twór od konta w ******** :(
Widać macie problemy, ja zawsze wystawiam 1 eurocenjt mniej niż pisze listing.. np jest list za 0,08 to ja moj wystawiam tak, żeby brutto bylo 0,07, czyli daje karte za 0,06 lub 0,05 i po problemie... Zauwazyłem to zaraz po instalacji tego odatku z szybkim sprzedawaniem ,ze tak trzeba robic. to samo tyczy sie tego, że jak z mobilnym tokenem pokazuje cene 0,09 to karte nalezy wystawic tak by miala 0,08 i od razu schodzi. W czym wy macie problem :E
ODPOWIEDZ