Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

warhameron pisze: Chcecie powiedzieć ,że w ciągu np: 1 tygodnia z 10 róznych IP (zmienne IP) ściagacie np 10 razy Fallouta 4? Czyli np w poniedziałek zaciagacie i gracie, a we wtorek kasujecie i instalujecie od nowa
Ja, niestety, jestem zmuszony tak robić.
Zerknij dlaczego:
http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 20#p236318
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

@up, nie jesteś zmuszony. Po prostu wymień dysk na bardziej pojemny albo dorzuć kolejny.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Nie ma sensu dorzucać cały czas dysków imho.
Lepiej kupić raz 2tb do tego ssd i gitara.
EOT :)
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Kontakt:

Tyle ze jak ci dysk padnie to lepiej zeby mniejszy niz wiekszy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Mix pisze: Tyle ze jak ci dysk padnie to lepiej zeby mniejszy niz wiekszy.
Nie doprowadza się do sytuacji w której dysk "pada".
1. Backupy i jeszcze raz backupy (chyba, że mamy w nosie dane)
2. Bieżące sprawdzanie danych SMART dysku (polecam HDD Guardian)
Awatar użytkownika
Predator

Kiedyś tak było Mix, ale teraz technologia jest inna i to bez znaczenia.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Dlatego zamiast mieć jeden porządny monitor posiadam 10 malutkich. Bo lepiej żeby padł mniejszy niż większy.
Ci użytkownicy podziękowali xenonisbad za ten post:
MadHunter
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Dobra uwaga ;)
Ale można też napisać, lepiej zrobić serwerownie w domu z dyskami po 100GB niż mieć jeden z 2-3 TB. Nie mówiąc tu o oszczędnościach przypadający na 1 GB, a także na prądzie tych drugich ;)
A serio to w dzisiejszych czasach nie opłaca się brać dysków poniżej 1TB oraz od "dziwnych" producentów. Dla mnie optymalne obecnie są chyba tylko dyski 3TB. Ale też trzeba brać pod uwagę czy płyta główna obsłuży większe pojemności.
A na kopie zapasowe polecam dyskietki 3,5" (pomijając 5,25"). Mają zawrotną pojemność 1,44 MB. Niestety od paru lat ciężko je spotkać w komputerach...
A serio to dobrze mieć 1-2 dyski zewnętrzne. Robić okresowo kopie zapasowe dokumentów, zdjęć itp. Steam raczej w to nie wchodzi, bo w każdej chwili możemy pobrać grę ze Steama. W chmurze przeważnie są zapisywane postępy w grze. Jedyny wyjątek to taki, że jak mamy słaby internet i ściąganie niektórych gier trwało by wieki.
Ja niestety znam ból na chroniczny brak miejsca, mimo posiadania ponad 10TB+ Jednak od pewnego czasu robię spory odsiew by móc zainstalować kolejnego Assassina, GTA itp. każdy po kilkadziesiąt GB na dysku...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Pojawiły się już na stronie odznak karty Holiday Sale 2015.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Kontakt:

xenonisbad pisze:
Dlatego zamiast mieć jeden porządny monitor posiadam 10 malutkich. Bo lepiej żeby padł mniejszy niż większy.
kulą w płot, a tak chciałeś zabłysnąć
Podpowiem tylko, odzysk danych. Ot taka elementarna wiedza.
I najlepiej miej tylko jedną partycję geniuszu. Po co ci kilka.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 455 razy
Kontakt:

TAK ! mozna trzepac odznaki :D
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czy ktoś ma jakieś przecieki na temat tego, co w tym roku będzie można kupić na wyprzedaży świątecznej (zimowej?)? Mam trochę funduszy i zastanawiam się, czy przybiedować i poczekać na steamowe promocje, czy raczej wywalić kasę w bundlestars.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

elferen pisze: Czy ktoś ma jakieś przecieki na temat tego, co w tym roku będzie można kupić na wyprzedaży świątecznej (zimowej?)? Mam trochę funduszy i zastanawiam się, czy przybiedować i poczekać na steamowe promocje, czy raczej wywalić kasę w bundlestars.
To samo co w zeszłym roku. Jeśli nie masz forsy na steam wallet to nie nastawiaj się na ceny lepsze niż w innych sklepach. Poza tym jeśli twój cały budżet ma wynosić tyle co killer bundle to byś nie zaszalał tak czy inaczej. To co będzie w dobrych cenach to zapewne parę indyków które i tak trafią do bundla.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

I teraz pytanie za 100pkt. Robić odznaki czy sprzedawać karty. Mogę obecnie z 25 odznak zrobić ale cały czas się waham czy ma sens posiadanie jedynie wyższego lvl.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Jak podbijesz lvl i sprzedaż mystery cards, tła i emotki to powinieneś wyjść +/- na zero w porównaniu do tego jakbyś te karty sprzedał osobno na rynku. A będziesz mieć jedną gablotę więcej +1 do "fajności" na steam :D

Sama stworzyłam aż 4 odznaki i dla mnie to koniec. Na 1 zarobię z 0,2€ czyli stracę 7 centów na 1 odznace (ale jak ceny kart będą w okolicy 0,2€ to nic nie stracę bo "odzyskam" ok 0,30€).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

True. Imo jak levelować konto to , tylko przed i w czasie zimowej/letniej wypż. Za set kart dostaniesz od 20 do 35 centów sprzedając go (są droższe, ale ty pewnie masz te tańsze). Krafcąc odznakę dostaniesz kartę wypż (10-11 centów-może podskoczyc jak bedzie jakiś event), tło i emote. Za tło/emotę powinno wpaść 6-18 centów. Niektóre emoty i tła są więcej warte. Do tego jak wpadnie foila mysterius to możesz być parę centów do przodu.

Ja dziś wbiłem z 70 na 89 (90 wbije w ciągu tygodnia. Na 150 + setów wpadły 3 folie (1,5 e za 3 szt). Karty wypż trzymam z nadzieją , że podskoczą o parę centów 1 dnia wypż. W najgorszym przypadku powinno wpaść 10-12 e za nie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

U mnie po dzisiejszym wyrabianiu jestem już prawie na plus po ostatnich zakupach kart by uzupełnić sety. Na karty pod koniec listopada wydałem lekko ponad 30€. Dzisiaj wyrobiłem odznaki i z samych droższych emotek i tapet udało się zebrać już 10€ i 21 worków kryształów a jeszcze zostały do sprzedaży karty świąteczne (z tymi czekam aż do wyprzedaży) i rzeczy, których nie opłaca się wymieniać na kryształy.
Awatar użytkownika
Predator

Już nie przesadzajcie czy 5 centów w tą czy wewtą, bo w pracy zarobicie 1000% więcej.

Da się jakoś masowo klikać odznaki, czy można jakimś helperem np 500 na raz?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

warhameron pisze: Na 150 + setów wpadły 3 folie
120 mysterious cards i zero folii :E
To tak, jak w CS GO. Skrzyneczki się otwiera, a z nich same grotto ;)

Wystawiam wszystkie, jak leci, po 0,28 ojro :gwizdany:
Jak zejdzie, to :piwo:
Awatar użytkownika
Predator

Gdzie ty widzisz te karty po 0,28 ojro ?
ODPOWIEDZ