Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ci użytkownicy podziękowali kozak69 za ten post:
komarEX
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

@up, piękna akcja. Dzięki za info.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Ciekawe ile Januszy na allegro w końcu zrezygnuje z handlowaniem dostępu do kont.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Nieeeeeeeeeeeeeee. Nie mam juz dostępu do Fallout 4,5 , GTA VI, Anno 20750. 3zł poszło w pi.... :D

Trochę kicha, że nie da się jednak usunąć na stałe gry, w taki sposób to jedynie utrudnienie zarabiania oszustom. Valve powinno z miejsca blokować konta, z którego zaciąga się 1 tytuł z 10 różnych IP w krótkim okresie czasu.
Ostatnio zmieniony 6 gru 2015, o 17:10 przez warhameron, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

mariohyper pisze: Ciekawe ile Januszy na allegro w końcu zrezygnuje z handlowaniem dostępu do kont.
Nikt nie zrezygnuje, gry można przywracać, a i pewnie zaraz Volvo wprowadzi zabezpieczenie, że grę będzie można usunąć dopiero po wprowadzeniu kodu potwierdzającego.
warhameron pisze: Valve powinno z miejsca blokować konta, z którego zaciąga się 1 tytuł z 10 różnych IP.
Fantastyczny pomysł, czyli miałbym po tygodniu zablokowane konto, bo często zmieniam IP.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 29 razy
Kontakt:

Niby można przywracać, ale chyba tylko 10 minut po usunięciu gry z konta. Chyba, że coś się zmieniło? Jeśli nie, to wątpię, żeby ci sprzedawcy z allegro czatowali przed komputerem przez cały czas i monitorowali stan każdego konta, tylko po to, żeby na czas wcisnąć guzik przywrócenia gry.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

warhameron pisze: Nieeeeeeeeeeeeeee. Nie mam juz dostępu do Fallout 4,5 , GTA VI, Anno 20750. 3zł poszło w pi.... :D

Trochę kicha, że nie da się jednak usunąć na stałe gry, w taki sposób to jedynie utrudnienie zarabiania oszustom. Valve powinno z miejsca blokować konta, z którego zaciąga się 1 tytuł z 10 różnych IP w krótkim okresie czasu.
A jak ktoś ma zmienne IP?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Niektóre gry można bez problemu przywrócić, przy innych nie ma takiej opcji. I nie wiadomo na razie od czego to zależy. Trzeba będzie poczekać pewnie jeszcze trochę, żeby Valve dało oficjalne ogłoszenie.

A co do pobierania, to powinna być po prostu obecna blokada na możliwość pobierania tej samej gry, z jednego konta przez kilkanaście różnych komputerów w tym samym czasie z różnych IP i tyle.

Normalnych użytkowników neostrady by to nie dotknęło, a utrudniło by to takie masowe sprzedawanie kont. Jak ktoś ma słabe łącze to po "dorwaniu się" do możliwości pobrania i kilka godzin mógłby ciągnąć uniemożliwiając innym granie :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Czy w aplikacji mobilnej Steam idzie ustawić tak, bym po jej uruchomieniu był od razu niewidoczny w znajomych (offline)?
I dlaczego po zamknięciu aplikacji na telefonie, dalej widzę na komputerze w przeglądarce że jestem online na urządzeniu mobilnym? Nawet jak w aplikacji się wylogowałem to dalej jestem online. Jak to zmienić?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Polygamia znowu na wyżynach dziennikarstwa growego.
Awatar użytkownika
Predator

http://www.wykop.pl/link/2893699/jak-wk ... za-1zl-xd/

No ciężko, szkoda, ze gry da się tak łatwo przywracać :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Noir pisze: Czy w aplikacji mobilnej Steam idzie ustawić tak, bym po jej uruchomieniu był od razu niewidoczny w znajomych (offline)?
I dlaczego po zamknięciu aplikacji na telefonie, dalej widzę na komputerze w przeglądarce że jestem online na urządzeniu mobilnym? Nawet jak w aplikacji się wylogowałem to dalej jestem online. Jak to zmienić?
Moze jak zmienisz w aplikacji mobilnej steam ekran startowy masz chyba domyslnie chat a zmien na aktualnosci .
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Kuba pisze:
Noir pisze: Czy w aplikacji mobilnej Steam idzie ustawić tak, bym po jej uruchomieniu był od razu niewidoczny w znajomych (offline)?
Moze jak zmienisz w aplikacji mobilnej steam ekran startowy masz chyba domyslnie chat a zmien na aktualnosci .
Nie działa żadna opcja, też próbowałem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Sprawdzałem, nie ma tam żadnej opcji offline na stałe. Nawet jeśli będąc na czacie włączysz tryb offline, to i tak po ponownym uruchomienie wraca tryb online, przez co np. uciekają powiadomienia o nowych wiadomościach. Mam nadzieję, że w najbliższych aktualizacjach aplikacji mobilnej coś z tym zrobią.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

RoyKeane pisze:
warhameron pisze: Valve powinno z miejsca blokować konta, z którego zaciąga się 1 tytuł z 10 różnych IP.
Fantastyczny pomysł, czyli miałbym po tygodniu zablokowane konto, bo często zmieniam IP.
czyli po każdej zmianie IP usuwasz gry i ściągasz je od nowa? :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

mori pisze:
RoyKeane pisze:
Nie, ale często podróżuję i limit 10 różnych IP wykorzystałbym bardzo szybko.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Nie taki zły pomysł - skasowałoby wszystkich z neostradą :trollface:
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze:
mori pisze:
RoyKeane pisze:
Nie, ale często podróżuję i limit 10 różnych IP wykorzystałbym bardzo szybko.
Przeczytaj jeszcze raz co ludzie napisali, serio bo nie zrozumiałeś.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Chcecie powiedzieć ,że w ciągu np: 1 tygodnia z 10 róznych IP (zmienne IP) ściagacie np 10 razy Fallouta 4? Czyli np w poniedziałek zaciagacie i gracie, a we wtorek kasujecie i instalujecie od nowa z nowego IP bo uważacie, że może będzie szybszy zaciąg / gra będzie lepiej chodziła... nie potraficie czytać ze zrozumieniem... or (napisałbym co sądzę, ale nie chcę minus repa załapać)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

warhameron pisze: Chcecie powiedzieć ,że w ciągu np: 1 tygodnia z 10 róznych IP (zmienne IP) ściagacie np 10 razy Fallouta 4? Czyli np w poniedziałek zaciagacie i gracie, a we wtorek kasujecie i instalujecie od nowa z nowego IP bo uważacie, że może będzie szybszy zaciąg / gra będzie lepiej chodziła... nie potraficie czytać ze zrozumieniem... or (napisałbym co sądzę, ale nie chcę minus repa załapać)
Na pewno dobrze by było, jakby Valve baczniej przyglądała się kontom gdzie w krótkim w odstępie czasu logują się i pobierają rożne IP.Najgorsze że Janusze dalej będą jakoś omijać zabezpieczenia i dalej będzie na allegro sprzedaż takich kont.Dopóki znajdzie się klient na takie konta ,to szybko nie uda się tego zwalczyć.Szkoda że same allegro nie chce z tym walczyć,ponieważ zarabiają na tym i maja to głęboko gdzieś....
ODPOWIEDZ