Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

xenonisbad pisze:
RoyKeane pisze: proszę tylko nie rzucaj tutaj argumentu, ze u Ciebie działa, u mnie działa milion innych gier, w tym niesławne Unity, a AK nie
Rozumiem, że ta zasada działa tylko w jedną stronę? Bo może to Ty jesteś tym wyjątkiem któremu gra nie działa, a wszystkim innym działa?
Oczywiście, że nie, ale AK większości jednak działa tragicznie słabo lub w ogóle.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

taniec_chochola pisze: I gdzie zauważyłeś tu słowo kpina, bo nie przypominam sobie, żebym go używał? Nie twierdzę, że jesteś stroną broniącą czegokolwiek, choć na podstawie powyższego postu mogę stwierdzić, że jesteś jednym z typów internauty, który w abstrakcji i uogólnieniu widzi natychmiast atak na swoją osobę.
ale jakiego postu? Na na podstawie Twojego postu mogę twierdzić, że jesteś następnym uważającym się za pępek świata. Może nie zauważyłeś, ale wciąłeś się do mojej polemiki z p. RK, który mój prywatny pogląd nazwał właśnie kpiną. Wyciąłem to, co uważałem za zbędne, właśnie z tego powodu, że to nie z Tobą prowadzę tę dyskusję, a Ty wrzucasz mnie do jednego wora z zarozumialcami typu RK.
Tak btw, cytatów używam po to, żeby wyraźnie zaznaczyć, z czyim zdaniem polemizuję. Ty chyba też?
Ostatnio zmieniony 2 gru 2015, o 18:25 przez buck, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

RoyKeane pisze: Ależ ja Batmana na PC nadal mam, naucz się czytać.
........
Stwierdzenie, że na biednego nie trafiło tylko pokazuje z kim mamy tutaj do czynienia :E. Janusz, wyłącz już komputer i idź oglądać Trudne Sprawy.
"Tak się składa, że też mam wszystkie Batmany na konsole, no oprócz AK, którego oddałem do sklepu, i co teraz?"
To może Jaśnie Pan nauczy się pisać po polsku. I poszuka sobie towarzystwa innych Jaśnie Wielmożnych, zamiast próbować błyszczeć gołą d... wśród biedoty.
Tak, tym stwierdzeniem wyraźnie dałeś odczuć, z kim mamy tutaj do czynienia. EOT.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

buck pisze:
taniec_chochola pisze: I gdzie zauważyłeś tu słowo kpina, bo nie przypominam sobie, żebym go używał? Nie twierdzę, że jesteś stroną broniącą czegokolwiek, choć na podstawie powyższego postu mogę stwierdzić, że jesteś jednym z typów internauty, który w abstrakcji i uogólnieniu widzi natychmiast atak na swoją osobę.
ale jakiego postu? Na na podstawie Twojego postu mogę twierdzić, że jesteś następnym uważającym się za pępek świata. Może nie zauważyłeś, ale wciąłeś się do mojej polemiki z p. RK, który mój prywatny pogląd nazwał właśnie kpiną. Wyciąłem to, co uważałem za zbędne, właśnie z tego powodu, że to nie z Tobą prowadzę tę dyskusję, a Ty wrzucasz mnie do jednego wora z zarozumialcami typu RK.
Stary, bądź choć trochę poważny - cytujesz mnie, wycinasz co Ci się podoba, zadajesz mi pytanie o to, w którym miejscu powiedziałeś, że gra jest w pełni grywalna i to ma sugerować, że nie mam się wtrącać, bo dyskutujesz z kimś innym? ;)
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze:
xenonisbad pisze:
RoyKeane pisze: proszę tylko nie rzucaj tutaj argumentu, ze u Ciebie działa, u mnie działa milion innych gier, w tym niesławne Unity, a AK nie
Rozumiem, że ta zasada działa tylko w jedną stronę? Bo może to Ty jesteś tym wyjątkiem któremu gra nie działa, a wszystkim innym działa?
Oczywiście, że nie, ale AK większości jednak działa tragicznie słabo lub w ogóle.
Mnie na przykład większość nie obchodzi. Ważne, że u mnie działa. Też miałem wszystkie wcześniejsze Batmany, ale nie wydałem na nie "wielkich pieniędzy" i nie mają jakiegoś wielkiego klienta we mnie, bo każdy był kupiony na sporej promocji lub jako kupon z karty graficznej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

taniec_chochola pisze: Stary, bądź choć trochę poważny - cytujesz mnie, wycinasz co Ci się podoba, zadajesz mi pytanie o to, w którym miejscu powiedziałeś, że gra jest w pełni grywalna i to ma sugerować, że nie mam się wtrącać, bo dyskutujesz z kimś innym? ;)
no właśnie. Tylko że to Ty cytując mnie twierdzisz, że wg mnie gra jest w pełni grywalna.
Ależ wtrącaj się ile wlezie, po to jest forum. Ale staraj się zrozumieć, z kim właściwie dyskutujesz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

sergeron pisze:
Mnie na przykład większość nie obchodzi. Ważne, że u mnie działa. Też miałem wszystkie wcześniejsze Batmany, ale nie wydałem na nie "wielkich pieniędzy" i nie mają jakiegoś wielkiego klienta we mnie, bo każdy był kupiony na sporej promocji lub jako kupon z karty graficznej.
Tylko że idąc tym tropem legitymizujemy każdą kolejną chałturę - następnym razem kiepska optymalizacja wylosuje sobie, że na Twoim sprzęcie będzie pokaz slajdów, a u kogoś innego 60 FPS na max detalach ;) Albo brak zgody na takie praktyki, albo możemy za kilka lat mieć tylko do siebie pretensje, że rynek digital stał się tak samo zepsuty jak pudełkowy u kresu swoich rekordów sprzedażowych.
buck pisze: no właśnie. Tylko że to Ty cytując mnie twierdzisz, że wg mnie gra jest w pełni grywalna.
Ależ wtrącaj się ile wlezie, po to jest forum. Ale staraj się zrozumieć, z kim właściwie dyskutujesz.
Jedyne teza, odnośnie Twojej osoby zawarła się w zdaniu:
Nie twierdzę, że jesteś stroną broniącą czegokolwiek, choć na podstawie powyższego postu mogę stwierdzić, że jesteś jednym z typów internauty, który w abstrakcji i uogólnieniu widzi natychmiast atak na swoją osobę.
Tak więc pardon, ale nie wiem, gdzie niby powiedziałem, że uważasz, ze gra jest w pełni grywalna. Nie wiem już, który raz muszę zaznaczyć, ze jedyne, co mnie interesuje w problemie z AK to reakcja marketingu WB na wywołany przez siebie kryzys.
Ostatnio zmieniony 2 gru 2015, o 18:33 przez taniec_chochola, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

taniec_chochola pisze: Albo brak zgody na takie praktyki, albo możemy za kilka lat mieć tylko do siebie pretensje, że rynek digital stał się tak samo zepsuty jak pudełkowy u kresu swoich rekordów sprzedażowych.
wybacz, ale nawet niezgoda wszystkich ŁG nic tu nie zmieni. Porównaj ilość postów na Steam do wielkości sprzedaży tej gry.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

buck pisze:
RoyKeane pisze: Ależ ja Batmana na PC nadal mam, naucz się czytać.
........
Stwierdzenie, że na biednego nie trafiło tylko pokazuje z kim mamy tutaj do czynienia :E. Janusz, wyłącz już komputer i idź oglądać Trudne Sprawy.
"Tak się składa, że też mam wszystkie Batmany na konsole, no oprócz AK, którego oddałem do sklepu, i co teraz?"
To może Jaśnie Pan nauczy się pisać po polsku. I poszuka sobie towarzystwa innych Jaśnie Wielmożnych, zamiast próbować błyszczeć gołą d... wśród biedoty.
Tak, tym stwierdzeniem wyraźnie dałeś odczuć, z kim mamy tutaj do czynienia. EOT.
Co w moim zdaniu jest nie tak? Nie pierwszy raz masz problemy z czytaniem, ale bez przesady.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze: Oczywiście, że nie, ale AK większości jednak działa tragicznie słabo lub w ogóle.
A tą większość określasz na podstawie...? Wszystkich których znam i którzy mają AK, gra już działa. Wyjątkiem jest typek z kartą graficzną mającą tylko 1GB pamięci, ale go chyba do zestawienia wliczać nie powinniśmy... Nie widziałem też ogólnodostępnej sondy wśród posiadaczy tej gry, w której pytano by czy gra działa, czy nie.

Aż z ciekawości postanowiłem przejrzeć forum steam poświęcone tej części serii. Nie znalazłem żadnej informacji dotyczącej trwających problemów, wręcz przeciwnie znalazłem informacje na ten temat, że można już spokojnie gra. Wygląda to tak, jakby wszyscy skupili się na temacie wątpliwej jakości wynagrodzenia dla fanów oraz na DLC.

Kiedy zacząłem kopać trochę głębiej, znalazłem ciekawy post. Ktoś, kto przypadkiem jest Tobą, zamiast po ludzku opisać jaki ma problem, wyzywa Rocksteady. Aż z ciekawości sprawdziłem - grałeś w AK przed ostatnią aktualizacją, więc zdecydowanie jesteś wiarygodnym źródłem informacji, nie hejterem.

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

xenonisbad pisze:
RoyKeane pisze: Oczywiście, że nie, ale AK większości jednak działa tragicznie słabo lub w ogóle.
A tą większość określasz na podstawie...? Wszystkich których znam i którzy mają AK, gra już działa. Wyjątkiem jest typek z kartą graficzną mającą tylko 1GB pamięci, ale go chyba do zestawienia wliczać nie powinniśmy... Nie widziałem też ogólnodostępnej sondy wśród posiadaczy tej gry, w której pytano by czy gra działa, czy nie.

Aż z ciekawości postanowiłem przejrzeć forum steam poświęcone tej części serii. Nie znalazłem żadnej informacji dotyczącej trwających problemów, wręcz przeciwnie znalazłem informacje na ten temat, że można już spokojnie gra. Wygląda to tak, jakby wszyscy skupili się na temacie wątpliwej jakości wynagrodzenia dla fanów oraz na DLC.

Kiedy zacząłem kopać trochę głębiej, znalazłem ciekawy post. Ktoś, kto przypadkiem jest Tobą, zamiast po ludzku opisać jaki ma problem, wyzywa Rocksteady. Aż z ciekawości sprawdziłem - grałeś w AK przed ostatnią aktualizacją, więc zdecydowanie jesteś wiarygodnym źródłem informacji, nie hejterem.

Obrazek
No jest to mój post i co w związku z tym? Pisałem wielokrotnie do Rocksteady, a oni uraczyli mnie jedną jedyną odpowiedzią: zwróć grę do sklepu. Fantastyczna odpowiedź, normalnie wszystkie moje problemy zostały rozwiązane.

Ależ oczywiście, że znam wiele osób, którym gra działa, ale większość i tak narzeka na kosmiczne spadki wydajności w losowych momentach. Jest także kilka osób z naprawdę monstrualnymi konfiguracjami (Titany i te sprawy), którym gra działa podobnie jak mi, czyli wcale.

Panie detektywie, napisałem wyżej, że nie testowałem gry po najnowszym paczu, proszę nauczyć się czytać.

EDIT. Ja wiem, że teraz sobie wybierasz argumenty pod swoją tezę, ale na forum Steam aż roi się od postów, w których gracze wylewają wiadra pomyj na optymalizację gry.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

RoyKeane pisze: Panie detektywie, napisałem wyżej, że nie testowałem gry po najnowszym paczu, proszę nauczyć się czytać.
Może pan od nauki czytania najpierw niech przetestuje, a potem wylewa te wiadra pomyj?
Ilość postów na Steam proponuję porównać choćby do danych z tego artykułu:
http://www.gamezilla.pl/newsy/2015/41/m ... l-kombat-x
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

buck pisze:
RoyKeane pisze: Panie detektywie, napisałem wyżej, że nie testowałem gry po najnowszym paczu, proszę nauczyć się czytać.
Może pan od nauki czytania najpierw niech przetestuje, a potem wylewa te wiadra pomyj?
Ilość postów na Steam proponuję porównać choćby do danych z tego artykułu:
http://www.gamezilla.pl/newsy/2015/41/m ... l-kombat-x
Serio? Naprawdę?

Zapytam, chociaż pewnie będę żałował, co mają wyniki sprzedażowe na Arkham Knight na wszystkich platformach do problemów z grą?

EDIT. Czekaj, odpowiem za Ciebie: Nic.

EDIT 2: Akurat mi się przypomniało, WB zawiesiło sprzedaż AK na PC na jakiś czas, więc tym bardziej nie ogarniam jak mogłeś coś takiego w ogóle podsunąć do dyskusji.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Najgorsze jest chyba to ,że ludzie bronią wydawcy WB ,którzy bardzo dobrze wiedzieli jaki jest spartolony port na PC.Liczył się tylko dla nich termin i zysk,nie sam klient.Teraz z pod ich stajni jeśli się nie mylę wyszła gra Just Cause 3 ,która ma problemy z optymalizacją na wszystkich platformach. Rekompensata w postaci starych Batmanów ,jak dla mnie jako fana które dawno już mam i kupiłem jako preordery nie zmieniło mojego zdania jakie mam po premierze owego Batmana AK. Fanów Batmana olali ,a za taki wybrakowany produkt winni słono zapłacić.Co z tego że grę przeszedłem i to nie po ostatnim patchu gdzie zaraz po premierze nawet nie dało się grać a gra wygląda okropnie w porównaniu do słabszych konsol.Płacimy za pełny produkt i powinniśmy wymagać o producenta aby produkt spełniał wymagania jako pełnego produktu a nie zepsutego,wybrakowanego.Dla tego dziękuje WB za to że swoją polityką nauczył mnie ,aby nie kupować preorderów i tak uczyniłem nie kupując JC3 i cieszę się że ominął mnie następny optymalizacyjny crap.
Sam Batman AK jako gra jest świetna,ale port był straszny,Ubi miał podobną wpadkę ,ale bardziej postarali się z rekompensatą.Co do zwrotu Batmana to szyło przez STEAM i fali zwrotów a nie samego wydawce.

Co do Just Cause 3 jednak się pomyliłem i wydawcą nie jest WB,ale nie zmienia to faktu że otrzymujemy coraz gorsze jakościowo gry.Jak dobrze pamiętam w tym roku najmniej problemów było u mnie z GTA V ,Wieśkiem i Mad Maxem,może coś jeszcze mi umknęło,ale przy tylu premierach i wpadkach ten rok jest dobitnie pokazujący w jakim poważaniu maja nas graczy.
Ostatnio zmieniony 2 gru 2015, o 20:07 przez mariohyper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

mariohyper pisze: Najgorsze jest chyba to ,że ludzie bronią wydawcy WB ,którzy bardzo dobrze wiedzieli jaki jest spartolony port na PC.Liczył się tylko dla nich termin i zysk,nie sam klient.Teraz z pod ich stajni jeśli się nie mylę wyszła gra Just Cause 3 ,która ma problemy z optymalizacją na wszystkich platformach.
Just Cause 3 jest od Square Enix
Awatar użytkownika
Wiedźmin

RoyKeane pisze: EDIT 2: Akurat mi się przypomniało, WB zawiesiło sprzedaż AK na PC na jakiś czas, więc tym bardziej nie ogarniam jak mogłeś coś takiego w ogóle podsunąć do dyskusji.
To jak, ile tych postów naliczyłeś na Steam? Tyle, że ich liczby też nie ogarniasz? Jak można w ogóle porównywać wyniki sprzedaży do liczby zawiedzionych klientów? No jak?
No cóż... Ręce opadają.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Domen122 pisze:
mariohyper pisze: Najgorsze jest chyba to ,że ludzie bronią wydawcy WB ,którzy bardzo dobrze wiedzieli jaki jest spartolony port na PC.Liczył się tylko dla nich termin i zysk,nie sam klient.Teraz z pod ich stajni jeśli się nie mylę wyszła gra Just Cause 3 ,która ma problemy z optymalizacją na wszystkich platformach.
Just Cause 3 jest od Square Enix
Wiem właśnie sprawdziłem i się poprawiłem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

mariohyper pisze: Najgorsze jest chyba to ,że ludzie bronią wydawcy WB ,którzy bardzo dobrze wiedzieli jaki jest spartolony port na PC.Liczył się tylko dla nich termin i zysk,nie sam klient.
Na wypadek, gdyby to o mnie chodziło, wyjaśniam: W żadnym wypadku nie bronię takiego postępowania żadnego wydawcy. Napisałem tylko (żartem), że "szacun" za dotrzymanie terminu udostępnienia gier w ramach rekompensaty.
Co to ma do zwalonego portu na pc? Nic. Zwłaszcza, że sporo już naprawili.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

buck pisze:
mariohyper pisze: Najgorsze jest chyba to ,że ludzie bronią wydawcy WB ,którzy bardzo dobrze wiedzieli jaki jest spartolony port na PC.Liczył się tylko dla nich termin i zysk,nie sam klient.
Na wypadek, gdyby to o mnie chodziło, wyjaśniam: W żadnym wypadku nie bronię takiego postępowania żadnego wydawcy. Napisałem tylko (żartem), że "szacun" za dotrzymanie terminu udostępnienia gier w ramach rekompensaty.
Poprawili ,ale ten produkt w ogóle nie powinien pojawić się w sprzedaży w terminie jakim przewidziano pierwszą premierę tej gry .Chyba że dla Ciebie zadośćuczynieniem byłoby kupno nowego auta z salonu gdzie nie mógłbyś nim jeździć,za pól roku firma z by Ci auto naprawiła i w ramach rekompenasty otrzymałbyś lewarek i wycieraczki które już masz.No i właśnie "zwłaszcza że już sporo naprawili"mam być wdzięczny z tego powodu?Grę dostałem za darmo?Auto też Ci naprawili możesz jezdzić tylko nie szybciej niż 100km/h bo jeszcze nie wszystko jest ok :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 104 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

mariohyper pisze:
buck pisze:
Poprawili ,ale ten produkt w ogóle nie powinien pojawić się w sprzedaży w terminie jakim przewidziano pierwszą premierę tej gry .Chyba że dla Ciebie zadośćuczynieniem byłoby kupno nowego auta z salonu gdzie nie mógłbyś nim jeździć,za pól roku firma z by Ci auto naprawiła i w ramach rekompenasty otrzymałbyś lewarek i wycieraczki które już masz.No i właśnie "zwłaszcza że już sporo naprawili"mam być wdzięczny z tego powodu?Grę dostałem za darmo?Auto też Ci naprawili możesz jezdzić tylko nie szybciej niż 100km/h bo jeszcze nie wszystko jest ok :)
Nic dodać, nic ująć (tak o SLI mi chodzi).
ODPOWIEDZ