Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Zapewne masz token w telefonie, dlatego mniej płacisz na rynku
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

ale tu chodzi o sprzedaż, a nie kupno
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

skuska pisze: Zapewne masz token w telefonie, dlatego mniej płacisz na rynku
Tak, to kwestia mobilnego żetonu, bo na alcie nie mam go aktywowanego i przy cenie 6 centów, ja dostaję 4, ale od kiedy sprzedający płaci? :|
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

buck pisze:
smugglersun pisze: a co z osobami które mają 30 gier, ale mają wszystkie części Batmana?
mają pecha? Znasz takie osoby? BAK jest już grywalny. WB nic nie musiał nikomu dawać. Komu nie przypasowało - trudno. Równie dobrze można rwać włosy z głowy przy każdej promocji, którą przegapimy.
A tak btw, nie bardzo rozumiem, dlaczego nie mogę mieć prywatnego zdania na ten temat? Też mam wszystkie Batmany i to w dodatku na konsole. Ciekawe, na kim WB więcej zarobił?
A co, AK nie działało na konsolach? Działało. Na PC nadal nie działa, więc oczekiwałem chociaż tych nędznych Batmanów, a tu WB jak zwykle konsumenta ma gdzieś.

Tak się składa, że też mam wszystkie Batmany na konsole, no oprócz AK, którego oddałem do sklepu, i co teraz?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 104 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

Co do Batmana to zamiast dawać cokolwiek, wolałbym żeby go w pełni poprawili, a nie że napiszą że nie wszystko da się naprawić. Mówię o obsłudze SLI/CrossFire które tak hucznie zapowiadali że wprowadzą, po czym nastała cisza, aż na forum odpowiedział pracownik WB, że nie wprowadzą, bo nie przynosi żadnych efektów (dalej mam nadzieje że to taki żart).
Kumpel ma 84 gry na steamie (bliżej 30 niż dalej), w tym wszystkie Batmany.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

RoyKeane pisze: Na PC nadal nie działa
Działa już przecież :)
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

U mnie na laptopie działa stabilnie na high/ultra na laptopie od premiery (a po patchu chyba zdjęli ograniczenie i 60 FPS jest). To że kupujecie jakieś słabe stacjonarki i wam nie działa, to nie wina WB. :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

mrsourav pisze:
RoyKeane pisze: Na PC nadal nie działa
Działa już przecież :)

mowisz ze dziala a ja sie pytam gdzie jest obiecane SLI ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

sergeron pisze: U mnie na laptopie działa stabilnie na high/ultra na laptopie od premiery (a po patchu chyba zdjęli ograniczenie i 60 FPS jest). To że kupujecie jakieś słabe stacjonarki i wam nie działa, to nie wina WB. :trollface:
Na R9 290x gra na premierę nie działała w ogóle, sypała artefaktami. Po pierwszym dużym paczu miałem koszmarne spadki fps niezależnie od ustawień. Testowałem też grę na 680 od Nvidii, ale na tej grafice gra była w ogóle niegrywalna, 1-2 fps. Niedługo ten syf przetestuję na Fury, ale jakoś nie spodziewam się poprawy.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Ja bez problemów gram na 970m i działa.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

sergeron pisze: U mnie na laptopie działa stabilnie na high/ultra na laptopie od premiery (a po patchu chyba zdjęli ograniczenie i 60 FPS jest). To że kupujecie jakieś słabe stacjonarki i wam nie działa, to nie wina WB. :trollface:
Stacjonarka stacjonarką... ale optymalizacja optymalizacją. Nie od dawna wiadomo, że programiści idą na łatwiznę nie mając wyjścia, a to jest na rękę producentów sprzętu... To stąd te częste gliche i bugi. Liczy się też termin wydania, niech kupujący potestują. Coś tam poprawimy i będzie dobrze.
A w ogóle to chyba ze Steamem ma tyle wspólnego...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze:
Na R9 290x gra na premierę nie działała w ogóle, sypała artefaktami. Po pierwszym dużym paczu miałem koszmarne spadki fps niezależnie od ustawień. Testowałem też grę na 680 od Nvidii, ale na tej grafice gra była w ogóle niegrywalna, 1-2 fps. Niedługo ten syf przetestuję na Fury, ale jakoś nie spodziewam się poprawy.
U mnie sytuacja jest np. jeszcze śmieszniejsza - zacząłem ogrywać na lapku z GF 940M, bo najzwyczajniej w świecie nie mogłem się AK doczekać - przeszedłem tak większość gry (wiadomo - rozdziałka na minimum, podobnie szczegóły) i w zasadzie nie miałem spadków. Dokończyłem na PC z GF 560Ti, już miksie ustawień medium/high, bez żadnych widocznych spadków.

Wyszedł sobie patch poprawiający grę, siostra niedawno próbowała uruchomić na tym samym PC i nagle okazuje się, że nawet zjazd z rozdziałką nie pomaga - na tym samym GF 560Ti, na którym ja grałem w medium/high ona na minimum ma momentami pokaz slajdów. Także nie wiem, ktoś ostro tu namieszał. najśmieszniejsze jest to, że po patchu z kolei na lapku udało mi się nawet podnieść odrobinę rozdziałkę bez spadku FPS ;D Więc pardon, ale na razie wygląda to tak, jakby 940M był w stanie uciągnąć AK lepiej niż 560Ti. :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 104 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

sergeron pisze: ... high/ultra ...
sergeron pisze: ... 970m ...
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 694.0.html
Rozumiem że wyciągasz te +/- 60fps?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Wyciągam. Ogólnie rzadko spada do tych 40-50.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

RoyKeane pisze: no oprócz AK, którego oddałem do sklepu, i co teraz?
no, teraz to ja jestem lepszy, bo ja nadal mam AK. Prawdę mówiąc to zdziwiłbym się, gdybyś dostał cokolwiek od WB, skoro zwróciłeś AK do sklepu. Tak btw, ja nigdy nie miałem AK na konsolę. Pisałem "o wszystkich" w kontekście rekompensaty od WB.
Tak sądząc z Twoich opisów Twojej imponującej kolekcji, to raczej na biednego nie trafiło. Naprawdę aż tak Cię boli, że nie trafili w Twój gust z tą rekompensatą? Przecież jedyne do czego byli zobowiązani to doprowadzenie gry do stanu grywalności.
taniec_chochola pisze: Ale kto odbiera Ci prawo do własnego zdania? ;) To, że ktoś zadaje pytania do Twoich tez nie oznacza, że nie możesz pobłądzić z opiniami, tak jak my wszyscy zresztą. ...
...
b) strona broniąca przyswaja sobie marketingową papkę pijarowców - w tym wypadku o tym, że gra jest już w pełni grywalna i połatana (nie jest, samo WB przyznaje, że niektórych błędów NIE usuną).
no, nazwanie cudzych poglądów kpiną raczej nie wygląda mi na przyznanie prawa do własnego zdania...
... [specjalne kropki dla miłośników]
jeśli to ja jestem tą stroną broniącą (czego?), to możesz mi przypomnieć, w którym miejscu pisałem "w pełni" grywalna? Jest grywalna w stopniu porównywalnym do wielu innych gier, które również trudno nazwać "w pełni grywalnymi" dla osób z przeciętnym sprzętem.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

buck pisze: no, nazwanie cudzych poglądów kpiną raczej nie wygląda mi na przyznanie prawa do własnego zdania...
... [specjalne kropki dla miłośników]
jeśli to ja jestem tą stroną broniącą (czego?), to możesz mi przypomnieć, w którym miejscu pisałem "w pełni" grywalna? Jest grywalna w stopniu porównywalnym do wielu innych gier, które również trudno nazwać "w pełni grywalnymi" dla osób z przeciętnym sprzętem.
Rozumiem, że punkt a), w którym lekko śmieję się z hejtującej wszystko gawiedzi wykropkowałeś, bo nie pasował do tezy, tak? ;) I gdzie zauważyłeś tu słowo kpina, bo nie przypominam sobie, żebym go używał? Nie twierdzę, że jesteś stroną broniącą czegokolwiek, choć na podstawie powyższego postu mogę stwierdzić, że jesteś jednym z typów internauty, który w abstrakcji i uogólnieniu widzi natychmiast atak na swoją osobę.

Powtórzę raz jeszcze, że w całej sytuacji najbardziej interesuje mnie nie to, co DOSTANĘ, ale sam sposób rozwiązania konfliktu przez WB, w kontekście tego, co już dla graczy w przeszłości robili (upgrade AA i AC do GOTY dla wszystkich użytkowników gry na Steamie). Twórcy Wieśka z hejtem poradzili sobie zdecydowanie lepiej, bo pół roku po premierze "rozeszło się po kościach", a liczne nagrody dowiodły, że po aferze nie zostało ani śladu.

Polecam zerknąć na forum gry, ilość komentarzy od wczoraj wzrosła lawinowo - większość z prostą tezą, pozwolę sobie na cytat: "You've handled this situation poorly". Marketingowiec najczęściej rozpoczyna pracę z myślą, że konsument wcale nie wie, czego chce - to jego pracą jest przekonanie go, że to, co zostaje mu zaproponowane spełnia jego wszystkie wymagania. Tym razem WB nie udało się osiągnąć tego celu.
Ostatnio zmieniony 2 gru 2015, o 17:40 przez taniec_chochola, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

buck pisze:
RoyKeane pisze: no oprócz AK, którego oddałem do sklepu, i co teraz?
no, teraz to ja jestem lepszy, bo ja nadal mam AK. Prawdę mówiąc to zdziwiłbym się, gdybyś dostał cokolwiek od WB, skoro zwróciłeś AK do sklepu. Tak btw, ja nigdy nie miałem AK na konsolę. Pisałem "o wszystkich" w kontekście rekompensaty od WB.
Tak sądząc z Twoich opisów Twojej imponującej kolekcji, to raczej na biednego nie trafiło. Naprawdę aż tak Cię boli, że nie trafili w Twój gust z tą rekompensatą? Przecież jedyne do czego byli zobowiązani to doprowadzenie gry do stanu grywalności.
Ależ ja Batmana na PC nadal mam, naucz się czytać. Tak boli mnie to, bo mimo, że wydałem furę pieniędzy na ich produkty to nie dostałem nic w odróżnieniu od kogoś kto kupił grę z serii Arkham po raz pierwszy. No i w tym sęk, że gra nadal nie jest grywalna, proszę tylko nie rzucaj tutaj argumentu, ze u Ciebie działa, u mnie działa milion innych gier, w tym niesławne Unity, a AK nie. Stwierdzenie, że na biednego nie trafiło tylko pokazuje z kim mamy tutaj do czynienia :E. Janusz, wyłącz już komputer i idź oglądać Trudne Sprawy.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Ciekawe co oglądaja osoby kupujące preordery lub gry zaraz po premierze i jeszcze licza na specjalne traktowanie.
TV Trwam ?
Trzeba było zwrócić jako niegrywalne a nie teraz płakać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Jedyne miejsce, gdzie można dokonać zwrotu to Steam. Zakup wersji pudełkowej / ze sklepów cyfrowych jak Muve, GMG, Nuveem i kilka innych uniemożliwia dokonanie zwrotu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze: proszę tylko nie rzucaj tutaj argumentu, ze u Ciebie działa, u mnie działa milion innych gier, w tym niesławne Unity, a AK nie
Rozumiem, że ta zasada działa tylko w jedną stronę? Bo może to Ty jesteś tym wyjątkiem któremu gra nie działa, a wszystkim innym działa?
ODPOWIEDZ