Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

warhameron pisze: Jaki starter / sieć na kartę wybrać? Niby najkorzystniej wypada virgin mobile (nie będę dzwonić, jak już to do mnie), bo po 1 doładowaniu wydlużenie ważności konta o 365 dni? Numeru nie chcę przenościć, więc generalnie tel do odbierania sms ów od Volvo :P
W heyah na kartę, wystarczy wysłać smsa lub zadzwonić by przedłużyć na rok. Tylko trzeba wpierw aktywować usługę, bodaj za 5zł, potem najlepiej od razu wyłączyć i dopiero po roku ponownie aktywować, wysłać jakiego smsa (automatycznie przedłużenie na rok) i wyłączyć usługę. Inaczej co miesiąc będzie żarło 3 zł. Ja mam na tej zasadzie jeden telefon i już od dobrych kilku lat nie musiałem doładowywać (miałem trochę w zapasie na koncie).
Dobre rozwiązanie jak chce się mieć działający telefon i nic nie płacić (nie licząć początkowej inwestycji):D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

mars28 pisze: Miałem jakiś problem z wysyłką tego kodu z sms'a, i coś nie do końca poszło tak jak trzeba - po uruchomieniu apki nie generował mi się kod do zalogowania, co skutkowało by tym, że już nie mógłbym się zalogować zupełnie, i nie mogłem też zdeaktywować mobilnego tokena, opcja była niedostępna. Musiałem więc deaktywować to badziewie przez opcję "zgubiony/zniszczony token", no i niestety - blokada handlu/wymiany.
O proszę, i weź tu teraz zalicz blokadę w czasie trwania winter sale.
Może w styczniu podepnę ten badziew?
mars28 pisze: Denerwuje tylko jedna sprawa - przez to, że przed zalogowaniem trzeba uruchomić mobilną apkę, szlag trafia powiadomienia o nowych wiadomościach.
Kuba zaproponował ciekawe rozwiązanie:
Kuba pisze: Jak zdobyc znizki w markecie bez teelfonu z ANDROIDem albo iOS
Mozna skorzystac z BlueStacks pleyera http://www.bluestacks.com/
1.Sciagamy i instalujemy BlueStacks 261 МБ
2. Logujemy sie do sklepu Google Play swoim gmail adresem i sciagamy aplikacje steam .
3 .Dalej jak na instrukcji (trzeba podac nr telefonu na ktory przyjdzie kod SMS)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

raistand pisze:
warhameron pisze: Jaki starter / sieć na kartę wybrać? Niby najkorzystniej wypada virgin mobile (nie będę dzwonić, jak już to do mnie), bo po 1 doładowaniu wydlużenie ważności konta o 365 dni? Numeru nie chcę przenościć, więc generalnie tel do odbierania sms ów od Volvo :P
Teraz chyba wszystkie sieci mają w ofercie 365 dni ważności konta.
Poza szajs-plusem gdzie doładowanie za x złotych to mniej więcej x waznosci konta. A virgin jest bardzo ok, duzo osob z najblizszego kregu przenieslismy z żoną. 29,99 za wszystko to naprawde dobra oferta.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

ulicznygrajek pisze: Virgin jest najlepsze, tym bardziej z ofertą freemium, jak nie doładujesz to co miesiąc i tak dostaniesz 30 minut, 30 smsów i 300 MB. Tylko lepiej sprawdzić jak z zasięgiem w danej okolicy.
kupiłem właśnie tam starter który kosztował 5zl i można zapłacić paypalem, oferta w sam raz na drugi numer, dzięki za info
B3T
Awatar użytkownika
B3T
Robin Hood
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Revolution Ace 4 pack ciekawa cena :)
http://store.steampowered.com/sub/69767/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

A jak się przegląda paczki po cenie to tego nie widać
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Kontakt:

Dla tych, którzy chcą zapłacić np. raz na rok i mieć np. zapasowy czy dodatkowy Internet:

- ponad 6GB danych ważnych przez rok za jednorazową opłatą 5 + 25 zł* + 3 zł, jeśli się nie mylę w Orange Free Na Kartę (uwaga! najpierw trzeba przedłużyć ważność konta o rok, a dopiero potem doładować konto, jeśli dobrze pamiętam - jest też o tym w regulaminie usługi "Konto ważne rok", która nie działa też z niektórymi innymi usługami czy taryfą):

http://www.internetnakarte.pl/2015/01/o ... karte.html

*Jak się doładuje więcej albo mniej, to będzie inna ilość danych.

Jeszcze np. Play ma dosyć konkurencyjną ofertę - http://www.internetnakarte.pl/2015/01/d ... ernet.html

Jak ktoś chce ofertę, co się płaci co miesiąc i jest bez limitu to z tego co pamiętam:
- za ok. 20 zł nieograniczone rozmowy na komórki i chyba stacjonarne BEZ nieograniczonych SMS-ów oraz pakiet danych do Internetu są w:
FM Group Mobile lub Red Bull Mobile na kartę z pakietem "Nielimitowane rozmowy do wszystkich na 30 dni";
- w Nju Mobile także z SMS-sami w ofercie łączonej dla 2 osób wychodzi chyba po 24 zł na głowę, jeśli dobrze pamiętam, coś się nie zmieniło i się nie pomyliłem

Inne można też samemu poszukać, może jest też coś bardziej korzystnego.

Zmieniając temat:

Wiedzieliście, że https://isthereanydeal.com/ może informować nie tylko o promocjach gier z naszej listy życzeń z konta Steam ze sklepów cyfrowych (chociaż nie ma tam wszystkich jak cdp.pl czy muve.pl/sklep/digital), ale także o bundle'ach, voucherach, giveawayach (nie wiem których) etc.? Proponuję przejrzeć "settings" po zalogowaniu się.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

kamil950 pisze: Wiedzieliście, że https://isthereanydeal.com/ może informować nie tylko o promocjach gier z naszej listy życzeń z konta Steam ze sklepów cyfrowych (chociaż nie ma tam wszystkich jak cdp.pl czy muve.pl/sklep/digital), ale także o bundle'ach, voucherach, giveawayach (nie wiem których) etc.? Proponuję przejrzeć "settings" po zalogowaniu się.
w nju mobile konto jest ważne cały czas, nie ważne ile masz tam kasy :P
a co do tej story, to to takie salenauts jest :P
Awatar użytkownika
Robin Hood

Cos nie moge znalezc itemki w markecie przecenionej wiecej niz 4% czy to tylko chwyt reklamowy SAVE 5% - 33% ?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

To raczej zależy od ceny itemki ;) Jak normalnie np. karta kosztuje 0,04€ to dostaniesz ją za 0,03€.. czyli 25% taniej. Ale patrząc w drugą stronę z 3 na 4 to 33% więcej kosztowała...
Awatar użytkownika
Robin Hood

JACKo pisze: To raczej zależy od ceny itemki ;) Jak normalnie np. karta kosztuje 0,04€ to dostaniesz ją za 0,03€.. czyli 25% taniej. Ale patrząc w drugą stronę z 3 na 4 to 33% więcej kosztowała...
Hmm, zgadza sie daja tylko na itemki do 4 centow znizke 33%. mialem nadzieje ze znajde jakas za 100 dolcow ze znizka -33 % :mrgreen: mozna by bylo troche kasy zarobic .
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Taaa... Steam da userom zarobić... Po prostu by ruszyć "zamrożony" rynek kart czy innego tworu, "zrezygnowali" troszkę ze swojego podatku. Na tańszych itemach może nic nie zyskają, ale dając zniżkę 5% przy droższych to i tak będą na plusie 5-10%. Nie pamiętam jak to tam było z podziałem zysku 10+5% - steam+wydawca/twórca.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Oni raczej chcą tym hasłem "wow paczta -33% po zainstalowaniu naszej apki mobilnej" przekonać ludzi do tej metody weryfikacji każdej transakcji wychodzącej. A to, że nie informują wcześniej o wysokości zniżki (np po wejściu na kartę produktu mogli by pisać "cena 0,05€, zapłać 0,04€ po zainstalowaniu apki" jest zabiegiem celowym.

Teraz ludzie pewnie rzucili się na tą metodę autoryzacji, "omg tyle zniżki, nakupię sobie rzeczy i podbiję level / kupię kilka noży / drogich tapet". Jakby wiedzieli od razu, że najwyższa zniżka jest na najtańsze przedmioty to pewnie by nawet nie rozważyli wypełniania wymogów tej "promocji".
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Przecież na taki zabieg to się mogły nabrać jedynie dzieci w wieku szkolnym. Normalny dorosły człowiek jest świadom jak działają wszystkie reklamy typu nawet do -75% zniżki na zakupy która jest na te produkty które nie schodzą a na najbardziej chodliwe dadzą 5%.
Tak w ogóle uciążliwa ta apka jest? Ja tam głównie sprzedaje to co wydropie i skupuje jakieś karty po 0.04 przy setach 5 kartowych do odznak. Te potwierdzenia to tylko na wymianę czy zakupy też?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Wydaje mi się, że potwierdzenia przy użyciu apki są wyłącznie przy logowaniu. Przy zapamiętanym haśle nie trzeba praktycznie w ogóle jej używać. Potwierdzenia wymian na email mam wyłączone więc nie wiem czy tu się coś zmieniło.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Przecież na taki zabieg to się mogły nabrać jedynie dzieci w wieku szkolnym. Normalny dorosły człowiek jest świadom jak działają wszystkie reklamy typu nawet do -75% zniżki na zakupy która jest na te produkty które nie schodzą a na najbardziej chodliwe dadzą 5%
Na steam jest cała masa dzieci i nastolatków. Do tego ogrom dorosłych też się tak zachowuje. To, że ja np chodzę do sklepu regularnie i widzę, że coś kosztuje x, potem przez tydzień ma cenę x+y zł i dostaje obniżkę o 75% oznacza, że nie kupię czegoś takiego. Ale przechodzę koło sklepu i słyszę "patrz, obniżka -75%. zawsze chciałam/łem to kupić". Inny przykład - gorący strzał w x-kom, gdzie towary po obniżce czasami kosztują podobnie co towary w innych sklepach internetowych. Ale ludzie widzą obniżkę i kupują.

Więc nie zgodzę się, że na takie myki nabiorą się tylko dzieciaki. Jakby takie techniki marketingowe nie były skuteczne, to ludzie nie stosowali by ich w handlu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Kuba pisze:
JACKo pisze: To raczej zależy od ceny itemki ;) Jak normalnie np. karta kosztuje 0,04€ to dostaniesz ją za 0,03€.. czyli 25% taniej. Ale patrząc w drugą stronę z 3 na 4 to 33% więcej kosztowała...
Hmm, zgadza sie daja tylko na itemki do 4 centow znizke 33%. mialem nadzieje ze znajde jakas za 100 dolcow ze znizka -33 % :mrgreen: mozna by bylo troche kasy zarobic .

Ty masz wydać, Gaben zarobić ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

nigihayami pisze: Wydaje mi się, że potwierdzenia przy użyciu apki są wyłącznie przy logowaniu. Przy zapamiętanym haśle nie trzeba praktycznie w ogóle jej używać. Potwierdzenia wymian na email mam wyłączone więc nie wiem czy tu się coś zmieniło.

Logowanie z nowego urządzenia ( klucz przychodzi w powiadomieniu jak SMS ) wystarczy miec uruchomioną aplikacje i nawet nie trzeba w nią wchodzić. Potwierdzenia każdej wymiany ( takie samo powiadomienie ale tu już trzeba wejść w apkę i potwierdzić ) . A tak ogólnie żadnych niedogodności nie ma. U mnie działa szybciej jak mailowe potwierdzanie.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Wiele ludzi co pracuje w handlu zna te praktyki na wylot. Więc wie, że czasem zniżka 25% może być podwyżką 25% ;) Po prostu przed większymi/droższymi zakupami trzeba robić rozeznanie, a nie na chybcika, bo dają 75%. Czarny piątek jest co roku, więc można z 2 mies. wcześniej już się rozglądać co ile właściwie kosztuje. A później czy te 75% to rzeczywiście 75%. Tu nie chodzi o samego Steama, ale ogólnie handel.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

JACKo pisze: Wiele ludzi co pracuje w handlu zna te praktyki na wylot. Więc wie, że czasem zniżka 25% może być podwyżką 25% ;) Po prostu przed większymi/droższymi zakupami trzeba robić rozeznanie, a nie na chybcika, bo dają 75%. Czarny piątek jest co roku, więc można z 2 mies. wcześniej już się rozglądać co ile właściwie kosztuje. A później czy te 75% to rzeczywiście 75%. Tu nie chodzi o samego Steama, ale ogólnie handel.
I to jest głos rozsądku. Proponuję przypiąć na "głównej".
MSKOTOR pisze: Inny przykład - gorący strzał w x-kom, gdzie towary po obniżce czasami kosztują podobnie co towary w innych sklepach internetowych. Ale ludzie widzą obniżkę i kupują.
Dzięki. To mi przypomniało, że właśnie miałem zwrócić w x-komie jeden "złoty strzał". W Biedronce niemal to samo za 3/5 "złotego".
ODPOWIEDZ