Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowania: 67 razy
- Kontakt:
Głupota, czyli wg. valve mam kupić nowego smartfona, bo ich pierniczony token nie działa na Windows phone. Dobrze,że GoG coraz lepiej sobie radzi.Kuba pisze: Ale ten mobilny token jest strasznie niewygodny przy kazdym zakupie trzeba wpisywac kod , a tu jeszcze w oknie wymiany pisze :Programistom z velve to już na prawde w głowach się poje... a co z ludzimi z telefonami z Windows Phone.Od dnia 9 Gru każdy, kto straci przedmioty w trakcie wymiany, musi mieć włączony mobilny token uwierzytelniający Steam Guard, przynajmniej przez 7 dni. W przeciwnym razie w celu ochrony przed niezabezpieczonymi wymianami przedmioty mogą zostać zablokowane przez Steam na okres nawet 3 dni, co opóźni ich dostarczenie. Dowiedz się więcej
Dzięki

- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Zawsze mozesz przestac handlowac obrazkami i cyfrowymi przedmiotami. Albo nie korzystac ze steama jak nie zgadzasz sie na warunki z korzystania uslugiMadHunter pisze:Głupota, czyli wg. valve mam kupić nowego smartfona, bo ich pierniczony token nie działa na Windows phone. Dobrze,że GoG coraz lepiej sobie radzi.Kuba pisze: Ale ten mobilny token jest strasznie niewygodny przy kazdym zakupie trzeba wpisywac kod , a tu jeszcze w oknie wymiany pisze :Programistom z velve to już na prawde w głowach się poje... a co z ludzimi z telefonami z Windows Phone.Od dnia 9 Gru każdy, kto straci przedmioty w trakcie wymiany, musi mieć włączony mobilny token uwierzytelniający Steam Guard, przynajmniej przez 7 dni. W przeciwnym razie w celu ochrony przed niezabezpieczonymi wymianami przedmioty mogą zostać zablokowane przez Steam na okres nawet 3 dni, co opóźni ich dostarczenie. Dowiedz się więcej

A ja na problemy z tokenami i appkami polecę WinAuth, czyli pecetowy generator takowych, obsługuje Steama, Battle.neta i parę innych, może się przydać jak ktoś nie chce instalować appki czy nie ma jak tego zrobić 
Link: https://winauth.com/

Link: https://winauth.com/
Jak zdobyc znizki w markecie bez teelfonu z ANDROIDem albo iOS
Mozna skorzystac z BlueStacks pleyera http://www.bluestacks.com/
1.Sciagamy i instalujemy BlueStacks 261 МБ
2. Logujemy sie do sklepu Google Play swoim gmail adresem i sciagamy aplikacje steam .
3 .Dalej jak na instrukcji (trzeba podac nr telefonu na ktory przyjdzie kod SMS)
https://support.steampowered.com/kb_art ... -RTUI-9218
2. Logujemy sie do sklepu Google Play swoim gmail adresem i sciagamy aplikacje steam .
3 .Dalej jak na instrukcji (trzeba podac nr telefonu na ktory przyjdzie kod SMS)
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
State of Decay: YOSE Day One Edition, ale tylko -60%. Poza tym wydaje mi się, że obniżkę -75% dostał również South Park: The Stick of Truth, ale nie dam sobie za to ręki uciąć. Poprzednie wyprzedaże były zdecydowanie bardziej czytelne

Jak tak dalej będzie (w przyszłości), to trzeba będzie wziąć przykład z najmądrzejszego gościa na Łowcach i wrzucić do listy życzeń wszystkie gry, których się jeszcze nie ma. Szukanie przecenionych będzie znacznie łatwiejsze.

Minus - listę trzeba na bieżąco uzupełniać o nowości.
A może jest jakiś inny filtr na steam, żeby odsiać od listy przecen posiadane gry?
@down:
dzięki, ale nie mam zaufania do takich nakładek bez oficjalnego supportu Steam. Za dużo mam do stracenia. Zresztą - korzystam z Firefoxa. A autor ES zdaje się zrezygnował ze wsparcia tej przeglądarki ze względu na konieczność autoryzowania zawartości.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2015, o 13:01 przez buck, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
http://store.steampowered.com/search/?specials=1&os=win jest opcja ukryj posiadane gry(jak masz Enchanced Steam zainstalowane)
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
Pytanie zasadnicze przed rozpatrywaniem platform mobilnych dla aplikacji Steam: Czy opłaca się robić nam aplikację na platformę, której procent użytkowników wynosi 2%?
Odpowiedź brzmi: nie. I wcale im się nie dziwię. Bo więcej kosztowałoby znalezienie odpowiednich programistów i napisanie takiej aplikacji dla niszy smartfonowej niż byłoby z tego zysku. Takie są realia. Projekt, który przyniesie straty finansowe nie jest dobrym projektem.
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Na steamgifts w zakładce sales można sobie ustawić sortowanie po najwyższej obniżce, a w opcjach profilu zaznaczyć, aby nie pokazywało posiadanych gier i DLC do gier, których nie masz - znacznie ułatwia sprawę. Przejrzałem sobie w ten sposób promocje większe niż 75% zniżki i poza Wolfenstein The New Order, którego nota bene zakupiłem oraz Arcania + Gothic Pack, nie znalazłem nic ciekawego.
- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:
2 sprawy:Kuba pisze: Jak zdobyc znizki w markecie bez teelfonu z ANDROIDem albo iOS
- zniżki 5% - 33% obowiązują tylko do 16 grudnia bieżącego roku. Warto się męczyć?,
- co się stanie po 16 grudnia i dalej - w trakcie zimowej wyprzedaży? Mam nadzieję, że Steam Guard Mobile Authenticator nie będzie obowiązkiem bo jeżeli będzie, to czy (po uruchomieniu tego badziewia) nie wpadniemy w 7 dniową blokadę na zakupy i handel?
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 2 razy
Czyli raczej nie ma co się spodziewać wykazu promocji na głównej skoro nie przesyłają gotowców do redakcji? Moim skromnym cebulowym zdaniem nie ma póki co niczego ciekawego na tej wyprzedaży i jakbym się miał na coś skusić to tylko na Skyrima, ale że to nie jest produkt pierwszej potrzeby to się wstrzymam. Liczę, że zimowa cenowo będzie taka do jakiej jestem przyzwyczajony i coś na niej złapię.
Kuwejt pisze:2 sprawy:Kuba pisze: Jak zdobyc znizki w markecie bez teelfonu z ANDROIDem albo iOS
- zniżki 5% - 33% obowiązują tylko do 16 grudnia bieżącego roku. Warto się męczyć?,
- co się stanie po 16 grudnia i dalej - w trakcie zimowej wyprzedaży? Mam nadzieję, że Steam Guard Mobile Authenticator nie będzie obowiązkiem bo jeżeli będzie, to czy (po uruchomieniu tego badziewia) nie wpadniemy w 7 dniową blokadę na zakupy i handel?
2 grudnia musisz juz miec wlaczony zeby sie wymieniac bez poslizgu po 9 grudniaOd dnia 9 Gru każdy, kto straci przedmioty w trakcie wymiany, musi mieć włączony mobilny token uwierzytelniający Steam Guard, przynajmniej przez 7 dni. W przeciwnym razie w celu ochrony przed niezabezpieczonymi wymianami przedmioty mogą zostać zablokowane przez Steam na okres nawet 3 dni, co opóźni ich dostarczenie. Dowiedz się więcej
Czym jest wstrzymanie wymiany?
W trakcie wstrzymania wymiany przedmioty, które zostały do niej przeznaczone, są przetrzymywane przez Steam, zanim zostaną dostarczone.
Wstrzymanie wymian pomaga w ochronie twoich przedmiotów
Ponieważ konta Steam są cenne, szczególnie jeśli są na nich przedmioty o dużej wartości. Jeśli twoje konto Steam nie zostało zabezpieczone przy użyciu jakiegoś urządzenia (poprzez mobilny token uwierzytelniający Steam Guard), wstrzymanie wymiany da ci czas na odkrycie, że bezpieczeństwo konta jest zagrożone, dzięki czemu uda się zapobiec kradzieży przedmiotów.
Opóźnienie w celu wyłapywania nieautoryzowanych wymian
Jeśli użytkownik dokonujący wymiany przez ostatnie 7 dni nie korzystał z zabezpieczenia, jakim jest mobilny token uwierzytelniający, dostarczenie przedmiotów zostanie opóźnione nawet o 3 dni. Pozwala to użytkownikowi na anulowanie tej wymiany oraz innych oczekujących.
Anulowanie oczekujących lub wstrzymanych wymian spowoduje blokadę handlu na twoim koncie w celu zapobiegnięcia innym nieautoryzowanym próbom wymiany przedmiotów.
Zlikwiduj konieczność wprowadzania blokad handlu
Dzięki używaniu mobilnego tokena uwierzytelniającego będziesz mieć pewność, że ty i tylko ty możesz szybko i bezpiecznie dokonywać wymian. Nie będzie wtedy potrzeby wprowadzania blokad handlu. Zwiększ bezpieczeństwo swojego konta poprzez aktywację mobilnego tokena uwierzytelniającego Steam Guard dla urządzeń działających na systemach Android i iOS.
---------------
Najlepiej zawsze sprawdzić, jak to brzmi po angielsku. Po polsku często są jakieś przekłamania. Nie tylko na Steam.
W trakcie wstrzymania wymiany przedmioty, które zostały do niej przeznaczone, są przetrzymywane przez Steam, zanim zostaną dostarczone.
Wstrzymanie wymian pomaga w ochronie twoich przedmiotów
Ponieważ konta Steam są cenne, szczególnie jeśli są na nich przedmioty o dużej wartości. Jeśli twoje konto Steam nie zostało zabezpieczone przy użyciu jakiegoś urządzenia (poprzez mobilny token uwierzytelniający Steam Guard), wstrzymanie wymiany da ci czas na odkrycie, że bezpieczeństwo konta jest zagrożone, dzięki czemu uda się zapobiec kradzieży przedmiotów.
Opóźnienie w celu wyłapywania nieautoryzowanych wymian
Jeśli użytkownik dokonujący wymiany przez ostatnie 7 dni nie korzystał z zabezpieczenia, jakim jest mobilny token uwierzytelniający, dostarczenie przedmiotów zostanie opóźnione nawet o 3 dni. Pozwala to użytkownikowi na anulowanie tej wymiany oraz innych oczekujących.
Anulowanie oczekujących lub wstrzymanych wymian spowoduje blokadę handlu na twoim koncie w celu zapobiegnięcia innym nieautoryzowanym próbom wymiany przedmiotów.
Zlikwiduj konieczność wprowadzania blokad handlu
Dzięki używaniu mobilnego tokena uwierzytelniającego będziesz mieć pewność, że ty i tylko ty możesz szybko i bezpiecznie dokonywać wymian. Nie będzie wtedy potrzeby wprowadzania blokad handlu. Zwiększ bezpieczeństwo swojego konta poprzez aktywację mobilnego tokena uwierzytelniającego Steam Guard dla urządzeń działających na systemach Android i iOS.
---------------
Najlepiej zawsze sprawdzić, jak to brzmi po angielsku. Po polsku często są jakieś przekłamania. Nie tylko na Steam.
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Jaki starter / sieć na kartę wybrać? Niby najkorzystniej wypada virgin mobile (nie będę dzwonić, jak już to do mnie), bo po 1 doładowaniu wydlużenie ważności konta o 365 dni? Numeru nie chcę przenościć, więc generalnie tel do odbierania sms ów od Volvo 

- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Po uruchomieniu tego badziewia nie ma blokady na handel/wymianę. Nie wiem, czy tak samo jest przy wyłączaniu tego badziewia. Sam już zdążyłem sobie raz załatwić 7-dniową blokadę na koncie alternatywnym. Miałem jakiś problem z wysyłką tego kodu z sms'a, i coś nie do końca poszło tak jak trzeba - po uruchomieniu apki nie generował mi się kod do zalogowania, co skutkowało by tym, że już nie mógłbym się zalogować zupełnie, i nie mogłem też zdeaktywować mobilnego tokena, opcja była niedostępna. Musiałem więc deaktywować to badziewie przez opcję "zgubiony/zniszczony token", no i niestety - blokada handlu/wymiany. Może zwykła rezygnacja z tokena nie powoduje blokady, ale nie zamierzam tego sprawdzać

Kod sms przychodzi tylko w momencie aktywacji tokena, może być to zupełnie inny telefon, nie musi być ten na którym używamy mobilnej aplikacji. Dzięki temu, i małemu trickowi, mam teraz na 2 kontach aktywny mobilny token, obsługiwany z jednego smartfona.
Denerwuje tylko jedna sprawa - przez to, że przed zalogowaniem trzeba uruchomić mobilną apkę, szlag trafia powiadomienia o nowych wiadomościach. Żeby mieć pewność, że nie przegapimy żadnej, to trzeba przy generowaniu kodu dostępu zerknąć jeszcze na czat w mobilnej aplikacji, bo uruchomiony na komputerze klient Steam już tych powiadomień nie wyświetli, bo przecież mobilna oznaczyła je jako przeczytane. A może jest jakiś sposób, żeby mobilna startowała tylko w trybie generowania kodu dostępu a bez dostępu do czatu/znajomych itp.?
Ostatnio zmieniony 29 lis 2015, o 19:13 przez mars28, łącznie zmieniany 1 raz.