Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

i znów offline ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Taa, nadziałało się...
Tyle co w czasie działania zdążyłem wysłać gifta i padło...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

śmigo i dzioło - 3 gifty wygrane
+ powróciły powiadomienia o wiadomościach w końcu
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Kilka moich pytań, z góry dzięki za pomoc : ]

1) Opłaca się wbijać 2 lvl contribute na SG?
2) I w ogóle czy ten poziom się przypadkiem nie zmniejsza, gdy ceny produktów które rozdaliśmy tanieją na stałe?
3) No i jeszcze takie pytanko co by się stało, jakby była gra za darmo z indiegaly a byłaby dalej na SG i próbowałbym ją rozdać?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

1) moim zdaniem opłaca się o wiele bardziej mieć 2lvl niż 1 :P tak z obserwacji
2) raczej nie
3) no to wtedy możesz dostać bana, nie można rozdawać gier darmowych, czy jak gra jest w wersji beta
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Pojechany pisze: Kilka moich pytań, z góry dzięki za pomoc : ]

1) Opłaca się wbijać 2 lvl contribute na SG?
2) I w ogóle czy ten poziom się przypadkiem nie zmniejsza, gdy ceny produktów które rozdaliśmy tanieją na stałe?
3) No i jeszcze takie pytanko co by się stało, jakby była gra za darmo z indiegaly a byłaby dalej na SG i próbowałbym ją rozdać?
1) Wg mnie również się opłaca. Najlepiej dobić wg mnie do 4, może 5. Najwięcej gibów jest w tym przedziale a i szanse również rosną. Również te giby znajdowane na forum mają często level, głównie 2-3 ale zdarzają się i wyższe.

2) Zmniejsza się, jeżeli rozdajesz niebundlowe gry, szczególnie te starsze. Wtedy jeśli gra stanieje na steam (na przykład z 40$ na 20$ to CV Ci również spada). Tak samo ryzykowne, jest rozdawanie gier z bardzo dużą przeceną 90%+ gdyż jest ryzyko, że w tańszym regionie cena spadnie jeszcze niżej i gra trafi to grupy zbundlowanych, czyli również tylko 15% CV dostaniesz. Jeśli jednak rozdajesz same bundlówki to ryzyko spadku poziomu jest bardzo znikome.

3) Lepiej tego nie robić. Na SG jest pełno userów, którzy uwielbiają raportować innych i błyskawicznie wyłapiesz bana i trafisz na czarne listy wielu dobrych gifterów.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

I wszystko jasne dziękuje :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

To ja mam takie pytanko. Jakie gry liczy lub jakich gier steamgifts nie liczy do wartości konta? Obecnie moja wartość konta wynosi 96$ i myślę co kupić żeby mieć te 100$(oczywiście jak najmniejszym kosztem)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Co wy wiecie o steamgifts. Trafiłem na gościa, który wygrał mego gibka (to był ten gibek na 111 kopii, które nadal rozsyłam) i mimo iż nawet nie zdążyłem się z nim skontaktować, on zaznaczył jako "recieved' :D I do tego ma nawet tę grę w swej bibliotece :trollface: W sumie każdy normalny człowiek by się cieszył, że zachował jedną kopie dla siebie, ale jako iż jestem dziwny to poszedł tłuściutki reporcik :D Jak dla mnie koleś wygrał życie :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Uważaj, zaraz napiszą na Ciebie donos.

Wczoraj chyba widziałam temat, gdzie użytkownik się skarżył że wygrał DLC do War of the Roses, potem przychodzi znowu na SG i już wygranej nie ma. Okazało się że miał już grę w bibliotecę i twórca dostał reroll :E
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

mam alta na steamie. Czy legalne jest posiadanie konta na steamgift,jesli mój main ma juz tam konto
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Gdzieś kiedyś pisali, że multi raczej nie są mile widziane i jakiśbanach. Ale jak jest...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

tomthor pisze: mam alta na steamie. Czy legalne jest posiadanie konta na steamgift,jesli mój main ma juz tam konto
Niezgodne z regulaminem SG i bardzo nieuczciwe.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wiem, ze nieuczciwe. Nie zamierzam, z tej furtki korzystać. Zbanowali mi tymczasowo konto za wygranie dwukrotnie
The Lord of the Rings Online™: Steely Dawn Starter Pack
Dodam, ze nawet nie wiedzialem, ze dołączam do givevaya po raz drugi. Jest to dlc i myslałem, ze steamgift nie pokazuje wygranych wczesniej dlc. A jednak sie myliłem. Macie jakis sposób na ukrycie tych wygranych dlc?
W związku z powyższym tylko teoretycznie zacząłem wiec rozwazać uruchomienie tam drugiego konta
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

tomthor pisze: Wiem, ze nieuczciwe. Nie zamierzam, z tej furtki korzystać. Zbanowali mi tymczasowo konto za wygranie dwukrotnie
Dodam, ze nawet nie wiedzialem, ze dołączam do givevaya po raz drugi. Jest to dlc i myslałem, ze steamgift nie pokazuje wygranych wczesniej dlc. A jednak sie myliłem. Macie jakis sposób na ukrycie tych wygranych dlc?
W związku z powyższym tylko teoretycznie zacząłem wiec rozwazać uruchomienie tam drugiego konta
Zaraz obok wartości pkt koniecznej do wejścia masz link do strony sklepu steam a zaraz obok jest do ukrywania niechcianych gier i DLC ale to musisz ręcznie zrobić inaczej się nie da.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze:
tomthor pisze: Wiem, ze nieuczciwe. Nie zamierzam, z tej furtki korzystać. Zbanowali mi tymczasowo konto za wygranie dwukrotnie
Zaraz obok wartości pkt koniecznej do wejścia masz link do strony sklepu steam a zaraz obok jest do ukrywania niechcianych gier i DLC ale to musisz ręcznie zrobić inaczej się nie da.
Giveaway
Comments: 1
Entries: 164

Stores
GamersGate

to gdzie ten przycisk jest o.O ?
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

na glownej
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Wygrałem dziś GRIDa 2 i po próbie dodania go na steam wyskakuje że nie jest dostępny w moim kraju, co powinienem w takiej sytuacji zrobić?
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

not recieved i zareportowac za region locka
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

A dostałeś od razu klucz, czy giftlink?

Klucze z tego bundla są chyba przypisane do regionu, gdzie osoba "stworzyła" klucz. Więc musisz napisać do twórcy GA i on będzie się musiał skontaktować z supportem HB. A nie zaznaczaj jeszcze nic przy "odebrano", masz tydzień na zrobienie tego.

@up - to nie wina twórcy GA, że HB rozdaje zablokowane klucze bez informowania o tym ludzi. Więc lepiej to spróbować rozwiązać z twórcą gibka, a nie od razu raportować :P
ODPOWIEDZ