Rozmowy o steamgifts
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowania: 60 razy
- Kontakt:
Problemy z serwerem, strona powinna (wkrótce) wrócić:
https://steamcommunity.com/groups/steam ... 1693575983
https://steamcommunity.com/groups/steam ... 1693575983
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 14 razy
- Kontakt:
pytanie mam. jeśli wystawiam giveaway'a na grupie to naliczy mi tyle samo punktów, co jakbym wystawił go jako publiczny, czy może są jakieś ograniczenia co do tego ile osób minimum musi w niego wejść ?
Czy ktoś ma problem z SG? Od rana mam komunikat
Strona internetowa jest niedostępna
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
Strona internetowa jest niedostępna
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
Pozory mylą
Na SG bez zmian.

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Według tej strony niby już żyje, niestety u mnie nadal nie. Pewnie DNSy Orange jeszcze nie załapały albo nie wiem...w sumie pingi też mi nie idą...
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Strona działa... dla niektórych
Są nawet osoby które mieszkają np w Kalifornii (6 godzin od siebie). Jedna ma SG, druga nie ma xD Więc nie jest to uzależnione od regionu chyba.
Edit - chyba dostawca serwera (nie wiem ja kto się nazywa, ale CG zmienił serwis hostujący) blokuje adresy IP. Nie mogłam się zalogować z swojego IP, ale po połączeniu się z internetem przez VPN Uniwersytetu Śląskiego załadowało się do razu.

Są nawet osoby które mieszkają np w Kalifornii (6 godzin od siebie). Jedna ma SG, druga nie ma xD Więc nie jest to uzależnione od regionu chyba.
Edit - chyba dostawca serwera (nie wiem ja kto się nazywa, ale CG zmienił serwis hostujący) blokuje adresy IP. Nie mogłam się zalogować z swojego IP, ale po połączeniu się z internetem przez VPN Uniwersytetu Śląskiego załadowało się do razu.
- Podziękował: 113 razy
- Podziękowania: 76 razy
- Kontakt:
Prawda, sytuacja jest kosmicznie śmieszna - próba logowania z polskiego domowego IP zupełnie nieudana, po przełączeniu na Holę i amerykański adres wszystko nagle działaMSKOTOR pisze: Strona działa... dla niektórych![]()

- Kontakt:
SG będzie dostępne ponownie za jakieś 8 godzin, CG zdecydował się na całkowitą zmianę firmy hostingującej (jest w ogóle polski odpowiednik tej nazwy? Hostingującej brzmi mi dziwnie xD).
- Kontakt:
Ano, jest już info na domowej SG. W końcu cokolwiek się tam wyświetla 
@MSKOTOR
Hmm to chyba jedno z tych (wielu) określeń których nie ma sensu tłumaczyć...bo co - firma gospodarująca? Że taki PGR dla stron?

@MSKOTOR
Hmm to chyba jedno z tych (wielu) określeń których nie ma sensu tłumaczyć...bo co - firma gospodarująca? Że taki PGR dla stron?

- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Na bodajże ich Twitterze było napisane że usługodawca wyłączył im stronę z powodu ataków. (Poprzednie przenosiny były z tego samego powodu)
A to że po przenosinach strona działała jednym a innym nie oznacza tylko tyle że z rożna częstotliwością aktualizowały się DNSy
A to że po przenosinach strona działała jednym a innym nie oznacza tylko tyle że z rożna częstotliwością aktualizowały się DNSy
- Kontakt:
To nie był problem aktualizacji DNS, tylko wybór usługodawcy co do blokowania ludziom dostępu do strony.CG: As mentioned in the earlier announcement, our host decided to null route our server yesterday due to an attack. After bringing it back online, they left a wide range of IP addresses still blocked, preventing a number of our users from gaining access to the site.
- Kontakt:
Dokładnie, przecież pisałem że pingi też nie chodziły i po IP też nie dało się wejść. Walnęli kilka dużych pul do blacklisty, dla przykładu 83.0.0.0/8 i spokój...
Za 1.5h powinni być z powrotem
Za 1.5h powinni być z powrotem