Jesteś pewien? Akurat jakieś dwa dni temu serwery ms leżały i kwiczały przez całą noc. Wiemy o problemie i pracujemy nad jego rozwiązaniem - to standardowy tekst ms od co najmniej roku.
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Dzisiaj miałem tak wyjątkowo, pierwszy raz od wielu dni. Przyczyna? Akurat chwilę wcześniej ręcznie zainstalowałem nowe poprawki M$. Tym razem do .net Framework.
Po zresetowaniu komputera problem zniknął.
Czy to zatem wina Gabena?
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Jakbyś jeszcze do tej pory nie zauważył, to Steam to nie tylko gry w bibliotece. Jest też rynek społeczności, wymiana przedmiotów itp. Pisanie, że "dzieci biadolą bo steam nie działa 5 minut" jest kompletną bzdurą. Polecam piątkowe lub sobotnie popołudnia, praktycznie co tydzień coś się dzieje, i nie jest to 5min, często jest to godzina albo więcej, kiedy nic nie sprzedasz/kupisz, nawet nie będziesz miał dostępu do przedmiotów w grach. Pewnie jeszcze z 5-10 osób napisze, że przesadzam, ale ktoś, kto zna temat, kto używa innych "obszarów" Steama niż własna biblioteka gier, wie co to znaczy.sacrus pisze: Dzieci biadolą że im stem nie działa przez 5 minut w tygodniu ojej co to będzie. Nie wiem co wam leży bo nawet nie zauważyłem kiedy coś niby padło było a włączony od ~ 13 nonstop jest. A nawet jak by się trafiło to co za problem 99% gier i tak steama nie wymaga aby je odpalić.
Ach zapomniałem że to Pawełek pisze który ma rozdwojenie i sam sobie opowiada w komentach.
Chciałbym zobaczyć statystyki "padów" serwerów Steam/Valve z ostatnich tygodni, istnieje coś takiego?
Z innej beczki: ktoś kojarzy, czy istnieje "pełny" instalator klienta Steam? Potrzebuję zainstalować to na lapku, gdzie jedyne dostępne w tym momencie połączenie z netem to modem GSM z marnym pakietem 200MB/m-c.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Po ilu dniach typowo następuje obciążenie karty przy płatności nią bezpośrednio w Steam Store? Nie płaciłem inaczej niż walletem od winter sale przed betą kart w 2013 r., teraz na alcie kupiłem gifty za ciut ponad 5$ by go w pełni odblokować po kwietniowych pomysłach Gabena i strasznie dziwna ta transakcja - najpierw steam przez blisko dobę zablokował zakup (przekreślony tytuł gry) ale blokada na karcie była natychmiast, po ponad 20h dumania odblokował go i dodano gifty do ekwipunku, ale teraz na odmianę blokada na rachunku karty wisi od piątku, a jest założona tylko na tydzień, a finalnego ociążenia nadal nie ma. Zazwyczaj przy płatności kartą przed weekendem obciążenie następuje w poniedziałek, najpóźniej wtorek. Ile to teraz zajmuje steamowi, bo powoli wszystko robi się tam tak dynamiczne jak postura Gabena :/
nie znam takiego zwyczaju. mbank twierdzi, że to zależy od sklepu. A ja miałem wrażenie, że zawsze mi obciążali kartę w chwili gdy akurat kurs złotówki spadał.
Amazon potrafił się czaić i pięć dni. Roboczych.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Inteligo rozlicza zazwyczaj zaraz po weekendzie właśnie. Jutro mija już 5 dni, a założyli blokadę tylko na 7 i powoli mnie to martwi.
P.S.
Po północy zmieniła się forma graficzna potwierdzeń o sprzdaży przedmiotów na rynku społeczności ...i od razu jako pierwsze zaczęły mi schodzić zwykłe karty (nie folie) po 30 centów - coś, czego już dość dawno nie widziałem. Oby tak dalej

- Kontakt:
Niech cytowany wyżej mądrala spróbuje coś podziałać teraz na Steamie. Już od rana są problemy, najpierw były z wymianą przedmiotów, później rynek społeczności reagował jak żółw, a teraz to już praktycznie nie da się zalogować. 5min? Dobre sobie. Kolejny już weekend pokazuje, że mister Gaben powinien trochę zainwestować w infrastrukturę.sacrus pisze: Dzieci biadolą że im stem nie działa przez 5 minut w tygodniu ojej co to będzie. Nie wiem co wam leży bo nawet nie zauważyłem kiedy coś niby padło było a włączony od ~ 13 nonstop jest. A nawet jak by się trafiło to co za problem 99% gier i tak steama nie wymaga aby je odpalić.
Ach zapomniałem że to Pawełek pisze który ma rozdwojenie i sam sobie opowiada w komentach.
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Chyba co poniektórym nigdy nie znudzi się pisanie jaki to Steam jest daremny, bo nie działa w sobote przy 10 mil userów 
Najśmieszniejsi są Ci, którzy myślą, że jak Gaben sypnie pieniędzmi w serwery to automagicznie rozwiązuje to każdy problem.

Najśmieszniejsi są Ci, którzy myślą, że jak Gaben sypnie pieniędzmi w serwery to automagicznie rozwiązuje to każdy problem.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2015, o 17:32 przez komarEX, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo pewno to jakieś problemy u ciebie z siecią, żadnych problemów nie widziałem dzisiaj, mogę się zapytać Remika i kilkunastu innych znajomych którzy są online od nastugodzin , steam traktuje jako czat xD. Po forum tak samo łaziłem i szukałem właśnie rozwiązania problemu z idlemasterem. Może masz włączone beta stem i za świnkę do eksperymentów służysz.
HYYY Ojej Rynek nie działa OO cza rozszczekać nazistowskie volvo. IRONIA
HYYY Ojej Rynek nie działa OO cza rozszczekać nazistowskie volvo. IRONIA
Ostatnio zmieniony 10 paź 2015, o 17:59 przez sacrus, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kontakt:
@up: community może i działa, ale kupić się nic nie da.
A z kolegą @sacrus już nie będę się wdawał w dyskusję, bo niby twierdzi, że inne dzieci płaczą jak to Steam nie działa, ale forma jego wypowiedzi sugeruje mi, że sam nie ma więcej niż 10 lat na grzbiecie.sacrus pisze: Bo pewno to jakieś problemy u ciebie z siecią, żadnych problemów nie widziałem dzisiaj, mogę się zapytać Remika i kilkunastu innych znajomych którzy są online od nastugodzin , steam traktuje jako czat xD. Po forum tak samo łaziłem i szukałem właśnie rozwiązania problemu z idlemasterem. Może masz włączone beta stem i za świnkę do eksperymentów służysz.
HYYY Ojej Rynek nie działa OO cza rozszczekać nazistowskie volvo.
Dostosowałem ironie do ciebie
. Z tym kolegą bym nie przesadzał ledwo 5 min znajomości jeszcze sobie ktoś coś pomyśli.
Dobra to nie miejsce na takie konwersacje.

Dobra to nie miejsce na takie konwersacje.
- Podziękował: 453 razy
- Podziękowania: 379 razy
- Kontakt:
Eh, całe info o Steam (co działa, a co nie) macie Tu
https://steamstat.us/
A jeżeli chcecie ponarzekać o tym że Steam znowu nie działa zapraszam Tu
https://www.reddit.com/r/steam
https://steamstat.us/
A jeżeli chcecie ponarzekać o tym że Steam znowu nie działa zapraszam Tu

https://www.reddit.com/r/steam
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Zaktualizował mi się Portal 2
Piszą, że dodali natywne wsparcie dla Steam Controler i że teraz będzie można przemapować klawisze z Xbox 360. Czy to znaczy, że każdy wydawca chcący bezproblemowej współpracy tego pada ze swoją produkcją będzie musiał wydać taką łatkę dla swoich poprzednich produkcji? To jest nierealne dla wielu tytułów
Piszą, że dodali natywne wsparcie dla Steam Controler i że teraz będzie można przemapować klawisze z Xbox 360. Czy to znaczy, że każdy wydawca chcący bezproblemowej współpracy tego pada ze swoją produkcją będzie musiał wydać taką łatkę dla swoich poprzednich produkcji? To jest nierealne dla wielu tytułów

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
No do tej pory gry po prostu wspierały pada od X360. Jak wsparcie nie jest automatyczne (aka to nie steam zajmuje się przemapowaniem klawiszy z X360 => SC) to nie będzie to takie uniwersalne urządzenie mające zdetronizować duet K+M.
The Steam Controller lets you play your entire collection of Steam games on your TV—even the ones designed without controller support in mind.
Ale Valve wydaje własny system, gdzie (prawdopodobnie) postarają się dotrzymać obietnic. Biorąc pod uwagę, jak mało gier do tej pory działało pod linuxem to i tak jakaś forma współpracy z wydawcami/twórcami gier jest wymagana. Wsparcie dla pada od x360 to stosunkowo nowa sprawa, wcześniej większość gier obsługiwała pada od playstation. Widocznie M$ broni się jakimiś patentami itp. skoro nie można po prostu wsadzić pada od x360 do nowej obudowy..