Edit: OK, już działa.

Wgrywam mody przez NMM i usuwam bezpośrednio ze spakowanego pliku w którym znajduje się mod więc to raczej nie to.
Wchodzisz w to co ściągnąłeś, przerzucasz foldery i pliki do folderu "Data" w katalogu skyrima. To że się coś popieprzy to jest bardzo możliwe bo pliki z tego moda mogą podmieniać pliki z innego moda. W najlepszym wypadku nic się nie stanie.
Ostatni zapis to autozapis czy manualny? W przypadku autozapisu gra robi przynajmniej dwa pliki przy zmianie lokacji(przed wejściem w nową lokację i po).Confileus pisze: Hej,
orientujecie się czy da radę jakoś uratować save? Nie mam pojęcia, czy to po przejściu na Windows 10, czy może jakieś złe mody zainstalowałem, ale gdy wczytuje ostatni zapis to po chwili ładowania gra się po prostu wyłącza. Zauważyłem, że gdy wczytuję zapis z paru.. parunastu (?) godzin wcześniej to działa, ale niestety odechciewa się grać patrząc jak zacofany jest ten save. Jeśli jesteście w stanie powiedzieć o co tu biega to proszę o odpowiedź (aktualnie nie mam gry na dysku).