Skyrim - kącik moddera

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Ni cholerki. :(

Edit: OK, już działa. ;)
Awatar użytkownika
Łowca

I znowu problem... (przepraszam, ale no... bywa). Zainstalowałem sobie tego RealVisionENB i mi nie działa. :( Robiłem wszystko zgodnie z tym oto poradnikiem:
https://www.youtube.com/watch?v=aVJRBjdrpuI

Jeszcze raz przepraszam za te nieustanne pytanie, ale - cytując klasyka - ja nietutejszy. :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Ja natomiast potrzebuję lekkiej pomocy. Mam moda "Really useful dragons" który podmienia modele smoków na lokomotywy. Chciałbym jednak, żeby z tego moda zostały wykorzystane tylko i wyłącznie efekty dźwiękowe. Przy usunięciu tekstur i meshów z archiwum, faktycznie zostają efekty dźwiękowe, ale za to smoki są niewidoczne. Czy żeby działało to normalnie wystarczy, że wrzucę do archiwum foldery "Meshes" i "Textures" z katalogu Skyrim czy trzeba robić to w inny sposób?
Awatar użytkownika
Łowca

Aha, co do mojego problemu to dałem "download manually" i wrzuciłem do NMM, a nie "download with manager", bo jakoś mi to nie działa...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Pewnie usuwasz już pliki zamienione przez mod, musisz wgrać oryginalne z backupa i chyba powinno być wszystko ok.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

AugPL pisze: Pewnie usuwasz już pliki zamienione przez mod, musisz wgrać oryginalne z backupa i chyba powinno być wszystko ok.
Wgrywam mody przez NMM i usuwam bezpośrednio ze spakowanego pliku w którym znajduje się mod więc to raczej nie to.

Po napisaniu poprzedniego posta wpadłem na pomysł, że usunięcie samych plików nie wystarczy, i że trzeba jeszcze pewnie zmienić wpisy w pliku .esp jednak nie mam pomysłu jak to zrobić. Lepiej będzie to zrobić przez Skyrim Creation Kit czy w jakiś inny sposób?
Awatar użytkownika
Łowca

Uff... już zadziałało. Nie wiem tylko jednego - jak zwiększyć ilość FPSów na sekundę do 60. Na takim sprzęcie wyciska 40 FPSów:
Intel i5 i5-4460 3.20GHz
GTX 960
8 GB RAM
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Morgesztern pisze: Uff... już zadziałało. Nie wiem tylko jednego - jak zwiększyć ilość FPSów na sekundę do 60. Na takim sprzęcie wyciska 40 FPSów:
Intel i5 i5-4460 3.20GHz
GTX 960
8 GB RAM
http://www.geforce.com/whats-new/guides ... ak-guide#1
Awatar użytkownika
Łowca

A więc przede mną trochę majsterkowania. :) Dziękuję bardzo. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jak utworzyć model model TBBP w Bodyslide, bo nie mam opcji calientebodyadvanced TBBP?
Awatar użytkownika
Łowca

Witam mam problem z modem Immersive armors v7 ściągam go na kompa i później wgrywam go przez nexsusa ale przy klikaniu wywala mi błąd że nie moge go wgrać a boje się wgrywać mod ręcznie w postaci kopiuj wklej bo coś spierdziele sobie .
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ghost Wars pisze: Witam mam problem z modem Immersive armors v7 ściągam go na kompa i później wgrywam go przez nexsusa ale przy klikaniu wywala mi błąd że nie moge go wgrać a boje się wgrywać mod ręcznie w postaci kopiuj wklej bo coś spierdziele sobie .
Jaki konkretnie błąd wywala? Możesz dać screena albo skopiować tekst błędu?
Awatar użytkownika
Łowca

A wszystkie inne mody działają tylko ten coś
Awatar użytkownika
Łowca

Od razu mówie że mam system 32 bitowy
Awatar użytkownika
Łowca

... "System.OutOfMemoryException" ... taki mam błąd coś w tym stylu pisze
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ghost Wars pisze: ... "System.OutOfMemoryException" ... taki mam błąd coś w tym stylu pisze
Błąd 32 bitowego NMM który pojawia się za każdym razem przy próbie instalacji dużych plików. Instalacja manualna powinna załatwić sprawę.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Hej,
orientujecie się czy da radę jakoś uratować save? Nie mam pojęcia, czy to po przejściu na Windows 10, czy może jakieś złe mody zainstalowałem, ale gdy wczytuje ostatni zapis to po chwili ładowania gra się po prostu wyłącza. Zauważyłem, że gdy wczytuję zapis z paru.. parunastu (?) godzin wcześniej to działa, ale niestety odechciewa się grać patrząc jak zacofany jest ten save. Jeśli jesteście w stanie powiedzieć o co tu biega to proszę o odpowiedź (aktualnie nie mam gry na dysku).

Próbowałem odinstalować wszystkie mody i na odwrót - nie działa.

Lista modyfikacji:
http://i.imgur.com/wtN2A7x.png
http://i.imgur.com/ComMNiB.png
http://i.imgur.com/iqfnA2v.png
Awatar użytkownika
Łowca

To znaczy że mam wkleić tego moda ręcznie a nic się nie popierdzieli mi
Awatar użytkownika
Łowca

Błąd
Załączniki
Błąd instalacyjny
Błąd instalacyjny
post-6340218-0-15161500-1394337341_thumb.png (56.43 KiB) Przejrzano 3783 razy
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ghost Wars pisze: To znaczy że mam wkleić tego moda ręcznie a nic się nie popierdzieli mi
Wchodzisz w to co ściągnąłeś, przerzucasz foldery i pliki do folderu "Data" w katalogu skyrima. To że się coś popieprzy to jest bardzo możliwe bo pliki z tego moda mogą podmieniać pliki z innego moda. W najlepszym wypadku nic się nie stanie.
Confileus pisze: Hej,
orientujecie się czy da radę jakoś uratować save? Nie mam pojęcia, czy to po przejściu na Windows 10, czy może jakieś złe mody zainstalowałem, ale gdy wczytuje ostatni zapis to po chwili ładowania gra się po prostu wyłącza. Zauważyłem, że gdy wczytuję zapis z paru.. parunastu (?) godzin wcześniej to działa, ale niestety odechciewa się grać patrząc jak zacofany jest ten save. Jeśli jesteście w stanie powiedzieć o co tu biega to proszę o odpowiedź (aktualnie nie mam gry na dysku).
Ostatni zapis to autozapis czy manualny? W przypadku autozapisu gra robi przynajmniej dwa pliki przy zmianie lokacji(przed wejściem w nową lokację i po).
ODPOWIEDZ