Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Nurtuje mnie pewna rzecz.
Nie umiem znaleźć wątku, ale ktoś pisał na forum, że gra i dlc kupione w różnych sklepach się nie połączą. Chodzi mi teraz aktualnie o rage, bo na muve za 8zł, ale dodatek pewnie bym zakupił na steam, czy gmg. Przypomni ktoś o którego wydawcę chodzi ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Chodzi o wersję gry. Sprawa dotyczyła np . dishonored. Jeśli zakupiłeś grę na steamie bądź na muve to miałeś klucz z dopiskiem RU (miały PL wersję językową) natomiast na GMG sprzedawano w wersji ROW (bez PL) jak mnie pamięć nie myli. Przez to DLC z jednej wersji nie łączyły się z drugą. Przy RAGE chyba, żadnych regionów nie ma i problemów raczej być nie powinno ale to byś musiał poszukać informacji. Jeśli grę kupiłeś na muve a dlc weźmiesz steamowe bez żadnych VPN-ów itd nie będziesz miał, żadnych problemów bo tytuły powinieneś dostać bezpośrednio przeznaczone na rynek Polski.
Awatar użytkownika
Predator

Aaa rozumiem. No akurat gier bethesdy za dużo nie mam i jak już kupowałem dishonored czy skyrim to od razu legendary edition.
Podejrzewam, że chodzi o gry u których jest dopisek, że język polski dostępny tylko w Polsce.
Notice: This version only contains English, Russian, Hungarian, Czech, and Polish languages
I więcej gier od nich nie widzę, co ma taki dopisek. Przy Skyrim tego dopisku nie ma.
Mam tylko nadzieję, że gra nie jest zablokowana za granicą (Rage) i będzie dało się grać, bo w Polsce już długo nie będę.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

No i znowu steam odpieprzył maniane w swoim stylu... Włączam sobie dragon ball xenoverse i te gra krzyczy ze nie zaleziono plików zapisu i zeby utworzyć nowe... WTF? na dysku nigdzie tego nie ma, czyli bylo w steamcloud i niema. Brawo steam, uplay takich kiszek nie odpieprza zeby kasowac savy. 55h grania poszło w dupe, wszystko trzeba od nowa robić, normalnie paranoja ze strony steama.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Są ludzie, którzy robią backupy i ci którzy je będą robić :D
Awatar użytkownika
Zbanowany

komarEX pisze: Są ludzie, którzy robią backupy i ci którzy je będą robić :D
Tym zagraniem steam ma u mnie straszny minus, bo jakim cudem usunoł mi z dysku tez?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

pelikulas pisze: usunoł
:tak:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Poczytałem trochę i to z tym tytułem musi być coś nie tak.
https://steamcommunity.com/app/323470/d ... /?l=polish
https://steamcommunity.com/app/323470/d ... /?l=polish
Na xboxie też sejvy ginęły ale podobno to było spowodowane nie właściwym wyłączaniem gry i auto save coś psuł bo nie nadążał z zapiywaniem.
Awatar użytkownika
Zbanowany

komarEX pisze:
szybciej pisze sie z bykami, bo nie musisz uzywac alt + coś tam :E

Bede musiał grać od nowa, chyba że znajde sejwy od kogoś kto miał juz ukończona fabułe i wszystkie zadania równoległe... Z drugiej strony brać sejwy od kogoś to troche ryzykowne, bo jak bedą zawierać np przerobione treningi od innych mentorów niż ja miałem, to na raz wpadnąć może kilkanaście osiagnięć :(
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

pelikulas pisze:
komarEX pisze:
szybciej pisze sie z bykami, bo nie musisz uzywac alt + coś tam :E

Bede musiał grać od nowa, chyba że znajde sejwy od kogoś kto miał juz ukończona fabułe i wszystkie zadania równoległe... Z drugiej strony brać sejwy od kogoś to troche ryzykowne, bo jak bedą zawierać np przerobione treningi od innych mentorów niż ja miałem, to na raz wpadnąć może kilkanaście osiagnięć :(
Racja, tez bym wolal od nowa rozegrac te 55h niz ryzykowac, ze na profilu podswietla mi sie jakies kwadraciki po uzyciu czyjegos sejwa. :tak:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

pelikulas pisze: Bede musiał grać od nowa
Jest 100 milionów programów do przywracania usuniętych danych.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Zobacz sobie jakie ceny kart były chwilkę temu do tej gry, czysty zysk :D
Awatar użytkownika
Predator

Czemu taka duża różnica w cenie Metro LL complete za 35 zł i edycja limitowana za 10zł (muve). Ta druga nie zawiera tych dodatkowych dlc? Za 10zł to brałbym od razu, bo jednak klimat w wersji starej bardziej mi odpowiada.

Mam redux, ale wszędzie szukałem zwykłej wersji complete, ale ta cena trochę zaporowa (35).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

może bug może nie, chociaż te gry chyba jakies wybitne i tak nie są:

http://store.steampowered.com/sub/72017/
Awatar użytkownika
Łowca

Mam pytanie odnośnie legalności jednego konta na kilku komputerach.

Konkretniej: mam klienta steam zainstalowanego na głównym komputerze, który służy mi głównie do gier. Oprócz tego posiadam laptopa i mocny (jak na tej klasy sprzęt) tablet.
Czy mogę również LEGALNIE uzyskać dostęp do mojego konta na laptopie i tablecie? Naturalnie w jednym momencie będę korzystał jedynie z jednego urządzenia.

Kończą mi się nieograne gry drm-free, a czasami na nudnych wykładach, czy wyjazdach pograłbym w jakąś grę z biblioteki steam, a kupowanie 2x tych samych gier (steam i np. gog) to dla mnie rozrzutność (choć dla bezpieczeństwa mam już zdublowane ze ~25-30 gier :E)

O ile z przenoszeniem desktopa nie ma kłopotów, tak czy Gaben się nie doczepi, że w ciągu dnia zmieniam kilka razy lokalizację, a i nawet platformę?
Wydaje mi się, że powinno to być legalne, ale pewności nie mam. Czy mógłby ktoś rozwiać moje obawy? Chodzi mi wyłącznie o PEWNE informacje, a nie "kuzyn kolegi powiedział bratu wujka..."
Z góry dziękuję :piwo:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Valve nie ma się co czepiać póki nie zmieniasz co kilka godzin kraju - wtedy mogą mieć jakieś podejrzenia.
Ja miałem desktopa, na którym grałem, ale miałem też strasznie starego IBMa T43, na którym grałem sobie w starsze gierki na działce/na wyjazdach i jakoś nadal nie mam żadnego problemu.
A zresztą - skoro masz 2 urządzenie, co nielegalnego jest w używaniu na obu z nich tego samego konta Steam? Przecież istnieje domowe strumieniowanie, a to wymaga bycia zalogowanym na dwóch urządzeniach jednocześnie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Nalgen pisze: Czy mogę również LEGALNIE uzyskać dostęp do mojego konta na laptopie i tablecie?
Tak, dopóki jesteś właścicielem konta to możesz się logować na jakiejkolwiek maszynie chcesz. Sama jestem zalogowana na PC, laptopie i telefonie. Do tego telefonu używałam (do rozmowy przez steam z koleżanką z PL) w Holandii i też żadnego problemu nie było.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Ja mam steama na tablecie i na laptopie, pamiętam, że kiedyś byłem zalogowany na obu urządzeniach i wszystko było ok, więc nie powinno być z tym problemów.
@edit: dodałem pare poprawek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Będąc jednocześnie zalogowanym na laptopie i netbooku steam dawał mi możliwość streamowania gry z jednego urządzenia na drugie, więc posiadanie kilku urządzeń naraz z tym samym kontem jest w pełni "legalne" i przewidziane przez Valve.
ODPOWIEDZ