Nurtuje mnie pewna rzecz.
Nie umiem znaleźć wątku, ale ktoś pisał na forum, że gra i dlc kupione w różnych sklepach się nie połączą. Chodzi mi teraz aktualnie o rage, bo na muve za 8zł, ale dodatek pewnie bym zakupił na steam, czy gmg. Przypomni ktoś o którego wydawcę chodzi ?
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Chodzi o wersję gry. Sprawa dotyczyła np . dishonored. Jeśli zakupiłeś grę na steamie bądź na muve to miałeś klucz z dopiskiem RU (miały PL wersję językową) natomiast na GMG sprzedawano w wersji ROW (bez PL) jak mnie pamięć nie myli. Przez to DLC z jednej wersji nie łączyły się z drugą. Przy RAGE chyba, żadnych regionów nie ma i problemów raczej być nie powinno ale to byś musiał poszukać informacji. Jeśli grę kupiłeś na muve a dlc weźmiesz steamowe bez żadnych VPN-ów itd nie będziesz miał, żadnych problemów bo tytuły powinieneś dostać bezpośrednio przeznaczone na rynek Polski.
Aaa rozumiem. No akurat gier bethesdy za dużo nie mam i jak już kupowałem dishonored czy skyrim to od razu legendary edition.
Podejrzewam, że chodzi o gry u których jest dopisek, że język polski dostępny tylko w Polsce.
Mam tylko nadzieję, że gra nie jest zablokowana za granicą (Rage) i będzie dało się grać, bo w Polsce już długo nie będę.
Podejrzewam, że chodzi o gry u których jest dopisek, że język polski dostępny tylko w Polsce.
I więcej gier od nich nie widzę, co ma taki dopisek. Przy Skyrim tego dopisku nie ma.Notice: This version only contains English, Russian, Hungarian, Czech, and Polish languages
Mam tylko nadzieję, że gra nie jest zablokowana za granicą (Rage) i będzie dało się grać, bo w Polsce już długo nie będę.
No i znowu steam odpieprzył maniane w swoim stylu... Włączam sobie dragon ball xenoverse i te gra krzyczy ze nie zaleziono plików zapisu i zeby utworzyć nowe... WTF? na dysku nigdzie tego nie ma, czyli bylo w steamcloud i niema. Brawo steam, uplay takich kiszek nie odpieprza zeby kasowac savy. 55h grania poszło w dupe, wszystko trzeba od nowa robić, normalnie paranoja ze strony steama.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Poczytałem trochę i to z tym tytułem musi być coś nie tak.
https://steamcommunity.com/app/323470/d ... /?l=polish
Na xboxie też sejvy ginęły ale podobno to było spowodowane nie właściwym wyłączaniem gry i auto save coś psuł bo nie nadążał z zapiywaniem.
Na xboxie też sejvy ginęły ale podobno to było spowodowane nie właściwym wyłączaniem gry i auto save coś psuł bo nie nadążał z zapiywaniem.
szybciej pisze sie z bykami, bo nie musisz uzywac alt + coś tam

Bede musiał grać od nowa, chyba że znajde sejwy od kogoś kto miał juz ukończona fabułe i wszystkie zadania równoległe... Z drugiej strony brać sejwy od kogoś to troche ryzykowne, bo jak bedą zawierać np przerobione treningi od innych mentorów niż ja miałem, to na raz wpadnąć może kilkanaście osiagnięć

- Podziękował: 11 razy
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Racja, tez bym wolal od nowa rozegrac te 55h niz ryzykowac, ze na profilu podswietla mi sie jakies kwadraciki po uzyciu czyjegos sejwa.pelikulas pisze:szybciej pisze sie z bykami, bo nie musisz uzywac alt + coś tam
Bede musiał grać od nowa, chyba że znajde sejwy od kogoś kto miał juz ukończona fabułe i wszystkie zadania równoległe... Z drugiej strony brać sejwy od kogoś to troche ryzykowne, bo jak bedą zawierać np przerobione treningi od innych mentorów niż ja miałem, to na raz wpadnąć może kilkanaście osiagnięć

Czemu taka duża różnica w cenie Metro LL complete za 35 zł i edycja limitowana za 10zł (muve). Ta druga nie zawiera tych dodatkowych dlc? Za 10zł to brałbym od razu, bo jednak klimat w wersji starej bardziej mi odpowiada.
Mam redux, ale wszędzie szukałem zwykłej wersji complete, ale ta cena trochę zaporowa (35).
Mam redux, ale wszędzie szukałem zwykłej wersji complete, ale ta cena trochę zaporowa (35).
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
może bug może nie, chociaż te gry chyba jakies wybitne i tak nie są:
http://store.steampowered.com/sub/72017/
http://store.steampowered.com/sub/72017/
Mam pytanie odnośnie legalności jednego konta na kilku komputerach.
Konkretniej: mam klienta steam zainstalowanego na głównym komputerze, który służy mi głównie do gier. Oprócz tego posiadam laptopa i mocny (jak na tej klasy sprzęt) tablet.
Czy mogę również LEGALNIE uzyskać dostęp do mojego konta na laptopie i tablecie? Naturalnie w jednym momencie będę korzystał jedynie z jednego urządzenia.
Kończą mi się nieograne gry drm-free, a czasami na nudnych wykładach, czy wyjazdach pograłbym w jakąś grę z biblioteki steam, a kupowanie 2x tych samych gier (steam i np. gog) to dla mnie rozrzutność (choć dla bezpieczeństwa mam już zdublowane ze ~25-30 gier
)
O ile z przenoszeniem desktopa nie ma kłopotów, tak czy Gaben się nie doczepi, że w ciągu dnia zmieniam kilka razy lokalizację, a i nawet platformę?
Wydaje mi się, że powinno to być legalne, ale pewności nie mam. Czy mógłby ktoś rozwiać moje obawy? Chodzi mi wyłącznie o PEWNE informacje, a nie "kuzyn kolegi powiedział bratu wujka..."
Z góry dziękuję
Konkretniej: mam klienta steam zainstalowanego na głównym komputerze, który służy mi głównie do gier. Oprócz tego posiadam laptopa i mocny (jak na tej klasy sprzęt) tablet.
Czy mogę również LEGALNIE uzyskać dostęp do mojego konta na laptopie i tablecie? Naturalnie w jednym momencie będę korzystał jedynie z jednego urządzenia.
Kończą mi się nieograne gry drm-free, a czasami na nudnych wykładach, czy wyjazdach pograłbym w jakąś grę z biblioteki steam, a kupowanie 2x tych samych gier (steam i np. gog) to dla mnie rozrzutność (choć dla bezpieczeństwa mam już zdublowane ze ~25-30 gier

O ile z przenoszeniem desktopa nie ma kłopotów, tak czy Gaben się nie doczepi, że w ciągu dnia zmieniam kilka razy lokalizację, a i nawet platformę?
Wydaje mi się, że powinno to być legalne, ale pewności nie mam. Czy mógłby ktoś rozwiać moje obawy? Chodzi mi wyłącznie o PEWNE informacje, a nie "kuzyn kolegi powiedział bratu wujka..."
Z góry dziękuję

- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Valve nie ma się co czepiać póki nie zmieniasz co kilka godzin kraju - wtedy mogą mieć jakieś podejrzenia.
Ja miałem desktopa, na którym grałem, ale miałem też strasznie starego IBMa T43, na którym grałem sobie w starsze gierki na działce/na wyjazdach i jakoś nadal nie mam żadnego problemu.
A zresztą - skoro masz 2 urządzenie, co nielegalnego jest w używaniu na obu z nich tego samego konta Steam? Przecież istnieje domowe strumieniowanie, a to wymaga bycia zalogowanym na dwóch urządzeniach jednocześnie.
Ja miałem desktopa, na którym grałem, ale miałem też strasznie starego IBMa T43, na którym grałem sobie w starsze gierki na działce/na wyjazdach i jakoś nadal nie mam żadnego problemu.
A zresztą - skoro masz 2 urządzenie, co nielegalnego jest w używaniu na obu z nich tego samego konta Steam? Przecież istnieje domowe strumieniowanie, a to wymaga bycia zalogowanym na dwóch urządzeniach jednocześnie.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Tak, dopóki jesteś właścicielem konta to możesz się logować na jakiejkolwiek maszynie chcesz. Sama jestem zalogowana na PC, laptopie i telefonie. Do tego telefonu używałam (do rozmowy przez steam z koleżanką z PL) w Holandii i też żadnego problemu nie było.
- Podziękował: 32 razy
- Podziękowania: 105 razy
- Kontakt:
Ja mam steama na tablecie i na laptopie, pamiętam, że kiedyś byłem zalogowany na obu urządzeniach i wszystko było ok, więc nie powinno być z tym problemów.
@edit: dodałem pare poprawek
@edit: dodałem pare poprawek
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Będąc jednocześnie zalogowanym na laptopie i netbooku steam dawał mi możliwość streamowania gry z jednego urządzenia na drugie, więc posiadanie kilku urządzeń naraz z tym samym kontem jest w pełni "legalne" i przewidziane przez Valve.