Seria Metal Gear

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Obrazek

Transfer w LTE odblokuje się dopiero za 5 dni. Zawsze to 3 dni do przodu. :trollface:
Awatar użytkownika
Moderator
Discord: silas#0117
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Ciekawe ile będę musiał czekać na ten klucz kinguina...szkoda gadać juz bym pobierał :(
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

simohayha pisze: Ciekawe ile będę musiał czekać na ten klucz kinguina...szkoda gadać juz bym pobierał :(
Znam ten ból. Specjalnie o 6 wstałem żeby zacząć zasysać, a tu klucza ni ma.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Kociczek pisze:
simohayha pisze: Ciekawe ile będę musiał czekać na ten klucz kinguina...szkoda gadać juz bym pobierał :(
Znam ten ból. Specjalnie o 6 wstałem żeby zacząć zasysać, a tu klucza ni ma.
Ja też czekam. Dzieciak w przedszkolu, ostatni dzień urlopu a tu *zad* nie ma jak grac ;)) ]:->
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

A to nie jest tak, że oni czekają na dostawę pudełek a potem wyciągają kody i przeklepują?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

PiccoloPL pisze: A to nie jest tak, że oni czekają na dostawę pudełek a potem wyciągają kody i przeklepują?
Nie mam pojęcia, to mój pierwszy preorder u nich, i zobaczymy czy nie ostatni czasem. :evil:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

A ja już jestem po dwóch godzinkach z nowym MGSem i muszę powiedzieć, że jak na razie jest mega. Świetna optymalizacja, ale tego można było się spodziewać po GZ. A sam prolog.. to trzeba zagrać/zobaczyć :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Ale jestem baran :mrgreen:
Włączyłem sobie pierwszy raz grę i mówię coś mi nie gra, fps skacze od 20 do 45, ale myślę sobie, dobra w końcu w minimalnych było 2GB na grafice, a ja mam w sumie tylko 1GB, mój błąd. Obniżyłem sobie detale/rozdziałkę na minimum i męczyłem się tak przez 2 godziny. Później mi się dopiero przypomniało że przy ściąganiu włączyłem "tryb oszczędny" w karcie graficznej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Jarre pisze: A sam prolog.. to trzeba zagrać/zobaczyć :)
Z prologu jestem dosyć niezadowolony, za dużo
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

GhostHound pisze: Ale jestem baran :mrgreen:
Włączyłem sobie pierwszy raz grę i mówię coś mi nie gra, fps skacze od 20 do 45, ale myślę sobie, dobra w końcu w minimalnych było 2GB na grafice, a ja mam w sumie tylko 1GB, mój błąd. Obniżyłem sobie detale/rozdziałkę na minimum i męczyłem się tak przez 2 godziny. Później mi się dopiero przypomniało że przy ściąganiu włączyłem "tryb oszczędny" w karcie graficznej.
Obrazek
To ile było po przełączeniu na tryb normalny?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Teraz nie spada poniżej 50fps na wysokich na Radku HD 7770 :D
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

GhostHound pisze: Teraz nie spada poniżej 50fps na wysokich na Radku HD 7770 :D
Czyli generalnie powinno mi pójść na full, tak samo jak GZ. :D
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Myślę że bez problemu :piwo:
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

GhostHound pisze: Ale jestem baran :mrgreen:
Obrazek
To jest coś takiego jak tryb oszczedny w grafikach? Pierwsze słysze. Mój radeonik jak nie gram w nic itd obniża sobie sam taktowanie rdzenia z 1100Mhz na 300Mhz, nic nie musze przestawiać. Chyba ze jeszcze jest coś innego :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: To jest coś takiego jak tryb oszczedny w grafikach? Pierwsze słysze. Mój radeonik jak nie gram w nic itd obniża sobie sam taktowanie rdzenia z 1100Mhz na 300Mhz, nic nie musze przestawiać. Chyba ze jeszcze jest coś innego :E
Ano jest, może być automat, może być zmienianie ręcznie, tu była zmiana ręczna, więc automat tego nie ma prawa przeskoczyć (jeżeli interfejs jest poprawnie zbudowany to manualne ustawienia są zawsze priorytetem).
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Jakieś oprogramowanie od płyty głównej Asus EPU się nazywa, w sumie nie używałem tego wcześniej, cały czas jest ustawione na High Performance, a dzisiaj rano obudziłem się po 6tej żeby włączyć ściąganie i tak sobie kliknąłem żeby się wentylatory za bardzo nie rozkręcały jak będę dalej spał :E
Awatar użytkownika
Moderator
Kontakt:

Jak tam wrażenia z gry? Jestem zachwycony, na moim drewnie mam prawie zawsze 60 fpsów... nawet po prologu :D Sam prolog okropnie liniowy pomimo to bardzo immersyjny. Jak na razie dla mnie GOTY!!! Wrzesień obrodził nam wiele dobrych tytułów... oprócz mgsa mamy mad maxa( szkoda że jego premiera zbiegła się z premierą mgsa, pewnie wpłynie na sprzedaż)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

simohayha pisze: Jak tam wrażenia z gry? Jestem zachwycony, na moim drewnie mam prawie zawsze 60 fpsów... nawet po prologu :D Sam prolog okropnie liniowy pomimo to bardzo immersyjny. Jak na razie dla mnie GOTY!!! Wrzesień obrodził nam wiele dobrych tytułów... oprócz mgsa mamy mad maxa( szkoda że jego premiera zbiegła się z premierą mgsa, pewnie wpłynie na sprzedaż)
A na jakim ziemniaku odpalałeś MGS V?
Awatar użytkownika
Moderator
Kontakt:

Procesor Intel Pentium G3220 & Karta graficzna Gigabyte Radeon R7 260X
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Ogólnie to cały rok jest świetny, masa solidnych tytułów, a co do gry to faktycznie prolog zdecydowanie za długi, a odbijanie się od ścian i pełzanie po podłodze nudzi, ale jak już się wyjdzie na otwartą przestrzeń jest miooodzio. Optymalizacja świetna, muzyka wspaniała (specjalnie wpadam na posterunki żeby sprawdzić, czy nie mają jakieś fajnej kasety w radiu :) ), intuicyjne sterowanie (na padzie, nie wiem jak klawiatura) i bardzo dobra mechanika.
W końcu skradanka w której można się wykazać kreatywnością. :macha:
ODPOWIEDZ