Windows 10 za darmo
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
U mnie natomiast jest inny problem, cała instalacja przeszła gładko (instalacja od nowa bez brania ze sobą programów z 8.1), zainstalowałem wszystko co jest mi potrzebne. System działa zadowalająco, programy też. Problem zaczyna się przy odpalania jakiejkolwiek gry, wyskakuje blue screen... Dodam że instalowałem już sterowniki do grafiki [amd] pod win 10.
- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Ja gier to nie mogłem wcale na początku odpalić, zainstalowałem: DirectX 9.0c, .NET 3.5 (w systemie można dodać), oraz kilka paczek Visual Studio C++ i jest w miarę ok.
Polecam polecieć: http://www.guru3d.com/files-details/dis ... nload.html i na czysto zainstalować jeszcze raz najnowsze.
Polecam polecieć: http://www.guru3d.com/files-details/dis ... nload.html i na czysto zainstalować jeszcze raz najnowsze.
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Ja? Kiedyś chodził 24/dobę, ale przez ostatnie miesiące hibernowałem na noc

To pierwsze co było zrobione, nawet pagefile.sys wyłączałem, by mieć minimum 20GB.
A kto pisał, że przy 8GB chcę instalować? Po czyszczeniu z niektórych programów/gier i różnych śmieci zyskałem połowę dysku (60GB). Niestety dalej jest problem.
Domyślam się, że coś może być po stronie sprzętu. Stery do grafiki aktualizowałem, robiłem nawet tzw. czysty restart - wyłączenie uruchamiania się zewnętrznych usług i programów na starcie. Wyłączałem kartę sieciową w biosie, odłączałem wszystko podpięte pod USB, w tym klawiaturę i myszkę

Gdzieś wyczytałem, że jednak jest jakieś logowanie podczas instalacji i zapisywane w "c:\$Windows.~BT\Sources\Panther\setuperr.log" Tylko trzeba się w to wczytać i może coś zrozumieć

Ktoś mi wyjaśni dlaczego nie mam jeszcze wiadomości o możliwości zainstalowania W10? Mój komputer spełnia wszystkie wymogi, a to mi pisze w tym programie do aktualizacji http://scr.hu/2g7p/238qj
- Kontakt:
Czemu instalujesz tego to nie wiem. Twoja decyzja
A o jakie cyberprzestępstwo chodzi? Ale cóż zrobić, taka głupia moda... zewnętrzne konta, sklepy wbudowane w system... dane osobowe latają wszędzie
Też nie przepadam nad tym...
Zielone światło dają partiami. Ale jak wyżej pisałem, można wymusić wcześniejszą instalację. Ale chyba najlepiej poprzez dedykowany program ze strony MS: MediaCreationToolx64.

Kolejka jest długaFreakyPL pisze: Ktoś mi wyjaśni dlaczego nie mam jeszcze wiadomości o możliwości zainstalowania W10? Mój komputer spełnia wszystkie wymogi, a to mi pisze w tym programie do aktualizacji http://scr.hu/2g7p/238qj

Przy instalacji W10 należy wyrazić zgodę na pełny dostęp do wszelkich danych zapisanych na dyskach, pod pozorem (sic!)wedle humoru pracowników Microsoft ; ) Niby można w panelu sterowania zmienić opcje prywatności, jednak zapisu prawnego na który użytkownik wyraził zgodę przy instalacji W10 zmienić się nie da ; ) Do czasu, aż M$ wycofa się z inwigilacji wszelkich danych zapisanych na komputerze z zainstalowanym W10, z całą pewnością tego systemu komukolwiek nie polecę i sam go również nie zainstaluję.
JACKo @
Apropo wolnego miejsca na partycji systemowej , ja zainstalowałem najpierw windows 7 z foramatowaniem dyski C i tylko wtedy na nowym systemie aktualizowalem do 10, windows 10 zaimuje mi na dysku C 32 GB (+ - 1GB zainstalowalem pare programow) .
Windows 10 podczas aktualizacji tworzy kopie zapasowa windows 7 w folderze C:\ Windows.old ,u mnie ten folder wazy 10,8 GB , to znaczy ze musisz miec wolnego miejsca co najmniej 33 GB .
P.S.
Mozliwe ze ten folder Windows.old moze byc wiekszy jak system byl uzywany z pare lat ,tego nie wiem.
Apropo wolnego miejsca na partycji systemowej , ja zainstalowałem najpierw windows 7 z foramatowaniem dyski C i tylko wtedy na nowym systemie aktualizowalem do 10, windows 10 zaimuje mi na dysku C 32 GB (+ - 1GB zainstalowalem pare programow) .
Windows 10 podczas aktualizacji tworzy kopie zapasowa windows 7 w folderze C:\ Windows.old ,u mnie ten folder wazy 10,8 GB , to znaczy ze musisz miec wolnego miejsca co najmniej 33 GB .
P.S.
Mozliwe ze ten folder Windows.old moze byc wiekszy jak system byl uzywany z pare lat ,tego nie wiem.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
http://www.purepc.pl/oprogramowanie/udo ... ka_tygodniFreakyPL pisze: Ktoś mi wyjaśni dlaczego nie mam jeszcze wiadomości o możliwości zainstalowania W10? Mój komputer spełnia wszystkie wymogi, a to mi pisze w tym programie do aktualizacji http://scr.hu/2g7p/238qj
To nie kobyala a na razie kulawy ogier.
Opcja przywracania wczesniejszego systemu operacyjnego jest wazna przez mesiac po miesiacu tak sadze folder Windows.old zniknie .
Win 10 64 bit professional u mnie plynnie dziala tylko na laptopie, a na PC to porazka tnie sie, mam zawiechy i tylko wylaczenie przyciskiem na obudowie pomaga , chyba wroce do win 7 jak nic nie naprawia .
Śmieszne jest to że pełna inwigilacja była już w xp, teraz tylko nazywają to po imieniu bo prawo zostało zaktualizowane, jednak wtedy nikomu to nie przeszkadzało mimo że zwolennicy linuxa o tym truli, w10 ma dx12 więc jeśli ktoś będzie chciał grać w nowe gry i tak będzie musiał na niego przejść, tylko od niego zależy czy teraz za darmo czy potem odpłatnie.
- Kontakt:
http://www.purepc.pl/rozrywka/msi_wiedz ... directx_12 
Ale spokojnie, zanim twórcy zaczną masowo wykorzystywać DX 12, to Win 10 zdąży się już "zestarzeć", na pewno nie zobaczymy wysypu takich gier w tym roku i połowie przyszłego roku. A na aktualizację jest cały rok, wystarczająco dużo czasu żeby sobie zdanie o nowym systemie wyrobić (i przeczekać 1 - 2 servicepacki).
A możliwe, że i gry będą miały opcję wyboru DX 11 / DX 12, tak jak niektóre mają do wyboru DX 9 i DX 11. Nikt nie odetnie sobie możliwości zarabiania na użytkownikach Win 7, jeżeli sprzedaż / aktualizacja do Win 10 będzie niewystarczająca.

Ale spokojnie, zanim twórcy zaczną masowo wykorzystywać DX 12, to Win 10 zdąży się już "zestarzeć", na pewno nie zobaczymy wysypu takich gier w tym roku i połowie przyszłego roku. A na aktualizację jest cały rok, wystarczająco dużo czasu żeby sobie zdanie o nowym systemie wyrobić (i przeczekać 1 - 2 servicepacki).
A możliwe, że i gry będą miały opcję wyboru DX 11 / DX 12, tak jak niektóre mają do wyboru DX 9 i DX 11. Nikt nie odetnie sobie możliwości zarabiania na użytkownikach Win 7, jeżeli sprzedaż / aktualizacja do Win 10 będzie niewystarczająca.
- Kontakt:
Jak pisałem wyżej... mam już połowę dysku wolną po czystce, więc nie problem z wolną przestrzenią. W dodatku sam instalator przed pierwszym resetem sprawdza ilość wolnego miejsca. Mając nawet 20GB wolnego to i tak pewnie wywaliłby pagefile.sys co ma 12GB podczas instalacji. Na czysto w zasadzie obecnie nie mogę/nie chcę robić by sprawdzić.Kuba pisze: JACKo @
P.S.
Trzeba będzie poczekać na zapowiadaną na ten tydzień poprawkę rzędu 1GB do Win10. Więc może instalkę też poprawią...
I w tym tkwi najzgredniejszy zgred. Bo o ile Microsoft od lat miał wgląd w komputery swoich klientów, to jednocześnie nasze prawa konstytucyjne, w tym i autorskie skutecznie wiązały mu (nie)lepkie niewidzialne łapy. Teraz prawa te odchodzą jakby w cień, a lepkie łapy w glorii chwały i świateł wkraczają do walki z nielegalnym co za nielegalne same uznają! Jeszcze niedawno byliśmy potencjalnym zagrożeniem dla systemu, lecz teraz zdiagnozowano nas, normalnych, szarych ludzi za realne jego zagrożenie. Teraz właśnie dopina się nowy porządek świata. 1984, Raport mniejszości i Skynet w jednym? Proszę bardzo

Abstrahując; Na ten czas wątpię aby problem dotknął takich artystów jak David Bowie, czy Vivienne Westwood, ale pracujący na komputerze w zaciszu domowym, chcący się wypromować utalentowany architekt, czy muzyk, którego nie stać na sztab prawników już może czuć się częścią korporacji zarządzanej przez 1% ; )
- Kontakt:
W sumie po co masz wiedzieć, jakie nowe i ciekawe funkcje są zawarte w nowych poprawkach. Jak i tak je musisz bez gadania zainstalować? 
Wiedza o nich i tak Ci nic nie da, bo jedynym sposobem na ich ominięcie jest odinstalowanie OS

Wiedza o nich i tak Ci nic nie da, bo jedynym sposobem na ich ominięcie jest odinstalowanie OS