G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Jakby komuś na gmaila nie przychodziły maile z g2a to info z supportu, że ich serwer mailowy został przez Googla zablokowany. Moje doświadczenie mówi, że ta blokada będzie trwać kilka dni.
Dostałem zniżkę za niedogodności na G2A. Mam to gdzieś, więc łapcie (3%): SP--K-XYO7M4JCGIXIUJV-8BIAVO
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Pytanie techniczne odnośnie usunięcia konta:
- można to z panelu szczegóły konta i po 14 dniach bez logowania powinno zostać skasowane
- w regulaminie natomiast pisze aby wysłać email do supportu,

wiec jak to jest?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Też chętnie podłączę sie do pytania po ostatnim przekręcie z POE też chcę usunąć konto
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 49 razy
Podziękowania: 23 razy

Witam,
pisze w ramach przestrogi - chyba na tym polega to forum.
Klucz kupiony w ramach weekly sale. Po otrzymaniu - niespodzianka, duplikat. Trochę zdziwienie ... to przecież weekly sale - strona chyba jest G2A, okazuje się ze nie - to promocja na towar kogoś innego.
Niestety fakt ten jest przemilczany na stronie, brak jakichkolwiek ratingow sprzedawcy itd.
No nic zawsze jest ten "pierwszy raz" - RC, info do sprzedawcy. Ten dość bezczelnie że przecież klucz jest z legalnej dystrybucji (chyba GMG) więc na pewno dobry. Na pewno dobry był za pierwszą aktywacją :). Sprawa toczy się dalej - puszczają nerwy zmiana statusu na claim ... i zaczynają się schody, do gry wchodzi mityczny G2A RC, na którego na odpowiedzi nie ma żadnych ram czasowych.
Sprawa ciągnie się 2 miesiąc, w ciągu tego czasu sprzedawca poprosił o screenshot licencji, dzisiaj uznał że ten dostarczony jest za wąski ... abstrahując od tego że na screenshot'cie nic nie będzie - kupiona gra się nieaktywowała. Pewnie za miesiąc mityczny G2A RC udzieli szansy na odpowiedź i będziemy się bujać do przyszłego roku.
Ogólne wrażenie - fajne ceny, ale trzeba przeliczyć czy ryzyko na pewno się opłaca.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

zoosia pisze: Witam,
pisze w ramach przestrogi - chyba na tym polega to forum.
Klucz kupiony w ramach weekly sale. Po otrzymaniu - niespodzianka, duplikat. Trochę zdziwienie ... to przecież weekly sale - strona chyba jest G2A, okazuje się ze nie - to promocja na towar kogoś innego.
Niestety fakt ten jest przemilczany na stronie, brak jakichkolwiek ratingow sprzedawcy itd.
No nic zawsze jest ten "pierwszy raz" - RC, info do sprzedawcy. Ten dość bezczelnie że przecież klucz jest z legalnej dystrybucji (chyba GMG) więc na pewno dobry. Na pewno dobry był za pierwszą aktywacją :). Sprawa toczy się dalej - puszczają nerwy zmiana statusu na claim ... i zaczynają się schody, do gry wchodzi mityczny G2A RC, na którego na odpowiedzi nie ma żadnych ram czasowych.
Sprawa ciągnie się 2 miesiąc, w ciągu tego czasu sprzedawca poprosił o screenshot licencji, dzisiaj uznał że ten dostarczony jest za wąski ... abstrahując od tego że na screenshot'cie nic nie będzie - kupiona gra się nieaktywowała. Pewnie za miesiąc mityczny G2A RC udzieli szansy na odpowiedź i będziemy się bujać do przyszłego roku.
Ogólne wrażenie - fajne ceny, ale trzeba przeliczyć czy ryzyko na pewno się opłaca.
Admini powinni dodać info pod każdym niusem dotyczącym G2A: Jeśli coś jest tanio to pewnie kradzione, kupując w tym serwisie ryzykujesz oskarżeniem o paserstwo :P

Komuś została na koncie jakaś gra kupiona tanio na GOG a :D ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Został mi GoT z kinguina za 34 złote.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

warhameron pisze:
Komuś została na koncie jakaś gra kupiona tanio na GOG a :D ?
Właśnie zastanawiam się jak z PoE u mnie będzie, bo nadal jest. Acz miałem epizod, gdy z ciekawości z pracy się zalogowałem na konto goga, bo ten wątek przypomniał mi, aby sprawdzić stan konta. A tam tylko darmowe gry, zero historii zakupów; nawet skrobnąłem pytanie do wsparcia co jest nie tak. Parę min. później wbijając się z telefonu (zapamiętane dane do logowania) a obecnie z chaty stan gier nadal pierwotny, czyli wszystko jest, więc nie wiem czym powodowane były owe zerowe stany na półce (prócz darmówek) i historii zakupów.
Awatar użytkownika
Łowca

http://i.imgur.com/IFd59vw.png?1
Co robic w takim wypadku? Gift kupiony dwa dni temu, mialem wykupiona ta ochrone za 4zl.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Pisz w Resulution Centre.
Awatar użytkownika
Łowca

serafek5 pisze: Pisz w Resulution Centre.
Juz rozmawialem z supportem, zalozylem ta sprawe w Resulution Centre ale kurde, teraz tyle czekania, szukam bezposredniego kontaktu do kolesia na Steam czy cos ale tego nicku nigdzie nie znajduje na Steamie kurde, dwa dni temu kupilem i teraz z 2 tygodnie bede musial czekac zeby znowu sobie pograc, *bimbom*!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Jak masz wykupioną ochronę to G2A ma ci kasę zwrócić a nie sprzedawca, więc nawet nie masz co go szukać tym bardziej pewnie wie co sprzedał i już go nie znajdziesz.
Awatar użytkownika
Łowca

PiccoloPL pisze: Jak masz wykupioną ochronę to G2A ma ci kasę zwrócić a nie sprzedawca, więc nawet nie masz co go szukać tym bardziej pewnie wie co sprzedał i już go nie znajdziesz.
Udało mi się już chyba zalatwic tego refunda u G2A, pisze "chyba" bo jak otworzylem ticket z moja sprawa, dostalem w odpowiedzi na zgloszenie prosbe o przeslaniu kilku dowodow po czym po kilku minutach przyszedl drugi email ze zamowienie zmienilo status i leci do mnie refund. Upewnilem sie jeszcze dodatkowo na czacie ze refund zostal przyznany i chyba wszystko jest ok. Z jednej strony spoko ze G2A zalatwilo to w mgnieniu oka, z drugiej strony troche lipa ze jakos lepiej nie weryfikuja tych sprzedawcow. Oczywiscie sobie mam tez kilka rzeczy do zarzucenia, bo z ryzyka zdawalem sobie sprawe a mimo to kupilem. Teraz nauczony doswiadczeniem chyba juz nie skorzystam z ofert keyshopow i doplace na wersje prosto ze Steam.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

W jaki sposób mają to zweryfikować? Przecież nie mogą sobie aktywować klucza i sprawdzić czy jest ok :E
Jeśli napisali, że dostaniesz pieniądze to to już koniec. Zależnie od tego, czym płaciłeś, dostaniesz pieniądze od 2 dni do tygodnia. Jak pierwszy raz czekałem na zwrot to dostałem po tygodniu, drugi raz dostałem po 2 dniach. Jeśli płaciłeś PSC to kasę dostaniesz na G2A Wallet.
A tak BTW. to po co ci akurat wersja Steamowa? Przecież i tak będziesz musiał aktywować ją w social clubie, więc kupowanie drożej jest w tym wypadku bez sensu. Rozumiem kupowanie gier wymagających uplaya na Steamie, bo często są tańsze, ale kiedy GTA V jest 2x droższe na Steamie niż w sklepach w wersji pudełkowej, to tego już pojąć nie potrafię.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ostatni raz coś sprzedałem na g2a... Ktoś zarezwował go i przez jakiś tydzień nie zapłacił. Więc usunąłem aukcję i utworzyłem nową, która z miejsca została zablokowana (kasę za wystawienie oczywiście pobrali). 31-07 wysłałem zapytanie do supportu, gdzie mi odpowiedzieli że istnieje coś takiego jak rezewacja i dlatego nie mogę sprzedać klucza ponownie. 4-08 na moje kolejne zapytanie odpowiedzieli, że klucz może być zarezerwowany do 4 dni a potem wraca ponownie do sprzedaży. Więc dzisiaj ponownie wystawiłem aukcje i ponownie z miejsca zablokowana bo rezerwacja. Nie wiem jak to się ma do tych czterech dni... Kasę oczywiście znowu pobrali
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Jak się reklamowało / zgłaszało, iż gra została usunięta z konta? Brałem Pillars of Eternity z G2A Shield w czerwcu, i teraz na dniach grę z konta usunięto :(
Obrazek
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Jak oni to wycyrklowali by minął 30 dniowy shield?
Jak widać na załączonym obrazku:
Spoiler:pokaż
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt: