Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Aero's Quest (rozdawany ostatnio na WGN) dostał karty (4/8).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Butlazgazem pisze: Mam mały problem.
Hehehehehehe :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze:
Rydzyk pisze:
komarEX pisze: Wydaje mi się czy znowu karty dropią po staremu?

Nadal wolno dropia.. hm przy dropieniu sam pickerem to jasli odpale kilka gier to za wszystkie mi doda od razu karty czy trzeba pojedynczo?
Jak grałem w grę z kartami a sam-em miałem włączoną drugą to na zmianę to leciało mniej więcej.

Jak ktoś normalnie dropi karty to najbardziej ekonomiczne w tej chwili jest odpalenie 12 gier ( można chyba więcej ale to już przynajmniej u mnie zabójstwo dla kompa ) na 2 godziny a później każdy tytuł pojedyńczo. Każda następna gra wydłuża czas dropu bo karty wypadają na zmianę . Jak się trafi na grę z szybkim dropem to jest możliwość , że dwie gry rzucą kartami w tym samym czasie. Ja osobiście przed wydropieniem ostatniej karty z pierwszej gry odpalam drugą wtedy jakoś szybciej mi ta ostatnia karta wypada. Nie używam żadnych SAM-ow , Idlemasterów i jakichś innych wspomagaczy. Trochę namieszali z tą 2-godzinną pauzą w dropie ale może jeszcze coś zmienią. Najgorszę są gry z których pierwsza karta wypada po paru minutach a następna po ponad godzinie. Takie gry odpalam do czasu wydropienia pierwszej karty i tak codziennie aż do końca dropu no chyba , że mnie zainteresuje na tyle aby jej poświęcić więcej czasu ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Tła i emoty z wyprzedażowej odznaki znikają tak jak karty, czy zostają w ekwipunku?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Prodir pisze: Tła i emoty z wyprzedażowej odznaki znikają tak jak karty, czy zostają w ekwipunku?
Zostają, byłaby notka jak przy kartach.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

gnoll pisze: Jak ktoś normalnie dropi karty to najbardziej ekonomiczne w tej chwili jest odpalenie 12 gier ( można chyba więcej ale to już przynajmniej u mnie zabójstwo dla kompa ) na 2 godziny a później każdy tytuł pojedyńczo. Każda następna gra wydłuża czas dropu bo karty wypadają na zmianę . Jak się trafi na grę z szybkim dropem to jest możliwość , że dwie gry rzucą kartami w tym samym czasie.
To jest najrozsądniejsze podejście obecnie po wprowadzeniu tego 2h oczekiwania (dobrze że Steam nie wprowadził 24h od pierwszego uruchomienia jak Origin bo dopiero wtedy byłaby tragedia z dropieniem kart ;)
Dodam tylko że odpalając jednocześnie wiele gier do wskoczenia tych 2h przed właściwym dropem można ich procesy uśpić (np: opcja suspend w ProcessExplorerze od SystemInternals) - wtedy gra nie obciąża komputera praktycznie wcale poza zajmowaniem RAM, a przy kilku-kilkunastu grach potrafią one nieźle obiążyć komputer jeśli są aktywne. Jest to istotne zwłaszcza na laptopie ze względu na ich konstrukcję i tendencję do przegrzewania, a idlować opłaca się najbardziej na laptopie właśnie z uwagi na pobór prądu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Wyklad, jak na wyzszej uczelni :E cebula level hard :) gdyby tutaj mozna bylo, dostalbys repe :)
Mistrz :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze: To jest najrozsądniejsze podejście obecnie po wprowadzeniu tego 2h oczekiwania (dobrze że Steam nie wprowadził 24h od pierwszego uruchomienia jak Origin bo dopiero wtedy byłaby tragedia z dropieniem kart ;)
Dodam tylko że odpalając jednocześnie wiele gier do wskoczenia tych 2h przed właściwym dropem można ich procesy uśpić (np: opcja suspend w ProcessExplorerze od SystemInternals) - wtedy gra nie obciąża komputera praktycznie wcale poza zajmowaniem RAM, a przy kilku-kilkunastu grach potrafią one nieźle obiążyć komputer jeśli są aktywne. Jest to istotne zwłaszcza na laptopie ze względu na ich konstrukcję i tendencję do przegrzewania, a idlować opłaca się najbardziej na laptopie właśnie z uwagi na pobór prądu.
Interesujące. Mi dropienie kart jednocześnie na 50 kontach pożera tylko 2GB RAM (pomijając start Javy - ona zabiera trochę procka przez kilka sekund).
Do tego uważam, że pozostawianie jakiegokolwiek urządzenia włączonego specjalnie na drop kart jest idiotyzmem.
Lepiej odpowiednio się zabrać za dropienie podczas najnormalniejszego korzystania z komputera. 40MB pamięci RAM na jedno konto Steam to nie jest dużo.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

50 kont jednocześnie? w maszynach wirtualnych czy jak?
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Obrazek
717 :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

On to chyba specjalnie robi. Żeby support zmusić do ruszenia tyłka i robienia specjalnie dla niego nowych wzorów odznak :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Anomaly Warzone Earth Mobile Campaign dostał karty (3/5)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Steel Storm: Burning Retribution 3/5
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Bedlam dostał karty 3/6
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze: Dodam tylko że odpalając jednocześnie wiele gier do wskoczenia tych 2h przed właściwym dropem można ich procesy uśpić (np: opcja suspend w ProcessExplorerze od SystemInternals) - wtedy gra nie obciąża komputera praktycznie wcale poza zajmowaniem RAM, a przy kilku-kilkunastu grach potrafią one nieźle obiążyć komputer jeśli są aktywne. Jest to istotne zwłaszcza na laptopie ze względu na ich konstrukcję i tendencję do przegrzewania, a idlować opłaca się najbardziej na laptopie właśnie z uwagi na pobór prądu.
Bardzo ładnie dziękuję za ten trick.
Obrazek

Mam nadzieję, że volvo nie będzie VAC-banować za ingerencję w procesy gierek. Chociaż nie sądzę, przecież nie modyfikuję gry, a wpływam na proces nadając mu priorytet, dzięki czemu nie obciążenie procka.

Swoją drogą, troszeczkę łudziłem się, że ceny kart wzrosną...
Mam ponad 300 gotowych setów pokitranych po kontach :/

Avaray pisze: Lepiej odpowiednio się zabrać za dropienie podczas najnormalniejszego korzystania z komputera.
Ja właśnie tak robię. Nie ma sensu zostawiać kompa włączonego, gdy się go nie używa.
PS. Czas wydać punkty na SG ;) Wczoraj wpadł mi Trine 2: Complete Story. Walczyłem jak lew :E

mrmahon pisze: 50 kont jednocześnie? w maszynach wirtualnych czy jak?
Prawdopodownie używa STEAM Idle Mastera w wirtualnych maszynach. Ciekaw jestem, czy się myliłem :gwizdany:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Za co niby masz dostać vac bana, jak on jest za oszukiwanie w grach multiplayer? Równie dobrze z takim tokiem myślenia można by go dostać zostawiając grę w idle przez tydzień, żeby godziny nabić w Universe Sandbox. Nawet nie wiem, czy jakakolwiek z uruchomionych przez Ciebie gier jest chroniona przez VAC.

Ludzie wpadają w jakąś paranoję związaną z tym VAC banem. Jak nie wiedziałam o tym całym VAC (tak, gry multi mnie mało obchodzą to i tą funkcją nie byłam zainteresowana), to dropiłam karty używając SAM z Insurgency, Showdown Effect itp i nic mi się nie stało.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Jest nawet podejrzenie, że ten cały VAC to jeden wielki pic na wodę. Jeśli gracze nie zgłoszą czitera, to sam VAC nic nie zrobi. Przynajmniej z moich obserwacji tak to właśnie wygląda.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Ludzie wpadają w jakąś paranoję związaną z tym VAC banem. Jak nie wiedziałam o tym całym VAC (tak, gry multi mnie mało obchodzą to i tą funkcją nie byłam zainteresowana), to dropiłam karty używając SAM z Insurgency, Showdown Effect itp i nic mi się nie stało.
Paranoikiem nie jestem, ale jak kolega napisał:
GhostHound pisze: Jest nawet podejrzenie, że ten cały VAC to jeden wielki pic na wodę. Jeśli gracze nie zgłoszą czitera, to sam VAC nic nie zrobi. Przynajmniej z moich obserwacji tak to właśnie wygląda.
niektórzy bana dostają, inni nie.

--------------------------------------
Ciach bajera na tema VAC :macha:
--------------------------------------
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze:
Prawdopodownie używa STEAM Idle Mastera w wirtualnych maszynach. Ciekaw jestem, czy się myliłem :gwizdany:
było nie było, 50 wirtualnych maszyn to niezłe obciążenie dla zwykłego komputera :-D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Kontakt:

mrmahon pisze:
Kuwejt pisze:
było nie było, 50 wirtualnych maszyn to niezłe obciążenie dla zwykłego komputera :-D
Hah, nie są to VM ani Sandboxie ;)
Niebawem się podzielę sposobem. Jestem w trakcie pisania poradnika.
Jednak na chwilę obecną jest problem z tym programem, gdyż po którejś aktualizacji nie można poprawnie go odpalić.
Tylko dlatego się wstrzymuję.

Edit: A dobra, co mi tam. Poradnik budowy farmy i tak napiszę niebawem.
Obejmować on będzie Programy, Budowę farmy na Win i Linuxie, oraz zarządzanie swoimi kontami idlowymi.
Poradnikiem podzielę się, gdy skończę wszystko pisać.
Natomiast teraz łapcie namiary na to cudo.
Tylko powtarzam - w chwili obecnej nie działa.
https://github.com/DoctorMcKay/Steam-Card-Farmer
https://www.npmjs.com/package/steam-card-farmer
ODPOWIEDZ