Karty Steam - wątek ogólny
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 43 razy
- Kontakt:
Jak ktoś normalnie dropi karty to najbardziej ekonomiczne w tej chwili jest odpalenie 12 gier ( można chyba więcej ale to już przynajmniej u mnie zabójstwo dla kompa ) na 2 godziny a później każdy tytuł pojedyńczo. Każda następna gra wydłuża czas dropu bo karty wypadają na zmianę . Jak się trafi na grę z szybkim dropem to jest możliwość , że dwie gry rzucą kartami w tym samym czasie. Ja osobiście przed wydropieniem ostatniej karty z pierwszej gry odpalam drugą wtedy jakoś szybciej mi ta ostatnia karta wypada. Nie używam żadnych SAM-ow , Idlemasterów i jakichś innych wspomagaczy. Trochę namieszali z tą 2-godzinną pauzą w dropie ale może jeszcze coś zmienią. Najgorszę są gry z których pierwsza karta wypada po paru minutach a następna po ponad godzinie. Takie gry odpalam do czasu wydropienia pierwszej karty i tak codziennie aż do końca dropu no chyba , że mnie zainteresuje na tyle aby jej poświęcić więcej czasu

Tła i emoty z wyprzedażowej odznaki znikają tak jak karty, czy zostają w ekwipunku?
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
To jest najrozsądniejsze podejście obecnie po wprowadzeniu tego 2h oczekiwania (dobrze że Steam nie wprowadził 24h od pierwszego uruchomienia jak Origin bo dopiero wtedy byłaby tragedia z dropieniem kartgnoll pisze: Jak ktoś normalnie dropi karty to najbardziej ekonomiczne w tej chwili jest odpalenie 12 gier ( można chyba więcej ale to już przynajmniej u mnie zabójstwo dla kompa ) na 2 godziny a później każdy tytuł pojedyńczo. Każda następna gra wydłuża czas dropu bo karty wypadają na zmianę . Jak się trafi na grę z szybkim dropem to jest możliwość , że dwie gry rzucą kartami w tym samym czasie.

Dodam tylko że odpalając jednocześnie wiele gier do wskoczenia tych 2h przed właściwym dropem można ich procesy uśpić (np: opcja suspend w ProcessExplorerze od SystemInternals) - wtedy gra nie obciąża komputera praktycznie wcale poza zajmowaniem RAM, a przy kilku-kilkunastu grach potrafią one nieźle obiążyć komputer jeśli są aktywne. Jest to istotne zwłaszcza na laptopie ze względu na ich konstrukcję i tendencję do przegrzewania, a idlować opłaca się najbardziej na laptopie właśnie z uwagi na pobór prądu.
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Interesujące. Mi dropienie kart jednocześnie na 50 kontach pożera tylko 2GB RAM (pomijając start Javy - ona zabiera trochę procka przez kilka sekund).Skapiradlo pisze: To jest najrozsądniejsze podejście obecnie po wprowadzeniu tego 2h oczekiwania (dobrze że Steam nie wprowadził 24h od pierwszego uruchomienia jak Origin bo dopiero wtedy byłaby tragedia z dropieniem kart
Dodam tylko że odpalając jednocześnie wiele gier do wskoczenia tych 2h przed właściwym dropem można ich procesy uśpić (np: opcja suspend w ProcessExplorerze od SystemInternals) - wtedy gra nie obciąża komputera praktycznie wcale poza zajmowaniem RAM, a przy kilku-kilkunastu grach potrafią one nieźle obiążyć komputer jeśli są aktywne. Jest to istotne zwłaszcza na laptopie ze względu na ich konstrukcję i tendencję do przegrzewania, a idlować opłaca się najbardziej na laptopie właśnie z uwagi na pobór prądu.
Do tego uważam, że pozostawianie jakiegokolwiek urządzenia włączonego specjalnie na drop kart jest idiotyzmem.
Lepiej odpowiednio się zabrać za dropienie podczas najnormalniejszego korzystania z komputera. 40MB pamięci RAM na jedno konto Steam to nie jest dużo.
- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:
Bardzo ładnie dziękuję za ten trick.Skapiradlo pisze: Dodam tylko że odpalając jednocześnie wiele gier do wskoczenia tych 2h przed właściwym dropem można ich procesy uśpić (np: opcja suspend w ProcessExplorerze od SystemInternals) - wtedy gra nie obciąża komputera praktycznie wcale poza zajmowaniem RAM, a przy kilku-kilkunastu grach potrafią one nieźle obiążyć komputer jeśli są aktywne. Jest to istotne zwłaszcza na laptopie ze względu na ich konstrukcję i tendencję do przegrzewania, a idlować opłaca się najbardziej na laptopie właśnie z uwagi na pobór prądu.

Mam nadzieję, że volvo nie będzie VAC-banować za ingerencję w procesy gierek. Chociaż nie sądzę, przecież nie modyfikuję gry, a wpływam na proces nadając mu priorytet, dzięki czemu nie obciążenie procka.
Swoją drogą, troszeczkę łudziłem się, że ceny kart wzrosną...
Mam ponad 300 gotowych setów pokitranych po kontach :/
Ja właśnie tak robię. Nie ma sensu zostawiać kompa włączonego, gdy się go nie używa.
PS. Czas wydać punkty na SG

Prawdopodownie używa STEAM Idle Mastera w wirtualnych maszynach. Ciekaw jestem, czy się myliłem

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Za co niby masz dostać vac bana, jak on jest za oszukiwanie w grach multiplayer? Równie dobrze z takim tokiem myślenia można by go dostać zostawiając grę w idle przez tydzień, żeby godziny nabić w Universe Sandbox. Nawet nie wiem, czy jakakolwiek z uruchomionych przez Ciebie gier jest chroniona przez VAC.
Ludzie wpadają w jakąś paranoję związaną z tym VAC banem. Jak nie wiedziałam o tym całym VAC (tak, gry multi mnie mało obchodzą to i tą funkcją nie byłam zainteresowana), to dropiłam karty używając SAM z Insurgency, Showdown Effect itp i nic mi się nie stało.
Ludzie wpadają w jakąś paranoję związaną z tym VAC banem. Jak nie wiedziałam o tym całym VAC (tak, gry multi mnie mało obchodzą to i tą funkcją nie byłam zainteresowana), to dropiłam karty używając SAM z Insurgency, Showdown Effect itp i nic mi się nie stało.
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Hah, nie są to VM ani Sandboxie

Niebawem się podzielę sposobem. Jestem w trakcie pisania poradnika.
Jednak na chwilę obecną jest problem z tym programem, gdyż po którejś aktualizacji nie można poprawnie go odpalić.
Tylko dlatego się wstrzymuję.
Edit: A dobra, co mi tam. Poradnik budowy farmy i tak napiszę niebawem.
Obejmować on będzie Programy, Budowę farmy na Win i Linuxie, oraz zarządzanie swoimi kontami idlowymi.
Poradnikiem podzielę się, gdy skończę wszystko pisać.
Natomiast teraz łapcie namiary na to cudo.
Tylko powtarzam - w chwili obecnej nie działa.
https://github.com/DoctorMcKay/Steam-Card-Farmer
https://www.npmjs.com/package/steam-card-farmer