Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Pewnie to pytanie już padło i odpowiedź też ale jakoś znaleźć tego nie umiem, no chyba ze tragicznie szukam to prosilbym o link.

Kupie gre na steam z kasy z portfela steam, jesli poprosze o zwrot to kasa przyjdzie spowrotem do portfela czy będe mógł wybrać paypal albo cos innego? Niby w regulaminie napisano "Pieniądze zostaną przelane na twój Portfel Steam lub przy pomocy tej samej metody płatności, którą użyto do dokonania zakupu." ale może ktoś próbował i sie udało? ;)

Tak powiało cebulą, ale to pytanie czysto z ciekawości :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Kasa wraca do portfela steama i nie ma innego wyboru.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Wie ktoś jak dobić 84PD? na trzecim koncie mam 716PD i brakuje mi 84PD do 8 levelu a tyle potrzeba żeby dostać zaległe karty z tej wyprzedaży. Próbowałem dropić karty na 3 kontach i mi się udało w 1 grze wydropić wszystkie 5 kart to sobie doszedłem do 7 levelu ale 8 już nie zdążę bo w innych grach brakuje mi często po jednej karcie. Nie mogę dokupić bo na tym koncie nie mam jeszcze dostępu do rynku a jak na głównym koncie kupię to nie mogę przelać na to konto bo jest 7 dniowa blokada. Pozostaje mi chyba tylko dodać kogoś z forum do znajomych i wymienić się za jakąś kartę. Potrzebuję np kartę Sabo z Journey down: Chapter one albo Retro SR4 z gry Racer 8 która wielokrotnie była za darmo więc na pewno ktoś z forum może ją mieć.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

Rasiek pisze: Wie ktoś jak dobić 84PD? na trzecim koncie mam 716PD i brakuje mi 84PD do 8 levelu a tyle potrzeba żeby dostać zaległe karty z tej wyprzedaży. Próbowałem dropić karty na 3 kontach i mi się udało w 1 grze wydropić wszystkie 5 kart to sobie doszedłem do 7 levelu ale 8 już nie zdążę bo w innych grach brakuje mi często po jednej karcie. Nie mogę dokupić bo na tym koncie nie mam jeszcze dostępu do rynku a jak na głównym koncie kupię to nie mogę przelać na to konto bo jest 7 dniowa blokada. Pozostaje mi chyba tylko dodać kogoś z forum do znajomych i wymienić się za jakąś kartę. Potrzebuję np kartę Sabo z Journey down: Chapter one albo Retro SR4 z gry Racer 8 która wielokrotnie była za darmo więc na pewno ktoś z forum może ją mieć.
Ja niestety się wyprzedałem z kart, a nie brakuje ci może paru z QuestRun? Mam połowę setu w ekwipunku, może mógłbym ci uzupełnić.
Jeżeli w ogóle nie masz QuestRun - też dobrze, mogę ci wysłać, bo wziąłem darmowy kod a okazało się, że już miałem w bibliotece.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Wiadomo kiedy następna wyprzedaż na steamie ?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

Rasiek pisze: Wie ktoś jak dobić 84PD? na trzecim koncie mam 716PD i brakuje mi 84PD do 8 levelu a tyle potrzeba żeby dostać zaległe karty z tej wyprzedaży. Próbowałem dropić karty na 3 kontach i mi się udało w 1 grze wydropić wszystkie 5 kart to sobie doszedłem do 7 levelu ale 8 już nie zdążę bo w innych grach brakuje mi często po jednej karcie. Nie mogę dokupić bo na tym koncie nie mam jeszcze dostępu do rynku a jak na głównym koncie kupię to nie mogę przelać na to konto bo jest 7 dniowa blokada. Pozostaje mi chyba tylko dodać kogoś z forum do znajomych i wymienić się za jakąś kartę. Potrzebuję np kartę Sabo z Journey down: Chapter one albo Retro SR4 z gry Racer 8 która wielokrotnie była za darmo więc na pewno ktoś z forum może ją mieć.
Jeśli nie znajdziesz nikogo posiadającego odpowiednią kartę, to polecam tą stronę i wymianę z ich botem:) http://www.steamcardexchange.net/index. ... pid-220090
Ci użytkownicy podziękowali Shelia za ten post:
MadHunter
Awatar użytkownika
Robin Hood

Shelia pisze:
Jeśli nie znajdziesz nikogo posiadającego odpowiednią kartę, to polecam tą stronę i wymianę z ich botem:) http://www.steamcardexchange.net/index. ... pid-220090
Racja. A jeszcze lepiej tutaj: http://www.steamcardexchange.net/index. ... pid-292380
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Łoś pisze:
Ja niestety się wyprzedałem z kart, a nie brakuje ci może paru z QuestRun? Mam połowę setu w ekwipunku, może mógłbym ci uzupełnić.
Jeżeli w ogóle nie masz QuestRun - też dobrze, mogę ci wysłać, bo wziąłem darmowy kod a okazało się, że już miałem w bibliotece.
nie mam questrun ale i tak bym nie zdążył wydropić bo teraz przez te zabezpieczenia zaczyna dropić po 2 godzinach więc pewnie z 4h trzeba a za kilka godzin koniec wyprzedaży
o co chodzi z tymi stronkami? co to są te creditsy? czym się płaci?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

co się stanie jak wyślę ofertę że nic botowi nie dam? mam mu dać kartę z tej samej gry czy co on chce w zamian?
Awatar użytkownika
Robin Hood

Rasiek pisze: co się stanie jak wyślę ofertę że nic botowi nie dam? mam mu dać kartę z tej samej gry czy co on chce w zamian?
Płacisz jakąkolwiek inną kartą według przelicznika.
Musisz sprawdzić cenę i wysłać ofertę, według której zaoferujesz botowi tyle ile warta jest ta karta, którą chcesz.
Warto brać te, których bot ma więcej, bo wtedy cena jest normalna (ustalana według rynkowej), jeżeli ma ostatnią na stanie, chyba dolicza +50%.

Tylko że jeżeli nie korzystałeś to i tak nic z tego nie wyjdzie, bo od pierwszego zalogowania chyba nie można się wymieniać przez jakiś tydzień lub dwa. Najlepiej sprawdź, czy ci działa. Jeżeli się okaże, że nie możesz się tam wymieniać, wyślij mi na priv link do swojego profilu na Steamie, to ja ci tam wezmę tę kartę, której potrzebujesz i się wymienimy.
Po wymianie nie włącza się blokada na 7 dni, prawda? Tylko po zakupie z rynku?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Wystąpił błąd podczas przesyłania twojej oferty wymiany. Spróbuj ponownie później.

Zalogowano się na nowym urządzeniu. Aby chronić przedmioty z twojego ekwipunku, nie będziesz w stanie dokonywać wymiany z tego urządzenia przez 7 dni.

hmm jak się dostać do tego bota z poziomu steama?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Można wymieniać się też przez klienta Steam, nie tylko przez stronę. Na "profilu" bota - https://steamcommunity.com/id/CardExchange - jest odnośnik ("If you want to trade with me, use this link"), przez który można przejść do okienka wymiany.

W kliencie trzeba wejść do zakładki "społeczność" i tam odnaleźć konkretną osobę (w tym przypadku bota:) po jej nazwie użytkownika, a później kliknąć ten link do wymiany.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

wysłałem mu kartę wartą na rynku 0,09 w zamian za retro sr4 warte 0,09 i nic się nie dzieje
mam czekać jakiś czas czy jak to się odbywa?

Retro SR4
Stock: 2Worth: 11 CreditsPrice: 11 Credits
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

W sprawie refundów - lepiej prosić o zwrot na kartę czy na steam wallet?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Rasiek pisze: wysłałem mu kartę wartą na rynku 0,09 w zamian za retro sr4 warte 0,09 i nic się nie dzieje
mam czekać jakiś czas czy jak to się odbywa?

Retro SR4
Stock: 2Worth: 11 CreditsPrice: 11 Credits
Jeżeli masz włączone dodatkowe zabezpieczenie na Steam, to trzeba potwierdzić ofertę na mailu. Teraz, przy wyprzedaży, czasami trzeba czekać po kilkanaście minut na zaakceptowanie (lub odrzucenie) wymiany. Najlepiej na głównej stronie Card Exnchange stronie wejść na swój profil i zobaczyć, czy wymiana dalej jest w trakcie, czy może jednak została odrzucona - po najechaniu kursorem na transakcję, pojawi się jej krótki opis.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

potwierdziłem na mailu
jak wejść na główną stronę card exchange?
różne grupy widzę ale jakiejś głównej dla wszystkich nie
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

http://www.steamcardexchange.net/index.php trzeba się zalogować i wtedy w górnym, prawym rogu kilknąć na strzałkę koło swojego nicka i wybrać "profile".
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

jest napisane declined że nie mam wystarczających kredytów bo mam 0..skąd ja mam je wziąć?
w sumie tam jest napisane że moja karta warta jest 9 a bota 11 tyle że cena mojej była 0,09 i jego 0,09 nie wiem jaki przelicznik oni mają
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Przelicznik zależy od ilości kart na stanie - przy wyprzedaży nie zawsze synchronizacja działa od razu, więc co innego może być widoczne na stronie, a co innego zapisane w ich wewnętrznej bazie. Jeśli dasz np. dwie karty po 9, a karta bota będzie warta 11, to 7 "nadpłaconych" kredytów zostanie na koncie do następnego wykorzystania.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

aha, spróbuję mu dać tą samą kartę+emotikonke wartą 0,03
Ostatnio zmieniony 21 cze 2015, o 13:35 przez Rasiek, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ