Time Mysteries: Inheritance - Remastered
Fabuła nie była zbyt ciekawa. Grafika nie powala, a animacja twarzy to rzecz straszna i nie rozumiem, kto wpadł na pomysł, by wrzucić to do gry.
Nie zmienia to faktu, że to mój pierwszy Hidden Object i... wciągnąłem się. W życiu bym nie przypuszczał, że z własnej, nieprzymuszonej woli ukończę coś takiego i będę szukał kolejnych gier tego typu. A z opinii ludu wynika, że ten pierwszy Time Mysteries jest najsłabszy ze wszystkich HOGów Artifex Mundi... Moja przygoda z HO dopiero się zaczyna.
W co graliście i polecacie/odradzacie?
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 59 razy
Starcraft II: Wings of Liberty oraz Heart of Swarm
No, w końcu doczekałem jakichś ludzkich cen i było warto czekać. Grałem (i przeszedłem) póki co kampanie - i miałem naprawdę świetne wrażenia z Wings of Liberty. Odblokowywanie nowych technologii (bazując na punktach z misji "powiązanych" z Protossami lub Zergami), starzy znajomi przeplatający się z nowościami (zarówno jeśli mowa o bohaterach, jak i jednostkach), duże zróżnicowanie misji, a na deser - mini-kampania Protossów wpleciona w wątek głównych). No i jeszcze od czasu do czasu wybór, komu pomożemy (nie ma to kolosalnego wpływu na przebieg fabuły, ale zawsze to fajny dodatek. BTW - odnalazła się Nova z niepowstałego nigdy Starcrafta: Ghost
Za to Heart of the Swarm jakieś takie średnie było. Raz, że część postaci wyglądała jak ewidentnie wprowadzona na siłę (np Isha), żeby tylko były jakieś dialogi między misjami (co dla kampanii zergów jest zawsze problematyczne, bo poza Cerebrates (mózgowcami) i Overmindem (nadumysłem) one właściwie nie mają "myślących" jednostek (nie licząc Kerrigan). No i tutaj mamy trochę dziwacznych postaci, które niezbyt pasują ze swoim lekko humanoidalnym wyglądem. Misje niby są w porządku, ale odniosłem wrażenie, że byłem dużo bardziej prowadzony jak po "sznurku", a już w ogóle można zapomnieć o takich fajnych rzeczach jak podejmowanie wyborów fabularnych czy mini-kampanii innej rasy. A wątek z Zerusem mnie osobiście po prostu wynudził, czasami miałem wrażenie, że zrobiono z niego taką zapchajdziurę (niby fabularnie jakieś uzasadnienie było, ale strasznie to nudno zrealizowano). A misje ewolucyjne to już typowy zapychacz, naprawdę szybko miałem ich dość i przechodziłem je jak najszybciej, aby tylko mieć je za sobą.
I szczerze mówiąc za lekką kpinę uważam pojawienie się
No ogólnie i tak każdy kto przeszedł Wings of Liberty w końcu kupi Heart of the Swarm aby zobaczyć dalszy przebieg fabuły, ale mówię Wam, to jest spadek formy. Oby zwieńczenie "trylogii" okazało się lepsze.
Z ciekawości spróbowałem wolnej potyczki z komputerem (żeby zobaczyć rozkład jednostek w trybie multi), i pod tym względem się okropnie zawiodłem - nie ma firebatów (to jeszcze da się przeboleć), sanitariuszek (WTF????), ani Goliatów (okropna sprawa, w jedynce to była niesłychanie ważna i wszechstronna jednostka, w kampanii w dwójce może nie tak istotna, ale wciąż przydatna). Trochę mnie to odstręcza od zagrania w multi, bo Terranie to moja ulubiona strona.
No, w końcu doczekałem jakichś ludzkich cen i było warto czekać. Grałem (i przeszedłem) póki co kampanie - i miałem naprawdę świetne wrażenia z Wings of Liberty. Odblokowywanie nowych technologii (bazując na punktach z misji "powiązanych" z Protossami lub Zergami), starzy znajomi przeplatający się z nowościami (zarówno jeśli mowa o bohaterach, jak i jednostkach), duże zróżnicowanie misji, a na deser - mini-kampania Protossów wpleciona w wątek głównych). No i jeszcze od czasu do czasu wybór, komu pomożemy (nie ma to kolosalnego wpływu na przebieg fabuły, ale zawsze to fajny dodatek. BTW - odnalazła się Nova z niepowstałego nigdy Starcrafta: Ghost

Za to Heart of the Swarm jakieś takie średnie było. Raz, że część postaci wyglądała jak ewidentnie wprowadzona na siłę (np Isha), żeby tylko były jakieś dialogi między misjami (co dla kampanii zergów jest zawsze problematyczne, bo poza Cerebrates (mózgowcami) i Overmindem (nadumysłem) one właściwie nie mają "myślących" jednostek (nie licząc Kerrigan). No i tutaj mamy trochę dziwacznych postaci, które niezbyt pasują ze swoim lekko humanoidalnym wyglądem. Misje niby są w porządku, ale odniosłem wrażenie, że byłem dużo bardziej prowadzony jak po "sznurku", a już w ogóle można zapomnieć o takich fajnych rzeczach jak podejmowanie wyborów fabularnych czy mini-kampanii innej rasy. A wątek z Zerusem mnie osobiście po prostu wynudził, czasami miałem wrażenie, że zrobiono z niego taką zapchajdziurę (niby fabularnie jakieś uzasadnienie było, ale strasznie to nudno zrealizowano). A misje ewolucyjne to już typowy zapychacz, naprawdę szybko miałem ich dość i przechodziłem je jak najszybciej, aby tylko mieć je za sobą.
I szczerze mówiąc za lekką kpinę uważam pojawienie się
Spoiler:pokaż
Z ciekawości spróbowałem wolnej potyczki z komputerem (żeby zobaczyć rozkład jednostek w trybie multi), i pod tym względem się okropnie zawiodłem - nie ma firebatów (to jeszcze da się przeboleć), sanitariuszek (WTF????), ani Goliatów (okropna sprawa, w jedynce to była niesłychanie ważna i wszechstronna jednostka, w kampanii w dwójce może nie tak istotna, ale wciąż przydatna). Trochę mnie to odstręcza od zagrania w multi, bo Terranie to moja ulubiona strona.
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:

Plusy:
+ oprawa wizualna
+ ręcznie rysowane lokacje
+ dubbing postaci
+ fabuła
+ dwoje bohaterów: Shay i Vella
+ klimatyczna
Minusy:
- nie wiem, na co poszła kasa z Kickstartera
- drugi akt to krok w tył w porównaniu z pierwszym
- brak rodzimej wersji językowej
Ocena: 7/10
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:

Plusy:
+ Bardzo dobry klimat
+ Ładna grafika i piękne lokacje
+ Przyjemna muzyka
+ Całkiem dobry voice acting jak na grę tego typu
Minusy:
- Nierówny poziom trudności zagadek logicznych
Ocena: 9/10

Plusy:
+ Całkiem przyjemny gameplay
+ Niezła muzyka
Minusy:
- Na każdym kroku widać dość niską jakość produktu
- Mocno przestarzała grafika
- Często trzeba po kilka razy używać przedmiotu w tym samym miejscu, bo gra nie zawsze "załapuje" daną akcję
- Po każdym poziomie pojawia się ten sam "przerywnik filmowy"
- Niektóre zagadki logiczne są całkiem fajne, a inne z kolei okropne
- Słaby voice acting
- Śmieszna fabuła
- Pomimo tego, że gra na Steam jest już od kilku miesięcy to nadal nie naprawiono jednego osiągnięcia, którego nie da się zdobyć (a przez to wykonać calaka)
Ocena: 5/10

Plusy:
+ Gameplay jest całkiem spoko
Minusy:
- Ogólnie niska jakość gry i wszystkich jej aspektów
- Grafika nadal jest mocno przestarzała
- Często trzeba po kilka razy używać przedmiotu w tym samym miejscu, bo gra nie zawsze "załapuje" daną akcję
- Zagadki w drugiej połowie gry są trudne i często przekombinowane
- Słaby voice acting
- Śmieszna fabuła
- Niewygodny interface
- Po rozwiązaniu pewnej zagadki wywala do Windowsa (jedyna opcja jaką udało mi się wynaleźć to włączyć w menu "casual mode" i zamiast rozwiązywać zagadkę kliknąć "skip")
Ocena: 4/10
- Kontakt:

Plusy:
+ oprawa audiowizualna
+ znajdźki
+ dubbing postaci
+ wciąga
+ gadżety
+ fabuła
+ klimat
+ tryb detektywa
+ PeCetowe sterowanie
Minusy:
- stosunkowo mało ulepszeń
- schematyczne walki z bossami
Ocena: 8+/10
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 13 razy
- Kontakt:

Plusy :
+Poziom trudności
+Hack'n'slash
+Trudna, śmierć w grze oznacza koniec gry
+Integracja z workshop
+długa
+ Możliwość wybrania wyzwań, które utrudniają rozgrywkę a wpływają na punktacje
+ tryb kooperacji
Gorąco polecam 10/10 !

Plusy :
+soundtrack. Bardzo mi się podoba soundtrack miło się słucha podczas gry.
+ kooperacja do 4 osób
+ poziom trudności rośnie proporcjonalnie do tego jak długo grasz
+Miła dla oka grafika
+Aż 10 bohaterów grywalnych
+Duża ilość przedmiotów do zdobycia
+Item log oraz monster log w menu - informacje o przedmiotach i potworach
Polecam tak samo jak poprzednika 10/10 !

Plusy :
+Soundtrack jest niesamowity
+Tania
+Prosta gra, lecz trudna
+Oprawa graficzna bardzo miła dla oka
Minusy :
- Bardzo krótka
Polecam gorąco 9/10 !
- Kontakt:

Plusy:
+ Dobry klimat
+ Przyjemny gameplay
+ Ładne lokacje
Minusy:
- Nierówny poziom trudności zagadek logicznych
- Voice acting nie powala
Ocena: 7+/10

Plusy:
+ Ładny styl graficzny
+ Dobra muzyka
+ Całkiem przyjemny gameplay
Minusy:
- Interface czasami zawodzi (np. trzeba użyć przedmiotu na czymś na czym nie ma ikonki symbolizującej, że przedmiot jest interaktywny, a nie, że jest to tylko element otoczenia)
- Voice acting nie jest zbyt dobry (a czasami w ogóle go nie ma)
- Nudna fabuła
- Bardzo łatwa
- W sumie nie wiadomo dla kogo ta gra powstała - dla dorosłych za łatwa, dla dzieci też niezbyt odpowiednia (dużo demonicznych motywów etc.)
Ocena: 6/10

Plusy:
+ Dobry, klasyczny gameplay
+ Całkiem dużo poziomów i różnorodności
Minusy:
- Design niektórych poziomów jest tragiczny
- Czasami nie bardzo wiadomo co zrobić lub jak coś zrobić
- Kontrolowanie bohatera mogłoby być lepsze
- Brzydka grafika i brzydkie przerywniki filmowe (nawet jak na pixel art)
- 30 FPS lock
- Bugi
- Zmarnowany potencjał, potrzebowała jeszcze co najmniej kilku miesięcy pracy
Ocena: 5/10
- Kontakt:

Plusy:
+ zadania poboczne i znajdźki (które wydłużają rozgrywkę)
+ otwarty świat
+ fabuła
+ oprawa audiowizualna
+ gadżety, ulepszenia
+ misje Kobiety Kot...
Minusy:
- ...choć jest ich mało
- Arkham Asylum było bardziej klimatyczne
- Kontakt:

Plusy:
+ Dobry, klasyczny gameplay
+ Niezłe walki z bossami
+ Niezła muzyka
Minusy:
- Nie działa w 100% płynnie
- Problemy z grą gałkami na padzie
- Nie wszystkie przerywniki filmowe można przerwać (szczególnie daje się to we znaki w ostatnim poziomie)
- Gra na raz
- Bugi
Ocena: 6/10

Plusy:
+ Dobry klimat
+ Bardzo dobra muzyka
+ Ładna grafika i bardzo ładne lokacje
+ Dobry voice acting
+ Bardzo przyjemny gameplay
+ Ciekawa fabuła
+ Dużo dialogów jak na grę tego typu
Minusy:
- Poziom trudności zagadek logicznych w bonusowym rozdziale jest wyższy niż w głównej kampanii
- Krótsza od poprzedniej części

Plusy:
+ Przyjemny gameplay
+ Dobry, mroczny klimat
+ Niezła muzyka
+ Dobre sceny hidden object, w których naprawdę trzeba wytężać wzrok
+ Dobre zagadki logiczne i minigierki
Minusy:
- Błędy gramatyczne i językowe w tekstach wyświetlanych na ekranie
- Łatwa
- Krótka
Ostatnio zmieniony 1 lip 2015, o 02:44 przez Mihau, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękowania: 0
Mam teraz sporo czasu, więc wiele serii zaczynam od nowa. Nie było okazji wcześniej spisać swoich wrażeń, więc czynię to teraz
Plusy:
- klimat
- dobra fabuła
- dobrze wykreowani współtowarzysze
- bogactwo ras i otaczającego nas świata
Minusy:
- jazdy Mako
- system przegrzewania się broni
Ocena: 9 - raczej Ameryki nie odkryję, jeśli napiszę, że to świetna gra nawet teraz. Początek wielkiej serii, choć chyba jej najsłabsza część. Jej plusem przynajmniej było to, że nie miała pierdyliarda niepotrzebnych rzeczy dodanych jako DLC.
Plusy:
- klimat typowo słowiański
- wciągająca historia
- zróżnicowane lokacje
- dubbing i Rozenek jako Geralt
Minusy:
- system walki
- grafika trochę się już zestarzała
- etapy na bagnach i inne, w których respawn potworów doprowadzał do szału
Ocena: 8+ - gra się przyjemnie nawet w 2015 roku, chociaż jeśli ktoś grał w 2 część i wrócił do 1 to będzie odczuwał sporą różnicę. Jak wyżej uważam, że to najsłabsza część całej serii. Tutaj twórcy zrobili walkę rodem z h`n`s, która raczej do Wiedźmina nie pasuje. A jeszcze bardziej dobijały mnie etapy, gdzie byłem zalewany potworami. Bardzo często nie chciało mi się walczyć, więc po prostu uciekałem.
Plusy:
- piękna grafika (takie Flotsam i jego okolice do tej pory wyglądają pięknie)
- świetna fabuła
- zróżnicowanie lokacji
- dubbing
- dużo aktywności pobocznych
- spora ilość wyborów, które wpływają na przebieg fabuły
Minusy:
- drobne błędy techniczne
- niepotrzebne wstawki QTE
Ocena: 9+ - ta gra nie ma wad. A jeśli już ma to naprawdę trzeba się mocno ich doszukiwać. Ja bawiłem się świetnie. OK, niektórzy narzekają, że gra poszła w kierunku zachodnich graczy, ale mnie to odpowiada. Warto zagrać nawet teraz (jak ukończę Wiedźmina 3 to chyba wrócę i przejdę fabułę drogą Iorweth`a, bo jeszcze nie miałem takiej przyjemności
).

Plusy:
- klimat
- dobra fabuła
- dobrze wykreowani współtowarzysze
- bogactwo ras i otaczającego nas świata
Minusy:
- jazdy Mako
- system przegrzewania się broni
Ocena: 9 - raczej Ameryki nie odkryję, jeśli napiszę, że to świetna gra nawet teraz. Początek wielkiej serii, choć chyba jej najsłabsza część. Jej plusem przynajmniej było to, że nie miała pierdyliarda niepotrzebnych rzeczy dodanych jako DLC.

Plusy:
- klimat typowo słowiański
- wciągająca historia
- zróżnicowane lokacje
- dubbing i Rozenek jako Geralt
Minusy:
- system walki
- grafika trochę się już zestarzała
- etapy na bagnach i inne, w których respawn potworów doprowadzał do szału
Ocena: 8+ - gra się przyjemnie nawet w 2015 roku, chociaż jeśli ktoś grał w 2 część i wrócił do 1 to będzie odczuwał sporą różnicę. Jak wyżej uważam, że to najsłabsza część całej serii. Tutaj twórcy zrobili walkę rodem z h`n`s, która raczej do Wiedźmina nie pasuje. A jeszcze bardziej dobijały mnie etapy, gdzie byłem zalewany potworami. Bardzo często nie chciało mi się walczyć, więc po prostu uciekałem.

Plusy:
- piękna grafika (takie Flotsam i jego okolice do tej pory wyglądają pięknie)
- świetna fabuła
- zróżnicowanie lokacji
- dubbing
- dużo aktywności pobocznych
- spora ilość wyborów, które wpływają na przebieg fabuły
Minusy:
- drobne błędy techniczne
- niepotrzebne wstawki QTE
Ocena: 9+ - ta gra nie ma wad. A jeśli już ma to naprawdę trzeba się mocno ich doszukiwać. Ja bawiłem się świetnie. OK, niektórzy narzekają, że gra poszła w kierunku zachodnich graczy, ale mnie to odpowiada. Warto zagrać nawet teraz (jak ukończę Wiedźmina 3 to chyba wrócę i przejdę fabułę drogą Iorweth`a, bo jeszcze nie miałem takiej przyjemności

- Podziękowania: 59 razy
Agarest: Generations of War
Ok, zacznę nietypowo, bo jest kilka rzeczy, które mnie w tej grze zirytowało. Czyli mało intuicyjne niektóre elementy interfejsu i "ogólnie" obsługi (ok, wiele rzeczy można wykoncypować bez problemu, ale kto wpadł na pomysł, żeby stworzyć zakładki "Diary" i "Data", a zapis stanu gry umieścić, uwaga, w tej pierwszej!). Strasznie wkurzające głosy (tylko japońskie są, na szczęście można je wyciszyć). I ogólnie słabe dialogi i miałka fabuła. I niektóre postacie wyglądają po prostu idiotycznie - trzyokie dziwiadło, czy też rozgogolona pannica ubrana w kilka pasków na krzyż (to nie wygląda ani trochę powabnie, raczej głupio).
Poza tym jednak to naprawdę świetna taktyczna gra turowa. Ma kilka ciekawych patentów (jak łączone ataki kilku postaci), walki toczą się na niezbyt dużych planszach, przez co są dość dynamiczne. Rozwój postaci to taki ograniczony model rodem z cRPG (prosty, ale nie prostacko prosty), więc szafa gra. A jestem dopiero po jakichś trzech godzinach gry, więc pewnie sporo ciekawostek (jak nowy sprzęt) dopiero przede mną. Ogólnie na tym etapie jak najbardziej polecam. Bo na pecetowe FF Tactics raczej nie ma co liczyć. Chyba.
Ok, zacznę nietypowo, bo jest kilka rzeczy, które mnie w tej grze zirytowało. Czyli mało intuicyjne niektóre elementy interfejsu i "ogólnie" obsługi (ok, wiele rzeczy można wykoncypować bez problemu, ale kto wpadł na pomysł, żeby stworzyć zakładki "Diary" i "Data", a zapis stanu gry umieścić, uwaga, w tej pierwszej!). Strasznie wkurzające głosy (tylko japońskie są, na szczęście można je wyciszyć). I ogólnie słabe dialogi i miałka fabuła. I niektóre postacie wyglądają po prostu idiotycznie - trzyokie dziwiadło, czy też rozgogolona pannica ubrana w kilka pasków na krzyż (to nie wygląda ani trochę powabnie, raczej głupio).
Poza tym jednak to naprawdę świetna taktyczna gra turowa. Ma kilka ciekawych patentów (jak łączone ataki kilku postaci), walki toczą się na niezbyt dużych planszach, przez co są dość dynamiczne. Rozwój postaci to taki ograniczony model rodem z cRPG (prosty, ale nie prostacko prosty), więc szafa gra. A jestem dopiero po jakichś trzech godzinach gry, więc pewnie sporo ciekawostek (jak nowy sprzęt) dopiero przede mną. Ogólnie na tym etapie jak najbardziej polecam. Bo na pecetowe FF Tactics raczej nie ma co liczyć. Chyba.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 14 razy
- Kontakt:
Frankenstein: Master of Death - Ci co nie lubią HOPA nie czytają dalej 

Plusy:
+ Jak na HOPA, to graficznie najwyższa półka
+ w scenach z ukrytymi przedmiotami znajdują się minigry/minizagadki - bardzo ciekawe rozwiązanie
+ można ukryć cały interface, co w sumie też jest przydatne, no i przedmioty nie znikają nam z ekwipunku po jednym użyciu (choć ich nagromadzenie potem może trochę irytować)
Minusy:
- Krótka (2,8h, nawet wszystkich kart nie wydropiłem
)
- Łatwa (niby grałem na ekspercie, ale jakoś tego nie odczułem, pewnie jakbym odznaczył opcje z niepokazywaniem gdzie co można zrobić, to może byłoby z jakieś pół godziny klikania więcej)
- Zagadki logiczne nie należą do najtrudniejszych
Ogólnie spoko gierka, nie wbiłem dwóch achivmentów, bo przy jednym chyba nie załapało że grałem na ekspercie, a co do drugiego to nie mam bladego pojęcia o co chodziło
Ocena: - 7/10

Plusy:
+ Jak na HOPA, to graficznie najwyższa półka

+ w scenach z ukrytymi przedmiotami znajdują się minigry/minizagadki - bardzo ciekawe rozwiązanie
+ można ukryć cały interface, co w sumie też jest przydatne, no i przedmioty nie znikają nam z ekwipunku po jednym użyciu (choć ich nagromadzenie potem może trochę irytować)

Minusy:
- Krótka (2,8h, nawet wszystkich kart nie wydropiłem

- Łatwa (niby grałem na ekspercie, ale jakoś tego nie odczułem, pewnie jakbym odznaczył opcje z niepokazywaniem gdzie co można zrobić, to może byłoby z jakieś pół godziny klikania więcej)
- Zagadki logiczne nie należą do najtrudniejszych
Ogólnie spoko gierka, nie wbiłem dwóch achivmentów, bo przy jednym chyba nie załapało że grałem na ekspercie, a co do drugiego to nie mam bladego pojęcia o co chodziło

Ocena: - 7/10
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 13 razy
- Kontakt:
Z przyjemnością zajrzę. Póki co jestem nadal w trakcie przechodzenia kampanii.

Dark Souls

+ Poziom trudności.
+ Gra zmusza nas do myślenia, planowania taktyk, walk. Mały błąd i można wąchać kwiatki od spodu.
+ Zlekceważenie zwykłego przeciwnika powoduję śmierć.
+Interakcja z postaciami
+ Aż dziesięć klas postaci tj. złodziej, bandyta, wojownik, paladyn, wędrowiec, piromanta, czarodziej, człowiek znikąd, kapłan, łowca.
+ Połączenie singleplayer z multiplayer, które wyszło wyśmienicie
+ Rozległy i otwarty świat
+ Elastyczny system rozwoju postaci i odgrywania ról
Minusy :
- brak obsługi rozdzielczości Full HD. Trzeba wgrać modyfikację inaczej skaluję wszystkie rozdzielczości do 1024.
- Brak konfiguracji ustawień graficznych - trzeba robić je ręcznie w configu.
Ocena mimo dwóch drobnych minusów - 10/10
- Podziękowania: 422 razy
- Kontakt:
Naruto: Ultimate Ninja Storm:
Jak zwykle w bijatyki gram kilka godzin i mi się nudzą, tak w grach z serii Storm mam po 15+ godzin i oderwać się nie mogę. Systen walki jest obłędnie prosty, Jutsu I Ultimate Jutsu efektowne, a tryb fabularny długi i przyjemny.
Plusy:
+ System walki!
+ długa fabuła, prowadząca przez całą pierwszą serię anime
+ kombosy
+ misje poboczne
+ wioska 3D
+ jak na 2008 rok - piękna oprawa audiowizualna (w każdej części jest identyczna)
+ Darmowe DLC
Minusy:
- w fabule jest całe 7 cutscenek, fabuła jest przekazywana głównie w briefingach tekstowych przed walkami
- Brak walk z Zabuzą i Haku z pierwszego sezonu
- Brak w walk z czwórką dźwięku dźwięku, zamiast nich są 4 walki z Kimimaro
- niektóre postacie tylko jako supporty (Czwórka dźwięku dźwięku, Kurenai, Asuma
- QTE podczas wykonywania Ultimate Jutsu, Przez co trudno pograć z kimś kimś, kto nie miał wcześniej styczności z padem od PS3
-Mało postaci (około 20)
Ode mnie takie 7/10, niektóre rzeczy dało się zorganizować lepiej, co można zauważyć w następnych częściach - znika QTE, postaci jest ogrom, Asuma grywalny, powraca wątek Zabuzy i Haku.
Jak zwykle w bijatyki gram kilka godzin i mi się nudzą, tak w grach z serii Storm mam po 15+ godzin i oderwać się nie mogę. Systen walki jest obłędnie prosty, Jutsu I Ultimate Jutsu efektowne, a tryb fabularny długi i przyjemny.
Plusy:
+ System walki!
+ długa fabuła, prowadząca przez całą pierwszą serię anime
+ kombosy
+ misje poboczne
+ wioska 3D
+ jak na 2008 rok - piękna oprawa audiowizualna (w każdej części jest identyczna)
+ Darmowe DLC
Minusy:
- w fabule jest całe 7 cutscenek, fabuła jest przekazywana głównie w briefingach tekstowych przed walkami
- Brak walk z Zabuzą i Haku z pierwszego sezonu
- Brak w walk z czwórką dźwięku dźwięku, zamiast nich są 4 walki z Kimimaro
- niektóre postacie tylko jako supporty (Czwórka dźwięku dźwięku, Kurenai, Asuma
- QTE podczas wykonywania Ultimate Jutsu, Przez co trudno pograć z kimś kimś, kto nie miał wcześniej styczności z padem od PS3
-Mało postaci (około 20)
Ode mnie takie 7/10, niektóre rzeczy dało się zorganizować lepiej, co można zauważyć w następnych częściach - znika QTE, postaci jest ogrom, Asuma grywalny, powraca wątek Zabuzy i Haku.
- Kontakt:

Plusy:
+ Niezły klimat
+ Prosty, ale fajny styl graficzny
+ Niezła muzyka
+ Dobry humor
+ Zakończenie
Minusy:
- Brak mapy/fast travel
- W sumie dość krótka

Plusy:
+ Świetny, baśniowy klimat
+ Bardzo ładna grafika i piękne, szczegółowe lokacje
+ Bardzo przyjemny gameplay
+ Dobra, pasująca do gry muzyka
+ Fajne przerywniki filmowe
Minusy:
- Łatwa
- Krótka
Ocena: 9/10

Plusy:
+ Bardzo dobry gameplay
+ Dobra mechanika (chociaż trzeba się chwilę pobawić, żeby ogarnąć podstawy)
+ Dobra muzyka
+ Ładna, przejrzysta grafika retro
+ Dobry design poziomów
+ Otwarty świat
+ Niezłe teksty dialogowe napotkanych postaci (szkoda jedynie, że ich tak mało)
+ Odpowiednio wyważony poziom trudności
Minusy:
- Bardzo krótka (1,5h rozgrywki nie spiesząc się)
Ocena: 8/10
Ostatnio zmieniony 6 lip 2015, o 19:58 przez Mihau, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 11 razy
- Kontakt:
Unium http://store.steampowered.com/app/357600
Gra którą wygrałem na SG (koszt na steamie 2 euro bez promocji)
Jest to gra logiczna, (gatunek za którymi zbytnio nie przepadam) ale odpaliłem by zobaczyć o co w niej chodzi.
Pierwsze co się rzuca w oczy to ładny minimalistyczny interfejs oparty na czerni i bieli.
Gra opiera się na bardzo prostym schemacie (ale nie prostackim).
Masz czarne i białe pola. musisz stworzyć linie która zamieni wszystkie czarne pola w białe. Niby banał, ale gra wciąga swoją konstrukcją poziomów.
Mimo, że nie ukończę tej gry na 100% (nie jestem w tego typu grach zbyt dobry) mogę ją polecić każdemu fanowi gatunku.
Warto też zwrócić uwagę, że gra ma wbudowany w grę prosty edytor poziomów oraz wspiera steam workshop i graczę mogą dzielić się swoimi pracami (tylko najpierw sami muszą ukończyć swa planszę zanim udostępnią)
Z innych zalet. Ma karty więc zakup może się częściowo zwrócić.
Więc dla fanów gatunku polecam.
Gra którą wygrałem na SG (koszt na steamie 2 euro bez promocji)
Jest to gra logiczna, (gatunek za którymi zbytnio nie przepadam) ale odpaliłem by zobaczyć o co w niej chodzi.
Pierwsze co się rzuca w oczy to ładny minimalistyczny interfejs oparty na czerni i bieli.
Gra opiera się na bardzo prostym schemacie (ale nie prostackim).
Masz czarne i białe pola. musisz stworzyć linie która zamieni wszystkie czarne pola w białe. Niby banał, ale gra wciąga swoją konstrukcją poziomów.
Mimo, że nie ukończę tej gry na 100% (nie jestem w tego typu grach zbyt dobry) mogę ją polecić każdemu fanowi gatunku.
Warto też zwrócić uwagę, że gra ma wbudowany w grę prosty edytor poziomów oraz wspiera steam workshop i graczę mogą dzielić się swoimi pracami (tylko najpierw sami muszą ukończyć swa planszę zanim udostępnią)
Z innych zalet. Ma karty więc zakup może się częściowo zwrócić.
Więc dla fanów gatunku polecam.