Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

hm i wiadomo co jest z tymi kartami ze zwyklych gier? dropie 2gry juz 2,6 h i 0 kart wczoraj to samo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Rydzyk pisze: hm i wiadomo co jest z tymi kartami ze zwyklych gier? dropie 2gry juz 2,6 h i 0 kart wczoraj to samo.
2-3 godziny zanim dropnie 1 karta, od 30 min do 1,5 godz na każdą kolejną.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

warhameron pisze: Dead State warte zakupu?
Też jestem ciekaw, może się ktoś wypowiedzieć z tych co mają??
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Również mnie to ciekawi. Na szczęście jest demko to można trochę zobaczyć przed zakupem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

warhameron pisze:
Rydzyk pisze: hm i wiadomo co jest z tymi kartami ze zwyklych gier? dropie 2gry juz 2,6 h i 0 kart wczoraj to samo.
2-3 godziny zanim dropnie 1 karta, od 30 min do 1,5 godz na każdą kolejną.
aha jak zawsze pod góre,,, w obstawianiu na csgolounge to i teraz jeszcze w grach kupiłem 100 gier ponad polowa z kartami i weź tu teraz je drop...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
boskiapollo pisze: A co powiecie na sposób jaki wczoraj na czacie wymyslił @ochodzkiryszard , żeby uruchomić wszystkie gry z kartami naraz na 2 godz. za pomocą SAMa (lub idlując) a potem zwyczajnie dalej dropić czym tam kto chce. Wtedy teoretycznie każda gra będzie miała nabita 2 godz, więc karty powinny dropić normalnie.
Znajac moje szczescie to za takie cos dostane z miejsca VAC'usia :E
To możesz tak jak ja normalnie pobrać gry i włączyć kilka (lub jak ktoś chce to więcej?) jednocześnie na te dwie godziny (po ich upływie już wyłączyć i włączyć tylko jedną grę czy może po prostu zostawić włączoną tylko jedną grę bez jej restartowania) - póki co robiłem to też tylko na 2 z 4 moich dodatkowych kontach, bo akurat no moim głównym z większości gier i tak już mam "wydropione" karty.

Przy okazji - czy to normalne, że zarówno konta moich dwóch młodszych braci, jak i moje cztery dodatkowe nie mają ograniczonej funkcjonalności (to znaczy np., że mają level wyższy niż 0, "dropią" karty z gier), chociaż (jeśli dobrze pamiętam) nic na nich nie kupowałem w Sklepie Steam, a chyba tylko dodawałem Steam Gifty i/lub Steam Keye.

Jakby co, to te wszystkie konta były założone przed wprowadzeniem tej blokady na 5$ - https://support.steampowered.com/kb_art ... 3&l=polish - jednak na tej stronie chyba nie ma nic o tym, co z tymi, którzy mają utworzone konta wcześniej.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

kamil950 pisze:
pelikulas pisze:
boskiapollo pisze: A co powiecie na sposób jaki wczoraj na czacie wymyslił @ochodzkiryszard , żeby uruchomić wszystkie gry z kartami naraz na 2 godz. za pomocą SAMa (lub idlując) a potem zwyczajnie dalej dropić czym tam kto chce. Wtedy teoretycznie każda gra będzie miała nabita 2 godz, więc karty powinny dropić normalnie.
Znajac moje szczescie to za takie cos dostane z miejsca VAC'usia :E
To możesz tak jak ja normalnie pobrać gry i włączyć kilka (lub jak ktoś chce to więcej?) jednocześnie na te dwie godziny (po ich upływie już wyłączyć i włączyć tylko jedną grę czy może po prostu zostawić włączoną tylko jedną grę bez jej restartowania) - póki co robiłem to też tylko na 2 z 4 moich dodatkowych kontach, bo akurat no moim głównym z większości gier i tak już mam "wydropione" karty.

Przy okazji - czy to normalne, że zarówno konta moich dwóch młodszych braci, jak i moje cztery dodatkowe nie mają ograniczonej funkcjonalności (to znaczy np., że mają level wyższy niż 0, "dropią" karty z gier), chociaż (jeśli dobrze pamiętam) nic na nich nie kupowałem w Sklepie Steam, a chyba tylko dodawałem Steam Gifty i/lub Steam Keye.

Jakby co, to te wszystkie konta były założone przed wprowadzeniem tej blokady na 5$ - https://support.steampowered.com/kb_art ... 3&l=polish - jednak na tej stronie chyba nie ma nic o tym, co z tymi, którzy mają utworzone konta wcześniej.
Ograniczenie funkcjonalności konta nie blokuje dropu. Jeżeli nie kupowałeś, nie możesz z tego konta nic przekazać na wymianę, ale karty normalnie wypadają.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Pytanko:
Castelvania LOS była taniej niż te -75%? Bo ja chyba większej zniżki nie widziałem a na tytuł mam chrapkę jednak chcę się upewnić czy czasem nie przepłacam śpiesząc się z zakupem.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Na samym Steamie to jest chyba największa zniżka od premiery.
EDIT: A jednak była już -75% :oops: Ale i tak, większej obniżki na pewno nie było.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 377 razy
Kontakt:

Jak jesteś cierpliwy to każdą z nich można kupić za połowę obecnej przecenionej kwoty, ale bezpośrednio na Steam nie było taniej ;)
Awatar użytkownika
Predator

Myślicie, że serious complete pack będzie jeszcze po 6,5 euro ?:)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Z innej beczki, czy można paypalem doładować steamwallet za mniej niż 5 euro, które jest niby minimalną ilością funduszy? Brakuje mi tylko 1,5 euro :/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Przygi pisze:
warhameron pisze: Dead State warte zakupu?
Też jestem ciekaw, może się ktoś wypowiedzieć z tych co mają??
Mnie się podoba,ale grałem we wcześniejszą wersję nie tą reanimated.Jeśli lubisz pierwsze części fallouta to powinna ci podejść mimo że gra ma sporo wad.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Jak to możliwe, że oficjalna polska wersja pudełkowa Risen'a 3 widnieje na półkach sklepowych, a na steamie polski język jest jako nieobsługiwany? Czyżby tam kupowany nie będzie go posiadał? Bo aż mnie chęć naszło na kupno.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Tak samo jest np. w przypadku Call of Duty - pudełkowa to jest wersja PL a ta ze steama ROW - mają inne id.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

segrand pisze: Jak to możliwe, że oficjalna polska wersja pudełkowa Risen'a 3 widnieje na półkach sklepowych, a na steamie polski język jest jako nieobsługiwany? Czyżby tam kupowany nie będzie go posiadał? Bo aż mnie chęć naszło na kupno.
Wg SteamDB jest wersja PL. Więc nie powinno być problemu. https://steamdb.info/app/249230/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Kuba pisze:
Koshara pisze: Z innej beczki, czy można paypalem doładować steamwallet za mniej niż 5 euro, które jest niby minimalną ilością funduszy? Brakuje mi tylko 1,5 euro :/
Jak przezyc w Polsce na trzezwo?
Karol? :roll:

Nie widzę takiej opcji ani nie znalazłem wzmianki o niej w umowie licencyjnej ale gdzieś na łowcach czytałem, że ktoś tak doładował wallet. Jednak to było tak dawno, że mogę znaleźć. Mam nadzieję na znalezienie odpowiedzi wśród łowców będących bardziej na bieżąco.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: Na samym Steamie to jest chyba największa zniżka od premiery.
EDIT: A jednak była już -75% :oops: Ale i tak, większej obniżki na pewno nie było.
Dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

segrand pisze: Jak to możliwe, że oficjalna polska wersja pudełkowa Risen'a 3 widnieje na półkach sklepowych, a na steamie polski język jest jako nieobsługiwany? Czyżby tam kupowany nie będzie go posiadał? Bo aż mnie chęć naszło na kupno.
Polski jest, ale tylko napisy. Nawet nie wiesz jak się dziwnie słucha głównego bohatera.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 377 razy
Kontakt:

@Koshara Kupując grę zaznaczasz, że płacisz za pomocą portfela Steam, po czym powinna pojawić się wiadomość, ze brakuje ileś tam €, które musisz dopłacić i wtedy wybierasz metodę i płacisz tylko tyle ile Ci brakuje ;)
ODPOWIEDZ