Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Na forum SG ktoś zauważył, że drop jednej karty zajmuje obecnie ok. godziny. Prawdopodobnie to developerzy zabezpieczają się w ten sposób przed wyciągnięciem z gry kart i szybkim refundem.
edit. o Boshe, jaki ortograf.

Ostatnio zmieniony 18 cze 2015, o 13:37 przez Angrenbor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Większość ludzi pewnie używa auto clickerów na altach, a nie na głównych, wiec taki VAC to nic, gorzej jak ktoś jest łakomy na odznakę i robi to na głównym koncie, chociaż samo dołączenie do takiej grupy ją daje... Nie ogarniam tego owczego pędu za eventowymi kartami, odznakami itp., a to wszystko dla kilku eurogejbenow 

- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:

Trochę mi się nazbierało tych bonusowych śmieci

Ktoś pisał, aby im nie przeszkadzać w biciu rekordów, więc nic nie klikam.
Full screen: http://i.imgur.com/SRMNIR0.jpg
- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Mozna cos wiecej na ten temat? Dlaczego upgrade'owanie i walka przeszkadzaja takiemu teamowi w zdobywaniu punktow? Z czego to wynika?Smerf pisze:Skrypto-teamy:
http://www.reddit.com/r/SteamMonsterGam ... y_7_rooms/
Jeśli traficie przypadkiem na taki team, to najlepiej _nic_ nie robić.. nie kilkać, nie upgrade'ować, a w szczególności nie "pomagać" w ubianiu bossów.. tylko patrzeć jak levele lecą.. wbrew pzorom, im mniejszy dps w tej "grze", tym lepiej... a ludzie tam rekordy próbują pobić
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Z tego co ja rozumiem, to używają skryptów, które moja za zadanie skoordynować cały pokój aby jak najdalej przeskakiwać poziomy (Wormhole - za punkty z wcześniejszego dnia), gdy już większości się ta możliwość skończy, przenoszą się do nowego pokoju z najwyższym poziomem na który mogą i dostają od nowa możliwość rozdania punktów na "Wormhole" i tak dalej

Swoją drogą wątpię, aby za to dawali VAC, przecież nic na tym nie stracą o to dobra okazja do przyciągnięcia jak największej ilości osób do zabawy i przy okazji może coś kupią, a jeśli nawet nie, to później się pochwalą kolejnym rekordem aktywnych kont na raz

Ostatnio zmieniony 18 cze 2015, o 11:59 przez Ibin, łącznie zmieniany 2 razy.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Od tego zapewne się zaczęło.. 100k bez skryptów raczej nierealne. Ale.. aktualnie najwyższa odznaka za milion poziomów.. a ludzie i tak biją większe rekordy - aktualnie ~50 milionów.. pewnie dojdą dzisiaj do 100.
https://lab.xpaw.me/towerattack.php
Ciekawe zjawisko.. taki owczy pęd za numerkami

Nawet 0,01 eurogabena za to.
Ta gra raczej VAC nie jest chroniona.. a nawet jeśli.. to co najwyżej zbanują _tą_ grę i nic więcej:
https://support.steampowered.com/kb_art ... h#vacgames
A tak BTW.. Valve stworzyło odznaki "300k".. a wczoraj dodało odznakę "1 milion"..
Nie widzę szans zrobienia miliona bez skryptów.. więc im to nie przeszkadza.. nie mówiąc już o grupie steam koordynującej te akcje.. która istnieje i volvo nic to nie przeszkadza.
Aktualna strategia:PostScript pisze:Mozna cos wiecej na ten temat? Dlaczego upgrade'owanie i walka przeszkadzaja takiemu teamowi w zdobywaniu punktow? Z czego to wynika?Smerf pisze:Skrypto-teamy:
http://www.reddit.com/r/SteamMonsterGam ... y_7_rooms/
Jeśli traficie przypadkiem na taki team, to najlepiej _nic_ nie robić.. nie kilkać, nie upgrade'ować, a w szczególności nie "pomagać" w ubianiu bossów.. tylko patrzeć jak levele lecą.. wbrew pzorom, im mniejszy dps w tej "grze", tym lepiej... a ludzie tam rekordy próbują pobić
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =463162075
W skrócie:
- zdolność "Wormhole" umożliwia ominięcie jednego levelu.. ale przy bossach z levelem 100, 200, 300.. etc... użycie powoduje ominięcie 10 leveli..
- w przypadku bosów aplikowane jest dopiero _po_ pokonaniu bossa
- użycie wieu "wormhole" się "dodaje".. tzn. jak 20 graczy użyje wormhole na danym bossie, to po jego pokonaniu przeskoczy o 20*10=200 leveli

- dodaj do tego możliwość użycie zdolności, która resetuje cooldown innych zdolności (w tym wormhole).. i w efekcie dobrze zgrany team może rzucić tysiące wormhole na jednego bosa.. w efekcie przeskakując setki tysięcy leveli. Widziałem skoki 200k leveli na raz.. a można i więcej
Dlaczego nie walczyć?
Kluczem do długiego "skoku" jest długa "walka" z bossem.. im więcej wormhole się użyje, tym lepiej.
Czyli.. mniejszy DPS = dłuższa walka = więcej wormhole = większy skok.
Chyba, że trafi się "dobroczyńca" i walnie atomówką lub czymś gorszym, żeby boss szybciej zginął.
Jeśli chodzi o upgrade'y.. przydaje się tylko więcej życia, żeby nie ginąć od jednego strzała.. cała reszta zbędna.
Tak, to jest moje jedyne konto, aktywne od lutego 2014 i niczego nie kupowałem bezpośrednio ze sklepu steam. Dlatego mam rynek zablokowany. Pobawiłem się z drugim filarem i udało mi się! A odznaki mam już za: 25+ gier (aktualnie 45), lata służby, wytwórca klejnotów, ambasador społeczności i potworna letnia odznaka za 50,000+. Na chwilę obecną potrzebuję jeszcze tylko 10 PD. Jakieś pomysły? Dziękuję również za zainteresowanie moim "problemem".Humanista pisze:Najłatwiej wyrobić jakąś odznakę. To twoje jedyne konto? Od kiedy aktywne? Kupowałeś już coś na nim?sil pisze: Hejo. W sprawach steamowych jestem zielony, więc mam nadzieję, że mi pomożecie i będziecie wyrozumiali..Jest jakiś sposób, żeby zdobyć 110 punktów doświadczenia z zablokowanym rynkiem? Filar społeczności na poziomie 2, poziom 3 na chwilę obecną jest dla mnie niewykonalny.. Za aktualną minigierkę z tego co wyczytałem to też już nie dostanę PD... Jest jakiś sposób czy nie? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam!
@mrmahon oo, dzięki.. no to spróbuję, tylko 65 gier brakuje..
Czemu drugi filar jest dla ciebie niemożliwy? Zrób screena, czego ci brakuje to może coś wykombinujemy.

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Pewnie różnice kursowe: wczoraj/dziś... W trakcie dnia kursy też skaczą. Możliwe że źródło pobierania danych inne. Wątpię by strona przy każdym odświeżaniu pobierała takie dane zewnętrzne.
Domyślam się jeszcze, że na ŁG dane są brane z NBP, a na Sale z jakiegoś globalnego systemu bankowego. Regionalne ceny mają tylko przybliżyć wartość dla danego usera, a nie podawać dokładną wartość.
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Na 10exp jak ma poniżej 50 gier to stykna 4 lub 5 gier. Powinien dostać 3 lub 2 expa za każdą.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2015, o 13:55 przez warhameron, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Ci wielkie dobry człowieku

Mogłem wcześniej wyfarmić wszystkie karty..