Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Gdyby nie te odznaki o różnym wyglądzie dla poziomów które są normalnie nierealne do zdobycia, to ludzie chyba nie bawiliby się w używanie "haków" do czegoś takiego ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

pawelek91 pisze: Panowie, od pewnego czasu strasznie wolno lecą karty. Też tak macie ?
Na forum SG ktoś zauważył, że drop jednej karty zajmuje obecnie ok. godziny. Prawdopodobnie to developerzy zabezpieczają się w ten sposób przed wyciągnięciem z gry kart i szybkim refundem.

edit. o Boshe, jaki ortograf. :oops:
Ostatnio zmieniony 18 cze 2015, o 13:37 przez Angrenbor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

Takie pytanie. Opłaca się Valve Complete Pack za 17,99 ? Czy we wcześniejsze CS'y ktoś jeszcze gra (GO raczej mój kalkulator nie uciągnie) ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Większość ludzi pewnie używa auto clickerów na altach, a nie na głównych, wiec taki VAC to nic, gorzej jak ktoś jest łakomy na odznakę i robi to na głównym koncie, chociaż samo dołączenie do takiej grupy ją daje... Nie ogarniam tego owczego pędu za eventowymi kartami, odznakami itp., a to wszystko dla kilku eurogejbenow :shock:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Snuff pisze: Takie pytanie. Opłaca się Valve Complete Pack za 17,99 ? Czy we wcześniejsze CS'y ktoś jeszcze gra (GO raczej mój kalkulator nie uciągnie) ?
Czy się opłaca sprawa dyskusyjna - ale ludzi do gry znajdziesz bez problemu

Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Snuff pisze: Takie pytanie. Opłaca się Valve Complete Pack za 17,99 ? Czy we wcześniejsze CS'y ktoś jeszcze gra (GO raczej mój kalkulator nie uciągnie) ?
Go nie ma aż takich dużych wymagań,może ci pójdzie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Obrazek
Trochę mi się nazbierało tych bonusowych śmieci ;)
Ktoś pisał, aby im nie przeszkadzać w biciu rekordów, więc nic nie klikam.
Full screen: http://i.imgur.com/SRMNIR0.jpg
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Smerf pisze:
Zer0 pisze: A ja dopiero mam 9k... jakim cudem wy trafiacie na takie wybitne teamy?
Skrypto-teamy:
http://www.reddit.com/r/SteamMonsterGam ... y_7_rooms/
Jeśli traficie przypadkiem na taki team, to najlepiej _nic_ nie robić.. nie kilkać, nie upgrade'ować, a w szczególności nie "pomagać" w ubianiu bossów.. tylko patrzeć jak levele lecą.. wbrew pzorom, im mniejszy dps w tej "grze", tym lepiej... a ludzie tam rekordy próbują pobić ;)
Mozna cos wiecej na ten temat? Dlaczego upgrade'owanie i walka przeszkadzaja takiemu teamowi w zdobywaniu punktow? Z czego to wynika?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Może Ci się opłacić na Wspólnych Zakupach bardziej :) Napisz topik to znajdziesz chętnuych na niektóre tytuły :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy

Dlaczego ceny gier na steam w PLN różnią się na łowcach i na salenauts?

Np. Skyrim:
na łowcach: 16 godzin temu -50% 3.74€ 14.96 zł
na salenauts: 3,74€ 14,99€ 75% 15,55 zł
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

PostScript pisze: Mozna cos wiecej na ten temat? Dlaczego upgrade'owanie i walka przeszkadzaja takiemu teamowi w zdobywaniu punktow? Z czego to wynika?
Z tego co ja rozumiem, to używają skryptów, które moja za zadanie skoordynować cały pokój aby jak najdalej przeskakiwać poziomy (Wormhole - za punkty z wcześniejszego dnia), gdy już większości się ta możliwość skończy, przenoszą się do nowego pokoju z najwyższym poziomem na który mogą i dostają od nowa możliwość rozdania punktów na "Wormhole" i tak dalej :) Teraz największy poziom jest 51 015 741.

Swoją drogą wątpię, aby za to dawali VAC, przecież nic na tym nie stracą o to dobra okazja do przyciągnięcia jak największej ilości osób do zabawy i przy okazji może coś kupią, a jeśli nawet nie, to później się pochwalą kolejnym rekordem aktywnych kont na raz :D
Ostatnio zmieniony 18 cze 2015, o 11:59 przez Ibin, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: Gdyby nie te odznaki o różnym wyglądzie dla poziomów które są normalnie nierealne do zdobycia, to ludzie chyba nie bawiliby się w używanie "haków" do czegoś takiego ;)
Od tego zapewne się zaczęło.. 100k bez skryptów raczej nierealne. Ale.. aktualnie najwyższa odznaka za milion poziomów.. a ludzie i tak biją większe rekordy - aktualnie ~50 milionów.. pewnie dojdą dzisiaj do 100.
https://lab.xpaw.me/towerattack.php
Ciekawe zjawisko.. taki owczy pęd za numerkami ;)
Nawet 0,01 eurogabena za to.
ExecutoR pisze: Większość ludzi pewnie używa auto clickerów na altach, a nie na głównych, wiec taki VAC to nic, gorzej jak ktoś jest łakomy na odznakę i robi to na głównym koncie
Ta gra raczej VAC nie jest chroniona.. a nawet jeśli.. to co najwyżej zbanują _tą_ grę i nic więcej:
https://support.steampowered.com/kb_art ... h#vacgames

A tak BTW.. Valve stworzyło odznaki "300k".. a wczoraj dodało odznakę "1 milion"..
Nie widzę szans zrobienia miliona bez skryptów.. więc im to nie przeszkadza.. nie mówiąc już o grupie steam koordynującej te akcje.. która istnieje i volvo nic to nie przeszkadza.
PostScript pisze:
Smerf pisze:
Zer0 pisze: A ja dopiero mam 9k... jakim cudem wy trafiacie na takie wybitne teamy?
Skrypto-teamy:
http://www.reddit.com/r/SteamMonsterGam ... y_7_rooms/
Jeśli traficie przypadkiem na taki team, to najlepiej _nic_ nie robić.. nie kilkać, nie upgrade'ować, a w szczególności nie "pomagać" w ubianiu bossów.. tylko patrzeć jak levele lecą.. wbrew pzorom, im mniejszy dps w tej "grze", tym lepiej... a ludzie tam rekordy próbują pobić ;)
Mozna cos wiecej na ten temat? Dlaczego upgrade'owanie i walka przeszkadzaja takiemu teamowi w zdobywaniu punktow? Z czego to wynika?
Aktualna strategia:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =463162075
W skrócie:
- zdolność "Wormhole" umożliwia ominięcie jednego levelu.. ale przy bossach z levelem 100, 200, 300.. etc... użycie powoduje ominięcie 10 leveli..
- w przypadku bosów aplikowane jest dopiero _po_ pokonaniu bossa
- użycie wieu "wormhole" się "dodaje".. tzn. jak 20 graczy użyje wormhole na danym bossie, to po jego pokonaniu przeskoczy o 20*10=200 leveli ;)
- dodaj do tego możliwość użycie zdolności, która resetuje cooldown innych zdolności (w tym wormhole).. i w efekcie dobrze zgrany team może rzucić tysiące wormhole na jednego bosa.. w efekcie przeskakując setki tysięcy leveli. Widziałem skoki 200k leveli na raz.. a można i więcej

Dlaczego nie walczyć?
Kluczem do długiego "skoku" jest długa "walka" z bossem.. im więcej wormhole się użyje, tym lepiej.
Czyli.. mniejszy DPS = dłuższa walka = więcej wormhole = większy skok.
Chyba, że trafi się "dobroczyńca" i walnie atomówką lub czymś gorszym, żeby boss szybciej zginął.
Jeśli chodzi o upgrade'y.. przydaje się tylko więcej życia, żeby nie ginąć od jednego strzała.. cała reszta zbędna.
sil
Awatar użytkownika
sil
Łowca
Podziękowania: 0

Humanista pisze:
sil pisze: Hejo. W sprawach steamowych jestem zielony, więc mam nadzieję, że mi pomożecie i będziecie wyrozumiali.. :D Jest jakiś sposób, żeby zdobyć 110 punktów doświadczenia z zablokowanym rynkiem? Filar społeczności na poziomie 2, poziom 3 na chwilę obecną jest dla mnie niewykonalny.. Za aktualną minigierkę z tego co wyczytałem to też już nie dostanę PD... Jest jakiś sposób czy nie? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam! :D

@mrmahon oo, dzięki :D .. no to spróbuję, tylko 65 gier brakuje.. :lol:
Najłatwiej wyrobić jakąś odznakę. To twoje jedyne konto? Od kiedy aktywne? Kupowałeś już coś na nim?
Czemu drugi filar jest dla ciebie niemożliwy? Zrób screena, czego ci brakuje to może coś wykombinujemy.
Tak, to jest moje jedyne konto, aktywne od lutego 2014 i niczego nie kupowałem bezpośrednio ze sklepu steam. Dlatego mam rynek zablokowany. Pobawiłem się z drugim filarem i udało mi się! A odznaki mam już za: 25+ gier (aktualnie 45), lata służby, wytwórca klejnotów, ambasador społeczności i potworna letnia odznaka za 50,000+. Na chwilę obecną potrzebuję jeszcze tylko 10 PD. Jakieś pomysły? Dziękuję również za zainteresowanie moim "problemem". ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

marc pisze: Dlaczego ceny gier na steam w PLN różnią się na łowcach i na salenauts?

Np. Skyrim:
na łowcach: 16 godzin temu -50% 3.74€ 14.96 zł
na salenauts: 3,74€ 14,99€ 75% 15,55 zł
Pewnie różnice kursowe: wczoraj/dziś... W trakcie dnia kursy też skaczą. Możliwe że źródło pobierania danych inne. Wątpię by strona przy każdym odświeżaniu pobierała takie dane zewnętrzne.
Domyślam się jeszcze, że na ŁG dane są brane z NBP, a na Sale z jakiegoś globalnego systemu bankowego. Regionalne ceny mają tylko przybliżyć wartość dla danego usera, a nie podawać dokładną wartość.
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Kontakt:

sil pisze: . Jakieś pomysły?
Idziesz na pchli targ albo na forum wymiany steam i kupujesz 10 gier za karty albo za jakies grosze. Powinienes sie zmiescic spokojnie w dolarze.

Szkoda ze tym razem pomineli gemsy. Mogi robic tak jak bylo lub nawet jakos to rozwinac.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Na 10exp jak ma poniżej 50 gier to stykna 4 lub 5 gier. Powinien dostać 3 lub 2 expa za każdą.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2015, o 13:55 przez warhameron, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator

Angrenbor pisze:
pawelek91 pisze: Panowie, od pewnego czasu strasznie wolno lecą karty. Też tak macie ?
Na forum SG ktoś zauważył, że drop jenej karty zajmuje obecnie ok. godziny. Prawdopodobnie to developerzy zabezpieczają się w ten sposób przed wyciągnięciem z gry kard i szybkim refundem.

Dzięki Ci wielkie dobry człowieku :)
Mogłem wcześniej wyfarmić wszystkie karty..
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Na Airship dragoon przez 2 godziny nic nie dropiło, potem normalnie. Więc zabezpieczyli się przeciwko wycwanionym zwrotodawcom.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Tylko czemu blokują komuś, kto grę posiada od pół roku i dopiero teraz postanowił dropić? Jak zwykle równają wszystkich w dół.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Są za leniwi jak wujek Gabe, żeby wprowadzać algorytmy sposobu pozyskania gry.
ODPOWIEDZ