Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Jednak znaleźli się tacy co w minigierkę ubili max odznakę.. 300k+... hmm... a dokładnie uzyskano w niej 580340 poziom. Grupa jakoś znikła z listy. Tam chyba byli sami autoklikacze...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

U Was też Steam nie uznaje Dishonored GOTY z muve (to z dopiskiem "RU") za grę? Jest w bibliotece, ale przejście do strony sklepu przerzuca na stronę główną, na stronie Dishonored GOTY nie pokazuje jako gry już posiadanej, chociaż jest dopisek że to wersja na Rosję i Polskę...
Playfire też tego nie uznawał za grę na koncie... W co ta Cenega/muve/Bethesda pogrywa?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

buck pisze: U Was też Steam nie uznaje Dishonored GOTY z muve (to z dopiskiem "RU") za grę? Jest w bibliotece, ale przejście do strony sklepu przerzuca na stronę główną, na stronie Dishonored GOTY nie pokazuje jako gry już posiadanej, chociaż jest dopisek że to wersja na Rosję i Polskę...
Playfire też tego nie uznawał za grę na koncie... W co ta Cenega/muve/Bethesda pogrywa?
Polityka wydawcy, nic na to nie poradzimy. Wersje na rynek wschodni mają inne app id niż te WW. Mi uprzykrzyło to życie dopiero wczoraj - próbowałem sobie skrobnąć recenzję Fallouta: NV, ale z racji tego, że gra na nasz rynek, podobnie jak Dishonored, ma inne app id nie byłem w stanie tego zrobić, bo Steam uznaje, że nie mam New Vegas. :E Wyjścia do zamieszczenia recki chyba nie ma - w naszej wersji NV na stronie z recenzjami nie ma żadnego tekstu, więc do tej pory nikomu nie udało się zamieścić tekstu ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

taniec_chochola pisze:
buck pisze: U Was też Steam nie uznaje Dishonored GOTY z muve (to z dopiskiem "RU") za grę? Jest w bibliotece, ale przejście do strony sklepu przerzuca na stronę główną, na stronie Dishonored GOTY nie pokazuje jako gry już posiadanej, chociaż jest dopisek że to wersja na Rosję i Polskę...
Polityka wydawcy, nic na to nie poradzimy. Wersje na rynek wschodni mają inne app id niż te WW. Mi uprzykrzyło to życie dopiero wczoraj - próbowałem sobie skrobnąć recenzję Fallouta: NV, ale z racji tego, że gra na nasz rynek, podobnie jak Dishonored, ma inne app id nie byłem w stanie tego zrobić, bo Steam uznaje, że nie mam New Vegas. :E Wyjścia do zamieszczenia recki chyba nie ma - w naszej wersji NV na stronie z recenzjami nie ma żadnego tekstu, więc do tej pory nikomu nie udało się zamieścić tekstu ;)
Wrzuć reckę tutaj albo na jakiegoś bloga osobistego. Lepsze to niż nic :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Dzięki za wyjaśnienie.
Najfajniejsze, że Steam (chyba) nie widzi problemu w sprzedaniu jeszcze raz tej samej gry. A najśmieszniejsze że jednocześnie zastrzega brak możliwości zakupu jako prezentu...
dobrze, że właśnie wprowadzili możliwośc zwrotu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

JACKo pisze: Jednak znaleźli się tacy co w minigierkę ubili max odznakę.. 300k+... hmm... a dokładnie uzyskano w niej 580340 poziom. Grupa jakoś znikła z listy. Tam chyba byli sami autoklikacze...
Umawiają się na reddicie, tworzą pokoje i dolaczaja- obecny level ~2kk; polowa botów aktywna a na te chwile są co najmniej 3 skrypty autoklikające :mrgreen: ranking
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

INSANITYd pisze:
JACKo pisze: Jednak znaleźli się tacy co w minigierkę ubili max odznakę.. 300k+... hmm... a dokładnie uzyskano w niej 580340 poziom. Grupa jakoś znikła z listy. Tam chyba byli sami autoklikacze...
Umawiają się na reddicie, tworzą pokoje i dolaczaja- obecny level ~2kk; polowa botów aktywna a na te chwile są co najmniej 3 skrypty autoklikające :mrgreen: ranking
Autoklinanie już nie ma nic do rzeczy. Gra się na wormhole.

A statystyki wyglądają tak:
http://drx.pl/steamgame/
https://lab.xpaw.me/towerattack.php?legit
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Spróbuj tak:
Zainstaluj programik softether-vpnclient-v4.15-9538-beta-2015.03.27-windows-x86_x64-intel lub nowszy.
Zaloguj się do stima, wcześniej zmień ip na RU (sprawdź w gogle czy widzi Cię jako RU).
Wklej, wcześniej napisaną reckę.
Wyloguj, wyłącz programi/wyinstaluj, zmień hasło.
Tutaj video instrukcja, za pomocą której wykonałem to co powyżej: https://www.youtube.com/watch?v=CDWZmYEbbW0 (How To Use VPN Gate Easily (Free Open Source VPN) )

Dodam, że programik działa wyśmienicie. Zmieniłem IP na RU. Założyłem nowe konto stim, używając maila: e.mail.ru (tam można zmienić language na ENG). Dodałem gry DS1 i DS2 CI/RU, które otrzymałem za inne gifty ROW. Udostępniłem konto swojemu głównemu kontu (share familly). Gram w gry ;) Jedyny minus, to gdy loguję się na tamto konto (już bez tunelu), to wyświetlają mi się ceny w rublach. Loguję się na to konto tylko, aby dodać darmowe gierki i przesłać karty/boostery, więc mi to nie przeszkadza ;)

PS. Jeżeli się zdecydujesz na powyższy poradnik to wiedz, że robisz to na swoją odpowiedzialność. Ja Cię do niczego nie zmuszam. Napisałem Ci, że istnieje możliwość.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2015, o 15:04 przez Kuwejt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Avaray pisze: Gra się na wormhole.
Podasz linka (G pokazuje jakieś gwiazdy, haha), zapoznam się z tą "technologią" :D

edit:
Chciałbym zwrócić uwagę na grę Grow Home, o której dowiedziałem się z komentarzy na stronie:
http://www.reddit.com/r/GameDeals/comme ... _6/cs8jaor
Koszt 3,99 Euro: http://store.steampowered.com/app/323320/
jest do wzięcia za $3.99 na: http://www.amazon.com/Grow-Home-Online- ... 00SVL8IWW/
Gameplay z YT tak mnie nakręcił, że zdecydowałem się ją wziąć.
Może ktoś z Was także się skusi?

PS. Dobra dla ludzi z lękiem wysokości, haha.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Kuwejt pisze:
Podasz linka (G pokazuje jakieś gwiazdy, haha), zapoznam się z tą "technologią" :D
Wormhole to bonus w grze, który możesz wykupić przy wejściu do niej (tak jak uszkadzanie spawnerów i inne bonusy). Kosztuje chyba 100 punktów i przerzuca cały team o kilka lvli w górę.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Eh, to dlatego raz zaraz po rozpoczęciu gry, ekipa od razu była na levelu ponad 10, przez co nie załapałem się na bicie bossa :D
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Zer0 pisze:
Kuwejt pisze:
Wormhole to bonus w grze, który możesz wykupić przy wejściu do niej (tak jak uszkadzanie spawnerów i inne bonusy). Kosztuje chyba 100 punktów i przerzuca cały team o kilka lvli w górę.
Ah... no tak. Teraz sobie przypominam. Miałem ponad 200 pkt., dlatego nie zdecydowałem się na ten bonus. Wszystko wydałem na Deszcz złota (10 pkt.), Zrań potwora (5 pkt.) oraz Skarb (2 pkt.).

PS. Wariaci: http://i.imgur.com/3M5SuV9.jpg
Ostatnio zmieniony 17 cze 2015, o 14:56 przez Kuwejt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Taka mała rada jakby ktoś pytał czy kupować ARK - jak nie macie minimum gtx 970, albo gtx 980 to nie kupujcie tej gry :E Zanim to zoptymalizują to będzie na następnej letniej wyprzedaży -40%
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Kuwejt pisze:
buck pisze: W co ta Cenega/muve/Bethesda pogrywa?
Spróbuj tak:
Zainstaluj programik softether-vpnclient-v4.15-9538-beta-2015.03.27-windows-x86_x64-intel lub nowszy.
Zaloguj się do stima, wcześniej zmień ip na RU (sprawdź w gogle czy widzi Cię jako RU).
ee... ale to chyba nie dla mnie porada? Już nie wspominając, że wyglada na prosty przepis na bana na steam...
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

buck pisze:
Kuwejt pisze:
buck pisze: W co ta Cenega/muve/Bethesda pogrywa?
Spróbuj tak:
ee... ale to chyba nie dla mnie porada? Już nie wspominając, że wyglada na prosty przepis na bana na steam...
Też miałem małego stracha, dlatego użyłem do tej operacji drugiego, nowego konta, a także przeprowadziłem całą operację na nowym laptopie, ze świeżutkim systemem :mrgreen:

Nie ma strachu nie ma zabawy ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Kuwej pisze:PS. Wariaci: http://i.imgur.com/3M5SuV9.jpg
Ale o co chodzi? O obrażenia? Ja daje trochę dalej 600m... ;)
Ostatnio zmieniony 17 cze 2015, o 15:08 przez JACKo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

@Kuwejt:
możliwe, ale nadal - jesteś pewien, że odniosłeś się do właściwego postu? Po co mi ruskie recenzje?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

buck pisze: @Kuwejt:
możliwe, ale nadal - jesteś pewien, że odniosłeś się do właściwego postu? Po co mi ruskie recenzje?
Koledze chodziło pewnie o mój post i kwestę, którą poruszyłem - brak możliwości napisania recki Fallouta: NV. Sposób, jaki kolega podał raczej w tym przypadku nie pomoże, ze względu na to, że jedynym app id, które umożliwia napisanie recki jest to, które ma cały świat, a nie mamy go my ;) Zmiana ip, itp. chwyty nic tu nie pomogą.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Ciekawe jaki obrażenia zadają miśki na takich poziomach:

Obrazek
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

buck pisze: @Kuwejt:
Napisałeś, że posiadasz Dishonored GOTY, wersję z dopiskiem RU oraz że "przejście do strony sklepu przerzuca na stronę główną". Możliwe, że mógłbyś napisać reckę w języku polskim, ale logując się z IP Federacji Rosyjskiej. Możliwe, że nie przerzuciłoby Cię na stronę główną.

PS. Za dużo tych możliwe, lepiej nie ryzykuj bana. Chociaż... ludzie przecież emigrują. Tylko że większość emigruje z naszego pięknego kraju na zachód ;)
ODPOWIEDZ