Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

od którego lvlu dostaję się karty za grę w tą grę? mam 5 lvl na alt koncie i nic. ;x
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 16 razy

johndoe111 pisze: od którego lvlu dostaję się karty za grę w tą grę? mam 5 lvl na alt koncie i nic. ;x
Od lvl'u 8
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Mix pisze: Czyli od jutra wszelkie podwójne karty ktore wypadna sa bezuzyteczne ? Nie liczac zamiany na gemy. Ani tego nie sprzedam ani sie z nikim nie wymienie ?
Tylko karty kupione na Rynku Steam mają tę blokadę. Możesz z kimś się wymienić za pośrednictwem Dyskusji Steam, http://www.reddit.com/r/SteamTradingCards/ czy różnych botów jak np. http://www.steamcardexchange.net/index.php.

Może ktoś polecić jakieś inne boty do wymieniania kart?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2015, o 19:10 przez kamil950, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

ludziom się przestało chcieć klikać (co mnie wcale nie dziwi) i nie udało się odblokować jednej oferty z kamieni milowych, dlatego tym razem będzie ich tylko 8
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

KQuest pisze: ludziom się przestało chcieć klikać (co mnie wcale nie dziwi) i nie udało się odblokować jednej oferty z kamieni milowych, dlatego tym razem będzie ich tylko 8
Zanosiło się na Trials in the Sky lub któryś z Finali - kiszka...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

szczerze powiedziawszy myślałem, że Valve i tak sztucznie podniesie ilość kliknięć (bo to o nią chyba chodziło) i udostępni też tę ofertę, bo im to pewnie też na rękę, a nikt by tego nie weryfikował, bo i jak?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

kamil950 pisze:
Mix pisze: Czyli od jutra wszelkie podwójne karty ktore wypadna sa bezuzyteczne ? Nie liczac zamiany na gemy. Ani tego nie sprzedam ani sie z nikim nie wymienie ?
Tylko karty kupione na Rynku Steam mają tę blokadę. Możesz z kimś się wymienić za pośrednictwem Dyskusji Steam, http://www.reddit.com/r/SteamTradingCards/ czy różnych botów jak np. http://www.steamcardexchange.net/index.php.

A ja mogę robić za bota? ;) Na Pchlim Targu dałem temacik ze sporą liczbą kart, link pod sigiem :)

Obecne wyzwania nie powinny robić problemu, trochę przeszacowali poprzednie z klikaczem.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Co nowego na promocji? Bioshocki w kpiącej cenie(-75% Infi/-80% 1 i 2. -85% na triplepack), GMod w karcącej obniżce(-50%), Shadow Warriory -90% oraz Dishonored (podstawka -75% - 3,74, GOTY -66% - 8,49).

EDIT: Zmienili ceny promocyjne na Bioshocka. Z 66% na podane wyżej.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2015, o 19:07 przez Zer0, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Brothers - A Tale of Two Sons
http://store.steampowered.com/app/225080/
-80 na glownej -90 po wejsciu chyba warto :D

edit juz poprawili na -90
Ostatnio zmieniony 15 cze 2015, o 19:05 przez zethaiks, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Zer0 pisze: Co nowego na promocji? Bioshocki w kpiącej cenie, GMod w karcącej obniżce, Shadowwarriory -90% oraz Dishonored (podstawka -75% - 3,74, GOTY -66% - 8,49).
A co dopiero dodatki do bioshocka.
Jakoś się nie postaraiście i nie odblokowano jednej gry za kliknięcia w grze a akurat chciałem wiedzieć co tam było.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

kamil950 pisze:

ja polecam tą :
http://www.steamtradematcher.com/compare
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Kontakt:

kamil950 pisze:

Przypomniałem sobie jeszcze, że na http://www.tf2outpost.com/ można całkiem wygodnie znaleźć interesujące nas karty (tylko chyba trzeba w ustawieniach - kółeczko "SETTINGS" mniej więcej w prawym górnym rogu - zaznaczyć opcje "Show 50 trades per page instead of 20" i "Automatically show notes for all trades").
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

PiccoloPL pisze:
Zer0 pisze: Co nowego na promocji? Bioshocki w kpiącej cenie, GMod w karcącej obniżce, Shadowwarriory -90% oraz Dishonored (podstawka -75% - 3,74, GOTY -66% - 8,49).
Jakoś się nie postaraiście i nie odblokowano jednej gry za kliknięcia w grze a akurat chciałem wiedzieć co tam było.
Niby kusi trochę ten BIO triplepack ale z drugiej strony jakoś niespecjalnie chcę ryzykować. Wiem że poza steamem chodziły taniej, Bio 2 podobno cienkie jak polsilver a Infinite mdłe (miałem okazję zagrać, jak na mój gust nic nadzwyczajnego gra nie oferowała a na dodatek trochę mnie raziła religijnymi motywami wpychanymi do gardła).
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Hyperdimension Neptunia Re;Birth2: Sisters Generation - 70% wraz z dlc
Wydaje się że to błąd cenowy, może kogoś zainteresuje :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Furrak pisze: Hyperdimension Neptunia Re;Birth2: Sisters Generation - 70% wraz z dlc
Parę razy było już z - 50%, więc to raczej nie błąd.

Mnie kusi Xenonauts, ale cena nie taka jakbym sobie życzył (najtaniej na gogu za 10$ lub z bugiem za free)
Awatar użytkownika
Wiedźmin

warhameron pisze: Parę razy było już z - 50%, więc to raczej nie błąd.
reBirth 2 ???
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Furrak pisze: Hyperdimension Neptunia Re;Birth2: Sisters Generation - 70% wraz z dlc
Szkoda, że jedynka przy okazji nie jest w niższej cenie.
Awatar użytkownika
Łowca

buck pisze:
warhameron pisze: Parę razy było już z - 50%, więc to raczej nie błąd.
reBirth 2 ???
No właśnie dla mnie też to wygląda jak błąd - przecena dwójki z rozbiegu przy przecenianiu jedynki.
Dzięki Furrak, świetna informacja, bo sam bym to przeoczył!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

Panowie ten dishonored goty warto za te 8,5 euro? była niższa cena na steam ?
czy będzie kiedyś za 5 euro ?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2015, o 19:44 przez pawelek91, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Zer0 pisze:
PiccoloPL pisze:
Niby kusi trochę ten BIO triplepack ale z drugiej strony jakoś niespecjalnie chcę ryzykować. Wiem że poza steamem chodziły taniej, Bio 2 podobno cienkie jak polsilver a Infinite mdłe (miałem okazję zagrać, jak na mój gust nic nadzwyczajnego gra nie oferowała a na dodatek trochę mnie raziła religijnymi motywami wpychanymi do gardła).
Kwestia gustu - moim zdaniem ani Bioshock 2, mimo powszechnej opinii najsłabszej części trylogii, prezentuje się naprawdę bardzo fajnie. Gameplay pozostaje tak samo satysfakcjonujący jak w pierwszym Bioshocku i chociaż gra nie ma tego świetnego "momentu", który miała pierwsza część serii to wciąż broni się klimatem i dopracowanymi lokacjami. Bronienie siostrzyczek i moment kiedy
Spoiler:pokaż
jest naprawdę bardzo ciekawy.

Z Infinite jest trochę tak jak z trzecim Wieśkiem - hype i oczekiwania były ogromne, wyszło trochę inaczej. O ile jeszcze trzeciemu Wieśkowi trudno tak naprawdę zarzucić coś poza technologicznymi sprawami, to z Infinite dochodzi kwestia zmarnowanego potencjału. W mieście w chmurach chodzi się jak w Rapture - korytarzami, co jest jednak absurdalną sprawą. Liniowość lokacji i ich zamknięcie to chyba sprawka jakiegoś sabotażysty, bo kroił się materiał na grę dekady, a dostaliśmy jednak w dużej mierze powtórkę z Rapture. Klimat i warstwa fabularna akurat bardzo mi odpowiadały, więc na to narzekać nie mogę.
ODPOWIEDZ