Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Max.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Na świecie mamy 7 bln ludzi, a oni na ang wersji steama piszą, że w jedną grę na steam gra 56 bilionów graczy (sic!) (amerykańskie trillion to pl bilion).

A tłumacze ochotnicy steama tylko powielają ten błąd nie zastanawiając się nad tym co piszą xD To jest bardziej niż idiotyczne.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Na świecie jest 7 miliardów ludzi (eng. 7 billions).
Edit. Po prostu zarówno w polskiej, jak i angielskiej wersji steama jest zwalone coś z tą liczbą graczy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Moje spostrzeżenie na temat minigry i dostawania kart na kontach z niskim poziomem Steam.
Podobnie jak Farax napisałem już to w temacie "Karty Steam - wątek ogólny"
Widocznie w FAQ jest błąd i minimalny poziom Steam to 8. Czytałem wiele komentarzy na ten temat (też miałem 7 i nie dostałem kart).

Niektórzy pisali, że po zdobyciu 8 poziomu dostali wszystkie zdobyte karty. Postanowiłem sprawdzić - dostałem wszystkie karty po osiągnięciu 8 poziomu i rozpoczęciu nowej gry.

Dzięki Farax za ten link to reddita. To właśnie tam między innymi można przeczytać komentarze na ten temat.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

W sprawie tych zawyżonych liczb jest jeszcze jedna (najbardziej prawdopodobna według mnie) opcja: to po prostu jest dowcip.
Wskazanie na to, że w clickery gra z jakiś pierdyliard ludzi (ta jednostka to właśnie ok. 56 bilionów) jest dla mnie dosyć oczywistym robieniem sobie jaj.

https://www.youtube.com/watch?v=cf57H8qwq04
Ostatnio zmieniony 14 cze 2015, o 14:19 przez mammoth665, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Jak niektórzy mają po kilkanaście altów to co się dziwisz :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

mammoth665 pisze: W sprawie tych zawyżonych liczb jest jeszcze jedna (najbardziej prawdopodobna według mnie) opcja: to po prostu jest dowcip.
Wskazanie na to, że w clickery gra z jakiś pierdyliard ludzi (ta jednostka to właśnie ok. 56 bilionów) jest dla mnie dosyć oczywistym robieniem sobie jaj.
A może to miały być miliony (millions :D), tylko komuś się z "m" zrobiło" "b" no i oczywiście tłumaczyli już bez sprawdzania. Choć to i tak podejrzane, by tyle osób miało kiedykolwiek odpalić takiego gniota, bo co to w ogóle za gra? :gwizdany: Może jednak masz rację z tym żartem :E
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Imperius ASK pisze: Choć to i tak podejrzane, by tyle osób miało kiedykolwiek odpalić takiego gniota, bo co to w ogóle za gra? :gwizdany: Może jednak masz rację z tym żartem :E
Przybysze z Matplanety.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Imperius ASK pisze:
mammoth665 pisze: W sprawie tych zawyżonych liczb jest jeszcze jedna (najbardziej prawdopodobna według mnie) opcja: to po prostu jest dowcip.
A może to miały być miliony (millions :D), tylko komuś się z "m" zrobiło" "b" no i oczywiście tłumaczyli już bez sprawdzania. Choć to i tak podejrzane, by tyle osób miało kiedykolwiek odpalić takiego gniota, bo co to w ogóle za gra? :gwizdany: Może jednak masz rację z tym żartem :E
Nawet gdyby to było 56 milionów, to nadal ta liczba byłaby mało wiarygodna. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

mammoth665 pisze:
Imperius ASK pisze:
Nawet gdyby to było 56 milionów, to nadal ta liczba byłaby mało wiarygodna. ;)
Jeśli po angielsku było billions, to znaczy u nich miliardy. Ale to nadal jest o dużo za dużo :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

mammoth665 pisze: Nawet gdyby to było 56 milionów, to nadal ta liczba byłaby mało wiarygodna. ;)
Prawda taka, że nawet jakby ta gra miała wyjątkowo drogie karty i zaraz po ukazaniu na steamie byłaby rozdawana za darmo, to patrząc na datę premiery (13 Maj, 2015) i biorąc pod uwagę steamowych "biznesmenów" i ich alternatywne konta, nie uzbierała by takiej liczby graczy.
Edit. To coś nawet jest F2P :gwizdany:
Edit 2. Ale pewnie trzeba coś kupić w grze, by dropić karty, prawda?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

Ja teraz włączyłem nową grę, dostałem kartę.
Bossa ubiłem, dostałem kartę (10 level)
Teraz dołączam do nowej gry i zobaczymy czy dostanę kartę.

Za nową grę już nie wypadło, więc chyba trzeba na samym początku wszystko zdobyć.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Na jednym koncie dostałem siedem kart łącznie, sześć z gry i jedną za wyrobienie odznaki. Wpadało to bardzo różnie, najczęściej za reset, lub za postęp w samej grze.
Na alcie natomiast jakbym nie kombinował, nie pojawia się nic. Mimo wymaganego lvl konta.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

noj89 pisze: Na jednym koncie dostałem siedem kart łącznie, sześć z gry i jedną za wyrobienie odznaki. Wpadało to bardzo różnie, najczęściej za reset, lub za postęp w samej grze.
Na alcie natomiast jakbym nie kombinował, nie pojawia się nic. Mimo wymaganego lvl konta.
A który lvl masz na alcie?

Edit: Jeśli mniejszy niż 8 to zobacz mój wcześniejszy post lub post w temacie "Karty Steam - wątek ogólny" ;)
Awatar użytkownika
Predator

Panowie tego blackguards warto brać całą paczkę? nigdy nie grałem w tą grę, a wydaje się podobna do sacreda.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Kilian dzięki za zwrócenie uwagi. Już doczytałem co i jak ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

pawelek91 pisze: Panowie tego blackguards warto brać całą paczkę? nigdy nie grałem w tą grę, a wydaje się podobna do sacreda.
Blackguards nie jest podobne do Sacreda - pierwszy tytuł to taktyczne cRPG (podobno AI potrafi nieraz srogo złoić skórę graczowi), a drugi to hack n' slash z elementami cRPGa. Jedynie stylistyka tych gier może wydawać się podobna, bo mechanika jednej polega na planowaniu każdego ruchu, a drugiej na entuzjastycznym klikaniu i naparzaniu przeciwników.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: Danteveli#6257
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

pawelek91 pisze: Panowie tego blackguards warto brać całą paczkę? nigdy nie grałem w tą grę, a wydaje się podobna do sacreda.
Za te niecałe 9$ warto. Całkiem interesujące gry SRPG osadzone w niemieckim odpowiedniku D&D. Nie jest to jednak w żadnym wypadku podobne do Sacred. Prędzej już jakiś XCOM czy Wasteland 2.

Moja opinia na temat jedynki: https://danteveli.wordpress.com/2014/02/27/blackguards/
Jeśli bawią Cie tego typu produkcje to powinieneś być zadowolony z Blackguards.
Awatar użytkownika
Predator

hmm, dzięki :)
bo widzę, że cena całkiem ciekawa za paczkę. Poczekam jeszcze na prototype francische, bo nie chcę wydawać za dużo pieniędzy. Dzięki .

Teraz dopiero widzę, że blackguards 1 jest turowe także odpuszczam :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

po tych niusach z reddita aż sam wyłączyłem grę od znajomego i stworzyłem swój pokój. Za podłączenie dropnelo karte, z 10minut czekalem az nabije sie 1k graczy, po znokautowaniu bossa na 10lvl dropnelo druga karte. Myk powtorze po 18, ciekawe czy zadziala.

Reasumujac, max PD dla odznaki za pomoc to 200 ?
ODPOWIEDZ