[PC] DOTA 2

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy

DJSurprise pisze: To widzę łoś, że małograles meczy rankingowych, albo miałeś niski mmr, bo od 3000 mmr gracze juz konkretnie pracuje i szansa że znajdzuesz debilny team jest wtedy niski. Kompendium fajna sprawa, sam nam 56lvl kompendium a zwykle lvle teraz skaczą mi co lvl po 3 meczach gdzie wczesniej trzeba bylo takich rozegrac z 15 :D. No i nagrody kompendium są w porzo. Poza tym na pub meczach mam radoche bo wystarczy ze wezmę postać necrophos, dobrze się nim nafiduje i na 90% wygram mecz, bo to tak fajns postać, ale mało popularna ze normalnie ludzie nie wiedzą jak z nią sobie poradzić :D. Tak czy owak gry rankingowe a zzwykłe robią naprawde wielką różnice.
Większość gier (ostatnie 250-300 godzin) była rankingowa. Mmr niestety miałem tylko między 2650-2850. Gdzieś oglądałem statystyki parę tygodni temu i wyszło, że wygranych miałem równo 50%.

EDIT:
Tak na marginesie, nie wiecie co można zrobić z około 50 pospolitymi przedmiotami? Na rynku nie schodzą nawet za 0.01 (0.03), więc sprzedać nie umiem, a kupować receptury (za 0.03), żeby zamienić na niepospolite też się chyba nie opłaca...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Łoś pisze: Niestety, ale gry tego typu są tworzone przez społeczność, jeżeli w 90% rozgrywek gracze zaczynają się w końcu obrzucać łąjnem, nawet jeżeli nie obrywa się bezpośrednio nam, po prostu odechciewa się grać.

Najgorsze w D2 jest to, że od niektórych graczy aż bije agresją, widać, że jest to dla nich po prostu metoda na wyładowanie swoich frustracji, bo można zmieszać kogoś z błotem anonimowo i poczuć się lepszym. Nie gram wiele internetowo, ale domyślam się, że to problem wielu coopów, jeżeli nie gra się ze znajomymi.

Zabawne, że takie Chivalry - gra polegająca na odrąbywaniu głów innym graczom - potrafi wszystko, nawet najgorsze wyzwiska przekształcić w żarty i zabawę, podczas gdy D2 częściej wywołuje doła. Ciągle tylko tekst "report X, f****ing noob" i pokrewne, a dlaczego mam kogoś raportować? Bo ma gorszy dzień? Bo chciał się odprężyć wieczorem i włączył nie tę grę, którą powinien? Przyznaję, że mi już od dawna się za nic nie obrywało, ale doszedłem do wniosku, że nie chcę być częścią takich rozgrywek, bo jednak - mimo wszystko - gry mają być zabawą, a nie wyżywaniem się.
Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał Łoś. Ilość graczy toksycznych w Docie jest porażająca, szczególnie źle pod tym względem wyglądają mecze rankingu solo. Nie mogę patrzeć na graczy znęcających się nad innymi za popełnienie jednego, dwóch błędów, wyszydzających czyjeś buildy i doprowadzających niektórych do zaprzestania grania postacią czy feedowania. W takim przypadku nie zgłaszam feedera, który pękł pod naporem jadu, tylko zgłaszam sączącego jad. Mija dzień, dwa i pojawia się wiadomość o ukaraniu takiego gracza. Szczególnie nieprzyjemni są względnie dobrze grający solo gracze, mający powiedzmy 1000 godzin za pasem, uważający się za pro i czepiający się pozostałych. To że dobrze grają postaciami solo, mid, offlane, jungle nie oznacza że są dobrymi graczami zespołowymi, często źle grają w drużynie, bo bardzo egoistycznie. Mnie czasem dostaje się od takich kolesi za niestandardowe buildy, bo gram niestandardowo, nie znoszę kupowania ciągle tych samych przedmiotów zalecanych przez przewodniki, a takiemu kolesiowi do głowy nie przyjdzie, że nieznany mu w przypadku danej postaci przedmiot będzie świetnie się sprawdzał w konkretnej sytuacji, ale rada jest na to: mute, ewentualnie mute i raport jeśli jest jakaś eskalacja.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Łoś pisze:
DJSurprise pisze: To widzę łoś, że małograles meczy rankingowych, albo miałeś niski mmr, bo od 3000 mmr gracze juz konkretnie pracuje i szansa że znajdzuesz debilny team jest wtedy niski. Kompendium fajna sprawa, sam nam 56lvl kompendium a zwykle lvle teraz skaczą mi co lvl po 3 meczach gdzie wczesniej trzeba bylo takich rozegrac z 15 :D. No i nagrody kompendium są w porzo. Poza tym na pub meczach mam radoche bo wystarczy ze wezmę postać necrophos, dobrze się nim nafiduje i na 90% wygram mecz, bo to tak fajns postać, ale mało popularna ze normalnie ludzie nie wiedzą jak z nią sobie poradzić :D. Tak czy owak gry rankingowe a zzwykłe robią naprawde wielką różnice.
Większość gier (ostatnie 250-300 godzin) była rankingowa. Mmr niestety miałem tylko między 2650-2850. Gdzieś oglądałem statystyki parę tygodni temu i wyszło, że wygranych miałem równo 50%.

EDIT:
Tak na marginesie, nie wiecie co można zrobić z około 50 pospolitymi przedmiotami? Na rynku nie schodzą nawet za 0.01 (0.03), więc sprzedać nie umiem, a kupować receptury (za 0.03), żeby zamienić na niepospolite też się chyba nie opłaca...
Proponuje skorzystać na przykład z stronki http://dota2lounge.com i tam sprzedać lepsze za uncommony, a gorsze wymienić u bota (zbiorczo).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Zastanawiałem się skąd taki spadek cen niektórych przedmiotów ze skrzyń ze skarbami po wprowadzeniu patcha z 14 sierpnia, np. takiego przedmiotu:
http://steamcommunity.com/market/listin ... f%20Dreams
a tu okazuje się, że jest to związane ze zwykłymi kluczami (które swoją drogą podrożały). Zwykłe klucze będące w obiegu zostały przekonwertowane na takie, które zyskały możliwość otwierania wielu skrzynek, nawet tych droższych i nawet bodajże jednej wiekopomnej - stąd spadek cen zawartych w tych skrzynkach przedmiotów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Wie ktoś może skąd ruskie itp maja te nowe skrzynki? :) Treasure of the Fractured Prism w sklepie dota ich nie maaa.. typek przegrane 0,3h ma ich 117:)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

Rydzyk pisze: Wie ktoś może skąd ruskie itp maja te nowe skrzynki? :) Treasure of the Fractured Prism w sklepie dota ich nie maaa.. typek przegrane 0,3h ma ich 117:)
Z Korei.
http://dota2.nexon.com/Events/Together/ ... step1.aspx
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Skrzynki wypuszczone są tylko na rynek Koreański dla użytkowników serwisu Nexon.

http://www.ongamers.com/articles/dota-2 ... 1100-2144/
http://www.reddit.com/r/DotA2/comments/ ... _nexon_id/
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

ok dzieki czyli my biedne polaczki nic z tego nie skorzystamy??;p ^^^ grrr 146 skrzynek po 6-7ojro biznes jak talala :P :P :P :P
Awatar użytkownika
Łowca

są tu jeszcze ludzie chętni do gry?:D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

podobno w dote2 trudno nie trafić na rusków :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ruski jak włączają PC - to nie mają ładowania windowsa tylko losowanie między DOTA 2 a CSGO :)
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Poprawili by system losowania graczy, szkoda ze już na itach praktycznie nic zarobić nie można bo te wytropione w grze są praktycznie wszystkie niezbywalne.
No i przydała by się jakaś nowa mapka.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

mSr
Awatar użytkownika
mSr
Łowca
Kontakt:

Jakby był ktoś chętny do gry rankingów na mmr 4,300-4,500 to prośba o pm (chyba że ktoś lepszy chce mi robić carry :-))
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Warto w jakieś itemy teraz zainwestować z opcją odsprzedaży za jakiś czas (z zyskiem ofc ) ?
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Teraz raczej ciężko jest kupić item, który w przyszłości podrożeją. Dawniej Immortale miała tylko nieliczna grupa osób, Kompendium nie było tak popularne. Choć swego czasu zrobiłem niezły deal z Pasem Ognistego Lostosu do Liny. Gdy się pojawił to chodził po jakieś 15€, a że wtedy mocno jarałem sie tą postacią to wydałem sobie tę symboliczną kwotę. Ostatnio sprzedał sie za 196€ :P Nwm kto to kupuje, ale dla mnie to czysty zysk ;)

EDIT:
Łatwiej jest zarobić obstawiając mecze na Dota 2 Lounge. A ostatnio dzieją się takie niespodzianki, że zespoły z 10-20% szans na wygraną zwyciężają albo pewniaki odpadają (patrz Team Secret). Ostatnio postawiłem jakieś śmieciowe itemki za kilkanaście € na ich porażkę i wygrałem 5 Arcan. Polecam EZ Bugatti :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

EZ Boeings Obrazek (nie moje ofc ;d)
Finał Internationala o 23:00, kto ogląda ? :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Tera na itemkach praktycznie nie realne zarobić tym bardziej ze sprzedawać można dopiero po ~30dniach je.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Jest może jakaś dobra dusza, która wytłumaczy i pokażę jak się w gra w te grę? Chciałbym spróbować czegoś innego niż LoL gdzie skończyłem na diamencie. :)
ODPOWIEDZ